Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@barbarelka ano aj ja som 40min robila morcacinku nakrajanu na polcentimetrove kusky. Tak sme to hadam spravne odhadli😉
@lienka182 haaa no ten vysávač mi môj povedal že mi ho kúpi a umývačku nemám už kde napchať :( to má štve keď sme robili tu kuchyňu prečo som.si ju sem nedala :( on robieva krátky dlhý tyzden tak niekedy není doma celý deň.a niekedy zas je ale keď je tak ide skontrolovať do roboty chalanov či ok navarili a potom na dvore robí zas voľačo takže som viac času sama na ňu ale keď je doma pomôže aspoň s upratanim a navarenim a tak ale malú si na dlhšie nezobere nevie čo s ňou keď ona vkuse mrnci viac dňa prepisti niekedy ako jedos jeden to je 🙂
@lindt 😆😅 no je to trošku povzbudzujúce že len moje dieťa není také 😋 u nás v rodine ani jedno také nebolo tak sa každý čuduje čo to prečo že ako som.si naučila tak mám pi povedia len ona je taká má to.v sebe ešte jediný za kým ide sama je dedo ten s ňou behá a robí lietadielko 😂 hádam ich to prejde 🙂
@lukamka u nas rovnakooo🙂.vcera mi rodicia povedali,ze:" jooooj barbora,mala je na teba hroooozne naviazana..nikoho nechce,iba teba a michalisa(manzel).stale ju nosis v nosici,spi na tebe(ano v nosici cez obed,kedze inak ju neuspim a von ist kvoli starsiemu nemozem-ten spi v posteli). Tazke to budes mat".No a co ja mozem za to,ze je bambula taka??rovnako som nosila a cicikala starsieho a tomu bolo najlepsie na rukach u mojej mami 😂😂😂. Kazde dieta je ineee!!!!a potvrdzuje sa mi to kazdym dnom🙂.
@barbarelka
Ja som k tomu hrncu (kombinacia s mixerom) dostala tabulku s casmi naparovania - prikladam foto. Snad to bude citatelne
@barbarelka aj ja pocuvam ze mala je zamamkana a mne to napriklad vobec nevadi 🙂 ja som taky monk, ze mne skor vadi podavanie si malej z ruk do ruk a este k tomu ked ju ma 100 ludi bozkat 😨
@cee_68 wueeej,dakovala 😉!
Baby a chystate sa s vasimi drobcami k moru? My by sme chceli uz v juni grecko ale ja neviem...s takou malou...chceli sme kvoli ekzemu hlavne niekde juznejsie ostrovy kde uz bude teple more...z bratislavy ten let netrva dlho to by sa dalo snad...
@rebekav @emy222 tu pomoze uz jedine zarobit na mladsieho surodenca. Nasi sa teraz strasne lubia, starsi Dominik bude mat v juli 3 roky, tak sa velmi rad hrava s Marekom, ja ich mam oboch v kuchyni na zemi, tmolia sa mi pod nohy, hraju sa pod stolom na domcek, mozno je tam separacna uzkost, ak je dieta same v inej miestnosti. Mne mrnci babo jedine ak je pokadeny, pocurany, alebo teda hladny, spal by..a zuby. A inak kopce rehotu cely den zabava. Podareni su spolu, ja si pri nich uz aj navarim komplet obed. Ale teda prve tri mesiace som bola stastna, ze mi ma kto pomoct, manzel chodil na 10:00 do roboty a cez den vypomahala babka pri prechadzke a obede, prekonali sme takto obdobia rozdielnych rezimov a krutu zimu. Ale som sa s nou aj ponervovala, no nieco za nieco.
@rebekav Moj muz je grek, takze sa chystame za celou greckou family, na Korfu 🙂. Z BA je to 1.20hod. Keby sme tam vsak rodinu nemali, tak by som do roku asi nesla. Ja som taky strachoput skrz choroby v lietadle a na letisku a taaak..no ale asi prehanam 🙂. Myslim,ze je to cisto o pristupe rodicov, ako su nastaveni,ci "veria",ze sa moze daco stat,alebo to beru easy. Kamoska ma dvojky,tiez rodila v oktobri a uz letela dva krat do Spanielska(tiez tam maju family), a to prvy krat, ked mali detvaky necele 3mesiace..a pohodaaa 🙂.
@rebekav my uvazujeme ist do Chorvatska, alebo severneho Talianska, ale aspon na 2 tyzdne, treba nam preliecit alergie. Alebo potom niekam na jesen letecky. Este som s malymi detmi nebola takto vo svete, boze ved pasy bude treba!!
@tanikbb dakujem za rady, mne sa zda, ze mu ten kokosak dost pomaha, ale mozno su to fakt tie paradajky, vynechala som ich. Maly je aj alergik, teraz kvitne repka, gastan, mozno aj to ma velky vplyv. A to co si pisala o tej epi, tak strasne, klobuk dole pred rodicmi, co toto prekonali.
@lukamka Niekde som citala, ze okolo 4 rokov, ale podla mna v kazdom veku bude starsi surodenec viac - menej ziarlit na mladsieho, Ak je to uz cez 6-7 rokov, je to generacny rozdiel a nezahraju sa spolu tak. Mne este starsi podchvilou, najma ak je unaveny, spravi scenu, alebo maval dni, kedy ma totalne ignoroval, sedel mi chrbtom, ale uz sa s tym zmieril, ze proste je tu babo a treba ho ponosit, aj mi tak hovori, mama treba Mareka ponosit, mama ty chod za Marekom a prebal ho, ja budem s tatom. Treba sa pripravit, ze potom uz ten vztah matka- starsie dieta je menej intenzivny casovo ...my mame rozdiel 2 r 4 mesiace, ja so sestrou som bola 20 mesiacov rozdiel, mama na nas dve bola sama, otec na vojne, ale boli ine casy, pchala do nas sunar a na veceru sme mavali do 3 rokov sunar, puding alebo krupicovu kasu...ziadne ako teraz vyvarat zeleninu, nebodaj este na pare, boze moj.
@lukamka My mame rozdiel 3roky bez 3mesiacov a myslim,ze je to tak fajn 🙂. Presne ako pisala Janifer,starsi mega pomaha, moc moc luuubi(i ked teraz ma nervy na malu,ze sa na neho pozera!!! a ze ho chyta a pod...potom si na nu lahne,sibrinkuje jej rukami, nohami a obaja sa na tom rehocu ako besni). Dokonca sme zistili,ze ked starsieho dame na noc k nasim a dufames v strasny zur(rozumej riesime IBA jedno dieta 🙂),tak naschval mala chyta nervy,ze jej Niko chyba a teda z romantikos vecera mame jedy s Natalkou 🙂. Ked mala place a ja varim,alebo daco riesim,tak NIko bezi cez cely byt, ze "mama ja idem,ona chce aj tak mna!"..sadne k nej na zem a herecka je uz vyrechtana ako leco 🙂. Takze surodenca vrelo odporucam..so vsetkymi nervami samozrejme,lebo ruzove to nebyva stale..no ale o tom sa uz nepise 😉
@janifer 😂😂😂 jaaaj noo možno keď bude mať 3 roky mala ale teraz keby mám dve také tak som na prášky 😉 to nemôžem riskovať he ona je taký jedos môj asi prenieco ju mam takú moju vytúženú ja som sa strašne bála o ňu či ju nestratim ešte v brušku asi som nanu niečo preniesla v tom strachu hee zvládneme to ...upokojujem sa že raz ju to musí prejsť v puberte určite 😂
@rebekav my v juni chorvatsko karavanom s prckami bude zabava;) moc si zrejme neoddychneme, ale aspon ich riadne vyspliecham v mori.. ideme do zatonu a tam je taka plytsia zatoka-je tam celkom tepla voda😉
Kočky, s exemom ste boli len u pediatricky ? Ci vas poslala na kozne? Vdaka :-*
@alicazazrakova ja aj kozne, ale chvilu iba pediater, Ale uz sa to hrotilo, skriabala sa do krvi, ked som na sekundu odbehla...uz bolo nutne ist na kozne...
Ako tak pozeram tak k moru sa chysta takmer kazda z vas:D
Baby citam tu o ekzemoch vadich deti, mojej svagrinej maly mal ekzem, premastovali to indulonou a zvlhcovali vzduch, ale vyriesil to tyzden pri mori v chorvatsku, jemu normalne zmizol ekzem, len sme zirali 😉 Tak snad by more aj vam pomohlo. Aj my ideme do chorvatska a rakuska na dovolenku, uz sa tesim
@zuzulina265 - ahoj, ano, lekarka mi kazala dat len obycajny pro bio jougurt biely- nie smotanovy biely. Tak som to malej dala, ale asi na zaciatok vela, lebo sa po nim riadne pokakala. Ale inak jej chutnal.
Babenky, moja mala sa zacala budit od polnovi kazdu hodinu a neviem preco. Dam ju na cicik, trocha pocucka a za 45 min. Znova to iste. Nemate nievo podobne? Neviem co sa deje, ale ja som total vycucnuta z energie a mala dospava za dna. Zubami to adi nebude, lebo cez den je ok.
@nikolajka2 máme to isté..väčšinou vydrží 2hod občas je to častejšie..hladom to nie je lebo si len cucne a spí ďalej..nepoteším ta u nás to trvá už dobrý mesiac..ale podľa mňa to je zubami u nás..už som to vzdala a spí so mnou v posteli..
@rebekav ja sa k moru vobec nechystam. 😉
Svagrina sla do Chorvatska s detmi, mladsi mal okolo roka a prave na neho sa nieco nalepilo. Asi mal este slabu imunitu. Na tele sa mu vyhodili velke flaky a potom to schytali vsetci. A kazdy jeden skoncil na koznom. A potom po dvoch rokoch sa priznala ze to dovolenka ani nebola, lebo vsetci boli na plazi a s tym malym ona musela pendlovat dokola izba, najest, na chvilu do vody a zas naspat aby sa vyspal. Neviem uz, ze preco nespal v kociari. S tym vsak treba ratat. Ja si na dovolenku trosku pockam...

@emy222 no u nas to iste,mozno horsie,lebo niekedy,teda yakmer vzdy az na vynimky musi byt vylucne u mna na rukach. Neskutocne. Vrieska odusu aj u manzela, a je jedno,ze ma vidi. Place az sa zadusa. Pridem k nemu a vidi,ze nacahujem ruky a niekedy normalne ze prestane plakat. Akonahle si je isty, ze uz ho drzim,tak prestane. Inokedy este poplace a az potom sa upokoji. A robi to kazdemu cudziemu a babkam ci dedkovi podla nalady. Hm,toto som pri dcere nepoznala. Akoze vcera dr.na sone klbikov,ze ako vas hlada ocami-neskutocne.to mal hystericky zachvat placu, ked ho vysetroval so sestrickou a ked som si ho vzala k sebe,do chvilky prestal.takze no stress,nie si v tom sama 😉😂😂😂😇😈😉