icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

majush
20. okt 2017

Baby mozno skoro zacinam, ale uz ste rozmyslali nad vianocnymi darcekmi pre drobcov? Inspirujte ma, lebo fakt netusim co.., mam iba jeden tip, a to take matrioskove zvieratko od janod

tanikbb
21. okt 2017

My vyberamr vo vnimavych hrackach. Su drahsie ale su kvalitne. Nieco na jemnu motoriku alebo nieco hudobne a svetuelkujuce. Potom take tie tvary na vkladanie ale take tabulky ako puzzle so zvieratkami atd.

zuzka71291
21. okt 2017

Ahojte. Chcem sa opytat trosku pomimo. Ja uz chodim do prace a doobedu mi strazi maleho svokra. Avsak jej prisiel papier z uradu prace, ze ma nastupit do prace. Je tu nejaka taka moznost, ze preukazeme, ze sa stara o vnuka a nevyradia ju? Nemate skusenost alebo neviete o nejakej moznosti?

monka37
21. okt 2017

@zuzka71291 nevyznám sa ale teraz som citala cosi o tom jaslickovom zákone ze led sa stará o dieťa do 3 rokov niekto iny okrem matky tak ma nárok na nejake peniaze. Neviem ci o tom vies

monka37
21. okt 2017

@majush napr knihy, drevene kocky, vkladacky , guličkova draha, rastúca stolička do kuchyne, hudobne nástroje, odrazadlo/kolobezka ..

pehavcek
21. okt 2017

@zuzka71291no ja mam take informacie, ze ked sa evidujes na urad prace tak to znamena ze si hladas pracu. A ked ti ju urad prace najde tak musis nastupit. Ak sa tvoja svokra stara o dieta skuste sa popytat ci nie je moznost aby dostavala peniaze za starostlivost a tym padom bola vyradena z uradu prace. Pretoze zakladna myslienka je ta ze hladas pracu a nie ze sa evidujes ale pracu nechces. Treba sa ist popytat ake mate moznosti.

majush
21. okt 2017

@monka37 okrem gulickovej drahy mame doma vsetko, knizky jej este prikupim, od svojtky Objavujeme svet, uz tri mame ale vela chyba. Malej sa pacia, odporucam

lukamka
23. okt 2017

https://www.originalnehracky.sk/c/hudobne-hrack...

Baby u nás vedu hudobne hracky aj na kurzoch, posielam vam teda celkom fajn link

monka37
27. okt 2017

Nože dajte tipy a triky ako uspavate deti (okrem dojčenia samozrejme :D )

barbarelka
27. okt 2017

@monka37 Nam tiez prestalo vsetko fungovat..dokonca uz ani dojcenie 🙂,aj pri tom sa uz mala mrvi, mava rukami, kope...u nas funguje, resp.jedina moznost ako uspat, je polozit do postele a odist..ona si tam vykrikuje, smeje sa,stoji vo spacom vaku a tancuje po celej postielke..vzdy ked prideme po chvilke zase polozit na chrbat a "pokarhat",ze uz spinkaaaaj,tak sa strasne vychechtava..takuto hru hrame od 5min do pol hodky ,az ostane ticho. Rezignovala som vsak s uspavanim dva krat za den,takze spi uz len raz. To bolo potom to uspavanie aj hodinu ☹.

pehavcek
27. okt 2017

@monka37 Tak ja som to vyriesila pred dvoma tyzdnami. Drobec robil presne to co opisuje barbarelka a odmietal spat. Vecer, v noci, cez den. V noci aj tri hodiny hore. Skusala som vsetko co sa len da a nic nepomohlo. Po mesiaci kedy som proste nespala nic som povedala dost. Po veceri uz ziadny televizor, len citat knizku alebo stavat kocky. Ziadne hudobne hracky. Nic. Potom okupat. V jemne osvetlenej izbe osusit, obliect pyzamko, a lahnut s flasou mliecka. Nemam srdce nechat ho plakat v postielke. Viem ze sa to uz neodporuca. Lahla som si s nim. Objala som ho a rozpravala, rozpravku, pokojnym hlasom ako ho lubim a ze ma hajkat a tak. Zakazdym ked sa pokusil vstat som ho dala hned lezat. Hladkala po hlavke. Strasne plakal. Prvy vecer 45 minut. Druhy asi 25 minut. Zaspal vycerpany. A potom akoby utalo. Aj cez den aj vecer uz sa stkruti na bok a zaspi. Niekedy chvilku kope tymi nohami ale je kludny. Dokonca ma treti vecer uz hladkal a usmieval sa. Takze mu mozem potichu rozpravat rozpravku a on pocas nej zaspi. Zaspava do 5 az 10 minut. Normalne nechapeme. Odvtedy nam zacal aj pekne jest. Dovtedy strajkoval.

monka37
27. okt 2017

@pehavcek dakujem. Takto presne si to predstavujem. Tiez som zrušila telku ale uplne, na cely den .. Ale toto co opisuješ je moj cieľ tal si ma velmi velmi potešila, ;)

monka37
27. okt 2017

@barbarelka dakujem znie to super ale to by u nasho neprešlo :/ ale musi to byt zlate, ked si to predstavím :D ako sa teší a zrazu spi .. super ale moj by ušiel alebo by sa rozplakal isto by nespal

iviciatko
27. okt 2017

Baby aj my mame tento spaci problem .Inak spavaju deti s vami v posteli ci v svojej postielke? Nasa s nami a furt sa budi casto v noci a cez den spi raz denne pol hodku az dve.Vasi drobci pozeraju telku? Ja malej pustim rozpravku,ale nezaujima ju to este,skor na reklamu hladi dlhsie.Ten spanok suvisi urcite so vzruchmi,ktore zazili pocas dna.Ja neviem ako na nu a len dufam,ze sa to samo od seba zlepsi.Aj jej spievam aj hladkam,nic nezabera,len prsnik na zaspanie..

monka37
27. okt 2017

@iviciatko práveže čumel vela na telku ktorú som mala zapnutú ja tak nejde uz vobec .. toto iste u nas ale to musi byt taky zlom, ze ked si na 100% rozhodnutá ze koniec dojčenia tak nedáš a nedáš a ono to babatko zaspí inak @pehavcek to len potvrdila. Ale to musi podla mna mama vediet naisto ze stačilo, inak to dieťa nepochopí tiez

iviciatko
27. okt 2017

@monka37 ano,pehavcek to potvrdila.No kojit budem dokym sa bude dat a mala chciet,takze si nepomozem a budem to musiet vydrzat.

pehavcek
27. okt 2017

@monka37 presne. Ja som bola na pokraji vycerpania. Spanok jednoducho clovek potrebuje a po mesiaci bez akehokolvek spanku to bola hroza. Inak nas maly je smejko.Cize to nebolo o tom ze by v noci plakal.On sa cely den a noc smial a hral. A zaspal len od vycerpania. A telka ho zaujima. Mame maly bytik takze ked manzel pustil telku nedalo sa tomu vyhnut. Teraz pozerame telku ked je na nocniku. Rozpravky. A opakuje co vidi v telke ked spievaju detske pesnicky. Tlieska rukami, dviha ich vtedy ked tam cvicia,hybe prstekami ked pocitaju.
A to rozhodnutie prislo z minuty na minutu. Vo mne sa nieco zlomilo a povedala som si a dost a nepopustim.A ked mi tak usedavo plakal a branil sa tak som bola totalne kludna. Az ked zaspal, tak som prisla za manzelom a rozplakala som sa.Bolo mi maleho strasne luto. Ale fakt to bolo v prospech vsetkych.

pehavcek
27. okt 2017

@iviciatko Drzim palce. Inak niekedy aj doktorky mamickam odporucia prestat kojit, ze sa spanie zlepsi.My napriklad nekojime od ukonceneho siedmeho mesiaca a aha. Aj tak prisiel problem. Ja si myslim, ze to suvisi s tym, ze sa drobci postavili na nozky a zacali behat a je to pre nich vzrusujuce a nechcu lezkat a spat. Ved lezali a spali cele mesiace 😉 A my ich musime naucit, ze treba aj oddych a relax.

janifer
27. okt 2017

Aj nas 1 r spava menej teraz ako ten 3,5 rocny. Ten sa vonku vela ulieta a spi dakedy aj 3 hodiny cez obed ( potom zabava do 22:30), mlady zas tomu staci 1-1,5 hodky a vydrzi do 21:00. Celkove obe deti spia priblizne 12 hodin, povacsine uz 1x denne. Ak mladsi spi 2x, tak potom to vecerne uspavanie je tazsie a radsej sa ho uz snazime nedavat na druhy spanok ale ho drzat pri zivote do tej 20:00.

Inak TV: my dospelí televízor ani nepozeráme, ale pri veceri mame na tablete pustenu rozpravku 3 kusy (Macko usko, Pat a Mat), pozera ten 3 rocny a ten rocny len tak jednym okom.

Ked sa decka viac rozbehaju, tak budu od unavy viac zaspavat, teraz ani do kocara nechce ist sediet, len za nejaky uplatok / hracku.

emy222
27. okt 2017

Ahojte dievčatá no tak my sa uspavaju na fit lopte skaceme ostoo šesť 🙂 už prsník nezaberá pri tom sa len hmircuje a ťahá má za vlasy neskutočne a nie a nie spať ....skúšala som s ňou len ležať ale ona si sadne a ani za svet spať ako niekedy som rozmýšľala že dokedy by jej to vydržalo byť hore a ona by kľudne aj do rána koľkokrát sa vnoci zobudí chytí má za prst aby som s ňou išla behať a sme hore behať nejdeme vysvetľujem jej že je noc že každý spinka aj bábiky a mackovia ona po mne zopakuje že ha ha a nezáujem tak sedíme v kuchyni a hra sa ako neviem skade bere toľko energie keď cez deň spí niekedy ledva hod aj to je veľa málokedy potiahne dlhšie a ozaj málokedy a to ju vnoci kojim vkuse lebo sa budí takže ja nespím skoro vôbec alebo som tak dolamana keď je pri mne a zaspím že až 😉 bývam taká unavená že niekedy neviem ani ako sa dostala pri mňa asi v spánku ju len priložím a je koľkokrát ju hľadám že či je pri mne alebo v postieľke hii čo neviem 😂😂😂 hádam sa to zlepší časom 😉 a na tej lopte skaceme na striedačku keď vnoci nezaberá cicik tak aj vnoci lopta 😊

barbarelka
28. okt 2017

@janifer oooo som rada,ze aj u vas tak ako u nas..tiez starsi pospi aj tri hodky a krpana tak max hodku a pol..stale som uvazovala,ze fuuuu ako moze skoro 4rocny spat tak dlho a "babo" tak malo 🙂. Ale mas pravdu, ked zacne chodit, behat,tak sa viac unavi a snad sa zadaria tiez 3hodky 🙂.

pehavcek
28. okt 2017

@emy222 no mne mamina na toto povedala, ze som urobila chybu, ze som mu dovolila odist zo spalne. Zvykol si na to. A je to pravda. Ked nepovoli tak sa naucil. Tuto noc dve hodiny nespal, ale vrtil sa v posteli. O nic sa nepokusal. Je to vesele s tymi deturencami 😉

emy222
28. okt 2017

@pehavcek no to máš asi pravdu v tom že treba zostať v spálni a ležať ale niekedy to je ozaj katastrofa 😂

pehavcek
28. okt 2017

@emy222 Ver mi ze viem o com hovoris. Inak ja som sa rozhodla razne riesit spanie cez vikend (to bol manzel doma) a cez tyzden som v tom pokracovala (to bol na sluzobke). Teakze som vedela ze ho nezobudime ak by bol v noci cirkus. A to bola velka vyhoda. Inak vcera a dnes sa uz pytal do postele. Ono sa urcite da kazdy problem vyriesit len treba najst ten spravny postup.

iviciatko
28. okt 2017

@pehavcek Hovorila som doktorke a ona na to,ze to su kojene deti...Viac mi k tomu nepovedala.Noo moja nevie vobec co je oddych a relax,ako ju to mam naucit,ked uz sama neviem co to je? 🙂 Ale nie,ved to pride..

pehavcek
28. okt 2017

@iviciatko Jasne ze to pride. Ked budu v puberte a bude treba aby pomohli s varenim, riadenim, nakupovanim... To este uvidime ako budu relaxovat a oddychovat lebo budu unaveni 😂

iviciatko
28. okt 2017

@pehavcek Tak teraz som sa pobavila 😁👍Mala mi teraz pomaha vytahovat riad z umyvacky a podava mi ho,to si musim vazit,lebo v puberte to uz nebude 😀

janifer
28. okt 2017

@barbarelka to je moja tajna tuzba, ze obaja zaspia cez den v rovnaky cas, najlepsie na 2-3 hodky a pospim si aj ja. Boze kde su tie casy, ked sme mali 1 dieta a po 1.roku spavalo doma, som si avykla davat si slofika. Dnes (ehm vcera) ficim od 7:00 rana.

gabccia
5. nov 2017

Zienky, beru vase deticky nieco na podporu imunity? Alebo ci je dobre davat? Lebo som nestastna, maly mi len pred dvoma tyzdnami dobral antibiotika a zas ma sople.. ale to tak mu tecu, ze az.. zacali vcera tak som nebola ani pri lekarke ale ani sa tam zatial nechystam, kedze nema ani teplotu ani nekasle a tie cakarne su plne bacilov tak aby nenachytal este nieco viac.. davam mu vit. C uz 2 tyzdne..

jankaga
5. nov 2017

@gabccia davaj aj probiotika napr. Probiofix, biogaia, najlepsie je v ich striedat. Cebion napriklad ja davam po cely rok.