Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@janifer my sme boli od 10-12 pri bazene/mori, potom sme sa schovali a od 15 do vecera pri mori. Mala v tieni samozrejme ale zase ked cystvornozkovala na slnko trosku tak som ju nechala. V klobuciku a niekedy aj v tom kratkom akoby pyzamku lebo vsak na nu este cele plavky nemaju. A jasne ze som jej nozicky poomacala v mori. Aj taky bazenik mala s morskou vodou.
@lukamka hej je to mozne. Robi to v Ba v dancekids v petrzalke Monika. My sme s malym chodili do presporkova ale odtial sla baba na matersku. Tak som jej pisala a oba mi odporucila moniku v dancekids, u kyorej sa ona ucila. Od septembra pokracujeme a cez praDniny par nahrad pojdem cerpat.
@jersey87 ani nasa nie je velka a tiez je dost 🙂. 8 mesiacov, 7700 gramov a 71 cm....to bude asi tym, ze nevie byt v pokoji...stvornozkuje po celom byte, taha veci, nici..len ju potom prenasam
Akoze babyyy, u nas nic taketo 🙂. Ani len plazenie 🙂. Herecka nema ani len potrebu,pretoze sa pretaca ako taka gula a z obyvacky frci cez halu do bratovej izby za hrackami neskutocne rychlo..normalne nestiham kukat, ako vala sudy a nebuchne si v tej rychlosti hlavinu. A ked potrebuje ist pred seba a nie do strany,tak si preruckuje o 90stupnov a vala dalej. Naco by sa ona plazila,alebo futasila na kolena😂
Zienky dnes som si na obed varila paradajkovu omacku a uvedomila som si, ze vobec neviem kedy nieco take budem moct ukuchtit drobcovi. Odkedy sa mozu paradajkove polievocky alebo omacky?
Ahojte, moj ma 8m a uz par týždňov je vkuse na nohách, ale doteraz sa len plazil ale posledne dni ked som ho nechávala len v plienke nejak pochopil ze to plazenie nic moc a uz krasne stvornozkuje zo dna na den rýchlejšie. Akurát rozmyslam ci nekúpiť nejake chrániče na kolienka mame aj podlahy aj koberec a ma uz cele cervene kolena riesili ste to niektora ?
@barbarelka u nas taky tak;) maly ma kopeeec casu.. kotula sa ako divy.. som zvedava, kedy to pride;) sme na dovolenke v Chorvatsku a zistujem, ze tie tepla on vobec nemusi, umrncany je, iba v mori je spokojny a to ho mam v tieni.. je to maly horal!
@tanikbb jeej, aké pekné náušnice! 🙂 My by sme už tiež najradšej dali našej paradnici nastrelit, no dr. mám radí po 1. roku. Asi aby si neublížila teraz pri pretáčani.
@jersey87 no tak zjavne to bolo viacerými faktormi , ale je to viac menej jedno pretože pred par týždňami prisiel na to ze sa da stat a venuje tomu 90% času ze sa vsade dvíha a stojí búcha pozera .. podla mna plazenie je ok ale ja som ho chcela naučiť lebo sa plazí len jednou rukou stale a jednou nohou , proste dosikma a po 2 mesiacoch som sa uz fakt bala ,
@lovely_choice vies co potom si to bude stale chytat. V kazdom veku to ma scoje pre a proti. Do dnes to bolo vsetko ok a dnes a drcla uchom o stol a trosku krvicka. Tak som opatlala dettol sprejom a hadam bude dobre.
@tanikbb Veď práve, to aj mne napadlo. Už teraz ťahá náušnice z môjho ucha. Nechápem, ako sa jej to minule, šikovnici, podarilo. Rozmýšľam, že sa pôjdeme do zlatníctva opýtať, či to nerobia aj pre 1. rokom. V lete by sa to malo lepšie zahojiť a nemal by hroziť ekzém, ako som ho ja zvykla mať (v detstve aj na uchu) cez zimné mesiace.
@tanikbb joooj, chuďatko Lenočka :( prajem si, nech sa jej to už nestane a aby sa jej nausnicky dobre nosili! 🙂
@tanikbb Keby sa to malinkej nahodou zapalilo, skus famykoin mast..nam malej takto trosku podrazdilo usko, tiez sme dali dettol..na dalsi den uz mala zapalene,cervene,skarede.. boli sme u lekarky,dala famykoin a vsetko dobre za jeden den 🙂
@lovely_choice nam to robili v ustave lekarskej kozmetiky. Ja by som sa bala niekde inde.
@barbarelka ano ano mam doma. Dufam ze nebudem musiet. Dnes to ma pekne. A zase pri kupani som strekla dettol
@barbarelka to aj naša, váľa sudy, pivotuje a tak sa dostane kam chce, ale keď zaspáva, tak je na kolienkach 🙂
Jeeej baby, Davidko sa konecne zacal plazit😀 sicezatial iba na styl frontoveho vojaka (iba prave kolienko a lavy laket), no som vysteklenaaa👍 teraz sa za nim nabeham..
@evelina1607 super 🙂 nasa sa tiez plazi tymto stylom. fyzioterapeutka nam poradila cvik na fitlopte. tak len pre inspiraciu: babo lezi na brusku, lavu nohu mu pokrcim (koleno pri brusku) a spredu sa lavou rukou natahuje za predmetom v roznych uhloch.
@florence33 a tento cvik je na co dobry? Co pomaha rozvijat? Lebo moja sa tiez len plazi, ale uz stoji na nohach. I v postielke,aj na gauci sa uz postavi... Takze pochybujem ze bude 4nozkovat.
@jersey87 aby sa pri plazeni pohybovala rovnomerne. na posilnenenie chrbtoveho svalstva. a asi na podporu pravej mozgovej hemisfery? neviem presne, nie som odbornik, ale trosku s malou takto cvicim a zacala teraz trochu viac zapajat aj lavu cast tela. nasa sa este nestavia, okrem plazenia este balansuje na boku, pomalicky sa taha do sikmeho sedu.
@evelina1607 moj to robil tiez a nevedela som ho donútiť zapájať druhu polovicu ale teraz stvornozkuje bez problémov
je tu ešte niekto koho drobček nemá zúbky? naša Alžbetka pred týždnom mala 9 mesiacov a zubka nikde, pritom hryzie všetko už asi 3 mesiace.. aj sa jej striedajú dobré dni s takými mrzutými teraz do toho už 4 deň nádcha ako hrom..
@evkano Ani my nemame 🙂. Prvemu synovi vyliezol prvy zubok, ked mal 11.5mesiaca, takze pohodicka..aspon Natali nehryzie pri kojeni. A ano, tiez vsetko vsetko vsetko zuzleme..a ked neni nic po ruke,tak si natiahne bodycko a strci az do pusky. Takze krky mame vytahane,akurat tak na leto, hahaaaa
Ahojte baby 🙂 otazocka ešte používate monitor dychu ? Keď niekde cestujete na výlet alebo k rodičom ,dovolenka ?

Baby tak my mame prvú svadobnú veselicu za sebou. Mala bola jak na baterky a potom spala v kočíku jak dudek 🙂