icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
16. júl 2017

Moj starsi napr nikdy um nechcel a ani nemal. Pil len vodu a nliecne sme zacali milacikom a jogurtom. Ale my az v 1,5 roku lebo mal nabeh na alergiu na bkm.

gabccia
16. júl 2017

Baby a skusali ste niektora dat uz normalnu krupicu robene s kravskym mliekom? Ja davam zatial tie instantne kase, vselijake ochutene, ale moj maly ma tak jednu krabicu max na 4 davky, lebo spapa aj 200ml.. a obmienam mu stale aby nepapal tie iste prichute tak dost to ide do penazi, tak rozmyslam ci uz nerobit krupicu, buc obycajnu alebo ryzovu.. resp. od kedy mozu rastlinne mlieka? skusila by som aj tak urobit

zuzka71291
16. júl 2017

@gabccia my sme mali uz mliecko normalne a v pohode. 😊
Baby, poradte mi, prosim, nejake hracky pre nase drobce.mam pocit, ze vsetko, co mame doma su hracky pre babatka a uz by nam bolo nieco ine 😁

jersey87
16. júl 2017

@zuzka71291 noo neviem ake hracky mate doma, ale my mame napriklad detske piano, do ktoreho bucha a ono hra, potom taky hraci hrniec do ktoreho sa vklada trojuholnik, stvorec, srdce atd, potom kuzel na ktory ukladas rozne velke kruzky... A najviac sa jej paci ovladac od televizora, korkove podsalky, mobil, obal na mobil,moje knihy a rozhadzovanie dvdcok...😂 vediet to skor, kupim si radsej nieco na seba...

seki11
16. júl 2017

@jersey87 Už ho učím na UM aspoň večer....keď vaše deti asi v noci Buvaju,ale maly keď aj nieje hladný tak dudle ten prsnik aj pol hodinu 4-5 krát za noc a ja mám už 55 kg pri výške 176🙂No nevyspata sooooom a keby aspoň papal,ale len cmúľa a dudle

seki11
16. júl 2017

@gabccia kravské mlieko myslím od roka mozu

gabccia
16. júl 2017

@seki11 moj maly presne toto iste robil, ale to bolo tak, ze zaspal od 8 do pol12 spal vkuse a potom ked sa zobudil tak aj do 5 rana vkuse len na prsniku bol a ked nie na prsniku tak som ho musela nejak zabavit, lebo plakal a to sme sa potom hrali po nociach.. cez den potom dospaval ale ja som chodila uz ako zombik a trvalo to tak vyse mesiaca a potom som si povedala, ze stacilo, hlavnou prioritou bolo pre mna kojit aspon pol roka, co aa mi splnilo, maleho som zacala prikrmovat od 4,5mes. cize v 7ich mesiacoch mi uz pekne papal a papa doteraz, chvalabohu.. cize ja som od 7mes. zatrhla nocne kojenia a kupila UM, a davam raz, max. 2x za noc a vsetci sme spokojni...koji sa uz len pred spanim, ale to by som uz ani nenazvala, ze kojenie, len dudka, lebo sa chce uspat (totizto on dudlik nema od narodenia) a niekedy cez den ked je velmi unaveny tak sa prisaje..

nikolajka2
16. júl 2017

@seki11
@gabccia - babenky a ako ste naucili al. Ucite svoje deti pit UM v noci z flase, lebo mojej malej ani UM nechuti aniflasa sa nepaci. Radsej sa napije z pohara. A tiez neviem ako ju odnaucit od nocneho dudkovania(4x za noc).

seki11
17. júl 2017

@gabccia A ako dlho môže byt urobene UM vo flaši?Ci v noci vstanes a urobíš ?

seki11
17. júl 2017

@nikolajka2 trvalo to cca tyzden....najskôr som mu dávala moje odsate mliecko z fľaše-postupne pridávala k nemu UM a teraz nieje problém vypiť ciste🙂Ale v noci ho kojim casto😞

pehavcek
17. júl 2017

@seki11 co sa tyka zarabania tak ja mam vo flaske naliatu cistu vychladenu prevarenu vodu a v davkovaci na mlieko mam uz nachystane mlieko. V noci vstanem zapnem kanvicu, dolejem horucej vody do flasky a prisipem mlieko. Zarobene raz dva. Len si cez den poskusaj pomer vychladenej vody a horucej

seki11
17. júl 2017

@pehavcek super,Dakujem za radu🙂

pehavcek
17. júl 2017

ach jaj ta moja gramatika. Ja normalne osprostievam

lovely_choice
17. júl 2017

@jersey87 aj naša sa hrá s hovoriacim hrncom od Fisher&Price a s klavírom. No najviac ju oslovia ovládače, mobil a kábliky. Je to technický typ. Márne sa snažím jej podsúvať bábiky. Radšej vezme bratovi autíčko. 🙂

lovely_choice
17. júl 2017

Ale keď vidí náušnice a retiazky, viem, že je všetko v poriadku. Nedajú jej pokoja, kým ich nedrží v ruke.

jersey87
17. júl 2017

@lovely_choice presne, kable ju tiez bavia... Ci uz nabijacka alebo len meter hocijakeho kablu... S tym sa vie vyhrat.

gabccia
17. júl 2017

@nikolajka2 tak moj maly nemal vobec problem, na prvykrat hned vypil.. kupijem Bio Babylove z Dmky, nemal ani ziadne reakcie.. ale predtym pil uz cajik z flasky sem tam, tak na flaskjubol viac menej zvyknuty..
a odnaucal sa nas asi tyzden, vstaval casto ale nedala som mu prsnik, len sme pohajkali na rukach stale a som si to odsledovala, ze mu dam mlieko kazde cca 3-4hodky, cize ked zaspal o 8 tak potom pil az tak o 12ej a medzi tym ked sa zobudil tak sme ho len hajkali a postupne to zabralo a teraz pije len tak o pol4-pol5 kedyako, a tiez ked sa zobudi medzi tym tak ho len pohajkame a chvalabohu, zaspi dalej..

@seki11 tak ja mam vzdy v kanvici prevarenu vodu a potom v noci vstanem a len dam zapnem kanvicu na par sekund aby sa voda zohriala a prisipem mlieko a hotovo 🙂

rebekav
17. júl 2017

@gabccia rozvar ryzu, alebo kup kukuricnu polentu, a mas to lepsie ako tie instatne, a nie je to ani take drahe ako tie kupovane kase. Je to takmer tak isto rychlo uvarene. Su aj ryzove vlocky, mozes ovsene vlocky, ktore sa rychlejsie rozmocia ako ryza. Ochucujem tak, ze bud nastruham do toho jablcko, alebo ine ovocie, alebo popucim banan, susenu slivku, pripadne vanilkovy struk, alebo sem tam maslo. Odporuca sa sice tie kase neochucovat nicim, cize uplne ich davat take ciste, ale teda, mne to pripada prilis fadne stravovanie, aj ked teda vraj pre detske brusko je to lepsie...

gabccia
18. júl 2017

@rebekav a ryzu a tu polentu varis len vo vode? ano, je to lepsie neochutene aj ore travenie, ale tak nie vsetky deti tak chcu, samozrejme, ze ked ochutnaju ochutene tak je to lepsie.. ja sa snazim maleho naucit na neochutene ale zatial neuspesne

vevuskaa
18. júl 2017

@gabccia dávam malej normálne 2,5% mliekom prevarene, aj krupicu aj pudingy. Večer vypije hustý puding a prespí 10 hodín 😊

vevuskaa
18. júl 2017

@gabccia OPRAVA: teda 3,5 % mliekom..

rebekav
18. júl 2017

@gabccia ano len vo vode, pretoze mlieko nemoze kvoli atopickemu ekzemu. Sem tam dam maslo, ale aj to skor vynimka. My obe nemozeme ani lepok ani nic mliecne, a aj tak sa to da. Ale z kupovanych by som bola velmi obmedzena vo vybere. Takmer vsetky maju bud lepok alebo mlieko.

seki11
19. júl 2017

@vevuskaa A koľko ma mala mesiacov ?Mne povedala dr že kravské mlieko môžme od roka,tak sa pytam🙂

vevuskaa
19. júl 2017

@seki11 9 mesiacov má. Ale papá takmer všetko, len jej to neprisálam, keď niečo varím. Keď sa ma Dr pytala co mala papá a povedala som že všetko, nič nenamietala.
Ale ja som začala skoro s prikrmami, pretože som kojila len 3 mesiace, bohužiaľ.

seki11
20. júl 2017

@vevuskaa Ja som kojila a aj kojim,ale maly začal tiez papat ako 5 mesačný papat ,teraz už je všetko a aj kojim ale už idem prestat,lebo aj tuto noc na prsniku 5 krát 😞

monka37
20. júl 2017

@seki11 u nas posledne noci detto..
myslite ze ma vyznam prejsť v noci na umelé? Robíte to tak niekto ?

vevuskaa
20. júl 2017

@seki11 to Vám naozaj nezávidím. Ja už si ani nechcem predstavovať tie nočné vstávania.

seki11
21. júl 2017

@monka37 Ja to skúšam akurat....ale postupne.Odsajem niečo a primiešam do toho umelé mliecko.Maly prsníky len dudka....Kojit už vyslovene u môjho syna nemá význam.🙂

tanikbb
21. júl 2017

Baby pocujte. Ja asi vyzniem divne ale preco chcete v noci odstavit dieta od svojho mlieka? Vsak pohodlnejsie a lepsie je si ho privinut a dat cicik. Aj ked je to len na mojkanie. Evidentne ked po mojkani zaspi nepotrebuje umelinu pit. Robite si viac roboty ako uzitku. Vstat musite tak ci tak. Preco mu nedatr vas ale robite si robotu zarabat umele mlieko? Sorry ale zda sa mi to postavene na hlavu.

zuzuzuzka
21. júl 2017

@tanikbb no presne nad tym som tiez rozmyslala, ze preco je lepsie prejst na UM, ked tak ci tak v noci treba vstavat 🙂
Inak mala sa mi tiez zacala takto budit v noci. Zaspi o 22tej do 1nej a potom je hore kazdu hodinu az dve, ale sposobom, ze zobudi sa s placom, dam na prso a do 5 az 10min.spi. Neviem, ci to je smad, ci chce citit blizkost, ale pravdupovediac mi to ide na nervy. Od 2.mesiacov spala pekne celu noc a ked som zacala prikrmovat od 5,5m, tak sa mi zacala takto v noci budit :/ (ale to zacalo byt aj teplo), tak neviem v com to je.
Takze som zvedava ako pokrocis s tym UM na noc a ci to ma vobec zmysel @seki11