icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

alicazazrakova
27. feb 2018

ahojte zienky 😉 co najviac chuti vasim.drobcom? hladam nejake inspiracie na obed...u nas fici zeleninove rizoto, zeleninova polievka, pecene zemiacky s mliekon a top je cuketa s cestovinou. vdaka 😉

alicazazrakova
Autor odpoveď zmazal
monka37
27. feb 2018

@emy222 ale ak by si take nieco mala tak by ti poslali take potvrdenie o tomto prijme, resp by si vedela ze min roku ti nejake peniaze prisli.

@jersey87 tusim nad1900€

jersey87
27. feb 2018

@alicazazrakova u nas fici hocico, co netreba nejako extra prezuvat a kusat. Takze hocijaka kasa, polievky od vymyslu sveta. A chutia jej i domace pirohy, co som zistila. A z ovocia mandarinky.

jersey87
27. feb 2018

@alicazazrakova takisto chuti zapekany karfiol, maso s vyvarenou zeleninou. Teraz som robila telacie s ruzickovym kelom, alebo morcacie s hraskom a ako priloha bud zemiaky alebo ryza. Varim stale dokola to iste, lebo ak nema na cosi alergiu, tak jej to zhorsuje ekzem. Takze vela nenavymyslam.

bublinkapo
27. feb 2018

@alicazazrakova dnes napriklad rizoto. Chutia nam polievky, hlavne vyvar a tekvicova. Zo zeleniny predovsetkym brokolica, zemiak. Casto robim aj brokolicovu polievku.

monka37
27. feb 2018

@alicazazrakova moj je vsetko to co my len menej soli resp bez soli a bez korenia. Kremove polievky s chlebikom ma rad(brokolicova,karfiolova,hokaido)vyvar a potom masko zelenina z neho, batat, cestoviny, maso na smotane s hraskom mrkvou, a napr este nastruhana mrkva, jablko s bananom ako dezert 🙂 maso kuracie morcacie ale obcas aj hovadzie. A obcas priznavam ma kupovane hotove ale ani ta najvacsia mu uz nestaci tak to pomenej.

pehavcek
27. feb 2018

@alicazazrakova To co pisu dievcata plus omacky a privarky. Paradajkova, mrkvova, koprova. Spenat a pod.

emy222
27. feb 2018

@jersey87
@alicazazrakova
Dik baby nepracovala som nikde takže nemusím podávať neviem čo myslela vedúca to len kolegini splietala 😊

nikolajka2
28. feb 2018

@emy222 - ahoj, ja som podavala, pretoze v robote mi povedali, ze ak som si cerpala dovolenku medzi materskou a rodicakom ( co som aj cerpala),tak by som mala. Ale inak sa nemusi.

zuzka71291
28. feb 2018

Ahojte dievcata, ja trosku z ineho sudka, ale uz naozaj neviem, kde sa mam poradit... davali ste detom poistenie? Ide totiz o to, ze ja som malemu dala v metlife, byvale amslico...hned za mnou prisla baba.uzavreli sme poistku, ja sa do toho naozaj velmi nerozumiem... a teraz zacala robit miskova krstna pre alianz, chodi po skoleniach a ako pozerala miskovu poistku, vravi, ze je to strasne na figu, ze farbicka v alianz by bola vyhodnejsia...verim, ze nejde len o jej zisk, kedze ze to je jej krstny syn a tiez mu chcr dobre. Tak ja vobec neviem.ci zrusit poistku a dat farbicku alebo ako...

alicazazrakova
28. feb 2018

@zuzka71291 v allianz som robila a farbicka je super, aj ked teraz je uz setriaca zlozka len investicna forma tusim. zivotnych poistiek mozes mat viac a pri uraze mozes cerpat naraz z viacerych. treba pozriet amslico co tam mate ake pripoistenia. urcite uraz?, idealne trvale nasledky s progresivnym plnenim , denne odskodne za pobyt v nemocnici- pozor pri uraze ale aj pri chorobe, denne odskodne liecenia urazu, a ja uz ani neviem ake dalsie pripoistenia su... allianz je vazne top. a treba skontrolovat aj podmienky plnenia - napr.kolko dni musi byt uraz lieceny aby doslo k vyplateniu atd...

pehavcek
1. mar 2018

@zuzka71291 Aj nam robila pre maleho poistku pani z rodiny a dali sme mu farbicku. Pozerala nam rozne poistky a ak boli dobre tak nam ich nerusila (myslim nase poistky).Malemu odporucala farbicku, ze momentalne lepsie poistenie na trhu nie je.

zuzka71291
2. mar 2018

@alicazazrakova
@pehavcek dakujem vam😊dam nakoniec naozaj tu farbicku a zrusim tuto poistku...dakujem este raz 😊

zuzulina265
3. mar 2018

Maminky tie čo ste spomínali čo máte bolesti a zrasty ako ste to riešili ?Laparoskopicky alebo trpíte v bolestiach?Prípadne mali ste rehabilitácie alebo návrh na kúpeľnú liečbu ?Veľmi by ste mi pomohli vašimi príspevkami ďakujem

janifer
3. mar 2018

@alicazazrakova nasmu idu stvorky, takze strasne zle je teraz. Z polievok vyvar a slize, slize v akejkolvek podobe- ryzove, kukuricne, pismenka, spagety... omastene maslom a najradsej ma tie Swäbische Spätzle z Lidlu. Na olovrant robievam ovocny koktail - mrazene ovocie jahody maliny ribezle, k tomu 2 banany, 2,5 dcl horuceho mlieka a mixnut ponornym mixerom. Pijeme vsetci traja. Odporucam mrazene Lidlove jahody aj tu ich zahradnu zmes

rebekav
13. mar 2018

Baby ahojte, nemate doma nahodou niektora knihu od Mihala o materskej? Potrebovala by som zistit ci dostanem rovnaku matersku ako pri prvom babatku ak porodim pocas rodicovskej. Zatial necakame, ale trosku kalkulujeme, ci nastupit zasa do prace alebo sa posnazit o babo. Babo je pre nas sice prvorade, ale usiel by mi dost slusny prijem kedze som mala maximalnu matersku.

monka37
13. mar 2018

@rebekav ano ale z predpokladaneho prijmu , ale mala by byt cca tolko isto, ak by si nastupila na tu istu zmluvu naspat, musis znova odpracovat 270dni ..

monka37
Autor odpoveď zmazal
monka37
13. mar 2018

@rebekav https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod... tu je to pekne plus odkazy na zakon

monka37
13. mar 2018

minule sme to tu riesili ze pre mamicku je vyhodnejsie ostat doma, lebo akonahle nastupis naspat tak treba znova 270dni odpracovat. Klucove je to ze ci nebol preruseny pracovny pomer. Ak nebol, tak podla toho co mas na zmluve, z toho sa vyrata dalsia materska. Ja som zacala pracovat na dohodu na inu zmluvu ale teoreticku druhu matersku vraj bduem mat z povodnej zmluvy (tpp) tak mi povedala pani v socialnej poistovni.

rebekav
13. mar 2018

@monka37 dakujem Ti velmi pekne. Zmluva mi plati, nemala som ani PN ani som necerpala dovcu medzi materskou a rodicovskou, ani ine dohody, proste ziaden zadrhel. Len som si nebola ista 😉

zuzka71291
13. mar 2018

Dievcata, a ako sa inak vsetky mate? .... nejako nam to tu utichlo. ako deturence? uz aj rozpravaju ? nasmu sa velmi nechce 🙂

rebekav
13. mar 2018

@zuzka71291 no veru uz asi nie sme vystresovne matky ako v zaciatkoch ked sme kazde hovienko preberali 😂 haha...my momentalne nic moc, mala teplotuje. Asi sme chytili chripku. A nasa rozprava vkuse, uz aj sklonuje, co nechapem 😂 Basnicky uz vie aj 3 slova po sebe doplnit. Nejak skoro zacala, ale zasa mne je to jedno, aj keby nerozpravala 😂 ale takto jej aspon rozumiem uz vidiet ze ma nazor, vybera si veci, ci ano alebo nie. Rychlo rastu.

emy222
13. mar 2018

Ahojte baby no veru utíchlo to tu hi 😁 my už kecame spolu ako velkacky mi biedy príde spievame pesničky dopĺňa slovíčka a ešte pravda povie po svojom kade čo ale rozumieme si 😁 najnovšie hovorí že kakava a to myslí aj na cikanie tak už skúšame nočník sama s tým začala a koľkokrát stihnem dať dole plienku niekedy nie hi ona začala chodiť až v 14 mesiacoch tak konečne úľava že nebehala za ruku všade ale aj tak ju mám pri zadku a nič nemôžem robiť len ma ťahá za gate a piští nech sa jej venujem no taký cicik mamin 😄

jersey87
14. mar 2018

U nas je zas kazdy mama. Ked bola mensia, tak tata povedala, ale teraz je kazdy mama. A kazde zviera havo. Rozlisovat ich vie, len si ich pomenuje takto. Rozpravat rozprava, ale svojou recou, niekedy jej vobec nerozumieme, ze co chce. Na velku uz chodime zopar mesiacov na nocnik, ale cikanie nam este nejde. To hlasi statocne az po... Ale ked sa vecer este nechce ulozit spat, tak sa pyta aj na malu, len aby nemusela este ist do postielky. No a uz teraz je mi jasne, ze ju bude lepsie zivit ako satit. Za den sa prezlieka asi 4x. Tu daj mi bundu, ne taku, chcem inu... Potom strieda topanky, ciapky si dava na hlavu i vo vnutri. Je jedno ako je teplo. A zakazdym sa ide pozriet do zrkadla, ako jej to vsetko pristane...😀

lukamka
14. mar 2018

Ahojte baby, tak my už máme konečne aj MMR za nami, snáď to dobre prebehne... inak ešte stále slabá jedacka 8,5kg 🙄
Nech vymýšľam čo chcem, takzko ju niečo drží viac ako tri hlty... ak máte tipy, sem s nimi!
zúbkov zatiaľ 9, ale tlaci sa tam toho ešteže veľa momentálne.
No a pusou melie cely deň 😆 mama, tata, pár dalších mien, pár zvieratok, a potom take somarinky ako kde ideš? Neide tooo atd 🙂
Ukázať vie všetky časti tvare a niečo aj na tele a miluje take ukazovacie pesničky ako kolo mlynské, oli Janko atd 🙂
S odplienkovanim ešte čakám na teplejšie dni, ale po spankoch už ma plienky suché a cika do nocnika. Kakanie funguje do nocnika len preto, že ju odsledujem a posadim včas už od 8.mesiaca, ale momentálne ma obdobie, že just sa nevykadi a supne to aj tak do plienky 😆
Tak to ešte asi bude “sranda”
Prajeme vam krasnu jar a sviatky 😉

iviciatko
21. mar 2018

Ahojte 🙂 Tak nasa zatial nerozprava takmer nic,na vela povie mama.Dufam,ze je to este v tomto veku normalne.Za to co sa pohybu tyka,je velka sikulka.Inak tiez je to taky moj privesok,jedina osoba,s ktorou ostane a ja mozem na hodku -dve vypadnut je moja starka.
Kaka ako kedy,viacmenej do nocnika,cika viac do plienok no a tiez je velka paradnica,obzera sa v zrkadle ,furt nam prepina telku a rehoce sa.
@lukamka krasna fotka 🙂 Ja malu takto neodfotim,lebo je furt v pohybe,takze mam len rozmazane fotky.Co sa tyka papania,neboj,urcite sa rozpapa.
Krasne sviatky vsetkym.

tanikbb
21. mar 2018

Baby moje, veru uz je tu jar. Nech sa uz otepli lebo tato zima je uz dlho. Nasa tiez keca ako diva ale svojim jazykom. Nieco je mama a ine je toto. Maju cas na debatenie, nepoznam ziadne dieta v okoli co by v 3 netozpravalo. Nestrachuj sa nist. Dobre bude. A ja som zacala aktivne cvicit a zdravo jest. Lebo uz je to zle.

iviciatko
21. mar 2018

@tanikbb Aj ja som zacala cvicit denne 10 minut,lebo 10 minut je viac ako nic 😁 Mala cvici so mnou alebo na mne ,takze to je take cvicenie..