Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Ja uz neriesim. Ked musia vziat tak len ukludnujem a ukludnujem a drzim fazonu. Ale je jasne ze prijemne to jie je
@majush ja si uz nepamatam ako som synovi davala. len som v jednej knihe co pisala jedna zahranicna autorka citala,z e tam uz davaju druhy tyzden ako desiatu. zda sa mi to ale skoro. a mala som aj knihu od bukovskeho a neviem ju najst kokso. neviem komu som ju zikla. tam to bolo myslim tak dobre popisane.
Ahojte baby.Pred tyzdnom nam vykukol prvy zubok 🙂 Pred 4 dnami som dala malej prvy krat spenat a druhy den ma hnacky ,teploty nie..Neviem ci je to od zubkov alebo z toho spenatu.Nechcem sa hned lakat a utekat k dr.,neviete poradit,ktore mate skusenosti?Dakujem.
Ahojte, vrelo odporucam telacinku pre najmensich z Farma Turova, ja ju kupukem v Zilinskom Farmamarkete, no maju ju aj tu: https://www.svetbedniciek.sk/product/bio-telaci...
Veeelmi chutna, urobila som ju s mrkvickou, petrzlenom, cukinou a trosku hokkaido. Salatove bylinky http://www.davidkovokorenie.sk/koreni-smesi/sal..., tie davam asi vsade a cela rodina sme slintali😉 a maleho Davida skoro rozpucilo od toho mnozstva👶
@evelina1607 ano ano, aj my sme mali telacinku z turovej dusenu so zeleninkou, naozaj krasne kusky maska! Ja som kupila v TT
Musim ja zbehnut do freshmatketu tam by mali mat dobru telacinu. Alebo skusim este yeme.
V yeme maju vynikajuce kuracie. Neda sa porovnat s tymi z billy.
@vik_i Ahoj odpisujem asi uz po funuse, starsiemu aj v 1 roku brali z hlavy krv v nemocnici ked mal Hemofila a nejeden krat, tak ho 2 sestry drzali a 1 brala krv, no odreval si to, bolo to nasilu a nejedno take vysetrenie, aj sople mu strasne odsavali, ale inak sa nedalo. A potom okolo 2 rokov si este nechcel vziat krv, ale teraz v 2r 10mes v pohode, ani necekol, ani sme nejak specialne nenacvicovali, zobrala mu sestricka 2 ampulky krvi. Bala som sa, ze bude trauma, ale deti zabudnu.
@tanikbb mam Bukovskeho v pdf. Mozem poslat, ak chces 🙂
baby ako casto sa ma davat masko uz v tomto obdobi, ked su babatka rozpapane?
dievcata, mojmu malemu ked brali krv tak tam lezal a pokojne sa usmieval a sestricka s doktorkou povedali ze ho musia rozplakat lebo inak by na hlavke zila nenavrela. Ja som to nejak neprezivala ved do chvilky sa ukludnil a bolo dobre.
Ahojte baby, tak my dnes mame sedem mesiacov. Prikrmovat sme skusali uz x krat, ale stale to skonci tak, ze ked citi na jazyku hoci len smietku zemiacika zacne ju napinat a nakoniec sa pogrca, alebo v lepsom pripade vypluvne vsetko von. Ostatne druhy zeleniny su na tom rovnako. Stale si hovorim, ze vsak zacnem ked bude ready, ale dufala som ze to uz koncom siesteho pomalicky pojde. Je tu este niekto iba mliečkovy, ci uz vsetky deti papaju o 106?
@lukamka napadlo ma ci by si nemohla zacat kasami do flase. Taku riadne riedku spravit, nech ti zacne nieco prijimat ine ako mlieko. Lebo uz by teda mala aspon nieco. Normalne to riesit s mliekom a davat aj zeleninu. Kup mixer a napadrt to rozmixuj. Zmiesaj s mliekom a daj pit. Rozstrihni cumel nech to cez to ide a uvidis. Ona da umudri
@lukamka Neboj sa, my sme na tom boli dlho rovnako. Dve lyzicky a uz ho natahovalo alebo ani usta neotvoril, zatal pery a koniec. Ale vzdy ochutnal, takze som usudila, ze mu to nechuti, ked viac nechce.Ale to fakt nechuti. Mame sedem a pol mesiaca a cca pred dvomi, tromi tyzdnami zo dna na den zacal papat viac a viac. Ani zdaleka nezje plnu porciu, ale stale viac. Nam pomohlo, ze uz je to trochu roznorodejsie, zacala som davat rascu, fenikel, to to trosku ochuti. a tiez, ze som to prestala mixovat na kase, viac sa mu to paci popucene... Poskusaj jej davat rukou, nie lyzickou a jedzte spolu z jedneho taniera to iste. Musim povedat, ze mi odlahlo, ze sa rozpapal, lebo uz som mala obavy.
@lukamka moj tiez nebol nadšený zo zeleniny ale uz ako tak par lyžičiek zjedol a skúsila som mu dat obilninovu kasu zo škatule praskovu, nechcelo sa mi s tym babrať a z tej kasicky sa tak tešil az vykrikoval a potom ked som šľa k nemu s jeho miskou tak sa tešil hoci tam bola uz zelenina :D a tak sa rozjedol ze uz je vsetko zatial co mu dam .. začal tomu verit vdaka tej kaši asi 🙂
@tanikbb z flase este nepila, ale asi skusim keby sa nerozjedla najblizsi tyzden. Dufam, ze nebude katapultovat jak vsetky pokusy o cumel 🙂
@zuzanahanuszova dufam, ze aj nasa sa rozpapa (inak ona je asi aj najmensia z celej skupiny - od zaciatku nic moc jedak)
@monka37 a tu kasu by som tiez skusila, nevadi ked nebude najprv zelenina nie?
@lukamka vadiť by to nemalo a aj v bukovskeho knihe su obilniny bez lepku hned na začiatku piaty šiesty mesiac .. nasho to super naštartovalo teraz papa všetku zeleninu a vela. A pred kašou este ako tak zjedol ked som zeleninu vyslovene utopila v mlieku Resp vode a tak rozmixovala proste uplne riedke kase
@tanikbb my uz vyse mesiaca papame prikrmy, lebo som mala nejaku laktacnu krizu a malinka mala zaujem o jedlo, tak som sa rozhodla dat troska prikrmu a dokojit, ako davat umele mlieko. Teraz uz po obede a veceri nekojim, asi tyzden papa aj desiatu, ale zje malilinko, nech 6 cajovych lyziciek, tak potom dostane aj prso. Izi ma 7 mesiacov a 10 dni dnes

@tanikbb
@naniatko172217
Z našej hlávky nič nebolo. Nakoniec jej brali z rúčky a ja som plakala ešte asi viac ako ona😭 až krv vystriekla jak jej pichla sestrička. No hotová som z tho od rána....až moju malú zaťahovalo od plaču