icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
18. sep 2017

@evkano ja som o niecom podobnom citala ale aj ked ma zabijes, nespominam si v akej suvislosti. Ale ze deti niekedy zvyknu zamdliet, asi az na 5 minut, a ze to suvisi s nervovou sustavou. A do isteho veku to prejde. Len neviem ci to bolo v suvislosti so zlaknutim alebo chorobou

jersey87
18. sep 2017

@evkano pozri si na nete respiracny afekt.... To by mohlo byt ono.

evkano
18. sep 2017

@emy222
@nikolajka2
@pehavcek dakujem ten strach bol tak neopísateľný.. asi to ozaj mohol byť ten respiračný efekt, že sa len zľakla, lebo potom už bolo dobre, smiala sa, behala dalej, ale ten obraz budem mať do konca života pred očami..

petkaapalo
18. sep 2017

Ahojte mamicky. Ak mozem poprosit o radu. Ako ste obliekli vase deticky do autosedacky, ked ste isli domov z porodnice, hlavne tie, na konci oktobra. Mam aj fusak k autosedacke. Dakujem velmi pekne.

lukamka
18. sep 2017

@petkaapalo my sme mali body dlhy rukav, dlhe gate a mikina s kapuckou plus ciapocka. Juj normalne si spominam na tu vôňu

lukamka
18. sep 2017

@evkano uff teda nam sa mala zachadza kazdy den od svojich troch mesiacov a aj ked vedomie nestraca, stale som si nezvykla. Toto musel byt sok velky. Dufam, ze uz bude len dobre ;)

babucika
18. sep 2017

@petkaapalo mal body s dlhým rukavom,mikinku a nohavice.plus overal do autosedačky. V ten den bolo u nas celkom chladno

janifer
18. sep 2017

@petkaapalo spodna vrstva body a dupacky a na tom mal tensi overal, nieco ako podsita mikina s malou vyplnou, bolo to z bavlny a nie fleece. A tenka capica. Navrch v autosedacke mala decka. U nas poprchalo a dost fukal vietor, este by sa bola hodila aj plienka na zakrytie tvare, ale vajco malo aspon striesku zatiahnutu. Zelam prijemny porod a pekne chvile s babatkom na oddeleni sestonedelia!

janifer
18. sep 2017

@evkano nasmu od jedov niekedy nestaci dych, alebo aj ked sa buchne, niekde som citala ze treba detom splechnut studenej vody do tvare alebo fuknut do tvare aby sa nadychli ale neviem ci je to veru spravne. Aj Marek mal prvy uraz a tiekla krv, nesikovne sa postavil k policke, stal velmi daleko od nej a padol nie na zadok ale na hubu. Tak rozrazena vrchna pera a aj dasno nad 2.zubom. Ale uz to ma pekne, len teda odmieta mi jedlo a staaale je len na mlieku

janifer
18. sep 2017

@lienka182 ahoj ja som zastanca barefoot obuvi aspon kym sa dieta nauci poriadne chodit, cize siroka spicka dost miesta na prsty, velky nadmerok a ohybna makka topanka.
Aj na modrom konovi su barefoot skupiny aj alternativa barefoot a k tomu bazare.

moje deti maju obe velke nohy baculate, takze v beznom obchode ja mam dost problem pre ne nieco zohnat. Na zaplakanie, Batovky 40€ topanocky a v sirke mu chyba min 1,5 cm. Marek ma zatial do kocara kozenne capacky TapTapi a take pletene ponozky a zo spodu maju kozu. Este ma tieto ale nemal ich vonku obute: http://www.barefootky.sk/kategoria/shooshoos/sh...

Do zimy zatial objednane Stonz z bububu.sk maju aj verziu s podrazkou na tvrde povrchy, uvidim nemam s tym skusenosti. A este som objednala z barefootky.sk snehule Demar Mammut.
Pokial bude dieta len sediet v kocari vo fusaku tak najlepsie su nejake vlnenne navleky a na to nieco zo softshellu alebo sustakoviny. Aby sa noha hybala. Lebo ked je nozicka v topanke v kocari napevno, tak sa zapoti, nehybe sa a oziabe zima. Inak pozor na udrzbu vlna + softshell dokopy to nevycistia v cistiarni, softshell sa necisti chemicky.
Pekne mali minuly rok v H&M take zimne snehulky do kocara ale nemaju nasu velkost uz potrebujem min 24.

Tu je link na Aliexpress my sme mali vacsinou cierne a ked mal cez 2 roky mal aj biele a horcicove.

https://m.aliexpress.com/s/item/32827408538.htm...

janifer
18. sep 2017

@lienka182 este som si vsimla, ze tie topanky ma dost vela predajcov, ked zalistujes alternativne na Ali. Treba sk ich nainpregnovat, vydrzia toho dost na to ze to je Cina. Ale do velkeho snehu/ clapkanice by som tak male dieta nepustala. Mozno len "pre zatitok" pred navratom z vychadzky.

Inak este na doma: ponozky s protismykovymi bodkami, maju v Lidli aj teraz. Alebo je bosy na koberci. Starsi syn ma oblubene papucky Nanga, tam uz je taka umela podrazka, tiez velmi tenka a podla mna tieto male deti sa v tom budu zakopavat.

petkaapalo
19. sep 2017

@lukamka dakujem

petkaapalo
19. sep 2017

@babucika dakujem

petkaapalo
19. sep 2017

@janifer dakujem velmi pekne

seki11
20. sep 2017

@petkaapalo Ja som malému dala kosielku,dupacky,čiapočku a teplý overal a do fusaku tenkého do vajíčka.Bola zima🙂Išla som z pôrodnice 26 októbra.Jooooj to bolo take pekne☺️

petkaapalo
20. sep 2017

@seki11 dakujem ;)

jersey87
20. sep 2017

Caute baby. Ako ucite vase deti jest same? Ja som to skusala uz niekolkokrat, ale nezvladam to.😅 ked vidim, ako namiesto ust je jedlo na zemi a vsade naokolo a nakoniec dieta je hladne, to je nad moje sily. Teraz to robim tak, ze ju krmim a dam jej napriklad fazulky alebo kusky zemiakov "na hranie" a sem tam nieco skonci v ustach. Davam jej i chlebik, nech sa s nim pohra. Ale aby som pred nu postavila obed, na to silu nemam. Ja viem, ze s tym bordelom okolo treba ratat, ale i ked s tym ratam, stale to je na mna vela. Ako to robite vy? Poznate lepsi sposob?

jana137
20. sep 2017

@jersey87 ja ešte neucim..ešte by to nezvládol...

monka37
20. sep 2017

@jersey87 ale myslis jedenie rukami alebo lyžičkou ? Lebo rukami sme začali napr takymi hviezdičkami z DMka a potom vsetko medzi jedlami ma nachystané na male kúsky plus teraz uz aj nejake kukuričné chrumky atd takze si to berie sam to uz tak od 9 mes asi? Nepamatam. Lyžičkou začíname hustejšie jedla ale
To len ked uz nieco zajedol to som riešila tak ue som mu dala do ruky inú a striedali sme prázdnu s plnou. Teraz si da sam do úst led ma nabrate iba pridržiavam. ale teda v začiatkoch stale len medzi jedlami dostával take hluposti . Ked je hladný, jeme. Len vramci zábavky a trénovania jemnej motoriky papa mackov a hviezdičky 🙂

barbarelka
20. sep 2017

@jersey87 to vazne uuuz??? tak neviem, ale moj prvy bol ochotny nejake tie prve pokusy asi okolo dvoch rokov, a sam mozem povedat, ze jedol asi v troch 😀. S malou mi to ani len na um este neprislo..som rada,ked do nej napucim jedlo a neskonci mi kdesi na stene 🙂.

monka37
20. sep 2017

@jersey87 snad si pochopila co
Som napisala , uplne zdementievam

monka37
20. sep 2017

@jersey87 este skusim po slovensky to napisat ze začiatky na lákavých chrumkach a potom to išlo uz aj s normálnym jedlom. Fu

barbarelka
20. sep 2017

@jersey87 A teda ak hovorime o chrumkach a takychto suchych zalezitostiach, tak to len dostane do rucky..no skor myslim,ze si myslela "normalne jedlo",co sa je lyzickou. Kamoska ma vsak sikovnu malu, alebo je to normalne u vsetkych deti a ten moj bol jedna velka vynimka, neviem hahaha(rok a pol) a jedia cca rovnako ako pisala monka37.

monka37
20. sep 2017

@barbarelka tak tak , ale teda ja som mu dávala aj banán na tanierik a take mäkšie veci tak sa s tym trápil ale spapal. Ale to stale medzi jedlami ma na nízkom stolíku nieco a tam si to berie papa a uteká prec :D normálne jedlo pri stole mu nedávam jest rukami, naje sa trosku a ked uz je hlad zahnaný vtedy nechávam nabratu lyžičku nech si berie sam

jersey87
20. sep 2017

@monka37 chrumky sama zje v pohode uz dlho. Aj kusky chleba rukami zje,aj fazulu si nastrka do ust. Ale viac menej sa s jedlom hra a pohadze na zem. No ale s tou lyzickou, to je des. Raz to hadam dame.

monka37
20. sep 2017

@jersey87 no, ved som si myslela . Skus mozno dat lyžičku do ruky. Ale podla mna je to jedno este je skoro ja som len tak skúsila a fungovalo. Keby nie tak krmim a neriesim

iviciatko
20. sep 2017

@jersey87 Ja este neucim,mala zacala byt sama iniciativna a taha mi lyzicku z ruky,no prstami si z nej dava do ust,obcas aj teda normalne si da do ust,no podbradnik uz nestaci,celu ju zakryvam plienkou,ja uz chodim spinava ,vsetko je spinave a ja na to nemam nervy 🙂 Si myslim,ze pride cas kedy zacnu papat pekne same decka,vzory maju-nas ,takze zatial toto neriesim.

babucika
20. sep 2017

@jersey87 ja este neucim.ak.si pyta lyzicku,tak ju dostane ale prazdnu. Trafi s nou do ust,ale toci ju roznymi smermi. Ovocie,chleba,chrumky a podobne veci mu davam jest, podla mna na ucenie este ma cas 😉

tanikbb
21. sep 2017

To samostatne krmenie je skor myslene, ze maju papat rukami a hlavne sami. je to na jemnu motoriku a ja odporucam robit to napr s chlebikom nakrajanym na male kococky. ja jej ho natriem maslom alebo avokadom a uz mala aj so sunkou a zjedla to cele az na par kuskov co jej spadlo mimo. urcite nie jest lyzicou a vobec nie polievku ani ine jedlo. skuste nakrajat uhorku na pasiky, napriklad aj ladovy salat alebo varenu mrkvu na palicky nech si hryzkaju. fakt si tym brutalne precvicia jemnu motoriku. a jedno je dolezite, nasa trpezlivost a dost casu na jedlo. a este dodam, skuste si dat pod stolicku stare noviny alebo nieco ako plachtu ak sa vam nechce stale upratovat (co samozrejme chapem hihi).

monka37
21. sep 2017

Presne nedávno som si hovorila ze toto fórum prestáva mat opodstatnenie, lebo tehotné a novorodenci maju vela spoločného ale take 11 mesačne deti su každé ine ;) a je to vidiet na komentároch. A inak Moj ma napr 8 zubov a mam pocit ze stale rastu ďalšie a ďalšie :D takze chce okusovat cely svet vrátane lyžičky. Mozno je to tym. niekedy by som bola radsej keby sedel a hral sa s jedlom namiesto poskakovania. Čochvíľa nam dorazí učiaca veža a asi budeme musiet jest na nej po stojacky kedze nedokáže sediet ani minútu.