icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

sisa6200
21. júl 2017

Zdravim som dlho neprispela,ale citam Vas pravidelne ☺ zaujima ma cim prispievate, ale chcem sa ozvat k tomu odstavovaniu som toho nazoru,ze vazne je hlupost odstavovat od nocneho kojenia je teplo deti aj tak zle spia mne nasa dnesnu noc aj so mnou celu prebdela teraz sme aspo 3 hodky dospali a to chodim do prace poobede na 4 hodky a aj tak nemienim koly tomu odstavovat sice my od narodenia zle spime ci cez den ci v noci mozno som si uz aj na to zvykla,ale stale si poviem,ze je to uloha mamky sa postarat o svoje dietatko aj ked to je tazke a vycerpavajuce zatial asi tolko 🙂

seki11
21. júl 2017

@tanikbb Ani nie keď si hore od pol noci do piatej,lebo ti drží prsnik celu noc🙂Ja viem o čom vravíš,ale Janík moj ani nepije ,len dudle .

seki11
21. júl 2017

A keď aj zaspí,prsnik nepustí....pomaly mu bradavku vyberiem a rev....a takto dookola....

sisa6200
21. júl 2017

@seki11 ahoj ano mas to tazke ale takych je nas tu viac mne spinka tak do pol noci malicka dost dobre a potom sme take kazde 2-3 hodky tiez na prsniku o dnesnej noci ani nehovorim, ale skusila som mozno ti to pomoze si ju hned nedavat k prsniku ale ju vezmem na ruky pritulim pohmkam nejaku pesnicku a mala z 10 zobudeni 5xzaspi bez prsnika co je obrovsky uspech u nas,uz ma 4 zubky a vie sa este stale poriadne prisat je to uz aj trosku pre mna bolestive 😉 ale stale je to to najednoduchsie a najlepsie riesenie pre nas ale je to o kazdej z nas pokial odstavis je to len o tebe a tvojom malom tak hlavne nech to je uzitocne a nech ti to pomoze k lepsiemu ☺ drzim paste

barbarelka
21. júl 2017

@zuzuzuzka U nas je to presne tak isto 🙂. Prvy spanok da 3hod vkuse a potom uz kazdu hodku, sem tam aj dve hore..trosku si pocucka, kym zacne tiect aj podrieme 2-3min,potom sa spusti mlieko, trosku vypije a je tuha..nocne kojenie neni o hlade,ale o tom ze"maminaaaa chcem ta tu a teraz na chvilocku"!!! a ano,je teraz teplo, tak moze byt niekedy babatkam aj teplo, mozu byt aj smadne..ale UM urcite neeee baby! presne tak ako pisala tanikbb, plne sa stotoznujem. Pri prvom som tiez uvazovala,ze co a ako,preco sa budi, aj som ho potom nastavila len na jedno nocne kojenie..pri malej uz takto ficime riadne dlho a v pohode,odstavovat sa nechystam..nevadi..sak ono to prejde a jak Vam to bude chybat 🙂.Treba si tie babatka uzit so vsetkym!

zuzuzuzka
21. júl 2017

@seki11 joj, to by aj u nas tak bolo, ze ked jej vyberiem prso, tak plac....ale tak preto ma od 4m dudu, bez nej by som bola ako Ty....zivy cumel :D a toto ja tiez nemusim. Inak do 4m vobec nechcela dudu (bolo to dost tazke pre mna), ale ked si ju konecne v 4m vzala, tak je to uz lepsie ;)
Ty si neskusala??

rebekav
21. júl 2017

Baby moze sa vam to vypomstit, ze budete zarabat 3x v noci mlieko, moja sa zacala budit asi 8x c noci:D co uz...nevnimam, vytasim prsnik a mala si cuca ani neviem rano sa ale zobudim stale s oboma ceckami vonku:D (sexi:D)...vzdy lepsie ako vstavat a mlieko zarabat...ak uz chcete prestat tak vyckajte aspon do roka, potom odstavte na noc od mlieka uplne, cize naucit na vodicku, casom sa prestanu budit aj na vodu...zbytocne davate a ucite na umele mlieko...aj tak je to skor socialny aspekt a nie ze chcu mliecko...moja urcite nie je hladna lebo cuca asi 2sekundy:D

iviciatko
22. júl 2017

@seki11 Ja ta uplne chapem,lebo mame doma to iste ,len v ruzovom 🙂 Stale som unavena,trva to uz 4 mesiace.No kojit neprestanem,az ked nebudem mat mlieko.

seki11
22. júl 2017

@zuzuzuzka skúšala som aj cumel....dokonca po tom zápale prsnika som musela ist na zákrok,museli mi to čistiť,nepomohli atb vôbec....už som síce mesiac po,ale je mi to nepríjemne keď ma maly drží a stláča v tom mieste ....Ja chápem že kojenie je top ale pre mna momentálne nie,ani po jednej stránke ....a keby aspoň papal🙂

jersey87
22. júl 2017

@seki11 skus cumel. Podudla si a bude spokojnejsi.

seki11
22. júl 2017

Dakujem,ešte teda skúsim a uvidim ....🙂

iviciatko
22. júl 2017

@jersey87 Moja napr.vobec nechce cumel,len sa s nim hra cez den obcas;ale v noci len prso.

lienka182
22. júl 2017

Baby ja som taka vdacna za kojenie... Tiez si hundrem, ze som unavena, ze nevladzem, ze sa nikam nemozem pohnut a tak... Malej sa podarilo spadnut z postele 😢 a skoncili sme v nemocnici a vtedy mi to doslo, aka som rada, ze kojim. Krasne sa na mne zakazdym ukludnila. Odteraz nech si vstava kolko chce, vzdy tu budem pre nu.
Mne sa osvedcili rady od laktacnej... Cumlik, flasu nemame, pije z poharika, kojim na poziadanie, ak mam pocit, ze klesla tvorba, tak dam bylinky, alebo vela kojim v noci. Ked mame tazku noc tak ju vezmem k sebe a spime spolu, poleziacky sa kojit nechce tak stale musim sediet. Par noci s nami takto spala a potom uz bolo dobre.
Proste podla mna maju vela zazitkov z dna, vela podnetov, potrebuju nas citit a urcite ked su aj tie horucavy tak sa aj napit, su hladne...

pehavcek
22. júl 2017

Baby a ja si myslim, ze nech kazda maminka robi tak ako to citi a potrebuje. Mne maly tahat zadne nevedel. Cucal ma kazdu chvilku a bol aj nervoznejsi, ze sa nevedel nasytit. Pritom krasne priberal. Nepomohli ani dve laktacne. Kedze som mlieka mala dost, presla som na odsavanie. Ked mal maly sedem mesiacov tak som mliecko stopla lebo sa to uz nedalo zvladat a bolo to v konecnom dosledku na ukor maleho.Presli sme na umele. Zarobit to mlieko ked si vsetko nachystate je doslova par sekund. O kontakt s malym neprichadzam. Stale sa mojkame a aj uspavame sa spolu. Pije pri mne v posteli mliecko a potom flasku stiska, pozerami do oci, prituli sa a zaspi. prelozim ho do postielky. V noci mu dam flasku do postielky a v postielke ho prebalim. Zaspinka do par minut, vezmem flasku, nachystam na dalsie krmenie. Lahnem a spim sladkym spankom niekolko dalsich hodin ja aj maly. Kojenie je krasne ale nie vzdy to ide tak ako ma a ak sa trapi babo alebo mamina alebo obaja tak to netreba silit. Moj nazor.

florence33
22. júl 2017

@pehavcek plne suhlasim. a nas pribeh s kojenim bol velmi podobny.

jersey87
22. júl 2017

@iviciatko no kazde dieta je ine. Skusit treba vsetko a ked nezaberie, tak sa s tym len zmierit a pockat na lepsie obdobie.

seki11
22. júl 2017

@pehavcek potešila si ma🙂Ja nevravím že je to super,ale kojeny je myslím dost dlho na to,aby som si niečo vycitala🙂

lukamka
22. júl 2017

@lienka182 juj bábika malička, ja sa toho presne obávam, lebo moja cestuje po celej posteli a ráno je samozrejme prvá hore. Asi budem musieť poriešiť bočnice, lebo postielka je z nás len na odkladanie plienok, krémov atd... 🙄

zuzaneckac
22. júl 2017

@pehavcek pekne napísané. Sama som kojila len 3 mesiace, potom som musela dokrmovať, lebo po chorobe klesla tvorba mlieka a po ďalšej znova a potom už úplne nič. A to som veľmi chcela kojiť čo najviac, pila hektolitre vody a kojacich čajov, homeopatiká a tak... A nevydalo.

monka37
22. júl 2017

@tanikbb ja napr preto ze som cele noci hore pretože sa napapa primojka to je krasne a super , ale dam do postielky a je hore bud do pol hodiny hodiny - do polnoci, alebo hned - po polnoci do rana . Ked je pri mne na posteli tak musi byt stale prisatý ked ma cíti. Stale, stale. Preto zvažujem ine možnosti 🙂 lebo je to bolestivé a pride mi to uz ako zbytočný návyk.

rebekav
22. júl 2017

@seki11 pri bezproblemovom kojeni nevidim dovod na odstavenie v 9-10mesiacoch, hoci za cenu neustaleho nocneho vstavanie...ale pri zene ktora od narodenia furt musi riesit prsia, zapal, prisatie, dokonca zakrok ako ty, potom este dudlovanie celu noc tak sa nedivim ze zvazujes odstavit.

pehavcek
22. júl 2017

@seki11 Ziadna zena by si nemala vycitat ked sa kojit neda. Ja som hrda na tych sedem mesiacov ale pri tych problemoch som bola hrda uz po dvoch a keby som to neporiesila odsavanim tak by sme presli po dvoch mesiacoch na umele uplne v pohode. Mna motivovalo ku odsavaniu to, ze maly uz po jednej davke umeleho nekakal a po mojom v pohode. Ale s prikrmami sa vsetko upravilo.

lukamka
22. júl 2017

baby podla mna je smutne, ze je momentalne tak silna propaganda dojcenia, ze zeny v mojom okoli, ktore proste nemozu kojit maju normalne traumu a pocity menejcennosti 😕 Normalne mi je u jednej z nich aj "blbe" vytiahnut prso.

Tym celym chcem povedat, ze ano - dojcenie je to najlepsie, ale aj maminka ma byt spojojna, sebavedoma a hlavne si verit, lebo vtedy je spokojne aj babo ❤

janifer
23. júl 2017

@zuzuzuzka @seki11 presne ako pise @tanikbb, kojenie v noci je mega pohodlnne, spim a kojim. Ked len pojdu zuby to bude pomahat velmi. Ak sa vam da a nemate zdravotne problemy, kludne potiahnite aj 2 roky.
Kamoska odstavila dvojcata v 2 rokoch pre zdravotne problemy ( chripka a celkove vycerpanie), flasu nechceli ani dudel, uspavala ich na srkalke so slamkou z Tescomy a na zriedenom jablkovom dzuse z Fructopu.

Nas Marek ma zatial 2 zuby prerezane, dasna navrete, niekedy krici od bolesti je meteosenzitivny, trosku sa rozjedol, zje 4x denne po 100ml priblizne, dnes dal rekord skoro cely banan a polku jogurtu Hollandia asi o 3 hodky nato.

janifer
23. júl 2017

Este pridavam pozdravy z dovolenky v Chorvatsku - Pula, cestu deti zvladli bravurne, starsi 3r to prespal oboma smermi az na cikpauzy, mladsi sa budil na kojenie kazde 2h, bolo teplo bez klimy aj v noci, bol v autosedacke len v plienke. sli sme od 22:00 do 10:00,
ak pojdete smer Istria pozor pri meste Unec je uzavera dialnice, sli sme 2 km 1,5 hodiny.
More sa pacilo, plavali najradsej s rukavnikmi, tie kombinezy nie su prakticke, najma vyzliekat to potom z mokreho to ide tazko.

@tanilbb to moje zavaranie dopadlo zle, polievka skysla v SR ani som to nebalila. Vyuzili sme zavarene pecene kura, z toho som deckam po parkrat na veceru spravila dobru polievku. Kupali sme sa od 10:00 do 12:30, potom obed a spanok v tieni budovy, k vode sme sli po 16:00 do 18:30

Nabuduce letecky! Bolo to narocne pre soferov ta cesta v noci, ale cez den by sme to otocili rovno v BA nazad

janifer
23. júl 2017

@zuzuzuzka ak sa casto budi v noci, moze jej byt aj teplo? Nas zaspava naholo, bez plienky, potom ked vychladne tak prikryjem velkou bambusovou osuskoplienkou, okolo 1:00 doobliekam pyzamo. Podla mna aj na tie zuby sa budia

janifer
23. júl 2017

@seki11 uff no citam spatne starsie prispevky, nezavidim to dudlovanie, ja by som uz prisla o nervy. Drzim palce

nikolajka2
24. júl 2017

@rebekav - mozem sa spytat, ze ked nemozete ani lepok ani mlieko, cim jej nahradzas mliecnu biekovinu alebo mliecne vyrobky. Mne lekarka povedala, ze mala musi do 1-ho roka mat ,0.5 l mlieka denne kvoli zubkom a kostiam. Zistila som, ze moja mala asi nemoze mliecny cukor, lebo stale poprfkava zo vsetkeho mliecneho co jej dam.

zuzuzuzka
24. júl 2017

@janifer moze jej byt teplo...budi sa cela spotena..mame tak blbo okno k ceste, tak sa kvoli hluku neda ani otvorit :/

rebekav
24. júl 2017

@nikolajka2 nezamyslala som sa nad tym, pretoze kojim. A tak dufam, ze ma prisun zivit co potrebuje. Co sa tyka jedla, vymyslam kadeco. Ale nad mliekom sa nezamyslam, aj tak sa vraj ma zavadzat az od 1 roka.