Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Emy222 trpezlivost. Netlacit. Moj syn zacal v 16mes. Lenka po roku. Kazde dieta ma svoj cas. A vsetko pocka. Ty si na materskej a ona je priorita. Vsetko bude ked na to pride cas.
@emy222 moj stal a postupne chodil pri nabytku od 8m a stale nechodi. Postupne si cvici ze sa pusti a chvíu stoji, potom krok dva.. max urobil tak 6 krokov.. ale presuva sa vsade po styroch.. ja sa snazim ho vobec nevodit za ruky vidim ze sam sa to potrebuje naucit tak ho nechavam trenovat 🙂 ja osobne to neriesim kazde dieta je ine, stale sme v norme..skor tlak okolia je neprijemny. Nechapem ale snazim sa neriesit. Inak prvykrat mi par krokov presiel na ihrisku.. ked som povedala ze zem je studena a mokra takze nemoze ist na styri nastavila som ruku a on za nou siel..
@pehavcek reakcia byva na 10.den plus minus vyssie teploty omrncane dieta, zmena povahy, nocny rev (ktory sa neda utisit prsnikom ani nicim), asi s tym suvisiaca bolest hlavy, premnozene kvasinky... ale to uz na 10.-20.den niktory doktor neda do suvisu s ockovanim, nedajboze to zacat riesit. My mame mat v januari ockovanie, tak snad to bude OK. Ak bude mat problem so zubami som rozhodnuta odlozit na leto.
@tanikbb
@monka37
@jersey87
@sisa6200
Dik baby jasné že nebudem tlačiť ani netlačim a jasné že ona je priorita pre mňa a to doslovne.ja podstate som sa chcela trochu niekde vykecat trápiť ma to trošku trápi lebo fakt nič nespravím ale my to už volako vydržíme 😃 hádam sa pustí prajem vám všetkým pekne sviatky nech vás deturence poslúchajú v tieto dni radosti a pokoja hii. 😊
@emy222 Nasa zatial nechodi. Postavi sa, pusti sa, niekedy si pri tom zatlieska, dokonca urobi zo dva drepy, ale urobi max. 3 kroky a je zase na kolenach.
Ahojte. Mame 10 dni od ockovania. Maly je zdravy, vesely a hravy. Jedine co ho trapi su zuby kedze islo sest naraz ( styri stolicky a dva ocne). Stolicky su von. Ocne sa este rezu. Slinta jak bernardin, ruku ma po laket v ustach. Mierna nervozita ked ho to boli ale to bolo pri kazdom zube. Takze zatial sme si nevsimli nic. O par dni napisem ci sa teda nieco zmenilo.
@emy222 moj maly sa sam pustil tyzden pred rokom, dva dni uz si aj pekne pomalicky cupital a zrazu akokeby utalo, len za ruku chcel chodit a vkuse a presne ako pises, ked som s nim nesla tak plakal.. ale on vobec nespadol, ani sa neudrel, neviem co sa stalo ale potom 2 tyzden po roku sa zase z nicoho nic sam pustil a odvtedy chodi pekne, uz aj po vonku chodime.. velka ulava, ja som sa nevedela dockat, kedy zacne uz sam chodit 😀 cize netlacit na malicku, len treb mat velku trpezlivost a ona sa rozchodi 😉
Zeny nepamatam ktora pisala ze pracuje popri rodicovskej, mozno je vašs viac. Chcem ist na par hodin v tyzdni do prace ak som spravne pochopila vygooglila tak jedina nevyhoda je ta ze sa mi bude dochodkove poistenie platit z tej novej zarobenej nizsej sumy tak? Nie su tam ziadne obmedzenia co sa tyka zarobenych penazi atd , vsak?
@monka37 este ak by si otehotnela, tak aj matersku budes mat nizsiu, lebo sa pocita za poslednych 270odpracovanych dni plus minus. Ak by si nedajboze otehotnela/teda isla na matersku skor ako za tych 270 dni, nemusi ti vobec vychadzat davka materske, ale len rodicak, tolko vyhoda ist skor do prace a motivacia pre mamicky
@janifer dakujem za postreh, aspon som si to prestudovala ale teda vyslo mi ze ked budem robit na dohodu tych 270 dni tak materske sa bude ratat z predchadzajuceho tpp .. s tym ze nejde o to neotehotniet ale nenastupit na matersku .. takze snad to nejak vyjde lebo je to fakt nanic taka podpora od statu ze vyhodnejsie je ostat a nic nerobit ...
@monka37 ved toto, strasne divne nastavenie to je, mam takto kamosku co otehotnela necakane 4.dieta, tiez nastupila do prace tesne pred tym a chudina nevychadzalo jej ani na tu matersku, len rodicak. No nastve, ma este 3,5 rocne dvojcata a 7rocneho, fakt ze jej by sa tie peniaze hodili a pritom to nie je ziadna povalacka ale sa brala do prace.
Ahoj maminky...musím Vam sem napísať, lebo už mám dosť. Z utorka na stredu moja mala spinkala minimalne. Nakoniec sme si ju nechali pri nas v posteli. Noc to bola samozrejma hrozna keďže v posteli bola panom Sabka. V stredu rano teplota 37,9. Teplotovala celu stredu av noci sme jej davali zabali. Vo stvrtok sme isli k Dr. Ta nam povedala ze Sabínka má angínu, dala antibiotiká a kontrola o 7 dní. Od utorkovej noci sa scénar opakuje kazdu noc...reve odsavame sople zase reve a zase odsavame. Zaspi kedy nekedy po polnoci max na hodku a pol a potom je zas aspon 3 hodiny hore...ale to prereve...skoro az prevrieska. Uz aj zachripla. A nad ranom zaspi no a potiadne aj do pol10. Manzel je od rana v praci no a ja som na prasky...ide si zjest celu pasticku..uz rozmyslam ci to nemozu byt aj zuby. Teplotovala naposledy v stredu v noci. Tak ja len tolko...som nevyspata vycerpata nasrata a vcera som u svojho Dr este aj vyvolavacku dostala lebo mi od 17.novembra meskaju aj kramose😥😣😏😤
@vik_i môže to byť aj zúbkami mi máme podstate to isté akurát že nemá teplotky ale hore takto som už mesiac a to doslovne nespí ruku v ústach nič nezaberá stále sa budí idú jej stoličky už má jednu na špičku prerezanu ja tiež skúšam všetko musíme len vydržať len aby tie teploty u vás prešli hádam to bude ok
Zienky takze podavam opat hlasenie po ockovani. Maly bol ockovany 18.12. Ziadne vedlasie prejavy nemal do dnesneho dna. Jedine co ho potrapili zuby ale to mal prejavy rovnake ako pri ostatnych zuboch. Takze hlasí, ze dieta je zdrave a stastne 🙂 Drzim palce nech je to tak aj pri vasich drobcoch.
Baby,ahojte. Všetko dobré Vám prajem do nového roku,nech nám rodina a deti robia iba radosť 😊.
Mala by som otázku,je tu ešte mamina kt. nedostala menzes po pôrode? Ja stále kojim, ale už mi to príde ako dlhá doba. Pri dcére som dostala menzes po 12 mesiacoch. Ďakujem
Ahojte 🙂 prosim vas ake vysoke teploty mali vase deticky ked sa prerezavali stolicky? jednu uz mame troska vonku a druha sa orerezava ale dnes teploty az 40ky, v noci mal maly do 39,3 ale to ani nezaberal panadol a cipok az nad ranom po nurofene klesli.. a moze byt, ze ho boli aj hrdlo alebo nieco? lebo vobec od vcera vecera nechce pit nic ale uz ani mlieko a ja som uz zufala, lebo on zvykol pit velmi vela.. neviem ako mu doplnit tekutiny ked ani papat nechce :-/
@monka37 Nas mava maximalne 37,5 ale viem o mnohych detoch, ktore mali aj 39. Pri tak vysokych teplotach by som uz riesila cez doktorku. Nikdy nevies ci tam nie je nieco ine. Ale u nasho vieme, ze su to zuby. Casta, mazlava stolica. Nechutenstvo ale mlieko vypije na litre. Niekedy mrnkanie zo sna. Slintanie a sparanie sa prstami tam kde idu zuby. Ziadny sopel ani kasel a ani ine prejavy choroby.
Nasa mala asi pred dvoma tyzdnami 3 dni teplotu iba rano a vecer max 37,8. A potom som zistila, ze sa jej prerezali 3 stolicky naraz. Ale kym vyjdu cele, este potrva.

@emy222 ahoj nasa uz krasne chodi aj po vonku a je to naozaj ulava ak mas takyto problem tak skus malickej pod pazusky nejaku pomocku my sme pouzivali opasok zo zupana dali sme pod pazusky a pomaly sme polavoveli az kym sama nemala rovnovahu a odvahu aby sme to mali jednoduchsie mala sa nam uz koncom 8 mesiaca stavala na nozky a zo dna na den ju to bavilo viac a viac nastastie nemame ziedne krkolomne pady ale myslim ze toto nam naozaj velmi pomohlo