icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
15. jún 2017

@alicazazrakova no nasa sama este nesadne. Keby som ju posadila,tak buy mozno trochu posedela. Sikmy sed uz dava ale stale ma slaby chrbat. A ja nie som zastanca umeleho posadzovania tak len cakame kefy sa posadi. Inak ja som videla jednu babu co uz 4mesacneho chlapca mala v kociari v polohe na sedenie. Takze ja sa nestresujem. Viem ze moja si to musi vybojovat sama.
Na styroch uz je skoro stale, ale nestvornozkuje. Nejako nechce tie ruky odlepit od zeme. Ale posledne dni pri tej pozicii na styroch sa dviha na nohy. A ked nas prelieza tak uz je zvisle a stoji na kolenach. Pochybujem ze bude 4nozkovat. Zacne rovno chodit.

pehavcek
15. jún 2017

@alicazazrakova nas mal osem a nesedel. O tyzden ide mat devat a sedi krasne. Drobec sa ti posadi ked bude pripraveny. U nasho to prislo odrazu. Nemam pocit
, ze nieco zameskal. Zacal naraz sediet, stvornozkovat a akoby sa stavat na nohy. A to fakt za posledny tyzden

pehavcek
15. jún 2017

@jersey87 nas robil presne to iste. Vyhlasila som to iste co ty a mas vidiet ako prestvornozkuje cely byt 🙂

rebekav
15. jún 2017

moja ma o par dni 9 mesiacov. Sedi uz pekne, cize nie sikmy sed, ale nie je to take dolezite, keby nesedela, netrapila by som sa preto az tak. Kazde babo ma svoje tempo, kym to nie je vyrazny sklz vo vyvine, tak by som sa netrapila. Viem si ale predstavit, ze ak by mala 10 mesiacov, a este nesedela nestvornozkovala uz by som panikarila, ale zjavne by ten sklz sa tahal uz dlhsie a uz by som to riesila (cize asi by uz boli sklzy v inych vyvojovych milnikoch ako v dvihani hlavicky, dvihani na ruky, plazeni).

Jogurt kojenemu dietatu staci od roka, ale nic sa nestane ked das od nejakeho 10 mesiaca. Zltko myslim od 7-8 mesiac, ja uz davam asi 2 mesiace zltko (ale nekombinujem s masovym prikrmom).

rebekav
15. jún 2017

a inak moja mala prestava trosku jest, dufam ze je to teplom a iba take obdobie, ktore prejde. desiatu nejako poje, tak na 2 pokusy vacsinou (pricom to vacsinou zjedla uplne s chutou a rychlo). Obed dnes zjedla o 16tej, dovtedy sa mi nepodairlo do nej okrem mlieka a vody dostat nic. A veceru zjedla ako cenkovej deti, ako keby som jej cely den najest nedala:D:D

tanikbb
15. jún 2017

Nasa dr mi odporucila zltko az po vyskusani vsetkeho masa. Tak eate nedavam.
A to ze niekedy nejedia moze byt aj zubami.
Kym piju tak je to ok.

tanikbb
15. jún 2017

Aha od pondelka nausnicujeme.

adrika88
15. jún 2017

@jersey87 my davame piskoty tak asi 2x do tyzdna...nie preto,ze nechceme castejsie,ale malemu akosi (zatial) nechutia a to sme s nimi zacinali este v aprili...zltko davam tak raz tyzdenne a biely jogurt jeme uz takmer mesiac (dr.vravela,ze od 7.ukonceneho) a na pocudovanie mu velmi chuti 🙂

pehavcek
15. jún 2017

@rebekav nas mal tiez taky strajk. Suvisel zo zubami. Ako prisiel, tak odisiel. Najviac chcel mliecko. Cca dva tyzdne to trvalo

adrika88
15. jún 2017

@alicazazrakova my tiez len sikmy sed..aj ked prave dnes bol taky pokus o "normalny" sed ☺ pozajtra mame 8 mesiacov,takze este je cas neboj

adrika88
15. jún 2017

@rebekav u nas na striedacku ☺ tiez si myslim,ze to moze suvisiet so zubkami,ale tie uz ocakavame asi 2 mesiace a stale nic ☺

nikolajka2
16. jún 2017

@jersey87 - piskoty bevajecne Sa daju kupit v lekarni -(Opavia),alebo predavaju aj v DM take tvrdsie piskoty pre deti od 6. mesiaca. Zltok davam 1x do tyzdna od 7 mesiaca.

iviciatko
16. jún 2017

@jersey87 Ja davam zltko raz tyzdenne od 7.mesiaca.Teraz som na nete citala,ze zltko odporucaju kazdy den,noo ,zda sa mi to prehnane,raz tyzdenne staci si myslim.No a maso davas ako casto? Ja tak 2-3 x do tyzdna.Piskoty som kupila v DM ,ale len 2x som nastruhala do jablka a raz skusila celu,s tym,ze som jej ju drzala a zacala sa dusit,takze uz sa bojim.Niektori davaju piskoty od 6.mes.,niektori az od 1 roka.Jogurty sme este nezaradili do jedalnicka.

iviciatko
16. jún 2017

@alicazazrakova Od dnes sedime🙂 No len chvilku a potom baaac 🙂

janifer
16. jún 2017

Baby je tu este niekto, kto fakt ze vela dojci? Ja neviem ked my rozbehneme to jedenie, mne zje tak 6 cajovych lyzic na obed a na veceru, obcas aj ranajky, do toho maly kusok marhule, jablcka... starsi uz jedaval aj 2 deci polievky.

Po poradni v 8.mes ma Marek 11.2 kg, aspon ze to. Pred par dnami zacal stvornozkovat, na zabicku sedi asi tyzden, inak sa vacsinou plazi a dost ma stve, ze sa vela hra po sediacky, tak sa snazime ho so starsim synom motivovat na lezenie, lozime my a hrame futbal. Velky uspech je, ze mi hlasi cikanie a kakanie, takze nocnik je nas velky kamarat. Ale pridrzam s nadlahcujem ho tam, alebo kakame na styl ako dievcatko, nohy dvihnut.

Obdivujem vsetky, co sa chystate k moru v lete, my sme boli na Strbskom plese ale cesta nam dala dost zabrat, hoc deti boli dobre, ale uz pri 25 st vonku zacinali byt nepokojne a prehrievali sa v autosedackach, klima v aute im vadi.

Este odporucam kupele Lucky, super tam varia a ta voda v bazene je cista. My asi pojdeme v tych tropoch smer sever a potom na jesen k moru.

janifer
16. jún 2017

Este ma napadlo, kedze so starsim sme boli u alergologa v 3 r, skor ho obvodak nechcel vypisat, tak som sa pytala alergologa, ako s alergiami u babatka. Alergolog zoberie dieta k sebe po 1 roku, dovtedy len Fenistil a do oci Ocuflash.

jersey87
17. jún 2017

@iviciatko mali sme obdobie ze maso jedla kazdy den. Teraz davam asi kazdy druhy. Podla toho co ukuchtim a co treba zjest. Tie piskoty som jej chcela dat do jablka nech sa rozmocia a nech ju viac zasyti. Lebo zje toho fakt dost.

pehavcek
17. jún 2017

@janifer ako ti hlasi cikanie a kakanie? Inak to je parada. Mozes byt na neho hrda 👍

janifer
17. jún 2017

@pehavcek hlasi tak, ze si zasomre popod nos alebo akoby tlacil. Alebo proste pisti reve. A vzdy po zobudeni je suchy, tak najma rano hned davam na nocnik a pekne cika a aj hned kadosi.
Inak dnes sme otrcali holu ritku pri 15 st vecer na prechadzke, hlasil hlasil, ani za svet zaspat, plienka sucha, do nej curat nechcel. Ale zas nemozem povedat, ze ideme na 100%, ked ich necham samych hrat sa a ja nieco varim tak neriesim.

janifer
17. jún 2017

Dievky, tak ideme aj my do Chorvatska, na zaciatku jula do Puly na tyzden. Mate nejake tipy na balenie? Lebo ja som typ, ze cestujem s vela vecami. @tanikbb prosim napises mi nejake odporucane opalovacie kremy pre ekzematika? Nas ma najma licka a trosku aj na krku. Dakujem

A kto idete autom, kedy startujete zo SR? Vecer - rano? My budeme 2 soferi.

rebekav
17. jún 2017

@janifer 1x sofer, vyrazame okolo 2-3 vnoci, dcerka by snad mala prespat minimalne polovicu cesty (7hodin cela cesta smer Pag). Ak by sme sli den prespi max 2 hodiny aj to som optimista.

seki11
18. jún 2017

Jeden šofér aj u nás,vyrážame cca o 3 ráno,do nejakej pol 7 dúfam pospi😀Cesta do Splitu cca 8 hodin,potom trajekt asi hodinu a na ostrove ešte cca pol hodinu....Dúfam že zvladneme😀A čo beriete deturencom na cestu papat?

barbarelka
18. jún 2017

Ahojte kocky! Ako vam deti teraz spia v noci? Nasa bambula uz dva mesiace spi fakt,ze zle ☹. Zaspi okolo 20.30 a uz 22 je hore a vyplakava..hned prikladam na prsnik,inak nieje sanca sa ukludnit. A takto ideme do 6rana, kazdych cca 40min-1hodku..Niekedy jej ani nezacne tiect mliecko,len pocucka a ukludni sa,zaspi..niekedy vyslovene place,az kym sa nenacuca. Starsi mal presne taketo obdobie a trvalo to cca 3mesiace, kym som to uz proste prestala davat a chodila ako zombik,stale sa mi chcelo revat,aka som bola unavena. Za tri dni som ho potom nastavila na jedno kojenie za noc..jasne,ze tie tri noci strasne prereval,chodil za nim cisto moj muz a ja len raz za noc na to kojenie.Odvtedy krasne spal, bez budenia,len o 2hej dal cuc 10minut a spal az do rana. Avsak teraz pri druhom by som to chcela riesit o nieco menej radikalne,bez tych 3dnovych placov,ak sa da.Mate niekto skusenost???dikes!

seki11
18. jún 2017

@barbarelka Myslím že bez toho placu to nepojde.U nás je to úplne rovnaké,ibaže okolo 4 ráno je už na prsniku v kuse až do 6 ,kým mu nasilu nevytiahnem bradavku z úst a hneď je aj hore.Ja sa ho chystám prestať kojit,len sa musíme s mužom na to psychicky pripraviť.Uz mu odsavam mliecko a dávam s fľaše cez deň,nech si zvyká.Tiez som už vystavena,spím tak 3 hodiny v noci....bradavky boľavé čo mi ich cucka....ach jaj

evkano
18. jún 2017

@barbarelka aj u nás je to podobné kazdu noc pekne zaspinka, A potom sa zobudí a dve hodiny sa prehadzuje, mrvi, pretáča, kojim a potom zaspí...

pehavcek
18. jún 2017

@barbarelka nas praveze cim dalej lepsie. od druheho mesiaca pil moje mlieko z flasky. Teraz je na umelom. Zaspi o siedmej a dva krat sa zobudi na papanie. Pichnem mu flasu, on ospaly taha, popri tom ohnuta v postielke ho prebalim a on zaspi objimajuc flasu. Ale doteraz to bolo nocne cestovanie. hodina v postielke, hodina u nas atd. Pripadne ked isli horne zuby tak iba pri nas a hadzal sa a kopal aj zo spanku. Posledne dva tyzdne parada. Uvidim do kedy. Pravda je ze prsnik nevyzaduje ale jed mal bolesti tak spal na mne nalepeny ako pijavicka

nikolajka2
18. jún 2017

@barbarelka - u nas tiez sa mala budi kazde 2-3 hodky. Teraz nam idu uz horne zubky asi tak je nervoznejsia. Tiez potrebujem prestat kojit a hlavne cez den, kvoli praci a mala nechce a nechce prejst na umele. Vypije nanajvys 60 ml umeleho a koniec.

iviciatko
18. jún 2017

@barbarelka Zial,nemam skusenost ako na to,ale tiez by sa mi rada zisla,lebo moja mala robi toto iste uz hadam aj 3 mesiace a ja zufalo cakam kedy sa to skonci,najviac sa bojim co bude,ked uz nebudem mat mlieko,lebo naozaj ju ukludni len prsnik.😔

pehavcek
18. jún 2017

viete zienky to je tak. my sme si vela ale fakt vela vytrpeli uz od porodnice ohladom prisatia. Mliecko bolo ale maly tahal len predne. Krasne priberal a tahal ma v kuse. Ale nevedel sa zasytit. Preto som presla na odsavanie (po umelom mal obrovske bolesti a kakal len s rurkou). sest hodin denne som stravila odsavanim. Aj v noci som niekolko krat odsavala. Bola som ako chodiaca mrtvolka, vycerpana a zavidela som vam co kojite. Teraz mam naopak vyhodu. Lebo s tou flasou je to parada. A sucitim teraz ja s vami. Ale ako som pisala ked isli horne zuby tak som bola cela dokopana.

barbarelka
18. jún 2017

Dikes baby za vase skusenosti..tak sa mi zda,ze separacnou uzkostou si prechadza viacero nasich babatiek..☹. Tak sa ja teda este trosku potrapim cez tie noci,uvidim,kolko vydrzim😉.drzim vam vsetkym palce!