icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
29. sep 2017

@vik_i my sme kupili obycajnu detsku kefku. A cistime bez pasty. Najskor jej ja ocistim zubky co sa da a potom sa ona hra s kefkou a tvari sa, ze si ich cisti.

jersey87
29. sep 2017

@gabccia mne sa tieto choditka pacia. Ale kupovat to nebudem, pretoze dnes ta moja dora pred sebou tlacila kuchynsku stolicku. Su tazsie, takze ucel splnila. A ked dosla na koniec kuchyne, stolicku som jej otocila a sla naspat. 😂

monka37
29. sep 2017

@gabccia choditka ako take nie su vhodne na chodenie, dieťa ma chodit popri nábytku a potom sa pustiť do priestoru. My mame napr takuto drevenú kocku /Choditko ale využíva to len na tie aktivity par krát pri tom pochodil a viac nie ale som aj rada ze pri tom nechodí ..

barbarelka
30. sep 2017

@jersey87 U nas to bolo presne to iste so starsim..hahaha, doteraz si pamatam ako s tou stolickou..cisty tank 🙂. Sranda s tymi detmi 🙂. Mala este nieje na tejto urovni,ale ocakavam to!

barbarelka
30. sep 2017

@tanikbb Toto je cista haluz s tymi casmi 🙂. Nasa mala sa budi presne v tom istom case o 2 a o 5tej. O druhej staci dat dudlik a odist, o piatej treba uspavat, lebo slecna uz sedi alebo stoji a budi starsieho brata( su v jednej izbe a postielky maju pri sebe, celami). Ak sa nam ju podari uspat,tak pospi tak do 7.20. Niekedy zaspi az o 6tej a spi do 8.

gabccia
1. okt 2017

Zeny, ktora nosna odsavacka na vysavac je dobra? Maly mi je prvykrat taky nachladeny, ze ani dychat nemoze poriadne, ako do roka nebol chorlavy vobec tak teraz to ma asi "spocitane" za cely rok.. a co mu davat na nadchu?. striekan mu morsku vodu do nosa, davam nasivin... zajtra sa chystam k lekarke..

jersey87
1. okt 2017

@gabccia my mame odsavacku baby-vac2.

tanikbb
1. okt 2017

@gabccia davas dobre co davas. Odsavaj odsavackou na vysavac to je myslim ta baby vac2. Najlepsia je a cena nejak 10-12e ak sa nemylim. Ja by som s dr pockala lebo este ti chyti nieco viac. To zvladnes aj bez nej. Ak by bolo horsie tak jasne. Ale ak zaberie odsavat a davat morsku a nasivin tak hy som ani nesla

emy222
1. okt 2017

@gabccia no to si aj ja myslím že to.je zvyk . Neviem odstaviť u nás ešte nehrozí ona pýta aj cez deň veľa a Teraz ako idú zúbky tak chce niekedy len cicik takže asi pretrpieť hádam postupne sa to úpravy 😂

babucika
2. okt 2017

@gabccia so spolom naozaj nechod,je to zbytočné,ak nemá par dni teplotu.sople moze mat aj zo zubkov. Ake ma sople? Huste? Ja davam v pripade potreby morsku vodu,nasivin a sinupret kapky, riedi sople, a mozu sa brat dlhodobo.a odsavam s baby vac2

zuzuzuzka
2. okt 2017

@monka37 prepac, ze az teraz odpisujem. Som sa nejak zabudla. No po UM vstava vacsinou 2x za noc okolo 1-2 a potom okolo 4-5,stane sa aj, ze prespi celu noc raz za 2 tyzdne :D nechapem preco. A trosililibku bol problem s flaskou, ale ked zistila, ze jej ide mliecko odtial, tak v pohode pila.
Nejake zmeny u Vas??

jersey87
2. okt 2017

A my odkedy sme presli na UM, tak sme stale vyhadzani. Akoze fakt neviem co to. Vyhadzuje sa mi mala i z masla alebo jogurtu, ale z mliecnych kasi iba malinko. Nechapem. Kase kupujeme stale jednu znacku. Alergia na kravsku bielkovinu to asi nebude. Nestretli ste sa s niecim podobnym?

babucika
2. okt 2017

@gabccia ešte ma napadlo,ze ked malý ma sople,davam mu aj vitamin C v kvapkach- Cebion.skore uzdravenie prajem

janifer
2. okt 2017

@monka37 trojkolku sme mali ale moc sme nevyuzivali, lebo bol lenivy pedalovat (asi okolo 2 rokov), mame taku malicku 7kg, znacku neviem. Odporucala by som asi zn.Puky.
pre maleho co spi v kocari je lepsi kocar ako trojkolka. A tie motorky, odrazadla a podobne "vozitka"... no moj nazor je taky, ze najskor by sa malo dieta naucit poriadne chodit a potom nech ma odrazadlo aj s vodotryskom. Kamaratke takto zlenivelo dieta, prestal doma lozit po styroch, len na motorke sa vozil, nechcel sa ucit ani chodit.

@gabccia okrem tych morskych soli v spreji treba aj NALIAT do nosa kvapatkom prevarenu vlaznu Vincentku, poriadne zaklonit hlavu, aby sa to dostalo do dutin kde treba.
Sinupret sirup 10 kvapiek 3x denne rozpusta sople a kto veri na Oscillo, tak zaradit aj to, vraj prechadzaju od neho sople, ale treba to podchytit v zaciatku. My sme boli teraz vsetci chori a teda pchala som ich vsetkym moznym, aj Oscilom, grepove kvapky, Vironal od Energy... vsade pisu ze deti to nemozu... ale kurnik ked antibiotika mozu, co totalne rozhodia floru... tak ten extrakt z grepovych semienok tyzden budem do nich pchat,, a sople presli.
A dobre su aj teple kupele, naparovat nostek nad polievkou.
Ak su sople huste a idu byt zelene, tak si zbehnite k doktorke po kvapky do nosa Pamycon.
My sme skoncili zas na pohotovosti s usami, ale ma ich v poriadku, len tlak sopla asi sposoboval bolesti, uz to povolilo.

A teplo oblliekat, zimny fusak, zimnu capicu na dutiny.

@tanikbb he mne sa budi len do 12tej aj 4x, ale idu mu zuby a aj tie sople... pripadam si ze kojim vyse ako ked mal 3 mesiace. Prikrmy stale nic moc, zje tak 2x po 100-150ml..... no ale vaha 13 kg a cca 80 cm.

nikolajka2
5. okt 2017

@jersey87 - ja som presla na UM a mala ma odvtedy stale kadovitu a riedku stolicu. Ked pridam jogurt a mliecne kase , este sa to zhorsi. Neviem ci nema bud alergiu alebo intoleranciu na mliecny cukor. Lekarka ma stale odpinkava tym , ze deti maju kasovitu stolicu po ovoci. Ale mne sa to nezda, lebo zvykla mat aj hustejsiu. Kazala mi prejst na nutrilon bezlaktozovy. Ale radsej by som to dala vysetrit nez pchat do nej vselijake mlieka.

jersey87
6. okt 2017

@nikolajka2 ja ked som dala namiesto bezneho UM hypoalergenne tej istej znacky, tak sa tiez trosku zmenila stolica. Naopak bola tuhsia. Mozno to zavisi od znacky mlieka. A mozno je to ozaj ta intolerancia. Ja uz som presvedcena,ze mame minimalne intoleranciu bkm. A kedze ma mala zajtra narodeniny, v pondelok nabehnem ku doktorke, nech nam da Neocate.

monka37
12. okt 2017

@janifer nestiham citat ale tusim ze ty riešis barefoot obuv ? Co nosíte na doma ? Myslim protišmykové? Nejake ponožko papuče ? Začína chodit a obyčajne ponožky sa vkuse vyzliekaju chcem nieco co bdue mat denno denne na doma celu jeseň zimu .

zuzanahanuszova
13. okt 2017

@monka37 my sme kupili taketo, su kozene, tak hadam sa v tom nebude az tak potit nozka a zo spodu je brusena koza, tak by sa nemalo smykat... Kamaratka mi ich odporucila, tak snad budeme aj my spokojni.

zuzanahanuszova
13. okt 2017
monka37
13. okt 2017

@zuzanahanuszova dakujem take som mu dávala do kočíka este ich mame uz som rozmýšľala nad tym len ci to je vhodne na cely den na doma to netusim

vevuskaa
14. okt 2017

Tak, včera sme oslavovali 1 rok 🎁🎉🎆🎀🎂👣🍼👶❤🎈
Kúpili sme BMW X6 na ovládanie, trojkolku 6v1, pre mňa bycikel s detskou sedačkou, turistický nosič a dovolenku v Tatrách.
To bolo radosti. Malá je úžasná, miluje výlety, prírodu. Už pol roka mi spinká celú noc. Všetkému rozumie.. chodí. Rozpráva Mama, tata, ham, daj, pápá, baba, gól...Vie napodobňovať veľa zvieratiek..

Som naozaj šťastná mamička ❤❤❤

O týždeň oslavujeme vo veľkom s celou našou početnou rodinou. Tak mi držte palce, nech to zvládnem s výzdobou sály.

lukamka
15. okt 2017

Baby, tak ja som si včerajší deň cely “odrodila” do detailu... achh každá spomienka mi príde ako včera.

janifer
16. okt 2017

@monka37 ahoj na doma chodi v ponozkach s protismykovymi tapkami, z Lidlu tie hrubsie. Na von orezuvam tenke ponozky do topanok, akebo ak ma tenke ponozky na doma tak kozenne capacky a ma jedny take aj s vlozkou filcovou zn. Afelo. Alebo SK vyrobok MaMy robia latkove capacky, urcite sa v tom tak nepoti noha. Nas kolkokrat beha uplne naboso v panelaku mame teplo a aj koberce.

janifer
16. okt 2017

@monka37 este ma napadlo ze napriklad tie Afelo capack maju taku tuhsiu gumicku, mava otlacene okolo clenku. TapTapi su fajne, maju dvojitu podrazku z koze. No je toho teraz strasne vela, len treba preberat

barbarelka
17. okt 2017

@monka37 TapTapi mame aj my a super su, noha sa v nich nepoti..ale vacsinou je v protismykovych ponozkach,alebo si ich strhne a naboso uplne 🙂. Ked je chladno,tak tie TapTapi..neriesila by som daco ine, len si zbytocne robis hlavu z toho 😉

monka37
17. okt 2017

@barbarelka
@janifer ved prave ze si z toho nechcem robit hlavu tak som dúfala ze mi to uľahčite kedze
Ponožky vyzuva a mi tu prešmykuje na podlahe 🙂 dakujem 🙂

nikolajka2
19. okt 2017

@jersey87 - ahoj, chcem da len spytat, ze ako ste dopadli u lekarky s tou alergiou. U nas bolo 2 tyzdne fajn a zase sa nam vratili kakanice zeleno-cierne. Tak som bola dnes odniest lekarke vzorku. Ale rozmyslam, ze poviem lekarke nech nas rovno posle na alergologiu( doteraz ma vzdy odpinkavala a stale mi menila mlieka). U mojej malej to vyzera ako keby zniesla trocha mlieka, ale ked zje toho viac tak uz je zle.

jersey87
19. okt 2017

@nikolajka2 pediatricka nam predpisala 2 balenia Neocate a v pondelok ideme na alergologiu. Po tom Neocate velka zmena. Licka uz nema take cervene a zilkate a vyhadze sa uz len sem tam. Aj lepsie spi. V pondelok sa dozviem, na com my vlastne sme.

jersey87
19. okt 2017

@nikolajka2 ak znesie urcitu davku mlieka, tak to moze byt intolerancia laktozy. Niekto znesie viac, niekto menej a niekto nic.