icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

pehavcek
22. apr 2017

@barbarelka jaaaaaj. tak nas s tym mal problem ked bol mensi. pomahali probiotika, pripadne rektalna rurka. teraz by som mozno zvolila marhulky alebo marhulkovu vyzivu. Ale ked ty len s prikrmovanim zacinas tak mozno tie probiotika, pripadne vypustit trosku vzduchu rektalnou rurkou. trosku podrazdis konecnik a mozno vytlaci aj sama.

janifer
22. apr 2017

@emy222 ahoj tak starsi skoncil na Peniciline, v piatok sme boli este na pohotovosti a Orl, lebo mu to udrelo na usi, prehliadli aj maleho, ten je zatial ok. A teda malym detom vraj vzdy sople buchnu aj do usi. Do ucha ma Uniflox a na nos Pamycon to su framykoinive kvapky, ten Pamycon mam davat aj malemu lebo je soplavy, hoc teda zatial nema zelene. Inac nasa obvodacka teda len antibiotika napisala, uz som sa citila trapne na pohotovosti ked sa pytali na kvapky od kaslu, do nosa...a starsi stale aj na 3.den brania atb horucky 40.,. Uz id pondelka

zuzulina265
22. apr 2017

Maminky prosím vás som zúfalá pomôžte mi mala včera dostala ospamox ant.sopli kašle do toho sa jej prerezavaju zúbky a hnackuje ako jej uvoľniť hlieny z pľúc ten kašeľ je veľmi ostrý nemôžem to počúvať ako sa trapy z vykasliavanim.mozem dať pol ročnej masť z jazveca?Ďakujem krasne

majush
22. apr 2017

@zuzulina265 ja som mojej davala, asi 3 noci po sebe, aj tak sme skoncili na atb

zuzulina265
22. apr 2017

@majush nakazily sme sa od bračeka je mi jej tak ľúto

emy222
22. apr 2017

@janifer ach chudá no držím palce nech to nedostane aj malý 😑 nám to už ustupuje klop klop ale zub nikde a to doktorka vravela že to bude zo zubov len neviem či majú hneď vybehnúť alebo nemusia 🤔 prajem skoré uzdravenie

rebekav
23. apr 2017

A u nas to zasa vyzera na rozbiehajuci sa atopicky ekzem...;(...ani neviem kde zacat s eliminaciou vsetkeho co by mohlo skodit...

pehavcek
23. apr 2017

@emy222 nasmu sa to tiez urobilo s prvym zubkom. tak tyzden dva predtym ako sa ukazal. ukludnuje to bpanthen a ked je to suche tak mu to premastujem infadolanom. Po mesiaci to ma o moc lepsie.Teraz sa mu predieral treti zubok tak sa to trosku zhorsilo ale uz to nie je take ako pri prvom

seki11
23. apr 2017

Baby naly ma druhý deň teplotu do 38,0st C....môže to byt zo zúbkov?Nema ani soplíky ani nekasle len raz za čas kychne.No a v piatok večer zvracal....ale veľa teda....sem tam si chytá jedno uško,ale keď mu ja zatlačim tak nereaguje na bolesť.

seki11
23. apr 2017

Maly tam ma byt

majush
23. apr 2017

@zuzulina265 poznam, aj my mame doma skolkarku, co vselico domov prinesie 😷

pehavcek
23. apr 2017

@seki11 pri zubkoch by malayt teplota len nad 37 a urcite nie zvracanie. Ak mu to pretrva do zajtra radsej s nim chod k lekarke

seki11
23. apr 2017

@pehavcek len taká nízka teplota?Kamoska mi povedala že do 38😞Radšej teda zajtra pojdem .

pehavcek
23. apr 2017

@seki11 merala si v ritke? je to teplota po odcitani 5 dielikov?

seki11
23. apr 2017

Ano

seki11
23. apr 2017

Myslím že ta je najpresnejšia.Mam aj ten čo sa len priloží k celu,ale to mi ukazuje úplne inú teplotu ako v ritke.

evelina1607
23. apr 2017

@barbarelka viem, mali sme to iste.. zabudnite docasne na mrkvu, ryzu a banan. Kup v lekarni ibistekovo-glycerinove prirodne prehanadlo, koncek namoc do olivoveho oleja pre deti, strc do konecnika a vyprazdni stlacenim. Do 10 minut sa babatku rozriedi stolica a vyjde von😉 pripadne glycerinove cipky pre babatka do konecnika mozes kupit.. uvidis, pomoze a malickej sa ulavi! Rektalna rurka Ti nepomoze velmi, lebo stolica sa potrebuje najprv zmakcit, rozriedit, aby vysla von. Aj my sme to mali, ten prvotny prechod z mliecka na hustejsiu stravu vacsinou vyvola zapchu.. a este nieco-aby si nebola aj nadalej odkazana len na prehanadla, mozes do prikrmu rozmixovat aj susenu slivku. Dufam, ze som pomohla👍

bublinkapo
23. apr 2017

@rebekav my sme mali. Doktorka vravela, ze mam obmedzit batat, kalerab a petrzlen. Predpisala nam excipial a super to pomohlo

barbarelka
23. apr 2017

@evelina1607 Pomohla!!! Dikicko 🙂

pehavcek
23. apr 2017

@barbarelka jeeej super. co si dala? my sme mali vtedy asi zastavene prdiky a preto nekakal a usedavo plakal. Rurka mu tie prdiky uvolnila a krasne sa vykakal.Vsak je to radost ked sa ti dieta vy... my sme oslavovali cela rodina. Tu mrkvicku nedavaj

janifer
23. apr 2017

@seki11 Ahoj podobne riesime aj my, bola som v piatok na pohotovosti s usami a aj dnes. Takze: ucho bud zacne same tiect, ze praskne bubienok = lieci sa, alebo dieta ma horucky do 40 a je velmi placlive, treba ist na ORL a prepichnu to. V oboch pripadoch sa potom nasadia antibiotika. A mali by zobrat aj vyter z ucha na kultivaciu.
ORL doktor mi v piatok povedal: male dieta ak ma sople tak vzdy skonci s bolavymi usami, ze ziadna novinka. Takze baby bacha na to, radsej tam ist aj preventivne.

Ak je jeden den ucho OK, na druhy den uz moze byt stav iny. To iste aj CRP, ak je jeden den 8, druhy den moze byt 60 a treba antibiotika.

Ziadajte kontrolne CRP vysetrenia, nam na pohotovosti spravili zadarmo, u obvodacky za 5€ na pockanie. Ziadajte kontrolne ORL vysetrenie.

Nas 6 mesacny mal vcera vecer 38,5, dnes som bola na pohotovosti ze co mam robit, tak ma "sfukol" ze ved horucka je od 39... ze no stress.... ako plny internet je toho, ze od 38 treba ist s malym k doktorovi. Diagnoza: zapal nosohrtanu, viroza.

Paralen a Nurofen: pozor na davkovanie, davkujte podla kil a nie podla veku. Nas ma napriklad cez 10,5 kg a podla veku by mal len 2,5 ml Paralenu, ale podla kil po poraded s doktorom mozem kludne davat 6 ml kazdych 6 hodin.

janifer
23. apr 2017

@seki11 este k tej teplote: ked nasmu tiekli usi, tak mal max. 37,2. Mozno to bude u tvojho len viroza. Ak vracia, tak to su zatekajuce hlieny. Idealne co najviac dojcit po troske a nech je dolu bruchom aby sople vytekali a odsavat. Nam doktorka este v piatok napisala Pamycon, tak davam obom deckam, hoc teda ten mensi nemal zelene sople, ale radsej dam Pamycon lokalne, ako by mal mat 3 antibiotika, mam z toho hrozu uz len pomyslim

seki11
24. apr 2017

@janifer Ahoj,ale práve že maly nemá vôbec sople,ani kašeľ a v piatok len raz zvracal..... A ten Nurofen mozem dat dieťa viac ako 2,5 ml keď ma 9,5 kg?

alicazazrakova
24. apr 2017

@zuzulina265 uz asi neskoro reagujem, ale nam na hlieny dala dr. 3x7 kvapiek fenistyl

zuzulina265
24. apr 2017

@alicazazrakova ďakujem.aj mi to berieme ale niejake nám nič nezaberá .Fenistil užívame ,calciovy sirup,nasivin pre dojčatá odsavame,sem tam jazvecu masť jej dám cibuľa pri postieľke to musí byť a zvlhcujeme inhalujeme eukalyptovy olej aj 31 biliniek z justu

barbarelka
24. apr 2017

@pehavcek Nakoniec to babizna dala aj sama..rano po kojeni som ju dala na brusko,za pol hodku kukla do plienky,no a koneeeec..zatoto az po lopatky..she is laaady 😂😂😂. Este sa dva krat vykakala normalne pocas dna a uz je vsetko ako ma byt 🙂.

alicazazrakova
24. apr 2017

@zuzulina265 juj drzim palce. My še tak boli pred Velkou nociu, napokon sme museli na pohotovost, lebo uplne stratila hlasok a islo jej to uz na priedusky. Dali nam ATB a az tie zabrali. Ale nam sa z vyteru potvrdil hemofyl

lukamka
24. apr 2017

Baby tiež sa u vás v zubkovom obdobi zaparuju ritky? Ja mám pocit,že je v tom priamy súvis, jeden deň ju trápia zúbky a druhé ráno už riťa jak ruska zastáva 😔

alicazazrakova
24. apr 2017

@lukamka my sme asi doplatili na Pampersky nove☹ doteraz upne bez problemov a za 2 dni nieco hrozne ☹

zuzulina265
24. apr 2017

@lukamka mi máme ritulu jak plameniak doteraz sme nemali vôbec s týmto problém tiež nám idú zúbky ale aj z antibiotík si myslím že to mame.je to hrozné