icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

rebekav
9. aug 2018

@jankaga juuj a ako?🙂 mne "hrozi" coskoro nastup do prace. Nebranim sa tomu, ani to neprezivam tragicky, ale ach kedy to zbehlo? Ze uz skolku pomaly riesit treba. Stale si hovorim, ze obdivujem tie maminy co musia dat babatka uz 3-6mesacne do jasli. Klobuk dolu, nam bolo dopriate ozaj si pekne uzit matersku, vyletovat, cestovat,vegetit ...

jankaga
9. aug 2018

@rebekav no super 👌. PRvy den som hodku a pol bola s nim. Druhy den som bola s nim chvilu, odisla. Maly plakal az ked ma uvidel ked som prisla po neho. Aj tam obedoval. Treti to iste. Dnrs tam aj spal. Trosku cuval pri príchode ide tam, ale otom uz ok☺️☺️

lukamka
9. aug 2018

@jankaga my začíname od októbra.... vzala som úväzok na tri dni v týždni... uvidíme ako to pôjde

jankaga
10. aug 2018

@lukamka hlavne byt pozitivna a nedat na seve vediet nervozitu.... To dieta to hned vyciti. ☺️

jersey87
4. sep 2018

Ahojte baby, spavaju uz vase oktobrovcatka vo velkej posteli, alebo este su stale v postielke? Mne sa velmi do velkej postele nechce, i ked je uz kupena. Ale ked som teraz pri uspavani odbehla a vratila sa, tak dieta chrbtom prevesene cez zabranu a pozera dole hlavou na mna. Asi ju uz budeme musiet vymenit. Lenze v noci sa sem tam odkopava a do detskej bude dalej, logicky. Boze, nech rastu pomalsie.

monka37
4. sep 2018

@jersey87 moj je na nizkej posteli od roka, len tam ma taku zabranu na necelu polovicu.. ale postel ma v spalni, vedla nasej, tak to je ine ..

monka37
4. sep 2018

Zeny nie ste niektora v decembrovkach?? 🙂

pehavcek
4. sep 2018

@jersey87 nas je stale v postielke. Je v nej uz od kraja po kraj ale len v nej pekne zaspi.

rebekav
4. sep 2018

@jersey87 aj my uz mame postel kupenu, lenze sme to neodhadli s vyskou natraca a postel je velmi vysoka, v polospanku keby z nej schadzala zle by to dopadlo, takze je zatial v postielke prirazena pri mne 😂 este polroka v nej urcite vydrzi...

majush
4. sep 2018

@jersey87 nasa uz cez obed vo velkej vo svojej izbe, a cez noc rste v postielke pri nas v spalni. Ale uz sa blizi den, ked ju zacneme davat aj na nocny spanok do svojej izby, jedenkrat sa dokonca sama rozhodla, ze tam bude v noci spat. Muz tam bol 2x za noc a rano chvilu spal s nou.

lukamka
6. sep 2018

@monka37 ja až v aprilovkach 😉❤️🌸

zuzka71291
7. sep 2018

@monka37
@lukamka gratulujem, dievcata. 😊my sme sa na to dali akurat tento mesiac 😊

lukamka
7. sep 2018

@zuzka71291 ptfuj ptfuj 🍀🍀🍀

monka37
7. sep 2018

@zuzka71291 dakujem, tak vela stastia 🙂
@lukamka gratulujem budeme to mat pestre 🙂)

vik_i
14. sep 2018

Čaute maminky, naposledy som sem písala príspevok, už si ani nepamätám kedy, a aj striedmo, veľmi striedmo to tu sledujem🤷‍♀️ tak sa idem trošku pochváliť😜 29.októbra oslávime 2 rôčky...neskutočne to uteká, až mi je niekedy ľúto a začnem premýšľať nad druhým🤰🤦‍♀️😝 malá-teda už veľká moja slečna je riadna šikuľka, odplienkovanie síce bolo masakrálne, ale dali sme to. Trápili sme sa 3 mesiace, ale zlom nastal v jeden nedeľný večer...a ja som prvú pišu rozposlala polovičke rodine v MMS-ke🤷‍♀️🤣 nikdy som neverila že zlom v rozprávaní príde z večera na ráno a ono to ozaj tak bolo...asi nám dopomohol výlet v HU v Zoo, hustili sme do nej pri každej klietke nejaké info o zvieratku😅🤣....takže už mám doma ozajstnú parťáčku💖💋ľúbim to moje veľkáčske babenko najviac na svete!💖💖💖pardón za vyliate❤ pochváľte sa aj Vy svojími 2016-kami😊 a prajem pekný piatok mamuľky😘

jersey87
15. sep 2018

@vik_i dufam, ze ten zlom v rozpravani pride aj u nas. Lebo zatial dava mama, tata, baba, a potom tie svoje skomoleniny realnych veci, ktorym rozumieme len my. Ale este dost casto sa citim ako v pralese. Ked vypneme obraz, tak cista dzungla. Ale zas je sikovna. Vie sa sama obliect, vyzliect este nie. Zapne si dokonca zips a gombicky na tricku. A to vasa co rozpravala, kym sa jej uplne rozviazal jazyk?

vik_i
15. sep 2018

@jersey87 ahoj...mali sme čínštinu sem tam, ale zväčša mala tie základné slova. Vedela osloviť každého z rodiny a aj všetky zvieratká...a ten zlom..niečo úžasné...príde to u každého..len je to individuálne😊

lukamka
16. sep 2018

@vik_i mne sa tiež teda nechce veriť, že to takto beží... u nás je to tak, že odplienkovana bola v 18tich mesiacoch, a huba jej melie o106 🤪 teraz dáva celé prší prší, sosovicka hrasok fazuľka atd, skladá vety že: ideme pozrieť ako mama vysáva 😆 no proste huba sa jej nezavrie, ALE čo ma stále troska škrie je, že nechce papať a je snáď najmenšia vo svojej vekovej kategórii 9,3kg aktuálne 🤷🏻‍♀️
Áno, snažím sa neporovnavat a hovorím si, že veď je šikovná a živá, tak snáď je to ok.
Od októbra pôjde na tri dni do škôlky a tajne dúfam, že sa tam pri deťoch troska rozpapa 🍀

rebekav
16. sep 2018

Nasa ma o 2 dni narodky. (Narodila sa skor, preto sme v Oktobrovkach 😉 ). Ja si casto pozeravam videa a je neuveritelne ako rychlo rastu. Kazda z nas ma asi to najuzasnejsie dieta na svete 😉 Nasa tiez vkuse melie, nie je urcite genius, citat zatial nevie 😂 ale slovnu zasobu ma podla mna riadnu. Niekedy dokonca nakombinuje take vety, ze nechapem. A vidno, ze rozmysla. Vecer, ked treba spat si vymysla, ze jej treba pisat aj 5x po sebe. Tak dnes som jej povedala, ze ked opat vymysla, bude spat na zachode. Akoze sranda. A ona mi na to: mami, ved tu nie je vankus, ani perinka. Doslova takato veta. Este mi pride mala na take "mudre" vety. Ale my vela citame, kazdy den minimalne polhodina. Tak sa to na nu asi lepi. A dnes samozrejme musela na verejnosti zahlasit, ze tati ma pipika 😂 minule v autobuse povedala jednej pani v okuliaroch, ze je to teta sova. Nuz s rozviazanym jazykom trapasy kazdym dnom pribudaju 😂😂

lukamka
17. sep 2018

@rebekav moja včera v obchode: “Mama hovoli do plčic 😆 mamaaaa? do plčiiiiic! mama, mama, mamaaaaaaa? do prčíc 🤦‍♀️

lukamka
18. sep 2018

Inak baby ako ste na tom s 5kami?

rebekav
18. sep 2018

@lukamka prsiami myslis ? 😂😂 vykojene patky, pohlad pre bohov😂😂😂...

Zuby nic, ani naznak...

jana137
19. sep 2018

@lukamka nam uz chyba iba jedna a snad aj vyjde, lebo uz neviem ci si prsty pcha do ust skrz to, alebo nadobudol taky blby zvyk..

lukamka
19. sep 2018

@rebekav Hahaha nooo taký náklad by som asi nechcela, no ale čo sa týka zubov, tak mám take podozrenie, lebo priesvitny sopel a ruka stále v ústach plus vyštipana ritka 😬
Skvela kombinácia s nástupom do škôlky 🤪

emy222
20. sep 2018

Ahojte baby už sme sem dlho nepísali my máme dva 25.oktobra ale každý jej u povie že vyzerá na 3 😂 sme dlhý riadne výprava už všetko vsetucko už vie básničky kratučké aj kukulienku celú a tak čo si spolu pospevujeme už vie celé odplienkovany sme od 20 mesiacov ale ešte stále máme cicik chceme ju dať od januára do škôlky ale uvidíme či ju zoberú a či to dáme ale papula je riadna a rozmýšľa tiež taký fiškal to je na noc nechcela uz plienku čo vždy mala ráno čistú ale preistotu som jej dávala a raz som jej nedala a just sa pocikala ešte zo spánku som ju počula že hovorí cikať otočím sa na ňu a chytám ju či je pocikana a ona mne že maminka ja som sa upotila 😂 som nevedela či sa mám smiať alebo čo jej mám povedať hii

nikolajka2
21. sep 2018

@babenky ako tak vidim, vsetky mate deti odplienkovane. My sme zacali, ale skoncilo iba tak, te mala hlasila kedy cika a kaka,ale tod vsetko. Akonahle som rychlo bezala ze ju dam na nocnik, tak zacala zadrziavat a robila to tak stale az pokial som jej nedala spat plienku po 4-5 hodkach. Alebo ked nevydrzala,tak sa pocikala uprostred izby. Som si povedala ze to nema cenu a povkam este mesiac,dva. Lenze teraz uz ani nehlasi kedx cika a kaka.ako sa vam to podarilo?dajte napady.

pehavcek
21. sep 2018

@nikolajka2 ani nas este nie je odplienkovany. Skusame pravidelne ale zatial sa nedari. Nesilime to. Nestresujeme sa. Dieta na to musi dozriet. Niektore skor, ine neskor.

jana137
21. sep 2018

@nikolajka2 ani nas nie je odplienkovany, na nocnicek sadne, ale ani za svet sa don nevycika..

monka37
21. sep 2018

@nikolajka2 detto, stale plienky a vobec to neriesim ked to nejde vidim ze este nedozrel.. zatial mensie uspechy sem tam , hovorime o tom ukazujeme vysvetlujeme vsetko tak mimochodom nech vidi ze je to sucast zivota ... ale ked sa na nieco sustredi este to nezvlada a ja ho nebudem cele dni stresovat .. ani seba 🙂

zuzka71291
4. okt 2018

Baby, ako vas tu citam.tak ani my nie sme este odplienkovany. A debatujeme.ale basnicky este neovladame. Hnevam sa na seba za to, ze som isla tak skoro do prace.ale uz inak nebude. Inak e maly sikovny.taky maly betar... chcem sa vas opytat. Tie, vo mate baby... viete kedy ste otehotneli? Ci je fakt sanca, ze pred ovu dievka a cez chalan? Chceme druhe babo. Samozrejme, ze hlavne zdrave, ale baba by nas veeeeelmi potesila 🤣