Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Ahojte maminky, chcela by som sa opýtať...odkedy by sa mali začať čistiť zúbky? Ďakujem 🙂
@veronikadomanova jednym casom sme aj rozmyslali nad nosicom, ale vtedy sa nechcela nosit smerom ku nam, ale iba chrbtom k nam, aby mala prehlad. A take nosenie v nosici vraj nie je zdrave. Tak sme to nechali tak.
Baby ako vam spavaju deturence cez den? My budeme mat 26. 10.rok. Doobeda spime hodku a pol od 10.30 do 12.00, poobede uz maly velmi nechce spat. Vecer ide o 19tej ado tej 7mej rana spi. Nieje este skoro aby spal cez den len raz?
Baby a tu silikonovu kefku normalne v lekarni kupim? Uz mame 6zubov, ale zatial necistime.
@vik_i kludne Curakid detsku kefku od curaprox a zubnu pastu Weleda, maju v DM, je bez fluoru taka mentolova, este su fajn pasty Jack and Jill ale maju fajnovu chut a aby to skor nejedol ako si zuby umyvat... a vyborna je aj detska pasta Biorepair, ta remineralizuje zubnu sklovinu, tazko sa zhana, ja som ju cez net kupovala.
Baby vase decka spia celu noc bez budenia? Lebo nasa je 2x hore. Okolo 2 a 5 rano. Uz ma to unavuje. Starsi od polroka prespal od 00:00 do 7:00 vkuse. Ma ide porazit :(
Babymoj takisto☺️uz spaval celu noc pekne do6tej, poslednymesiac mi zacal 2x zanoc, ok 1ej a ok 4tej. Ja simyslim, ze u nas to bolo tym, ze poobede ked uz nechcel spat ja som ho silou mocou uspala, takze v noci sa mu tak nechcelo. Vcera aj predvcerom sme poobede nespali, tak isiel spato 7mej, vceravstal namlieko ok 4tej, dnes? Dnes o 6:30 a este zalomil do 9tej😁tak uzneviem
@jana137 au..to aj my sme tak boli,kazdu hodinu hore...a som si povedala, ze mi to za to nestoji (potrebujem sa vyspat, inak som nervozna), presla som na noc na UM a do tyzdna uplne odstavila 🙂 kojila som ju 9 a pol mesiaca, myslim, ze i tak super. Ale vela bab pise, ze treba vydrzat a ono sa to upravi ;)
@zuzuzuzka skúsila som mu dať um pred spaním, v pohodičke vypije..ale on nemáva problém zjesť čokoľvek..možno skúsim odstaviť len od nočného kojenia (večer a ráno mu nechám ... Ak má zas neuhryzne, to skončím s kojenim nadobro) akurát už sa psychicky pripravujem na ten plač..:( obávam sa že to nedám..:(
@jankaga nemyslím si, suseda vedľa koji a mala jej spí celú noc..
Moja od 5 mesiaca sa budi kazde 2-3 hodiny v noci a uz som to tu pisala,ze ju uspi a upokoji iba prsnik.Stale kojim a odstavit ju nechcem.No posledny tyzden sa budi v noci aj kazdu hodinu a dnes som myslela,ze uz odpadnem v potravinach.Predtym aj ked sa casto budila,tak cucla a spala dalej,teraz si sadne alebo mrnci,zaspi tak za 15-20 minut a znova ...S muzom si stale myslime,ze to kvoli zubom,ale pol roka ? Uz ma 7 inak a cisti si ich malou kefkou ,no cisti..,to ma skor ako hracku.Zatial bez pasty..Moja zubarka mi povedala,ze sa maju ciastit od prveho zubka..A ze na prvu kontrolu mame prist,ked bude mat 1 rok.Ze aby sa oboznamila s prostredim.Nechystam sa ale..Az ked bude vacsia..
Na narodky jej moja starka kupila kocik pre babiku,taky,ze sa da nastavit ,aby isiel pomalsie,ked ho bude tlacit.A moja mama jej ide kupit nafukovaciu hracku,vcera bola u nas svagrina a priniesla ju ukazat a malej sa to velmi pacilo a poskakovala na tom.Vylieza na vsetko na co sa da a natriasa zadkom,aj napr.na karton mlieka alebo flasiek 🙂
No baby my sme tiež stále hore už nevládzem kojim takže neviem čím to je ale ja mám pocit že ten cicik má na hube stále zaspí o 21:00 hod a o 23 už chce cicik dám jej ho keď ho vyberieme už je hore takto sme aj do 3 rána len na ciciku ja spím tak že spím aj nespím zle sa mi tak keď ju už konečne dám preč tak o piatej zas cicik to sa mi podarí ju odtrhnúť od neho a o siedmej zas až do zobudenia cicik takže ja som ko čo by som dala za to keby chcela len dva krát 😂 rozmyslam. Vkuse či je hľadá alebo čo ona mi s fľaše nechce neviem či je len zvyknutá neskúšala som UM dávať ale zas sa bojím že ak by som jej dala a ona by aj tak pýtala cicik aby jej neboo ťažko tak neviem na večeru papá kašu alebo chlebík tak si myslím že není hladná len chce ceckat neviem 🤔 ....😁
@emy222 js si myslim, ze u takych deticiek to uz nie je hlad v noci ale skor o zvyku.. predsa len ked su kojene od narodenia tak za rok si vytvoria velky navyk.. aspon teda moj maly toho popapa za den viac nez dost, aj vecer sa tiez vie pekne napapat, takze v noci nemoze byt hladny, budi sa mi 1x sa noc na mlieko a tiez si myslim, ze to je len zvyk.. ale som velmi rada 🙏🏻 ze to je len uz 1x za noc, kym bol kojeni do 8mes. tak to bolo hrozne, aj kazdu hodinu chcel, boli noci co bol vkuse na prse a potom som mu dala vyskusat UM, ze len na noc a na prvykrat mi pekne vypil, lenze ono potom som uz pomaly aj kojit prestala, lebo cez den sa uz vela nekojil, v noci uz mal UM, cize mliecka uz bolo menej, ale on sam mi zacal uz odmietal prsnik, tak sa v podstate odstavil sam, zaco som aj rada, lebo sme nemuseli s nicim "bojovat"

Baby mna este napadlo,dcéra dostala taku kravu nafukovaciu,skakaciu z gumy,vyhodila som ju az toto leto,mala u nas veľký úspech.ale mame aj konika hojdacieho a tiez na nom jazdi aj teraz ked ma 5,5roka.aj trojkolku vyuzila,ale viac sa jej pacila motorka(odrazadlo).takze tych možností je veľa,ale zas idu vianoce 😉