Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@nikolajka2 davam curaprox detsku
Staci bez pasty stale
@nikolajka2 davam elmex detsku. Ako mi napadne ale zvacsa 1x denne pasta, 1x denne voda. A o par dni nas caka prva kontrola u zubara.
@nikolajka2 my este len s vodou.
@rebekav akonje to s tymi pastami? Treba ju vyplachnut alebo ju moze i zjest? Neviem si predstavit, ako by som jej vysvetlila, ze "teraz to vypluj, moja"... 😂
A este dajte baby nejaky prispevok na oblubenu temu "Ako spia vase deti". Nam sa dari zaspat tak v rozmedzi 19,30 az 20.00 do tej 6,30. Spi tych 10,5 hodiny konstantne. Cez den vsak da v priemere 1 hodinu. Fakt od tych 50 minut do 1 h10m. Raz za cas prekvapi a pospi 1h30m. Dnes vsak zas prekvapila a vstala o 5.45h. No zaplakat... Jak by som si ja pospala a neda sa.
@jersey87 elmex moze zjest a ja jej davam fakt minimum. Vypluvat este neucim, ale aj to bude.
Ja som cez velku noc sekla s kojenim, cez den som odstavila uz davnejsie ale nocne kojenie este doteraz vkuse na prse az do rana bieleho. Pochopila to za 1 noc, ktoru len minimalne preplakala a odvtedy, no ty koky 😂 zalahneme pri citani knihy, zaspi za 5 minut , chodi spat o 21:00 vstava o 06:00. A vooobec sa nebudi, pre mna neuveritelne cosi. Predtym som ani riad nemohla umyt vecer, hned sa zobudila a pytala prso. Teraz spi tvrdo celu noc. Cez den spi cez obed 2-3 hodiny, to uspavam iba v kociari vonku a potom spi na balkone.
@jersey87 - mi chodime spat o 20.30h a pospi do polnoci a potom pyta flasu s mliekom a spi dalej. Dalsie flasu pyta o 4h rano a zase spi do 8.30 hod. Neviem ako ju mam odnaucit od mlieka v noci. Cez den spi tak 2-2,5 hodinky a staci ju poskrabkat na chrbatiku.
@nikolajka2 s tymto ja nepomozem, lebo mne celu noc prespi od nejakych 6 mesiacov asi. Nepamatam presne. Za to cez den spanku neublizi.
@nikolajka2 alebo skus jej ju jednoducho nedat. My sme sa tak zbavili cumla zo dna na den. Ked pytala, povedali sme, ze sme dudusku nechali babatku, lebo plakalo. Asi tak tri styri dni pytala a teraz uz len ked vidi babatko, tak konstatuje, ze ma dudusku. Ale ani ju nenapadne, ze by ju chcela. Tak skus jej vysvetlit, ze mliecko teraz nemate a ze rano pojdete kupit nove. Napriklad. Ale aj ked bude plakat, netreba dat, lebo "nie je".
@jersey87 - skusim, dam vediet ako som pochodila.
Ahojte,my už tiež používame pastu, lebo u nás si deti umývajú zuby spolu, a ked ma staršia sestra pastu,musí mať aj mladší. Ale od sestry sa naučil aj pastu vypluvat. My spime tak od 21.00 do 6.30-7.00, potom od zhruba od 11tej, 2,5hodky,občas aj viac. Ale začínam mať problém s večerným a uspavanim, trvá to dlho, aj 40minút. Druhá vec,že ukludnuje sa prsnikom, teda mačká mi prsnik, furt mi šahá pod tričko. Ešte stále kojim, tak sa bojím,ako sa odstavime :-/
Ahojte my si tiež umývame zúbky a sem tam plujeme von ale aj to ide len máličko odkukala odomna alebo dáme vodičku na ručičky a tak poviem že opláchnite si hubicku trošku prehltne a trošku vypluje a z tým spánkom to máme ako kedy keďže ešte kojim už by som chcela odstaviť lebo niekedy katastrofa išli jej očné zuby a to bola nonstop na ciciku spať chodíme okolo 21-22:00 hod a spíme podľa toho ako sme noci hore keď pekne spí a budí sa iba na cicik tak spíme do 8 hod a keď v noci buntosi čo vie aj dve hod byť hore tak spíme do 10 hod a cez deň keď spí 1.5 hod tak to je zázrak niekedy spí len 20 min niekedy pol hodinu ako kedy a to kojenie by som aj ja chcela seknut no neviem ako viem že môžem povedať že nejde alebo povedať že mám bo alebo natret niečím no musím sa asi nato psychicky pripraviť 😁
@babucika nooo ja chcem a niekedy si poviem že ešte počkám vždy to bolo že po očkovaní teraz keď vyjdú zúbky a vkuse voľačo ja to podstate mám aj rada ale niekedy je to des v noci hore nespala som už ani nepamätám kedy normálne a keď chcem niekam ísť tak mala plače a už by som aj trochu vypla 😊 aby sme z mužom mohli ísť niekam a tak ach hádam to príde kedy to budem cítiť že to je správne je mi to hlavne ľúto keď ona tak ľúbi tie ciciky 🤔😃
Ja som odstavenie posuvala 3 mesiace urcite, ak nie viac. Cakala som totiz hrozu, prebdete noci, ze budem musiet odist, ze to bude musiet zvladnut sam tato, ze budem musiet byt v druhej izbe a pocuvat strasne nareky. Tak sme cakali na sviatky ,aby moj muz bol doma a pomohol mi. V9bec ho vsak nebolo treba, cele som to zvladla s malou sama, 3 hodiny sice nevedela zaspat prvu noc, ale tym ze ona uz normalne rozprava tak smr to cele prekecali. Naslubovala som jej horydoly z hrackarstva, 3 hodiny bola na rukach a prechadzali sme sa po byte. Potom odkvecla a druhu noc sice pytala, dala som jej vodu, a zaspala pri rozpravani rozpravky. Teraz pred spanim sa napije trocha vody a finito. Hlavne treba vydrzat. Ja som jej povedala, ze mliecko uz nemam. Ziadne horcice, citrony ani prelepene bradavky sa nekonali. Inak ale myslim si, ze sme skor vynimka ze to tak slo.
Jaj baby, tak u nás to odstavenie stálej neviem ako načasovať... chcela som až po očakoch, ale nejak sa im nechce von, tak rozmýšľam, ze to spácham teraz ku najbližšiemu splnu. No a my sme štvrtý den bez plienky aj vnoci, tak som zvedavá ako to pojde.
@rebekav no u nas bol impulz práve to, že mala sa už veľmi dlho budí sucha aj ráno aj po obednom spánku a vycika sa do nocnika, tak sme to jeden deň skúsili a zatiaľ to ide, len to hlásenie ešte nič moc, väčšinou len proste vidím, že sa jej chce, alebo hlási kako 😆 to je univerzálne pre obe potreby u nej 🙂 zajtra by som už chcela skusit neposadzovat a nechať to na nej, nech sa bud pýta, alebo si budeme vysvetľovať, ze pocikane leginky niesu pohodlne 😆
Baby tak ja som si v piatok nasla na teste | | doteraz som v soku, aj som si poplakala, druhe sme neplanovali tak skoro, ale tak zacinam sa tesit, povzbudte ma tie co mate dvojrocny rozdiel medzi detmi ze to bude ok 😇😇
@jersey87 ja sa roky riadim lunarnym kalendárom. domácnosť, záhrada, kozmetika, očkovanie, atd atd no a k odstavovaniu sa odporúča postupne redukovať s pribúdajúcim mesiacom a v den splnu kojiť posledný krát. Vraj to deti zvyknú lepšie tolerovať a prsia sa lepšie prispôsobia. Ale ešte to nemám vyskúšané 😉
Baby a vase deti sa zahraju same? Ja sa priznam niekedy uz stracam nervy. Ona sa sama nepohra ani 10 minut. Uz 3 dni sa neviem dostat k zabookovaniu hotela, v sekunde je pri mne a uz mi tuka do kompu. Mozem byt razna, dosledna, proste na druhy den to iste. Mala vybratych par hraciek, nepomohlo, mala vybrate vsetky hracky ani to nepomohlo. Ja som urobila asi chybu ze som sa jej furt venovala, ako nahle sa s nou pohram bude sediet aj hodiny. Ja s nou malujem, farbicky, vodovky, lego, babiky, skladacky, knihy dokaze studovat aj 30 minut, varime chodime von, do prirody, vylety, ale keby aspin 30 minut si sadla a trosku sama vrtala do niecoho to nie.
A druha vec je jedenie, keby mohla zje aj mna, rano vstane a uz to ide, chcem hrozienko, chcen keksik, chcem chlebik, banan, jablko, kym jej urobim ranajky mi 20x povie, ze nieco chce. Nedavam jej to iba prilezitostne, ale v hlave si pamata a vkuse pyta. Pocas dna ani nehovorim. To kebyze ratam kolkokrat pyta jedlo, tak sa nedoratam. Pritom ma vydatne jedla a na jej vek davky ako pre 3 rocne pritom je to drobec 10kilovy.

Babenky- davate uz drobcom zubnu pastu na kefku, alebo stale len zubna kefka namocena vo vode?