Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Ahoj maminky, čo obliekate svojim drobcom v takom teplom počasí? Snažím sa riadiť tým, že bábätko by malo mať o vrstvu viac ako dospelák...ale nie som si istá či mojej malej nebude veľmi teplo...potaďte. Ďakujem😊
@bublinkapo ahoj,skusala si uspat aj nejako inac ako na prsniku? Moja zaspi len na prsniku,ci je den alebo noc.Zatial to beriem v pohode,len sa bojim,ze jedneho dna mliecko skonci a co potom.
@iviciatko ja sa tiez bojim ako to bude. Akurat vcera som to rozoberala s mojou mamkou. 🙂. Inak zaspi len v kociari, satke, nosici, alebo v aute. Doma v postielke iba na prsniku. Ja by som chcela kojit tak rok, takze od toho augusta, septembra to planujem riesit. Ale neviem zatial ako
@iviciatko
@bublinkapo ked som prestala kojit,mala "presla" na laket, zmolila tu makku kozu.ostalo jej to dlho,aj dnes.ako 5 rocna nam.chyta laket ked sa potrebuje ukludnit
@bublinkapo Vcera cuckala 4x za hodku,co sa budila,vzdy len kratko a zasa spala.Tiez bez prsnika zaspi len v aute a v kociku.Cumel nechce,ma ho len na hranie.Kojit by som chcela tiez aspon ten rok,dufam,ze dovtedy budem mat mlieko a potom uz bude vacsia a snad ju uspim nejakym inym sposobom.
zienky, ze aky strajk my mame. Nas maly uz krasne jedol popuceny prikrm a zrazu usta zatate a ani omylom. Neoklamem ho ani zmixovanym vo flaske. Ani kasu (co zboznoval). Iba mlieko z flase. A najlepsie vypije v noci. Stretli ste sa s tym ?
babenky - poradte, nema uz mlieko , iba trocha vecer a to pretoze mala cuckala najviac vecer. Prikrmami, mi asi odislo mlieko. Horsie je ,ze mala mi nechce umele mlieko pit ani za svet iba trocha vody si potiahne asi 10 ml s flase s makkym naustkom. Inak flasu ziadnu nemusi. Viac vody vypije z lyzicky. Ako davate detom viac tekutin? nemate nieco podobne? Piju Vam deti caj al. vodicku? a z coho to piju?
@nikolajka2 moja dnes pila vodicku normalne zo skleneneho pohara. Strasne sa za tym tahala, tak som zo srandy skusila a ona šibalka normalne pila, ledva som ju po piatom dušku odtiahla od neho 🙂
@nikolajka2 moj tiež pije mliecko uz podstatne menej, ale zato voda mu chuti, doma pije z pohára s náustkom , je taky farebný tak ho rad drží za ušká..vonku v aute a pod dávam klasickú fľašu nemá s tym problem..občas dam namiesto vody feniklový čaj...nemá problem s fľašou možno aj preto že niekedy z nej pil odsate mliecko..tak možno treba skúsiť niečo chutnejšie a ked si na fľašu alebo pohár zvykne, tak bude chcueť vodu..napr hipp ma take čaje porciovane alebo take niečo..len hádam.
Baby potrebujem radu.Uz tretí deň mám pravý prsnik tvrdý ,bolestivý,napnutý....menšie hrcky v ňom....čo robit?a čo to môže byt?Laktacna mi nedvíha zatial😞
@seki11 joj mozes mat kludne nabehnute na zapal. Tepla sprcha, odstriekat mlieko rucne do uvolnenia, castejsie ponukat dietatku nech vysaje vsetky hrcky, aj pri tom mozes jemne masirovat. Plus obklad z kapustneho listu alebo tvaroh na prsia. Vela odpocivat a pri zvysenej teplote aj ibalgin alebo paralen. Hlavne to mliecko musi von 🙂 mne toto dost pomohlo 🙂
@naniatko172217 nemas doma bio alebo infa lampu? Ja som si zatvrdnute miesto na prsniku nahrievala viackrat za den a rozmasirovala, to bolo zatial najucinejsie doteraz zo vsetkych rad co som vyskusala
@naniatko172217 veď ja ho pomaly dávam len na ten prsnik a nic....boli ma to tak cudne od pazuchy smerom dolu a potom k bradavke🙁Nemám odsávať radšej odsavackou?
@seki11 odsavackou nie, cim viac odsajes, tym viac sa mlieka tvori a bude ta to boliet viac. Ak by si mala aj teplotu, smer Dr. a da ti ATB
@naniatko172217 tak ručne?to mi ale nejde velmi
@seki11 Niekto to tu uz spominal..mne super pomohol kapustny list do podrpsenky na noc 😉
Baby tak som skončila zo zápalom prsníka a na atb😢Spravil sa mi velky červený fľak cez prsnik....tak odsavam a dávam obklady....to tak boli....No nemôžem byt bez problému asi keď do teraz mi nebolo nic🙂

Baby,my spime 3x za den, bud rano.od 9tej, 1,5-2 hodky, potom.o 13.30 hodku a pol.a potom.o 17.30 asi hodku. Vecer chodi.spat medzi 9-10.
Posledne dni sme hore od 6.00-6.30, snazim.sa.ho.uspat v kociari uz o 8.30, potom.je 9.20-10.00 hore,tak.ide spat o 12 tej a naslejdne cca o 16 tej. Zaspi.az po 20.00. Tento režim mi vyhovuje viac, aj tak musim starsiu do skolky vychystat/zobrat, a. Tak večer zaspi medzi 8-9.a.zostane mi cas na seba 🙂