icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

sisa6200
7. máj 2017

@lindt ahoj ty si myslis ze ak kojis a jes pohanku ze to ma vplyv na tvorbu mlieka mozes to viac objasnit preco si to myslis dakujem

rebekav
8. máj 2017

@sisa6200 aj ja jedavam pohanku a dost casto ale nejako so si nevsimla efekt na mlieko.

lindt
8. máj 2017

@sisa6200 ahoj.nie,praveze islo o zapach mocu u maleho. Totizto zacala som ju intenzivne jest tento tyzden. A malemu divne zapacha moc. Napokon sme skoncili na kramaroch so zapalom-v moci ma krv,leukocyty,dusitany,snad vsetko,co moze mat,tak ma vysoko pozit.😯ale kedze nema ani len zvysenu teplotu,tak nas poslali domov s fimozou-zuzenie predkozky. Ale tusim som to niekde citala,ze ma vplyv na tvorbu mlieka,ale ja ho mam nastastie dost 😊

evelina1607
8. máj 2017

@tanikbb ze to nema chybu;)))

sisa6200
8. máj 2017

@lindt ahoj no uz rozumiem pohanku nie jem ale "zeriem"☺ a doteraz sme nemali nijaky problem jedla som ju aj pocas tehotenstva aj teraz myslim ze som na nej troska zavisla no ale nie to som chcela moj nazor je ze zdravotny problem u tvojho dietatka urcite nie je koly tvojej castej konzumacii pohanky podla mna mal zapal mocoveho je take vselijake pocasie mozno niekde sedel alebo slabsie obleceny v tychto prvych teplych dni sa to stava treba si davat troska pozor a urcite dodrziavat spravny pitny rezim no asi tolko a kludne si pohanku daj aj 3x dovtyzdna je velmi zdrava ja ju kupujem momentalne v lidli inak ziadnu inu a kym ju tam nemali tak mi ju nosili z UA na kila tak pekny den 🙂

lindt
8. máj 2017

@sisa6200 no mne ju nakazala jest moja cievna chirurgicka na zily (prekonana tromboza po porode a praskanie ziliek na nohach). Ale chuti mi, najprv nic moc,ale je to vazne dobreee.🙂 No, Matko je evidovany v nefrologickej ambulancii kvoli dilatacii oblickovej panvicky 1. stupna, tak preto sme leteli. Najprv doma som urobila ten ph test mocu, kde to vyslo zle, tak sme sli a tam to iba potvrdili, ale dnes uz ma zvysenu teplotu, tak uvidime, co s tym. Ze mame cakat nad 38 a prist, teraz ma 37,6. Kuknem teda v Lidli,ja som kupila tusim v kaufe, od slov.vyorbcu, neviem teraz nazov.

sisa6200
8. máj 2017

Jasne asi to nemate teraz lahke ☹ tak hlavne nech sa malicky vylieci a tebe tiez vela sil a nervov nech ste v poriadku drzte sa 😉

janifer
8. máj 2017

@lindt Ahoj pohanka je fajn, mozno skus aj bobulove ovocie, cernice -maliny.Ja som si odsledovala, ze mne moc zapacha, ked jem sparglu. Tak mozno aj nejaku takuto zeleninu, alebo brokolicu, kapustu ak si jedla? Ale u babatka som si nevsimla, ci mu moc zapacha, popravde tie pampersky tak smrdia, ze to neprehlusi vona mocu. Ale u starsieho syna tiez smrdel moc po spargli.

lindt
8. máj 2017

@janifer ano,zo spargle zapacha moc. A dost😂. Ale tak,ked je zdrava 😉.dnes mu moc uz tak nesmrdi,ale stale sa teplota drzi na 37.8.zavodnujeme ako sa len da,stale neviem ci ist ci nie
Zajtra nam nakazali odniest moc pediatricke na kontrolu,tak verim,ze budeme spat doma. Inak vcera same vracacky boli na pohotovosti,asi zasa je nieco vo vzduchu.😢

lindt
8. máj 2017

@janifer a ano aj bobulove ovocie kazala. Ale to si chcem pockat na sezonu a potom si ist aj natrhat k lesu. Mnamky.

majush
10. máj 2017

Baby co si myslite o paradajkach v prikrmoch? Ked si niekedy pozeram kombinacie potravin v hipp prikrmoch pre inspiraciu co varit, v prikrmoch od 8. mesiacov su aj paradajky. Napr. aj jahody maju v ovocnych pre deti do 1. roka. Teraz ked je trend zavadzat alergeny skor, tak sa neviem rozhodnut. Skor by sa mi ale pacilo obohatit jedalnicek... ja som v lete pozavarala vyzivjy ovocne aj zeleninove z nasej zahrady, a mame aj nejake cisto drvene paradajky sterilizovane, tak ma to laka 😉

sisa6200
10. máj 2017

@majush ja este neplanujem zavadzat pockam aspon do 10 mesiaca mozno 1 roka, ale ak by som mala tak by som ich uvarila varenim sa alergeny znizia moj nazor asi tak 😉

jersey87
10. máj 2017

Baby cim natierate ekzem? Mala ma iba na jednom lakti taky maly ekzem. Niekedy je to lepsie niekedy horsie. Nesvrbi ju to, ani si to neskriabe...

tanikbb
10. máj 2017

@jersey87 treba premastovat. Skus kupit Lipobase dermalny krem. Nam to dost premasti. A musim povedat, ze ako som malej davala mesiac a pol v kise probiofix tak sa jej upravilo travenie a z toho aj koza. To co mala uz nema a tie 2-3 bodky nateiem locoidom a potom uz lennpremastujem. Som celkom rada.

tanikbb
10. máj 2017

@majush s paradajkami pockaj. Nemas sa kam ponahlat. Ja dam az v roku ak nie neskor. Je kvantum inej zeleniny co mozes dat.

naniatko172217
11. máj 2017

@jersey87 moj mal presne to iste. Kupat kazdy druhy den, ziadna kozmetika, po kupeli natrem obycajny olivovy olej pre deti a ma krasnu pokozku 🙂

janifer
11. máj 2017

@lindt to bobulove skus mrazene pozriet, v Jednote mavaju slovenske, ale aj ta Lidlova lesna zmes je super, velke cierne ribezle
Drzim palce

janifer
11. máj 2017

@jersey87 nam dala doktorka Holtov krem, ma na tvari a aj okolo ust sa mu robi, ked pcha vsetko mozne do pusy. Zhorsene ma, aj ked je v nosici, ze si tam osuchava licka, alebo v bunde v kocari ak sa mu to zapari, mozno aj praci prach som zmenila. Tak som znovu zacla davat Bupi a 3x placha pracka.
A z jedla som vyradila cokoladu paradajky a snazim sa aj mlieko. Hoc jogurty jem. Ale tipujem to na tu horku cokoladu najma

florence33
11. máj 2017

@jersey87 nás poslala dr. na kožné s podozrením na atopický ekzém, ten sa nepotvrdil a kožná malej predpísala iba takú vazelínu na premastenie (názov neviem, bolo to miešané v lekárni) a ekzém do týždňa zmizol. mala ho tiež pri lakťoch. keď som sa na kožnom pýtala na úpravu mojej stravy, tak mi bolo odporučené vyhýbať sa korenistým jedlám, nič viac.

adrika88
11. máj 2017

@jersey87 my mastime s linola fett + este jedna masticka,ale ta je na lekarsky predpis...krasne to zmizlo,no musela som nieco zjest lebo sa nam to opat objavilo :-/..myslim,ze to bude paradajkou

rebekav
11. máj 2017

no baby, ja kvoli atopickemu uz nejem vobec mliecne (ani maslo), uz ani lepok, paradajky, sladkosti, ani kakao, ani vajcia. Takze sa musim riadne obracat v kuchyni aby som nieco vymyslela. Vymenila som praci prasok, za ekologicky, lebo doposial sme pouzivali bupi, ale aj ten je plnych chemie, uz len tym ze pekne vonia, ten moj je uplne bez aromy, proste v nom nie je nic drazdive a je vyslovene pre alergikov vhodny. A vyhodili sme aj koberec z obyvacky. Uplne ma porazi, ak toto cele s jedlom nacvicujem a nakoniec pricinou bude nejaka pelova alergia:D:D:D

jersey87
11. máj 2017

Dakujem baby za tipy. Ideme daco vyskusat. Ale sa mi zda ze to bude jedlom. Lebo raz je to lepsie a raz horsie.

vik_i
11. máj 2017

Ahojte maminky, zajtra ideme na odber krvi z hlavičky...už teraz mám husiu kožu a slzy na krajíčku. Absolvovali ste to niektorá s polročným bábom?

naniatko172217
11. máj 2017

@vik_i Aj s mesacnym. Chvilu poplace a bude dobre 🙂

tanikbb
11. máj 2017

@vik_i nestresuj. Lepsie ako hontrapit z ruky. Pridrzite a bude sup sup. Bude plac ale deti skor placu z toho ze ich drzia a nemozu sa hybat. Nam tak brali v cca 3mes a prezili sme. Na hlavicke je velka zila a kym by trafili v rucke tak cele zle. V nemocke teraz ju 3 drzali aby sa ani nepohla. Dychaj dychaj, bude dobre. Daj na cicik hned.

tanikbb
11. máj 2017

Pre tie z nas co babatka maju ekzem. CIM SKOR HO DOSTANE TYM SKOR PREJDE. Moj Miso z toho vyrastol a premenilo sa to na pelovu alergiu. Aj ked tento rok je to o jieco lepsie

tanikbb
11. máj 2017

Baby kedy ste zacali davat ovocne desiaty deckam? Ja som zatial dala len obed batat a cuketu. Cez vikend idem na hokkaido tekvicu, potom hrasok. V sobotu to bude tyDen co dokrmujem a neviem najst bikde riadnu tabulku s odporucabiami. Len ze co kedy po mesiacoch.

sisa6200
11. máj 2017

@tanikbb ahoj ja malickej davam od 6 mesiaca zacali sme jablko+mrkva potom aj ciste jablko aj hrusku uz mame velmi radi aj slivku uz mala a aj banan som jej uz dala najprv po troske koly reakcii ☺ a teraz uz davam normalne aj polovici z ovocia to mame na desiatu a na olovrant detska vyziva ovocna kupujem v DM jedine a s nimi sme tiez zacali v 6 mesiaci

shmorica
12. máj 2017

@tanikbb Ahoj my od 6steho dávam zeleninu 3dni niečo nové vždy mix s niečím čo už máme vyskusane. A ovocie príde mesiac po zelenine to uz aj masko čiže okolo 7meho mesiaca.

jersey87
12. máj 2017

No my jeme ovocie uz dlho. Zacali sme jablkom, potom hruska, banan, skusali sme cucoriedky, maliny, broskynu. Ci uz vo forme vyzivy alebo samostatne ovocie. Vsimla som si ze uz ani rano jej nestaci len mlieko, takze uz aj rano jej urobim trochu kase. A za kazdym jedlom jej dam chvilku pauzu a davam mlieko.