icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lienka182
15. máj 2017

@lukamka ozaj skus kasicku nejaku. Nasa pekne papala vsetko a ked som jej spravila take skor popucene tak ju naplo a odvtedy uz nic nechcela. Tak som spravila kasicku zo psena a do toho jej pridala take hustejsie jablcko... Straaasne jej zachutilo 😉

Inak vase deticky kolko tak zjedia? A kolkokrat do dna davate prikrmy? My mame niekedy raz niekedy 2x. A jedia vam uz take skor popucene?

majush
15. máj 2017

@lienka182 moju zas z psenovej varenej kase napinalo, skusim znova neskor. Moja zje tak 100-150 ml prikrmu, ja vacsinou mixujem, ale nie je to uplne homogenna hmota, su tam mini kusocky, banan a zemiak pucim vidlickou

jersey87
15. máj 2017

@lienka182 no my zjeme vela. Na obed 150 ml tuheho cokolvek, nastastie zje vsetko co nalozim. Po pol hodinke davam este mlieko. Na olovrant a desiatu jej rozdelim jablko, hrusku, broskynu,po pol hodine zas mlieko. A rano a vecer po 90 ml kase a mlieko. Zacali sme davat kasu aj rano, lebo len mlieko jej uz nestacilo.

florence33
15. máj 2017

@lienka182 minule som rozmyslala, ze polozim tu istu otazku. Nasa ma 3 prikrmy denne a zje vacsinou zakazdym tiez zhruba 100 az 150 ml. Dnes nie 😅 dnes to bol boj. A okrem toho vypije cca 650 ml mlieka.

florence33
15. máj 2017

@lienka182 ...no a mixujem, ale uz postupne chcem menit konzistenciu, dnes mala vecer po kasi este rozpuceny banan a ok.

tanikbb
15. máj 2017

Babyyyyy no co som ja tej mojej vyviedlaaa. Mala som cerstvy hrasok tak som jej ho uvarila. No cele zle, vsak strukovina a koksoo mrncavaaaaa po tom dva dni. Tak som uz dnes nedala a vratila som sa k batatu s cuketou. Hihi. Chuda moje. Zajtra robim hokkaido tekvicu a do konca tyzdna idem aj na jablko a ryzovu kasu instant. A kupila som telacie, to dam asi zaciatkom buduceho tyzdna.

florence33
15. máj 2017

@tanikbb nasa bola z hrasku v poho, len "strielala" ostosest 😇 ale mala ho az ked bola rozjedena, asi po mesiaci prikrmovania. Tak nech malickej vsetko pekne chuti 🙂 ja som zacala s prikrmami skor kvoli dokrmovaniu UM a "nekakaniu".

vik_i
15. máj 2017

@janifer mame ešte dodnes modrinu na rúčke ale tiež to je už zabudnuté.

Baby, otázka pre tie ktoré už máte výber autosedačky za sebou. Poraďte na čo si dať pri kúpe pozor. Čo je dobré a čo nie?

majush
16. máj 2017

@tanikbb ja som malej tak dala sparglu, az neskor som citala ze je to alergen, ale bolo to nez ujmy nastastie, hrasok ja malej davam, ale je pravda, ze az teraz po mesiaci, aj kalerab a brokolicu som dala neskor

evkano
16. máj 2017

dievčatá ako teraz spinkajú vaše dietky cez deň ? Alžbetka má o týžden 8 mesiacov a mám pocit, že 3 spinkania sú veľa a 2 málo :D

lienka182
16. máj 2017

@majush
@florence33
@jersey87
No musim si to aj ja odsledovat... Ale 150 urcite nespapa...
@evkano no my tiez tak nejako 😁 ale vacsinou spinka 3 krat denne

majush
16. máj 2017

@evkano nasa 2x denne po 1,5 hodine ( chodi spat priblizne o 10.00 a 14.30)

evkano
16. máj 2017

@majush aj ja sa už druhý deň snažím o podobný režim ;)

jersey87
16. máj 2017

@evkano u nas sa spanie teraz meni. Hore vydrzi byt 2,5 hodiny. Niekedy spi 30 minut, niekedy 40 alebo hodinu. Ako potrebuje. Ku veceru je hore vynimocne aj 4 hodiny a potom uz len nocny spanok. O osmej je tuha a vstava bud o piatej alebo pol siedmej.

evelina1607
17. máj 2017

@jersey87 sranda u nas cez kopirak😉

tanikbb
17. máj 2017

@jersey87 k tomu nocnemu spanku. Aj sa dufam budi na kojenie ci? Lebo nasa zaspi o 21 vstava okolo 7 ale pomedzi to ju kojim o cca 3 a 5.

lukamka
17. máj 2017

Baby moje vždy dobre spiace dieťa sa už tretiu noc budí každú hodinu s plačom 😩 Dúfam, že je to len fáza, lebo nevyspatá ani neviem jak sa volám 😒
No a potrebujem radu, cmúľa si palčeky o 106, neviem ako zabrániť aby si nezvykla

naniatko172217
17. máj 2017

@lukamka moj sa od februara budi kazde 2 hodky, ked je dobra noc. Ked je zla, tak kazdu pol hodku. Casom si na to telo zvykne 😀

evkano
17. máj 2017

@lukamka aj u nás bolo toto budenie, potrebovala ma držať aby znova zaspinkala, a budila sa celú noc.. ale prešlo aj to ;)

monka37
17. máj 2017

@lukamka nie je to zubami ? Moj ked mu isli bol na mne nalepený niektoré noci aj vkuse .. skúšala som aj v noci dat gél na zuby pred alebo po kojení a zdalo sa mi ze spal lepsie

sisa6200
17. máj 2017

@lukamka ahoj to bude len zubkami myslim ono to prejde a s tym cmulanim palcekov ja si myslim ze ju to prejde tiez mame podobny pripad doma nasu malicku a kazdy mi hovoril ze si bude cmulat prsteky a hento a tamto a vobec to tak nie je uz mame dva zubky vonku ano zle spinkala aj v noci aj cez den aj rucka bola stale v puse a to od malicka ale nie je to o zvyku cumlik nechceme (predpokladam ze ani vy) ale davam jej ho aspon na kusanie a takto fungujeme rada sa s cumlikom hra a kuse do nho a spinkanie po vykuknutych zubkach sa upravilo naspat spat chodime okolo 21.00 22.00 vstavame 7.00 8.00 3 kojenia cez noc 😉

sisa6200
17. máj 2017

Vidim tu rozne nazory takze to bude individualne uvidis sama ako to dopadne ☺

monka37
17. máj 2017

@lukamka
@sisa6200 presne aj ja dávam cumel len na to ze sa s nim hra a hryzka ho, a v každej izbe a každej taške mam jedno hryzatko takze som vyberala prsty z ust a dávala hryzatka a uz rucky nečmula ale cmúľa vsetko. Naozaj vsetko celu obývačku a kuchyňu uz ochutnal na co dočiahne :D

iviciatko
17. máj 2017

@naniatko172217 Aj moja sa budi s placom kazdu hodinu-dve,ked je zla noc,tak tiez kazdu pol hod.Uz som to tu spominala,trva to uz dlho,ani neviem 2 mesiace asi ,je to na mne uz aj poznat,ze sa nevyspim,pletu sa mi slova..Hovorim si,ze raz to musi skoncit a ze hlavne je,ze sme zdrave.

jersey87
17. máj 2017

@tanikbb nie nebudi sa na kojenie. Ked som jej davala jest v noci, nechcela jest rano.

alicazazrakova
17. máj 2017

Tak my mame druhe ockovanie aj druhu davku rotarixu po dvoch odkladoch konecne za sebou... Moje statocne dievcatko, verim, ze vsetko bude ok.
Zienky, to s tym nocnym budenim chce asi len cas... Deticky intenzivnejsie vnimaju okolity svet, viac spracuvaju zazitky v hlavkach, toto obdobie je aj pomaly zaciatok separacnej uzkosti, chcu sa proste uistit, ze maminka je tu... Viem, je to vycerpavajuce, clovek pada na hubu... Synator mi nespaval cez den a v noci byval aj 15x hore... Proste to prehrmelo... Nebojte, je to len obdobie, aj toto raz prejde. Drzime palce :-*

seki11
17. máj 2017

@evkano Maly spáva ešte 3 krát ,cca 1-1,5 hodiny si pospinka.Dva krát nám bolo malo.🙂

zuzanahanuszova
17. máj 2017

@iviciatko veru aj u nas takto, ale uz od februara cca. Uz prestavam verit, ze sa to zmeni. Manzel musi chodit neskor do roboty, aby som si pospala rano aspon dve hodiny, aby som dokazala fungovat.

emy222
17. máj 2017

Ahojte baby moja mala spinka este tak ze po 2 hod hore dame cicik a ide spat niekedy na 20 min niekedy na hodku ako jej treba inak je umrncana vecer zaspi na tvrdo az okolo 10 a s kojenim vnoci 2_3krat niekedy zaspime pri ciciku tak ani neviem 🙂 kolko papa a spime do 8 pol 9 ako kedy 🙂
A teraz sme mali obdobie ze som nic nic nic nemohla ani tata ju nemohol mat na rukach vsade plakala ale vybehol nam zubok a uz je lepsejsie 😝.... aj ked ja mam trosku narocne babo tak som si zvykla 🙂

bublinkapo
18. máj 2017

My spime zvycajne tri krat cez den. Zalezi aj od dlzky spanku. Niekedy staci aj dva krat. Na nocne spanie ju davam okolo osmej, deviatej. Zaspava na prsniku a v noci stavame kazde dve, tri hodiny na kojenie. A to od kedy sa narodila takto fungujeme. Ja som dlhsie nez styri hodiny vkuse nespala od septembra minuleho roku.