icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

riocka
17. apr 2018

@rebekav akoby som čítala o mojej dcérke😂😂😂. Len to mám ešte horšie, zatiaľ nehovorí, takže ja mám doma len ham, ham, ham - čo je jedlo (tiež skoro stále), stačí že prejdem okolo kuchyne a už si spomenie že papkať. Zje porciu ako ja, a nemá problém za 5 minút pýtať znovu. Máme problém sa my najesť, aby nepišťala, že aj ona chce. Snažím sa, aby jedla zdravo, bez cukru, soli zatiaľ, čisté neochutené kaše - priamo zo zrna, biele jogurty, kopec zeleniny a ovocia....(podľa skupiny "čo jedia zdravé deti", ale musela som už poľaviť v kukuričných chrumkách do ruky a hami piškotiek. Na to koľko toho spapá tiež váži len 10 kg. A potom máme nepríjemné hm, hm, hm - čo je poď sa hrať, poď von, dvihni na ruky ...... Akonáhle chytím do ruky mobil alebo si sadnem k notebooku, hneď je pri mne a už ho potrebuje, stláča, hoci čo. Dokonca ani umývačku pri nej nenaložím, ja vložím jeden tanier, ona 2 vyberie. Kde som ja, tam je aj ona, ani na záchod nemôžem ísť sama. Ale mám záchranu, keď jej pustím dvd fíha tralala, tak mám od nej pokoj, pri tom vydrží sedieť od začiatku do konca 🙂

njanan
19. apr 2018

@rebekav u nás je to s hraním presne to isté ako u vás.Tiež som sa veľakrát zamyslela, že som sa jej asi veľa venovala a zvykla si na to, že sa s ňou stále hrám, ale zasa keď som sa nevenovala, tak mi to prišlo také divé, tak itak som bola s ňou. Zvláštne je to, že tato si môže robiť čo chce, aj za PC sedieť a v poho, to len ja keď tam idem, tak automaticky na kolená a už ďobe aj ona. A s jedením je to u tiež také. Ešte nevie rozprávať, tak si nevie pýtať, ale len svojimi posunkami. A hlavne keď jeme my, tak musí aj ona s nami, aj keď predtým tesne dojedla. Ona je taký malý šrovotník 🙂

jersey87
20. apr 2018

@lukamka ja sa tiez riadim lunarnym kalendarom, ale hlavne co sa tyka tela a vlasov. Preto ma to zaujimalo. Toto som este nepocula. Zas som mudrejsia o kusok.

jersey87
20. apr 2018

@rebekav ani nasa sa velmi sama nezahra. Svetle chvilky ma ked sa vratime z vonku. Vtedy asi potrebuje odo mna pokoj, lebo je schopna sa 10 minut valat na hopsadle. Alebo ests ked sa jej nevhce ist von. Oblecena na nu cakam a pozeram ako sa vala na nom. Ale pravdupovediac vtedy ju ani nikam nesurim. Uzivam si tu chvilku. A takisto vela zje. Ale tym ze este velmi nerozprava, nevymysla a zje co jej nalozim.

nikolajka2
23. apr 2018

@rebekav - u nas je to tiez tak, stale pri mne, okolo mna a stale ked varim, mala si pritiahne stolicku, vylezie na nu a napodobnuje veci ,co robim na drese. Samozrejme narobi neplechu,ale aspon je ticho. Tiez s a spolu hrame, mam oddych iba ked ideme von. Ja si sadnem k mamickam na lavicku a kecame a mala beha za detickami a hra sa s nimi, alebo potom nieco vyraba z piesku.

rebekav
23. apr 2018

Ako ma aj svoje svetle chvilky kedy sa hraje aj 10 minut, potom zistim, ze je nalozene v plienke 😂😂

emy222
23. apr 2018

Ahojte baby malo niektoré z vašich detí 5-tu chorobu ja neviem ako to prebieha ale nám dr povedala že to je 5 -ta choroba čo sa mi nezdá lebo mala má vyhadzane dlane a chodidlá čo mi skôr príde ako choroba ruky nohy ústa dnes sme boli u dr nemáme žiaden iný problém klop klop len ten vysip na dlaniach s chodidlách len sa bojím strašne keďže ja som ešte ani o 5-tej chorobe ani nepočula myslela som si že to je ruky nohy ústa a to lebo som len hodila do Google vôbec som sa s takýmto chorobami nestretla a dnes ešte pred dr bola s nami moja tehotná sesternica a dosť sa bojíme aby to nechytila pretože pre tehotné teraz 5 choroba nebezpečna pre plod 😫 dám aj foto ak by ste tu boli niektoré čo to vaše detičky malú prosím napíšte máme také fliaciky niekde to vypadá ako pľuzgieriky len to išlo zle odfotiť keďže sa vrtela 😯

zuzanahanuszova
23. apr 2018

@emy222 ahoj, my sme mali piatu chorobu a pri nej sme mali 5 dni velmi, velmi vysoke teploty, 40tky a na piati den sa vyhadzal na hrudníku a chrbte, ale velmi mierne. Take mali vyrazky a za par dni same zmizli. A taky aj ma mat priebeh ta choroba. Toto je skor ta choroba ruky, nohy, usta.

emy222
23. apr 2018

@zuzanahanuszova ahoj ďakujem pekne no mne sa to tiež nezdá že by to bolo 5-ta choroba ach no uvidíme dakujem že info 😊

iviciatko
24. apr 2018

@emy222 Toto na 5.chorobu nevyzera,nasa mala rovnaky priebeh ako pisala zuzanahanuszova.

emy222
24. apr 2018

@iviciatko ďakujem no sledujem malú máme to len na rukách a nohách zatiaľ dúfam že aj tak ostane🤔

rebekav
24. apr 2018

@zuzanahanuszova
Baby mne zasa vas popis sedi na siestu chorobu skor. Asi sa to tazko rozlisuje.

jersey87
26. apr 2018

My sme mali 6tu chorobu. Presne tri dni vysoke teploty, potom teploty ustupili a objavili sa vyrazky na hrudniku a chrbte. 5tu chorobu mavaju vraj vacsie deti, predskolaci. A
@emy222 s tymto som sa vobec nestretla.

barbarelka
26. apr 2018

@emy222 6ta choroba to urcite nieje..mal ju aj syn,aj dcerka a vyhadzanie bolo na hrudniku a chrvatiku.syn strasneeeee moc vyhadzany,dcerka ovela menej.mali to obaja v 8mom mesiaci a obaja na dovolenke 🙂.

emy222
26. apr 2018

Dík baby my sme mali 6-tu chorobu tiež 3dni horúčky a potom sa mala vysypala na chrbatik a brušku ale nie moc len tak jemno ale toto ma na dlaniach a chodidlách vnoci si to škriabe a čo čítam na nete tak tak sa prejavuje tá choroba ruky nohy ústa ja fakt neviem čo to môže mať ako nič iné jej nieje ale aj tak som nešťastná že to máme nevieme či niekam môžme radšej sme doma ako na dvor ideme aj k mame keď je tak krásne ale deti sú vonku plače že chce ísť za nimi a plavecký tiež nejdeme a Boh vie kedy to ustúpi už rozmýšľam či to nieje z pracieho prostriedku alebo ci niečo nejedla ale to by mala aj na telíčku asi toto asi fakt vypadá ako ruky nohy ústa choroba 🤔

sillvinkka
27. apr 2018

@emy222 my sme mali presne take isté na nozke a rukách. Dokonca sa nám to potom rozšírilo na cele rúčky a nôžky,ani teplota nebola. Tiež som si myslela že to môže byť ruky nohy ale okolo úst nemala nič a tiez myslím že ťa je infekčná a nakazili by sa aj ostatni. Bola som s malou na koznom bolo to nejaký druh vírusového ekzému vraj. Bola nachladena a vraj potom sa takto môže vyhadzat (nozky mala presne také ako na foto). Dali nam hypermangan do kúpeľa a masticku robenu zinok + olivový olej -vecer mastit a ráno modra indulona. Doktorka nas upozornila že kým to zmizne tak aj 2 týždne. Zabralo našťastie

emy222
27. apr 2018

@sillvinkka ahoj ďakujem za info 😊 uvidíme my máme tu v meste takého super lekárnika tak som behla za ním či mi niečo neodpruci ale nič iné už nemohol dať ale že ak to neprejde tak nech ideme ku koženej tu v meste neodporúča kožnú máme takú všelijakí a tak uvidíme čo to prejde ak to prejde do 12 dní od vzniku tak to mohli byť ruky nohy ústa a ak nie riešime ďalej ach skrabe si to stále uvidíme ale každopádne dakujem za správu každá pomôže v niečom či sa len uistiť keď v dnešnej dobe je toho toľko kedysi sa nevedelo o všelijakých chorobách a ani ich toľko nebolo hadam 🤔😊

misatko89
31. máj 2018

Jeeej baby gratulujem vaaaam.ja mam baby po roku a pol po sebe v roku 2015 marec Miska a v 2016 september ale mala byt v oktobri Natalka..baby nezavidim vam..presne rok a pol mala Miska do nemocnice volala plakali sme spolu a doma ked po tyzdni isiel moj do roboty,to len zacol chaos 😃😃 ale zvladla som..ale nezvladam to teraz Natalka robi Miske zle nic nerobim len upozornujem citim sa ako papagaj 😂😂😂
Takze pfuj,pfuj,pfuj drzim vam paste a malo streaovych zalezitosti

lukamka
31. máj 2018

Baby tak my už mame sistu chorobu tiež za sebou

zuzaneckac
5. jún 2018

Ahojte, prosím poraďte mi. To, že moja malá už tretí mesiac bojuje s nočným desom som už akosi spracovala, aj keď si myslím, že to nie je celkom tak, lebo ma vníma a pýta si mliečko ( čo predtým nerobievala). Ale prečo, keď sa zobudí ráno alebo poobede reve ako pavián? Nie je nič príjemnejšie ako o 6.15 ráno počúvať neľudský rev, nič a nikoho nechce a trvá to aj 10 min. Nie je to pravidelné, ale pomerne časté. Somnervami v koncoch, som nevyspatá a unavená aj z roboty. Rada by som vedela, či zažívate niektorá niečo podobné. Ďakujem 🙂

rebekav
5. jún 2018

@zuzaneckac moja mala parkrat nocny des, vzdy ked som jej dala na veceru maso 😂 lebo som nestihala nieco narychlo uvarit. Odvtedy maso na veceru nikdy, davam len lahke polievky alebo rizota. Ale mozno to bola iba nahoda. Lenza mna mala nevnimala, bolo vidno, ze je mimo, namesacna ale revala jak pavian, trhala mi vlasy, hladala mamu, mna odtlacala, uplne vydesena. Nastastie to pominulo po mesiaci. Drzim palce, netusim co by ju mohlo trapit, na vsetko nejasne sa zvykne hovorit ze zuubky 😂

zuzaneckac
5. jún 2018

@rebekav tak keď túto odpoveď počujem, mám dosť 😡 muž so svojím to radi takto definujú...

rebekav
5. jún 2018

@zuzaneckac to poznam. Predtym to bolo , ze..to bude urcite brusko...a teraz su to urcite zubky... 😂

janifer
10. jún 2018

@rebekav @zuzaneckac mate uz za sebou ockovanie MMR? U kamosky toto vraj bolo spustacom nocnych mor.... no neviem ja sama s tym nemam skusenost, no je fakt, ze po 1,5 roku sa dost vyrazne meni mozog dietata, uvedomuje si seba a skusa, ako nastavime hranice. Mne ked revu tak je to vzdy curanie, ze ho tlaci v mechuri a chudak nevie, co ho to boli

zuzuzuzka
Autor odpoveď zmazal
rebekav
11. jún 2018

@janifer jj ockovanie 3 mesiace pred nocnym desom, cize nespajam to uplne. Ja si myslim, ze to nejako patri k vyvinu nervovej sustavy este a mozno vela vnemov, viac vnimania, tazke jedlo pred spanim a navyse predtym som kojila, cize mozno mala desy aj predtym, ale hned do par sekund som ich zazehnala prsom, tak som netusila, ze ma des, teraz som nemala cim utisit 😉 ale klop klop desy uz nemava...

zuzka71291
27. jún 2018

Ahojte baby, tie, ktore ste mali prve babo, na kedy by ste chceli druhe? Viem, ze to nie je len tak ako si povieme.ale ake mate plany 😉

rebekav
27. jún 2018

@zuzka71291 najradsej by som ho uz mala, alebo uz bola aspon tehotna...

jana137
27. jún 2018

@zuzka71291 🙂 my sme chceli tak +- september/oktober ze nech je rozdiel 2roky..ale akosi sa nam postastilo este skor nez mi vobec dosli moje dni a cakame teraz zaciatkom augusta ;)

monka37
27. jún 2018

@zuzka71291 my sme chceli tak aby bol rozdiel 2roky a tak nejak to aj bude 🙂 kamoska ma rozdiel 3 a tiez si to velmi chvali starsia pomaha a tak.. my sme rozmyslali hlavne tak aby bol starsi uz co najviac samostatny a nemusela som ho vobec dvihat ..