Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@janifer Nie nespi so mnou, vedla mna v postielke..ani so starsim,ani s malou neviem proste spat.Akoby som sa nevedela uvolnit,alebo co,ale ked sa aj stalo ,ze boli kvoli chorobe so mnou,tak som prebdela celu noc. A kojit po leziacky, tak to uz vobec nedavam,pff.Takze vzdy si musim sadnut, zobrat malu,nakojit, dat spat do postele,ticho si lahnut,nesustat paplonom..no a o 30min je znova hore!
@barbarelka ja som pri prvom do polroka takto vstavala z postielky, vytahovala ho, kojila na rukach...az mi skoro odisli ruky a chrbtica ked mal 12 kg v polroku. Teraz hned od zaciatku ho mam v posteli a nastastie viem uz aj po leziacky. Ale ak ho napr kojim na rukach a prekladam na lezanie, vzdy precitne a este sa chce utisit poleziacky. A posledne dni ma tiez problem zaspat vecer, vela stvornozkuje gula sa, asi tie prikrmy a vetry
Tak nám malý spával dobre presne do konca 3. mesiaca, potom nasledovali 3 mesiace vstávania 7-8 krát za noc, vždy mu ale stačilo dať len fľašku a spal ďalej. Teraz sa budí 2-3 krát, čo sa mi po tých perných troch mesiacoch zdá fantastické :D... Prežila som to ale len tak, že som si povedala, že večne to trvať nebude. Spí sám v postieľke v podstate od narodenia, už ani inak zaspať nevie.
My sme už z príkrmov ochutnali všetko, vrátane rýb, ja som to chcela stihnúť v rámci toho imunologického okna, keďže materské mlieko mal len 3 mesiace. Budúcnosť ukáže ako na tom bude s alergiami, zatiaľ je to taký mocný, zdravý chlap, ktorý ešte aj šiestu chorobu zvládol hrdinsky - na rozdiel od vystresovaných rodičov... 🙂
Zatiaľ ani náhodou nesedí, len teraz začal štvornožkovať, myslím že on ešte potrebuje trochu tréningu, zdá sa, že bude taký lenivejší. Kým sa dal aspoň na štyri, tak sme veru aj cvičili a pomáhali mu objaviť kolená :D...
Ahojte maminky, akosi som nemala čas to tu dlhšiu dobu sledovať, ale verím že máte deťuchy zdravučké a že sa máte fájn. Chytáme sa do Tatier na 4 dni a akosi nechcem odstáť pri sporáku. Máme niektorá skúsenosť s prípravou papanice pre bábo na viac dní. Doteraz som varila na dva dni. Dá sa zepeninka vysterlizovať...poraďte😊 ďakujem
@vik_i a si zasadne proti kupovanym prikrmom? My sme tiez boli v tatrach a tie 4 dni mala jedlo z poharika, o dva tyzdne ideme do chorvatska a tiez beriem, doma jej varim, ale mimo to riesim takto. Ide nas vela, aj tak bude dost varenia pre ostatnych a vacsie deti, jej to problem nerobi, zjest aj kupovane. A aj v restauracii nemusim vymyslat co jej vybrat, vytiahnem poharik a zohreju vsade
@zuzka71291 my sme boli este v marci, na strbskom v hoteli/y ( nikdy neviem 😉) starsia lyzovala s muzom a ja som kocikovala okolo jazera, poobede v hotelovom bazene sme boli vsetci, ja som bola spokojna
@zuzka71291 ahoj, my ideme teraz prvýkrát. Raz sme boli na nákupoch v Optime v KE, a stačilo mi. Asi celé nakupné centrum sme zabávali, vrešťala, revala...tak som si povedala že fú...tak skoro asi s malou nikam. Ale...ideme teraz na 4 dni do Tatier. Modlím sa, aby sme to zvládli. Aj sa teším aj mám strach, budeme bývať hore na Hrebienku...môžem potom napísať malý súhrn ako sme to zvládli😊 Švagrinu mám na juhu Rakúska pár km od Talianských hraníc a už padlo čosi aj o návšteve a výlete k nej..no s našou malou, aj keď budem mať čo chvíľa 8 nesiacov, si netrúfam...hlavne to parenie sa v aute 😥🤔
@zuzka71291 @vik_i @majush
My sme boli v Crocuse na Strbskom, su tam len apartmany, v kazdom kuchynka na varenie, ten prikrm je raz dva hotovy, mali sme hotelove ranajky a ibed a veceru som varievala kebonteda vecer kupeme 2 deti a aj seba a v restauracii vecerat sa proste neda, ked uz su deti unavene.
Dopadlo to tak, ze maly spaval 4x za den, vylucne vonku na vzduchu ( tam su aj balkony, ale my sme chodili na prechadzky), starsi 3,5h v kuse, my sme vecer padali dole hubou a deti do polnoci zabava!!!
Teraz ideme k moru tiez do apartmanu s kuchynkou, varit budem len detom, dospelym max cestoviny na veceru. ale rozmyslam ze aj nieco sterilizovane do malych poharkov spravim, ked mi bude prevysovat polievka tak hned suchnem do pohara a na 15 min.sterilizovat. Este som to nerobila tak musim odskusat, pre istotu kupim nove poharky aj viecka. Maso mi maly zatial neje, take max hrasok a cervena sosovica, maso by sa aj dlhsie sterilizovalo a to zas ta zelenina bude uplne na nic.
Jo a maly si rad pocchuti na marhuli, jablku, uhorke... a kasi samozrejme, takze tych 7 dni snad nejako prezijeme aj o mlieku v pripade nudze
Este dodam, ze okolo velkeho Strbskeho plesa je malo stromov, tam bude hic ak bude slnko. Pekne sa da prejst okolo maleho Strbskeho ( alebo noveho?) a smer hotel Borovica
Ahojte baby 😊 taka otazocka. Teraz ked uz malicka stvornozkuje tak jasne ze chodi po celej izbe. Ako to riesite ked potrebujete nieco spravit? Nosic momentalne nemozem, strasne ma boli chrbat, ohradka vraj nie je dobra hmm tak ako? Ona ked je sama tak sa vie pohrat moze ist kam chce v izbe ale problem je ze uz parkat sa tak nestastne pretocila spadla a udrela si hlavicku. Nemam iluzie ze dieta sa nebuchne, ale mam o nu strach 😔
Ahojte baby už som dlho nič nepísala ale sledujem vás tu vkuse 😁 niektoré píšete ako vám detičky stvornoskuju no tá moja malá nechce vôbec ona sa pomne šplhá a len by stála na nožičkách to chce vkuse neviem či aj budeme stvornoskovat vôbec aj keď cvičíme dám ju tak začne pistat ze nechce tak byt a hneď sa stavia na nožičky a robí aj krôčiky dobredu keď ju tak dám už by behala po svojich udržať sa udrží len či nerobíme zle ale dieťa keď raz nechce tak nechce 🤔
@emy222 u nas takisto. Na styroch uz je davno ale dopredu sa plazi. Ale prelezie ma celu a robi pozdrav slnku a podobne. Stavia sa na nohy a uz by najradsej chodila. Skusala som jej ruky posunut ked je na styroch, ale hned sa spusti na brucho. Ta co uz.ked sa jej to nepaci zatial. Uvidime co pride skor.
Inak po dnesnej poradni v 8,5 mesiaca mame 73 cm a 7240 g. Ma este niekto doma takeho maleho skrecka?😉 pritom zje toho ako drevorubac.
@lienka182 nuz co ti na to. Jasne ze nic nedpravim. Som prinej a robim ked spi. Co nestihnem to nie je potrebne. Je to o prioritach. Jasne ze ju nedrzim za rucku ale ako mocnie tak sa snazim nieco urobit. Ohradku zvazujeme aj my ale v tej ti tiez moze padnut. My sme mali taku s vypletom pri malom a kdeze tam hyt. Bola to odkladovna hraciek neskor.
@jersey87 ked uz je na 4 tak to pride samo. Trpezlivost.
@emy222 ja chodim cvicit s malou a prisli tam s chlapcekom co sa len plazil. Ale rychlo ako blesk. A ta babena im ukazala ze ked lezka na brusku tak nech mu pomedzi nozicky nadvihuju trosku spodok bruska. Ides k nej dole a akoby si ju pomedzi nozky chcela tvojou dlanou nabrat. Normalne nadvihovat. Nie vysoko ale tak trosku. Aby kolienka pokrcila pod seba. Ale ak je ziva a v poriadku tak jej treba len dat cas. 4nozkovanie je doleIte, asi najdolezitejsie. Spomen dr,uvidis co povie
Baby ked lezie/ sedi a padne na hlavu tak nic to, oni maju makke hlavy. A urcite to pribrzduju. Nas maly ked sedi, tak ho starsi brat niekedy bacne po hlave az leti na chrbat, ale uz sa naucil pribrzdat, tak to tak nerupne. Horsie ak by padol z prebalovacieho pultu, aj postel je OK, ak mate koberec.
Pri prvom sme mali ohradu taku 1,3x1,5 m a neskor robil vsetko liezol stvornozkoval chodil. Mladsi stvornozkuje po byte ako dabol, poutiera mi prach, ak chce ist za starsim bratom, tak je motivovany hybat sa. Ohradu uz nemam kam dat, zapratany panelakovy byt. A cez den nic neurobim pri nich max zeleninovu polievku a ryzu a inak sme stale vonku, maly chodi 3x za den spat do kocara a dakedy aj starsi zalomi vonku, ak som bez pomoci a nema ho kto doma uspat. Ale hlavne je ze nie sme hladni a ze sme vonku ine neriesim.
@tanikbb toto bolo na skusku, ck to aj neskysne... my budeme na apartmane len s ranajkami, neviem si predstavit ako budem fungovat s 2 detmi pri mori, ci nebudu cez obed upistane a cakat niekde v restike na menu... no uvidime, hento je taka prva pomoc pre 3r syna. Mladsi je na mlieku, ale aj tak nejaka ryzova kasa sa nabalit musi. Ked si bola pri mori teraz ako to bolo? Hned rano ste sli na plaz? Mne sa ten 3r neskoro budi, kym sa naje a vytoto, tak je 10:00hod, rozmyslam ze len poobede ked sa vyspia pojdeme k vode ( po 16:00) a doobedu pod borovicami v parku

@barbarelka a spi s tebou alebo v postielke? Ja si ani nepamatam kolko kojeni mame za noc, ale tiez sa nam to "zhorsuje", podla mna idu zuby. Tento vikend bol priserny, najma sobota, tie mraky akonahle vidim na oblohe tak viem, ze bude peklo cez den urevany. V sobotu som uz myslela, ze mu dame Nurofen, taky bol upistany.