icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

iviciatko
7. júl 2017

@emy222 pouzivala som ho len 3 mesiace,ked este spavala v svojej postielke.

lukamka
8. júl 2017

ja mam ten prenosny do kocika a do auta na cesty. Ale nejak som sa po porode k tomu nedostala, takze ostal nepouzity.

emy222
8. júl 2017

😂😂😂ja stresmen zapínam doma ešte stále neviem pre svoj dobrý pocit keď je v postieľke 🙂 inak spáva aj pri mne keď kojim🙂

majush
9. júl 2017

Tak uz aj nasa Izi vyskusala more . Prvy kontakt nebol prilis radostny, ale potom uz objavilo jeho caro 😉

seki11
9. júl 2017

Ahojte baby,maly ma od rana v puse a na jazyku biely povlak,asi soor....stále kojim.Neviete na to niečo poradiť?Dakujem🙂

gabccia
9. júl 2017

@seki11 vytierat s ruzovym medikom, pripade ked pouzivate cumel, tak namocit cumel do mediku a nech cmula aj niekolkolkokrat denne 🙂

iviciatko
10. júl 2017

@seki11 Ahoj,svagrina potierala genciankou a pomohlo.

pehavcek
10. júl 2017

@gabccia to je co za medik?

gabccia
10. júl 2017

@pehavcek to sa kupuje v lekarni.. neviem presnejsie co to ako je, no je to sladke hrozne a take tekutejsie a pouziva sa na vytieranie uz od pradavna 😄😄

seki11
11. júl 2017

Dakujem za pomoc....už je povlak fuc🙂Zabral práškový cukor 😉

barbarelka
13. júl 2017

Kocky..davate mrnusokm pit dojcensku vodu? ak ano, ako ju skladujete po otvoreni flase? lebo ved flasa je od 1-1,5l a babatku naplnim kazdy den jednu malu flasku,polkou z toho ma opluje ako fontanka, nieco vypije..je to myslite v pohode, ked je flasa otvorena a sa z nej dolieva kazdy den? davam aspon do chladnicky,ale aj tak otvorena pet flasa..cooo jaaaa vieeeem?dik!

tanikbb
13. júl 2017

@barbarelka neries vobec. Pre pana jana. Alebo prelej do sklenej a skladuj tak. Ja vobec toto neriesim. Nalievam jej z nej klasicky a ano nevypije celu. To much stress for nothing.

lovely_choice
13. júl 2017

Nastrelenie máme úspešne za sebou. Len trochu zaplakala. Bola som prekvapená, že jej nevyšla ani kvapka krvi. Ušká jej potieram dezinfekčnými kvapkami s arnikou a harmančekom a našťastie ich má už týždeň v nezmenenom stave, bez zápalu. Dali jej drobné napichovacky z chirurgickej ocele, ktoré máme po mesiaci vymeniť za náušnice so zapínaním vpredu. Obehla som všetky zlatníctva, no z chirurgickej ocele nemajú pre také malé slečny. Zlaté sú predražené, ak by ich mala stratiť a aj tak sú len na krátke obdobie a potom je potrebné kúpiť väčšie. Uvažujem nad striebornými (niektoré sú porodiované), len sa obávam alergie. Majú vaše paradnice strieborné náušnice?

alicazazrakova
13. júl 2017

Zenulky, co chuti vasim deobcom? Prosim o inspiraciu, uz neviem co varit aaaaaaaa

barbarelka
13. júl 2017

@tanikbb to nestresujem,ani z toho nerobim problem,len som sa nadtym zamyslela,ze ako to robite vy ostatne 🙂.

babucika
13. júl 2017

@barbarelka ja už nedavam dojčensku vodu vobec.iba jednu fľašu som mala kupenu,dolievala som,tiez som nebola stotoznena s otvorenou plastovou fľašou. Teraz davam z vodovodu do skleneneho pohára,a pije cez slamku.pred mesiacom.som kupila so sosacikom pohar,ale este z nej vtedy nevedel pit.ked ideme.von beriem sklenenu flasu s cumlom.ale slamka.sa nam.najciac odsvedcila

monka37
13. júl 2017

@barbarelka my mame nanič vodu takze aj my aj maly pijeme z filtračnej kanvice

pehavcek
13. júl 2017

@barbarelka my sme to riesiki ked bol maly mensi. Nakoniec sme zistili ze balena voda velmi zdrava nie je a filtrovana je zbavovana mineralov. Takze mi klasicku prevarame a prelievame do sklenenej flasky.

jersey87
13. júl 2017

@barbarelka davam normalne pit dojcensku vodu. Otvorim flasu a dolievam z nej, kym nevypije. Uz pije pekne z pohara so sosacikom, takze problem nie je. Ja jej ale v tej vode varim i zemiaky, takze sa mina o trosku rychlejsie. Ja som sa ale zamyslela, ze kolko mlieka by mala teraz pit. Este ju kojim ale toho mlieka nie je uz vela, kedze vela zje. A co som pozerala na UM tak tam dali ze 4x po 200ml. A to teda tolko v mojom bare nevypije. UM sa s MM asi neda porovnavat, ale i tak neviem ci ju dokrmovat s UM alebo nie.

tanikbb
13. júl 2017

@lovely_choice moja ma tiez uz mesiac nastrelene. A planujem jej nechat tieto nausnice aj polroka. Nech sa to riadne zahoji. Mam uz kupene ine ale na to je casu dost. Nasa ma modre kvietky.

gabccia
13. júl 2017

@jersey87 podla mna urcite nedokrmuj UM ak netreba..ak jej staci tvoje mlieko a normalna strava tak naco UM.. ja sice tiez este kojim, ale v noci davam 1x UM, ale to z toho dovodu, ze moje uz malemu nestaci.. a tiez mi vypije len raz v noci UM, malokedy sa stane, ze dvakrat a aj to tak 180ml najviac a cez den sa koji uz len sem tam.. tiez som riesila to, ze by mal vypit tak 600ml aspon, niekde som to citala tusim, no skusala som mu davat mlieko aj cez den, ale mi vracal, lebo on pekne papa normalnu stravu a potom este ked sa mliekom dotlacil tak uz mu to bolo vela a zase ked som nahradila jeden chod, napr. olovrant mliekom tak mu to bolo malo..tak uz neriesim nejako.. ale ideme na dalsi tyzden na poradnu tak sa chcem na to popytat lekarky, ze ci mam dodrziavat nejaky objem, ktory by mal za den vypit

barbarelka
13. júl 2017

@gabccia ja som bola s prvorodenym na urologickej operacii ked mal 10mesiacov a v nemocnici ma uuuplne sokli,ked mi povedali,ze dieta ma vypit denne 100ml na 1kg svojej vahy. Plati to cca do roka,potom ss to meni.Moj maly mal vtedy 10kg,to znamenalo,ze musel vypit 1l za 24hod. Tiez som kojila,neprikrmovala som umelym nikdy a ten liter sme spolu s vodou z flase a meeega presladenym nemocnicnym cajom dali 🙂. Ale to sme boli lucky,lebo Niko vela pil a pije doteraz..to Natalka vypije vody par hltov,inac iba MM a to v noci(budi za uz 4mesiace kazdu hodinu).

jersey87
14. júl 2017

@gabccia no ja som dala teraz taky rezim ze zhruba kazde 3 hodiny je tuhu stravu a pomedzi to tiez kazde 3 hodiny mlieko. Tak vypije viac. Lebo ked som skusala dat jej mlieko po jedle, tak to nechcela vobec. V noci sa na jedenie nebudi. Ked sa popytas na poradni ohladne toho mlieka, tak napis. Zaujima ma to a my ideme do poradne az koncom augusta. Ked tak potom zavolam dojtorke. Teraz ma vsak dovolenku.

seki11
14. júl 2017

Baby a jedia vaše deticky už jogurty?Lebo ja malému už dávam asi mesiac biely jogurt nesladeny a chuti🙂Kojim už len v noci a pomaly chcem prestať,lebo papame veľa ,skoro každé dve hodiny a prsnik ma v noci len ako dudu😋

majush
14. júl 2017

@seki11 nasa jogurt tiez uz papa taky mesiac, ja ju kojim este aj 3x za den, v noci tiez 3x

lovely_choice
14. júl 2017

@seki11 mojej dávam mliečne na odporúčanie dr. (vie, že ešte kojim) asi od 7 mesiacov. Začali sme obyčajným Sabi jogurtom, no zakaždým ju naplo. Pár krát som ešte skúšala, a stále odmietala. Nechápem, ako mi ho vtedy starší syn bez problémov celý zbaštil. Teraz dávam Janke ochutený jogurt alebo tvarohový termix (pribinacikom sa vyhýbam). Rozmýšľam, že skúsim aj krupicu, keďže kravské mlieko aj lepok našťastie toleruje.

seki11
14. júl 2017

@majush
@lovely_choice u nás sú biele jogurty top....keďže už mame cicik ako dudu,idem pomaly prestat kojit....veď už pomaly aj syr budú môcť papat🙂

tanikbb
14. júl 2017

Nuz ja som prveho kojila 18mes a planujem aj malu. Nejde o to ze by sa z toho najedla ale ide o ukludnenie a blizkost. Takze ono ona si cucne ako pitie da sa povedat. Davam aj vodu ale da zipar glgov.

jersey87
15. júl 2017

@seki11 ja este nedavam. Ale zacnem uz coskoro. Mala sa mi z vela veci vyhadze ked ich je prvykrat, tak cakam na neskorsie. Ale ked vy vsetky uz asi mesiac davate, skusim i ja. A mne sa praveze teraz naucila cez den zaspavat na prsniku. Lepsie ako ta hysteria v postielke doteraz, ale nie som nadsena.
A ked dokojis, prejdes na um? Ci uz len normalna strava?

majush
15. júl 2017

@jersey87 @seki11 ja planujem okolo roka skoncit, uvidime co na to mala. Potom vecer kojenie nahradim flasou s umelym mliekom, cez den nie, uz to budem brat, ze papa "normalnu" stravu