icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

rebekav
20. aug 2017

baby nedavno sme tu riesili problemy novorodeniatok, a zrazu ani neviem kedy to zbehlo, a uz na vas idem s otazkou prvych topanociek🙂 Capacky uz mame, ale pomaly sa ochadzuje, mala uz vonku vacsinu casu stoji (ak nie je na kolenach), tak som chcela nejake topanocky barefootky, uz ste niektora riesila tieto veci? ja som stratena v tych znackach (a v cenach ani nehovorim:D).

iviciatko
20. aug 2017

@janifer myslis poobedny spanok? Ja si s nou idem lahnut ,lebo inak ako bez prsnika nezaspi .Doobeda tiez a ked sa zobudi a som tam,tak cucne a spi dalej.V kociku uz moc nechce byt,ale minule,ked vonku prsalo sa mi ju podarilo uspat,dala som kocik pod velky slnecnik.

janifer
20. aug 2017

@iviciatko ano poobedny spanok som myslela, davam si slofika spolu s babom parada, ale nie vzdy to vyjde. Dnes napriklad sme neskoro rano vstali a podarilo sa mi ho ulozit az na obed tak spal len 1x zato dlho a kojila som ho asi 4x za ten cas, ale fajn som si pospala aj ja

@rebekav starsi mal ako prve tenisky aj sandalky Kidofity, maju taku kvalitnejsiu podrazku a su siroke, zalezi aj od nartu. Moji maju nohy ako sloni. Odporucam pre popisky topanok pozri Detskaobuvberanek.cz , ale objednavaj radsej zo SR lebo drahe postovne...
no a jesenne / zimne botky sa mne najlepsie osvedcili z Aliexpress fake camper, mozem pofotit, mam ich hadam z kazdej velkosti.
mali sme aj Freycoo, fajnova koza, ale akoby sa scvrkli, ked sa namocili. Snehule su dobre znacky Merell, Columbia ( v Sportisime na vacsie nohy), Loap, no a uplne najlepsie su gumaky-snehule Demar Mamut, su velmi lahke a vnutri je ovcia kozusina.
ale takymto zacinajucim chodcom tazko do snehu nieco, im bude zima a budu vo fusaku, to iste gumaky, su tazke, tam az ked budu mat vybornu chodzu, inak sa natrapi nozka.

janifer
20. aug 2017

@rebekav este ma napadla znacka Tipsie Toes, z Aliexpress, maju pekne zimne modely, mam od nich jedny sandalky a su velmi jemna kozka. Mozno ako rezervne este tam objednam, ale je rizikovejsie, ze sa rozlepi podrazka s do Ciny reklamovat...

Dievky a bude niektora davat STONZy, alebo nieco podobne? Ma s tym niekto skusenost? Alebo nejake softshelove na asfalt?

Inak do fusaku najlepsie len nejake makke topanky, capacky teple, lebo ak je noha napevno zaviazana v topanke, ze s nou dieta nevie hybat, tak mu bude na nohy zima.

janifer
20. aug 2017

Baby soraaac ze vypisujem, ale ked uz k tym topankam: kludne dajte nadmerok aj 2 cm, im bude teraz rychlo noha rast kazdy mesiac, prvu zimu sme my dali 4-5cisiel to mal 1 rok 4mesiace v novembri. A vrelo odporucam barefoot, to je pre deticky radost z chodze, aspon tie jesenne a capacky. Na doma kludne len v ponozkach s protismykovou podrazkou, maju teraz v Lidli

zuzka71291
21. aug 2017

Dievcata, ked nastupujem od sept do prace, treba mi nieco vybavovat?

pehavcek
21. aug 2017

@janifer ked nakupujes z aliepresu tak sedi uvadzana dlzka topanok aj naozaj?

babucika
21. aug 2017

@zuzka71291 tusim socialke musis oznámiť ze nastupujes do prace,aby za teba uz štát neplatil zdravotné poistenie

zuzka71291
21. aug 2017

@babucika dakujem 😊

janifer
21. aug 2017

@zuzka71291 ved zavolaj aj na Upsvar, mozno nieco aj tam bude?
@pehavcek je to velmi individualne, zalezi od vyrobcu, tie zimne " fake camper" co su na obrazku byvali OK, aj su fajn siroke.
ale ja zvyknem vzdy brat vacsi rozmer, alebo aj dve po sebe iduce cisla. Ak je to "barefoot" tak nevadi ani vacsi nadmerok, hoc zacinajuci chodec moze padat

evelina1607
23. aug 2017

Ahojte maminy, nase kojenie sa postupne minimalizuje uz lenna nocne zaspavanie a 2-5 krat pocas noci. Cez den ponukam, no mlady pan nejako nejavi zaujem☹ papa jogurty, pije vodicku, cajik aj cerstvo odstavene stavy. Mame ukoncenych 10 mesiacov.. Myslite, ze mam nejako doplnat mliecko - kozie alebo ake? A myslite, ze moje mliecko ma sancu sa udrzat len pri nocnom kojeni? Diky😉

jersey87
24. aug 2017

@evelina1607 pytala som sa na to doktorky a ze teraz by mali vypit tych 500 ml mlieka. Moja uz tiez velmi nechce a kojim ju uz len rano a cez den co si odsajem dostane z flase. Ale toho pol litra nedame. Dojtorka vravela, ze ju nemam nutit a ked pekne zje vsetko, tak si tu potrebu mliecneho nejako vykryje. A ked ti je jogurty, tak by to malo byt v pohode. Moja sa z jogurtu vyhadzala, um nechce. Tak ju aspon dopujem mliecnymi kasami.

evelina1607
25. aug 2017

@jersey87 dakujem🙂
A skusala si rozne jogurty? Skus Sabi a Banovecky..

tanikbb
25. aug 2017

Tak ja este s mliecnymi vecami pockam. Ale tak ja este dost kojim aj ked teda nie je to nejake brutal jedlo. Dam jej rano ked vstane, medzi desiatou a obedom, po obede, medzi olovrantom a vecerou a pred spanim. Podla mna sa to uz viac rata ako napoj a ja to tak aj beriem. Vodu pije ale nie nejak brutal. Ak vypije 2deci tak vela. Ale ja jej davam uz aj uhorku hryzkat, sedim pri nej samozrejme. A aj vela ovocia mi zje takze telutiny ma. Uvidime co to bude na dovci ako budeme fungovat. Beriem ovocne tasticky tie sunariky a obed mi navaria. A vezmem aj kukuricne chrumky a taky chlebik z ikea co jej chuti.

jersey87
25. aug 2017

@evelina1607 najviac sa mi vyhadzala prave zo sabi, lebo je tam viac mlieka ako smotany. Skusala som i zvolensky, tam je len smotana a vyhadzala sa menej. Dam tomu cas... Totiz vyhadzala sa mi i z mliecnej kase od 10.mesiacov. Tie od 6. A 8.mesiacov vyzeraju byt v pohode. Ma proste problem stravit to mlieko...

tanikbb
26. aug 2017

Baby tak my na dovolenke. Sice len na 8dni ale aj to je nieco. Dnes sme vstavali o 2:00 o 5:10 let z viedne na kretu. Na hotel sme prisli o 10;00 a izbu sme dostali az o 15:00. Ale teda stalo zato pockat si. Upgradli nas do vily s 2 spalnami a je tu zatial uzasne. Sice brutal velky rezort a vsade radsej elektrickymi autickami ale necham sa hyckat. Vsak si zasluzim hihi.

jersey87
27. aug 2017

@tanikbb vyzera to tam fantasticky. Uzivajte... 😉

seki11
8. sep 2017

Ahojte baby,tak aj u nás bola dovolenka super,oddýchla som si 2 tyzdne pri mori a maly to zvládol na jednotku!😉

tanikbb
15. sep 2017

Baby nejak nam to tu zaspalo. Ako sa mate?
Nas starsi nastupil do 1.triedy a.zatial sa mu paci. Rano vstava uplne v pohode coho som sa bala najviac. V triede je ich 9ch a 11d a uz ma aj frajerku hihi. Len ci ona o tom vie 🙂

pehavcek
15. sep 2017

@tanikbb vcera som myslela na to, ze nam to tu stichlo. My buduci tyzden oslavujeme prve narodeniny. Juchuuuu. Takze stale spominam ako mi uz bolo pred rokom. Maleho trapia zuby (asi pojdu uz ocne) a vela nenaspime. Nemam ziadny cas pre seba. Musime vydrzat. Maly je veselej povahy ale tieto dni je umrncany, uplakany. Ach jaj 😉

naniatko172217
15. sep 2017

Baby poradili by ste mi? Uz tri dni je kojenie pre mna utrpenie kvoli bolesti a dnes som si vsimla, ze maly ma biely koren jazyka, tak pravdepodobne kvasinka. Nemate niekto skusenost? Cim mu dat ten povlak dole? Citala som o sode bikarbone, gencianke alebo candibene sprej. Kazda rada vitana! 🙂

pehavcek
15. sep 2017

@naniatko172217 tak s tymto veru skusenosti nemam ☹

florence33
16. sep 2017

Ahojte. Ja som sa uz od zaciatku septembra vratila do prace, kym bude mat mala tri roky tak len na skrateny pracovny cas. Zatial to vsetci zvladame, mala je zatial so svojim tatkom. A konecne sa rozhodla aj stvornozkovat, uz som si myslela, ze skor zacne chodit. No a este mame doma siedmaka, je do neho zamilovana ❤

lienka182
16. sep 2017

@janifer ahoj 😊 prosim vies mi poslat nejake linky na tie cizmy, ktore su dobre? Dakujem 😉
Inak okrem ali, topanky, cizmy akej znacky su dobre?

gabccia
16. sep 2017

@naniatko172217 zrejme to budu kvasinky ako pises, moj maly to mal tiez ale az mu to preslo na hlasivky a bol zachripnuty, no ja som sla k lekarke radsej, a poslala ma na krcne, tam mu to to povytierala poriadne a potom lekarka mu dala sirup, uz nepamatam aky a do 3och dni to preslo 🙂

emy222
16. sep 2017

@naniatko172217
Ahoj moja malá malá biely povlak na jazyku ale aj na bokoch v ústach ( žabu ) keď bola menšia a doktorka nám dala fialovú vodičku neviem ako sa to presne volá boli sme od toho špinavé oby dve ale zabralo 😌🤔

evkano
17. sep 2017

ked vám jedna minúta zmení celkový pohľad na starostlivosť o dieťa... dnes už asi 50 x krát Alžbetka prišla k balkonovému oknu kde mame mierne zvýšenú parapetu a 51 prvý sedela na kolienkach a asi chcela jedno dať na tu parapetu a šmyko sa jej aspon tak si to pamätám,. a v tom začala plakať dvihli som ju a v tom plakať prestala... chytila ju do rúk moja sestra a ona len spustila hlavičku, stratila na chvíľu vedomie.. a už len počujem volaj sanitku.. necháme to ved sa do teraz nijak nezanášala.. našťastie kým som chcela vytočiť 112 začala plakať.. nechápem, nerozumiem, či sa mohla tak veľmi zľaknúť alebo čo...pozrela som jej celé telíčko a nemá nič udreté teda aspon nič nevidím.. a prešiel ju veľmi studený pot... ja sa teraz bojím každého kroku čo urobí neviem nechcem si to znova predstaviť aj ked ten pohlad mám stále pred sebou... stretli ste sa s niečím alebo počuli... ja sa trasiem ešte teraz ked vám to píšem..

emy222
17. sep 2017

@evkano ach chudá veru ešte nestretla dúfam že je maličká ok možno sa ozaj tak nalakala ach zle sa takéto veci čítajú človek sa stále boji o dieťa a ešte viac keď sa niečo také stane 😔

nikolajka2
18. sep 2017

@evkano - si viem predstavit ten strach o malicku. Nechces ist aspon detskej lekarke, aby ju aspon pozrela ci je Ok - pre pokoj duse?

pehavcek
18. sep 2017

@evkano asi sa malicka velmi zlakla. A pri placi sa asi nenadychovala. Tym, ze omdlela zacala znovu dychat. Ja by som aspon telefonicky kontaktovala doktorku. Juj musela si sa zlaknut poriadne. Ja by som sa tiez vyplasila