icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

evelina1607
6. apr 2016

@senselinka
@luciferkax
Dakujem kočky, budem to sledovat..a kupila som si tekvicovy olej s aktivnym jodom -vraj najlepsia vec na hormony stit.zlazy

zuzka71291
6. apr 2016

Baby.este ja dnes zase... ste tu niektora,ktora mala nejaku operaciuu,laparoskopiu alebo nieco,kde vam rozrusovali zrasty alebo cystu...ja somnmala problemy s pravou stranou a vlastne ta pobolieva aj odkedy som tehu.dnes intenzivne.tak ci s tym mate niektora skusenost...lebo viem,ze mne nejake zrasty ponechali..

janifer
6. apr 2016

@evelina1607 si robis srandu??? Ja berem uz 7 rokov lieky na stitnu zlazu, mam 1 zdrave dieta, dojcim ho 20 mesiacov a teraz som znovu tehotna. Tie " hormony" su bezrizikove a pokial nechces mat nejako postihnute dieta odporucala by som ti ist to riesit cim skor! Okrem toho to ma vplyv aj na teba - navaly tepla, busenie srdca... Ved si vygoogli

janifer
6. apr 2016

@evelina1607 prosim taaa na tekvicovy olej sa vyser! Ten ja jem kazdy den ako maskrtu. Potrebujes byt teraz pod dohladom lekara! Ako ked porodis premna zamna pi ten olej aj po deci kazdy den

8adriana8
7. apr 2016

@evelina1607
@janifer ma pravdu...v tehotenstve je doležite liecit sa na stitnu zlazu ak ti vysli zle vysledky. ono to to totiz ovplivnuje vyvoj mozgu dietata...na tvojom mieste este dnes naklusam k endokrinologicke a vykaslem sa na tekvicovy olej ktorý ty nevies ci ti staci ako davka judo alebo nie...lekarka ti musi nastavit liecbu tak aby ti stitna zlaza pracovala normalne...pogoogli si troska o tehotenstve a stitnej zlaze a uvidis ako je dolezite mat v poriadku vysledky....drzim palce aby vsetko dobre dopadlo

lienka182
7. apr 2016

@janifer
@8adriana8
Dievčatá nestrašte ma :( mna gynekolog poslal za endokrinologom este zaciatkom marca... lebo som mala znizenu hladinu TSH. Nikdy predtym som u endokrinologa nebola... tak som nevedela, co mam cakat, ktory je dobry a pod. tak som nasla jedneho co ma zobral cim skor... endokrinolog tvrdil ze je vsetko v poriadku.. Koncom marca som bola u poradni u gynekologa, znova mi brali krv a ked som volala ohladom vysledkov, znova mi povedali, ze je znizene TSH, ze by som to mala liecit... endokrinolog stale tvrdi ze je to ok... tak mi gynekolog odporucil nech idem k inemu... mam velky strach ze nejako skodim babatku 😢 obvolala som vsetkych v meste... davaju mi terminy na jun, jul 😢 nasla som nejaku moznost objednat sa cez internet za nejakych 13 eur k jednej buduci tyzden vo svrtok, tak pojdem tam... len ked vidim co pisete tak tu placem, lebo sa bojim, ze sa nieco stalo :( gynekolog ma ukludnuje, ze pokial to poriesim do toho 20teho tyzdna, ze to bude fajn, ze zatial sa nemusim bat, len niekam rychlo ist... 😢 😖 😒 Je to hrozne sa takto trapit... a to nase zdravotnictvo ma normalne zaraza 😢

babucika
7. apr 2016

@zuzka71291 ja som mala laparoskopiu, na pravej strane, a tiez ma to obcas boli. podla mna je to normalne.

babucika
7. apr 2016

@lienka182 ja som mala znizene THS pri prvom tehu, bola som u endokrinologicky, spravili odber krvy,sono, ale lieky som nedostala ziadne, ze je to ok, ze to sa v tehu stava. napriek tomu tam odvtedy chodim (5-ty rok), ale kvoli tomu, ze mam na lavom laloku hrcku.moj gynekolog to uz viac neriesil. aj teraz ma poslal na endo, krv mi na THS gynekolog nebral. tak sa neboj. pamatam sa ze ma vystrasil pred 5rokmi, a uplne zbytocne.

zuzka71291
7. apr 2016

@babucika ja si tiez myslim, len ta bolest je od vcera taka intenzivna...mam pocit ako keby to bol pravy vajecnik a tiahne sa az na chrbticu... tak ci s tym mate niektora skusenost. lebo toto viem, ze nie je maternica.

babucika
7. apr 2016

@zuzka71291 mna to az tak neboli. iba na mieste kde som bola operovana, a iba obcas. hadam ti niekto bude vediet poradit zo skusenosti.

luciferkax
7. apr 2016

@evelina1607 v tehotenstve je najlepšia liečba štítnej žľazy hormóny! !! Ani nevieš koľko zlá môže narobiť neliecena žľaza. Chceš potratit alebo mať choré dieťatko? ?ak.nie tak nechápem prečo si miesto liečby dáš.obyčajný olej

barla5
7. apr 2016

@evelina1607 nemas chut na hormóny? Precitaj si co hrozi tvojmu dietatu pri neliecenej stitnej zlaze a garantujem ti, ze tu chut dostanes

8adriana8
7. apr 2016

@lienka182 ak mas zle vysledky a tvoj endokrin.s tym nic nerobi tak treba urcite vyskusat iného....treba im vysvetlit situaciu pri objednavani...že si tehotna a tvoj dr. tie zle vysledky neriesil...ja chodim k edokrinologicke uz zopar rokov a hned na zaciatku tehu mi zvysila lieky...tuto zvýsenu davku mam brat do 20tt lebo dovtedy "zasobujem" aj babo a po 20tt si vraj uz vsetko bude vytvarat samo tak mi znizi lieky na obvyklu davku, takze neviem co ti vravel gynekolog...nemyslel to tak ze do toho 20tt aby si to mala poriesene, aby si dovtedy uz mala nasadenu liecbu

lienka182
7. apr 2016

@babucika Ďakujem, dúfam, že to bude aj môj prípad a všetko bude v poriadku. ☹
@8adriana8 @luciferkax
Najhoršia je tá bezmocnosť... Ja chcem, aby ma liečili a môj endokrinológ tvrdí, že je to v poriadku... teraz už som taká prestrašená... Volám všade, je im ľúto, ale skôr ma nemôžu objednať :(
Nebude už neskoro? Veľmi sa bojím...

8adriana8
7. apr 2016

@lienka182 hlavne nestresuj...ked tvoj endokrinolog povedal ze je to ok..zrejme nemas az take katastrofalne vysledky mozno je to iba hranicna hodnota a nechcel to riesit hned liekmi....pre istotu chod buduci tyzden k tomu druhému nech sa na to pozre a uvidis ako na tom naozaj si...len sa neboj...ak by si mala velmi zle vysledky uz by si lezala v nemocnici..tak ja osobne si myslim ze mas tie hodnoty naozaj iba hranicne ked to takto poriesil tvoj endokrinolog 🙂 drzim palce

mojmisinko
7. apr 2016

Ahojte zienky, pridavam sa k vam 🙂 a k tej stitnej zlaze... Pri synovi som isla na endokrynologiu hned ked dr.zistil vysledky pri prvych odberoch, hned ma aj zobrali, nasadili lieky, tie som brala cele tehu a vsetko oki. Teraz som si volala na endo znova, lebo mam zle vysledky a objednali ma az o mesiac, ze to staci... Tak snad vedia, co robia...

luciferkax
7. apr 2016

@lienka182 aj podľa mňa mas hraničné hodnoty. Preto to neriešia. Keby si mala zlé, tak.aj tvoj lekár by určite nasadil liečbu. A cítila by si sa zle,bez života, bez nálady,veľa by si spala a rýchlo pribrala. Ak nemáš tieto príznaky, u mňa sú vždy varovné, tak potom nemáš až také zlé

cammeronka
7. apr 2016

@lienka182 mne automaticky zvysili davku liekov na stitnu od 7. tt, a to mam tiez len malú odchylku..vraj do tretieho mesiaca vyzivuje moja stitna babatko, a potom sa uz samo..teraz pojdem v stvrtom na kontrolu a uvidi sa..mne to uz pride, co doktor to iny nazor 🙂

lienka182
7. apr 2016

@mojmisinko
@luciferkax
@cammeronka
neviete náhodou, aké majú byť hodnoty v tehotenstve na TSH? Volala som endokrinologovi, povedal znova, ze je to v poriadku, poslednu hodnotu som mala 0,1. Objednam sa teda na ten buduci tyzden a uvidime... dufam len, ze je to ozaj v poriadku... Dovolala som sa priamo tiez ku nejakej endokrinologicke - priamo k lekarke - ta povedala, ze by musela vidiet aj ine vysledky, ale ze tato hodnota v tehotenstve nevadi. Ze je v poriadku....

janifer
7. apr 2016

@lienka182 pokial je plod maly tak si neberie vela hormonov, ale v tej polke tehotenstva to urcite treba otestovat. Ja sa liecim na stitnu zlazu u internistu, takze skus aj takto hladat, ci by ta niektory nevzal ak ma atestaciu. Poplatky su sice zrusene, ale ak chcu tak sa najde termin volny aj na druhy den rano mimo ordinacnych hodin za 5€ 🙂)). A musis povedat ze si tehotna a nemozes cakat do juna... To tie sestricky su take spiny dakedy ze maju na haku, tak si pytat doktora k telefonu. Nasla som vysledky z mojich odberov, ked som bola v 15.tt tak som mala TSH 0,7mU/l a ref.interval je 0,35 do 4,94. Podla mna nic take ako ine hodnoty ref.intervalu v teh.a mimo tehu neexistuje, ale mne doktor spominal, ze radsej byt predavkovana ako poddavkovana. Na dalsej kontrole krvi som bola v 25.tt, nemam v karte krv.vysledok, ale doktor mi ponechal rovnake davkovanie pre Euthyrox ako doteraz ( 75 mikrogramov 1xdenne nalacno). Potom som bola este na jednom odbere ku koncu tehotenstva, asi zas o tych 9-10 tyzdnov, davkovanie ostalo nezmenene.
Inak este mi robi odbery na dalsi hormon alebo co to je: fT4, tam je ref.interval 9-19.00 pmol/l

eileeen
8. apr 2016

@lienka182 nemusíš sa báť, môj endokrinológ povedal, že v tehotenstve je hladina TSH zvyčajne nižšia a našla som to aj na internete- Článok- Štítna žlaza z pohladu gynekologa a píšu tam- v 1.trimestri gravidity HCG stimuluje výdaj tyroxínu čo spôsobí pokles TSH. Endokrinolog vie čo robí a s tehotnými má skúsenosti určite. A našla som aj referenčné hodnoty v jednom anglickom článku na nete- First trimester: less than 2.5 with a range of 0.1-2.5.

luciferkax
8. apr 2016

@lienka182. Veď to mas naozaj fajn,ja som mala keď som potratila skoro 7. Naposledy som mala 2,9a kus:mi:zvýšila davku

lienka182
8. apr 2016

@janifer
@eileeen oooo super 🙂 ja som tiež hľadala a nič som nenašla... Ďakujem 😉
@luciferkax
podarilo sa mi rozpravávať s inou endokrinologičkou a tá hovorila, že ten výsledok je aj podľa nej na tehotnu v poriadku 🙂 tak dúfam, že je to ozaj tak 🙂 preistotu budúci týždeň idem na vyšetrenie k inej. Neviem či to všetky tehotné sú také, alebo to len ja sa tak bojím, aby bolo všetko v poriadku 🙂
Ešte raz Ďakujem za povzbudivé slová 🙂 🙂 🙂

luciferkax
8. apr 2016

@lienka182 Ja sa bojím všetkého, ideál keby som už mala dieťatko v postielke

barbarelka
10. apr 2016

@zuzka71291 ahojcek 🙂,ja som mala operovany pruh na oboch stranach. V prvom tehotenstve,cca rok po druhej operacii vsetko ok a teraz pri druhom sa striedaju obdobia,ked to boli ozaj doooost a potom zasr vobec. Lekar mi povedal,ze to mozu byt zrasty po laparoskopii a mam si dat magnezium,nech ss to trosku ukludni. Inac sa s tym neda nic robit ☹,vydrzaaat 🙂!

lindt
10. apr 2016

baby, ja som po sekcii a mam prehrozne bolesti v oblasti jazvy - ked lezim na chrbte nehrozi si sadnut, ale pekne sa pretocit nabok a tak vstat, ked si cupnem a chcem vstat, tak chytit podbrusko a idem, ked kaslem/kycham, jedine s chytenym podbruskom... vtedy to neboli. Dostala som Magnerot a ono to vazne zabralo. Takze horcik je zazrak 🙂 odporucam

luciferkax
10. apr 2016

@lindt ja som tiež mala minul tehotenstvo strašnú bolesť jazvy, až som sa bála , či to vydrží... a čuduj sa svete, merali ju, vraj je OK, ešte som aj normálne porodila... tiež som už prešla na magnézium, skôr som maala pocit ťažkého brucha, resp. akoby tvrdlo

eva2809
10. apr 2016

Baby aj mna riadne pichne vpravo alebo vľavo,keď si kychnem alebo silnejšie zakaslem...máte to teda aj vy tak??a chcem sa vás opýtať ..cítite sem tam aj pichanie v oblasti pupku?dakujem

luciferkax
10. apr 2016

@eva2809 v oblasti pupku necítim nič, zato som po chorobe avlastne stále ešte kašlem, a raz som si kýchla a strašne ma pichlo úplne nalavo dole, a dodnes m ato bolí už celý týžden

kocurikv
10. apr 2016

@eva2809 ja som alergicka tak že teraz kycham stale a presne mam obcas takú nepríjemnú pichavu bolest v pravom podbrusku.. Som po operacii slepaka tak ze bolesť viac menej pripisujem tomu a aj pod pupkom ma bolieva...