Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@babucika ano presne ako pise iviciatko, ale nezabudni si so sebou cislo uctu a kopiu rodneho listu dietata na oba urady tusim treba. Na socialke sa aj prihlasujes na dochodkove poistenie, tam treba tu kopiu rodneho listu. A este na UPSVaR na tlacive sa tiez vyplna rodne cislo manzela aj cislo uctu, kam poslu peniaze... budem tam musiet ist este raz kvoli tomu lebo mobil som si zabudla hlava derava. A na UPSVaR asi tiez tu kopiu rodneho listu, alebo oznamenie o narodeni... hoc by to uz mali mat v suflicku, ze jo.
@lovely_choice ja si tiez myslim, ze vsetko s mierou, tie kase z DM su velmi na jemno mlete, ziadne supy, ani nic. A ta pani z FB skupiny Co jedia zdrave deti ta len bielu ryzu, pseno a kukuricu do roka. Nasmu ani kukurica nesmakuje zatial, ani to pseno, tak ho brucho bolelo pred kakanim, no hruza. Ale on mal uz dvoje antibiotika a tie crevka ma citlive.
Baby nas Marek zacina mat ekzem na tvaricke, mali sme tu 6.chorobu a predtym ockovanie Prevenar, ja jem vsetko, aj paradajky, aj ovcie syry, aj sparglu teraz som zacla, aj mlieko viacej ( do kapucina), tak skusim dietu. Dostali sme zatial Holtov krem, @tanikbb mas prosim s tymto skusenost? Vypada, ze to obledne, ale zatial som potierala len kokosovym olejom, zda sa mi, ze pomaha. Dikyy.
Mame laryngitidu😢
Vcera sme mali 7.mes.
Hrozne kasle.joj
@lovely_choice tak tak, aj ja mam taky nazor na celozrnne potraviny, ze su vyzivnejsie, preto ma ta info zneistila. Napriek tomu som jej ovsenu kasu robila celozrnnu, a aj vdaka vasim nazorom budem pokracovat 😉
@janifer jogurty 2 by nemali byt taky problem. Mlieko skus vymenit za ryzove alebo ziadne. Da sa zvyknut, vsak co pre deco neurobime. Skor vyhod paradajky, coko, nekoren. Ale ak to bolo po ockovani a po 6.chorobe tak to prejde. Inak mne na koznom minule dr povedala taku vec a som sa zamyslela ze nieco na tom bude. Ze atopici by sa nemali natierat bylinnymi/prirodnymi kremami ale skor umelo vyrobenymi bezalergennymi. Lebo atopici su zvycajne neskor alergici na pele rastlin atd. A koza uz vlastne teraz reaguje a ked ich budeme natierat roznymi prirodnymi tak im vlastne velmi nepomahame. A ked si to tak spatne aplikujembna Miska tak jemu pokozku premastila len modra indulona a este jeden krem dermalex repair a to su vsetko iba umelo vyrabane kremy. A u malej detto. Nefungoval kokosovy olej ale zafungoval krem z lekarne. Zatial. Syna uz nenatieram, z ekzemu krasne vyrastil. Nebojte vsetko prejde.
mne na socialke povedali, ze na dochodkove som prihlasena do 6r. dietata.
je tu nejaka, ktora sa tiez teraz neprihlasovala na dochodkove, ci zle mi povedali? a ked mam matersku dajme tomu do 20. v mesiaci, co zvysnych desat dni, dostanem alikvotnu ciastku z rodicaku ci ako?
Ked sme pri tom ze vsetko prejde.
Baby budme vdacne za ekzemy, laryngitidy, rsv, sopliky, kasliky.
Mojej hostujucej sestre v USA (bola som cez strednu skolu) po 2,5 roku dennodennej starostlivosti umrela 2,5 rocna dcerka. V naruci. Mala denne aj 20 epileptickych zachvatov. Zacalo to v 8mes a uz to neprestavalo. Boli lepsie a horsie obdobia ale mala len lezala a ked bolo zle tak to bolo ze strasne. Skusali vsetko od liekov az po liecevnu marihuanu a olej. Nic nepomohlo. Az mala 22.4 odisla. Presne po 2,5 roku.
Toto je tragedia, prezit vlastne dieta.
Preto dakujem za ekzem a rsv a ine chorobky. Nestrsujme sa, vsetko je v poriadku.
Baby keď som.este pred materskou narodila to sa mi z práce normálne rátala dovolenka ? Keď som si ju nevybrala tak mi ju má preplatiť či nie ? Niekde som tu na koni čítala tak neviem či som to dobre chápala
A baby aj vy máte také upistane detičky ja som to tu už písala že je upistana ale to sa normálne stupňuje ona od malička je taká a v kuse niekoho pri sebe ja som neni zato že nechať vyplakať šak bábo nevie manipulovať ono tak len vie prejavovať pocity tak som.sa jej snažila vždy vyhovieť doma bordel a nech je ona spokojná ale teraz ako fakt neviem či nerobím niečo zlé ona mi všade plače ja nemôžem zájsť ani za skriňu nikam u nikoho.nechce byť my sme prerábali ja nemám ako upratovať nechala som ju u svokry čo bývajú pod nami a bezomna tam moc nebývala a od vtedy je takáto či si uvedomila že môžem zmyznut alebo ja neviem nechce byť nikomu na rukách len mňa ja nič doma neurobím ona má 9kg ja už fakt niekedy nemôžem viem že to musíme len prečkať ale som sa tu aspoň trošku vypísala strašne moc ju luuuubim ale tak rozmýšľam.ci niečo robím.zle 🤔 neviem ale aj tak som najšťastnejšia na svete 😝😘😍😍
dakujem
Že ju mám som.chcela napísať a hore že marodila nie narodila 😅😘🤗
@stevvvka
@tanikbb
Vcera som bola na socialke a sla som aj na dochodkove a to iste mi povedali, ze som prihlasena do 6. Roku dietata... Patam si, ze som sa tam nahlasovala po narodeni malickej.
@tanikbb je to ozaj tragedia 😢
@emy222 mozno sa prejavuje separacna uzkost 😕 a ked ju zaujme nejaka hracka tak ani vtedy nemozes odist? Skus ju dat na chvilu do satky... A ked si ju das tak aby ta videla? Aj moja niekedy vyzaduje aby bol niekto s nou ale zahra sa aj sama. Nadvihuje sa a toci ako hodinky a tesi sa z toho kam sa vie dostat 😄
@stevvvka ja som sa bola prihlasit na dochodkove v SP. Materska mi skoncila v piatok. Ja som prisla v pondelok a dva dni mi uz chybaju. Ze vraj som mala prist este v piatok. Nevadi. A ak sa prihlasis na to dochodkove, tak si poistena do 6r dietata. Potom ides na upsvar a tam si podas ziadost o rodicovsky a ten je vyplacany pausalne za mesiac. Tzn. Za 3 dni v aprili by si dostala ako za cely april.
@janifer ahoj, nasa mala ma tiez ekzem, atopicky. Uz zmizol, ale dostali sme kortikoidy, takze preto. Pricinu samozrejme neviem netusim. Na prvu liecbu som suhlasila, pretoze uz mala hlboke loziska po celom krku, celu noc sa skriabala, ale uz sa takej liecbe pokusim vyhnut. Druhy tyzden, co som vysadila paradajky, kakao, orechy, sladkosti a vsetko kde je mlieko, ziadne nahrazky bezlaktozove, proste nic. mam kokosove aj sojove, ale teda nic moc. Mandlove mi vobec nechuti. Budem radsej bez nich. Je to celkom narocne, lebo ja som jedavala jogurty aj 3 denne, musli s mliekom, smotanove polievky a maslo na kila. Takze mam co robit, aby som nieco vymyslela v kuchyni, obed sa este da, ale take tie rychle jedla alebo ranajky su boj:D Planujem tak vydrzat 2 mesiace, uvidim ci sa vrati ekzem, ak ano tak mliekom to asi nebude. A skusi vysadit lepok potom.
@emy222 u nas s kricanim a pistanim katastrofa, posledne 2 dni to uz fakt mam pocit ze ani nedocikam na wcku a uz musim letiet lebo pavian uz vola:D.ja uz si hovorim, ze susedia nas musia nenavidiet. Najnovsie uz aj spi so mnou lebo postielka nepriatel. Teraz som este povolila kvoli ekzemu, ja viem ze chce byt pri mne, ale bohuzial odtial potial. Zacina byt pohybliva riadne, kazde spanie iba na posteli manzelskej, a ja nechcem riskovat pad z postele, resp ze kazdy spanok budem musiet lezat s nou, aby nahodou nespadla. Aj teraz lezim pri nej. Vankusom nedoverujem uz ich prelezie. Boli sme v nemocke a videla som tam tie nestastne pady malych deti z postele, ktore koncili operaciami ramena a podobne.
@rebekav no mne mala vcera padla z postele 😱 Ona tiez uz cuva a dostala sa medzi manzelsku a pri nej je prisunuta jej postielka, tak sa to odsunulo a padla medzi postele. Horor. Plakala asi 10 sekund, viac nenej sa tam zosuchla, lebo tam nie je vela priestoru, ale teda stresova sizuacia. Ona robi strasne coro-moro. Nikde ju nemozem nechat. Toto je fotka po 2 minutovej nepozornosti
Kocky,otazka k prikrmom..kto mate Avent parny hrniec,kolko robite masko?kuracie,morcacie..ja vzdy krajam na uuuplne malinke kusocky a tak cca 40min,vsetko dokopy so zeleninou.len neviem,ci to neni malo/vela/akurat..pls?dikicko
@janifer mne skoncila.materske 2.5,3.som.bola nansocialke sa prihlasit. Dala som.prihlasku,kopiu rodneho listu a este jeden papier.tlaciva mi dali ked som bola matersku vybavit. A pani mi povedala ze den pred nastupom do prace sa mam.ist odhlasit. Na upsvare som vypisala tlacivo,ked bolo teba uviest rodne cislo dietata,manzela,cislo uctu,udaje o pediatricke. Esteze som.mala mobil,vsetko som.zistovala cez net a.sms 🙂. Kopiu rodneho listu chvalabohu pani.nechcela,ani.som ho nemala 🙂
Maminky dávate už jogurty? Ak áno aké?
@zuzulina265 od 8 mesiaca
dakujem za rady
Len zbežne pozeram ze ste riesili záležitosti ohľadom rodičovskej, treba aj zamestnávateľovi poslať žiadosť o poskytnutie rodičovskej este pred nástupom

@babucika ano este sa tam musis ist vystat 😊 prispevok na dieta je jedna vec a rodicovsky je druha vec takze musis ist na socialku po vymer materskej a s tymto ides na urad prace s vypisanymi ich tlacivami