icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

77endyka
29. mar 2016

my sme tiež podla ultrazvuku o týždeň väčší, teda 14tt, je to moje druhé tehotenstvo. Sem tam niečo cítim, no nie som si istá 🙂

lenkaoravcova
29. mar 2016

@77endyka to je este skoro u prvorodicky v 5. mesiaci okolo 20 teho tyzdna u viac rodicky to moze byt najskor cca 15tom tyzdni

weru3ka
29. mar 2016

Juj zajtra idem ráno na test na cukrovku aj sa bojím hlavne toho že to tam hneď vyvrátim nakoľko mám ráno ešte stále nevolnosti :(( fuj keď si predstavím toľko vody na lacno to asi nedám držte mi palce;)

lenkaoravcova
29. mar 2016

@weru3ka cukrovka v 3. mesiaci? ta sa robi v 6. tom nie?

weru3ka
29. mar 2016

@lenkaoravcova no moja mama ma cukrovku už 20 rokov A vraj Koli tomu mám toto absolvovať dva krát .Pri prvom tehu som mala inú doktorku A tá má neposlal takto skoro tiež sa mi do toho moc nechce ale čo už

lenkaoravcova
29. mar 2016

@weru3ka jaj jasne tak pre istotu lepsie ako by to zanedbala

tatiana305
29. mar 2016

@77endyka moje je to tiež druhé tehotenstvo ale je vo všetkom uplne iné ako to prvé. 😀

baby a ja som bola v 11tt na odbere krvi a prvych meraniach a dalšiu poradňu mam až na konci 16tt, neviete či pôjde len o ultrazvuk alebo ma čakajú ešte nejaké testy? dr mi nič nespomínal. a mohlo by byť už vidieť aj pohlavie?

lenkaoravcova
29. mar 2016

@tatiana305 mne brali krv v 10tom tyzdni v 12tom bola poradna a hned po poradni mi brali krv a v 16 tom zase a tie vysledky vraj budem mat u doktora na poradni v 17to m tyzdni, mne robi ultrazvuk pri kazdej poradni

sladkesny1
29. mar 2016

ahojte, už mám aj ja tehotenskú knižku 🙂

77endyka
30. mar 2016

@tatiana305 ja chodím každé tri týždne cca, stále berú aj krv, máme za sebou TN merania

fukasova
30. mar 2016

Ahojte zienky dnes v noci ma pichalo v podbrusku nie dlho a nebola to až taka strašna bolest mavate to niektore ? toto je uplne ine tehotenstvo pretože my vobec nebýva zle takže možno koli tomu sa viac pozorujem, niekde som čítala že žienky ktore su užšie su viac citlive a viac vnímaju aj menšie bolesti pretože sa bruško a panva musí viac roztahovat može to byť pravda?

tintin79
30. mar 2016

ahojte kočky, vie mi niektorá z Vás povedať čo znamené pojem - chorion ZS vysoko?

seki11
30. mar 2016

Ahojte,ja mám termín 20.10. a už teraz mám strach a zároveň sa veľmi teším,idem rodiť svoje druhé bábo po 13 rokoch 🙂

lenkaoravcova
30. mar 2016

@fukasova je to normalne roztahuje sa maternica

luciferkax
30. mar 2016

@weru3ka nezávidím, ja mám dve deti,a le na tom teste som ani raz nebola.. prvý doktor ma neposlal... druhá doktorka áno, ale priznám, nešla som, zvracala som dlho, nemohla som vyhladnúť..a ked som si predstavila sladké, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee

fukasova
30. mar 2016

@lenkaoravcova Velmi pekne dakujem hned som kludnejšia že je všetko v poriadku 🙂

ewitta123
30. mar 2016

Tak baby, dnes moja prva poradna, vsetko je ok, drobatko bolo akcne, taka vrtulka, strasne som stastna 🙂 len mam nizky tlak 80/70, ja som nikdy nemala normalny och

tintin79
30. mar 2016

@seki11 ja mám termín 09. 10. a rodiť budem po 14 rokoch - tiež mám zmiešané pocity ale teším sa, 🙂

seki11
31. mar 2016

@tintin79 Tak to budeš mať skôr za sebou ako ja,povieš mi ako si to zvládla 🙂 ale verím že nakoniec to bude lepšie ako prvý pôrod 😉

stevvvka
31. mar 2016

ahojte, ked oznamujem zamestnavatelovi, ze som tehotna, uvadzam termin predpokladaneho porodu. musim uviest aj predpokladany nastup na matersku? je to osem tyzdnov pred porodom?

lenkaoravcova
31. mar 2016

@stevvvka ja som iba ofotila prednu stranu tehotenskej knizky

stevvvka
31. mar 2016

Ja som to prave zaniesla, napisala som ze predbezny datum nastupu na matersku...ved aj tak sa mooze stat vselico...

weru3ka
31. mar 2016

@luciferkax no tak nejakovsom to zvládla našťastie som sedela pri okne ale ten pocit hladu A dve hodiny to bol des. No A O pár týždňov znova;(

fukasova
31. mar 2016

Zienky možem srdiečko pocut 7cm nadol od pupka? nieje to moc vysoko na 12 týžden?,dakujem

laura851
1. apr 2016

@fukasova asi myslis skor nizko.... Urcite je ok, ja som prve pohyby citila uplne nizko 😊

sladkesny1
1. apr 2016

@stevvvka Najskorší možný termín je 8 týždňov pred plánovaným dňom pôrodu. Táto možnosť sa väčšinou poskytuje ženám, ktoré majú rizikové tehotenstvo. Štandardný nástup je však 6 týždňov pred pôrodom. Pokiaľ však máš jednoduchšiu prácu a môžeš ju vykonávať dlhšie, pokojne môžeš na materskú dovolenku nastúpiť aj neskôr. Všetko závisí od dohody medzi tebou a zamestnávateľom. O materskú dovolenku by si mala požiadať minimálne mesiac pred nástupom na ňu 🙂

andrea21102016
1. apr 2016

6.4. Idem na prvu poradnu 🙂 Bojim sa skriningu ):

nikitta3
1. apr 2016

Ahojte baby pridávám sa k vám ja mam termín 29.10.2016 🙂

stevvvka
1. apr 2016

@sladkesny1 dakujem pekne 🙂

mizuzka
1. apr 2016

Ahojte aj ja sa pridávam, termín máme 9.10.2016 🙂