icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

seki11
29. apr 2016

@tintin79 Z toho si nerob do predu nič, výsledky vyjdú každej druhej žene zlé, neviem prečo to tak je, ale je... A detičky zdravé. Hlavu hore, bude to ok 🙂

patris11
29. apr 2016

@tatiana305 Ahoj a beries nejake lieky preventivne?

tatiana305
29. apr 2016

@patris11 nie a zatiaľ sme to ani nejak extra nerozoberali s gynekologom len sa ma na to pytal lebo mam teraz ineho nez som mala pri prvom dietati. odporucil mi iba ak mam tlakomer kazdz den premerat a sledovat tie opuchy

tintin79
29. apr 2016

@seki11 ďakujem za podporu....stále verím, 🙂

tintin79
29. apr 2016

.....tú práve čítam - pokiaľ je trimestrálny screenig v poriadku triple test nie je nutné absolvovať http://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/tehot....... trimestrályn screenig je presnejší ako triple testy.... tak uvidím ale to čakanie.... :(

eva2809
29. apr 2016

@suz20 a ten vytok mas stale??ci sa to upravilo..??ja neviem presny názov tej placenty,viem,že sú rôzne druhy...ale doktor za o tom zmienil,len ako keby medzi rečou..ale vraj to krvacanie môže súvisieť aj s tým..ten vytok mam stále aj ja..tiez zákaz sexu,nic nedvihat..hlavne lezat...

vik_i
29. apr 2016

Ahoj, s priateľom sme si pozerali video už asi miliónkrát...a vidíme tam pipiček, alebo sa mýlime? :-P

suz20
29. apr 2016

@eva2809 ..ja som ho mala este raz potom,ale uz nie.snazim sa co najmenej chodit a nohy hore a nic nedvihat a uz som ako stihoman stale sa na wcku kontrolujem

lukamka
29. apr 2016

@tintin79 nam vyslo v tom 12tt, Dr odporucal amniocentezu, ale my sme sa rozhodli, ze nepojdeme. ja mam pocit, ze drobcek je ok a nic sa riskovat nebude. Mysli pozitivne, mame zdrave deticky

lukamka
29. apr 2016

@vik_i haha zlatusik malicky, asi aj pipikovsky ;)

lenkaoravcova
29. apr 2016

@lukamka a čo ti presne vyšlo v tom 12tom tyzdni?

lukamka
29. apr 2016

@lenkaoravcova trisomy 21
1:122 vraj kvôli vysokej hodnote fb HCG

lukamka
29. apr 2016

@lenkaoravcova priznam sa ze som ani negooglila dalej, okrem toho to mam cele v angličtine a nemam odvahu to skumat

8adriana8
30. apr 2016

@tintin79 ahoj...mne vysli tiez pozitivne vysledky na down. 1:4 rozhodovala som sa ci trisomy alebo amnio...vcera som bola na kramaroch kam ma poslal moj dr. a nakolko mi vyslo take vysoke riziko tak by mi robili amnio uz v stredu a vysledky v piatok...je to rychlejsie ako trisomy aj ked je tam 1%riziko...zatial som naklonena k amniu...chcela som sa tomu vyhnut ze som chcela ist na morfologivky kde mi vsetci doktori vraveli ze to len na 50% z morfologickeho vedia vylucit downa takze stale by tam bola moznost .....drzim ti palce pri rozhodovani ktore nie je lahke ale hlavne nech vsetko dobre dopadne

eva2809
30. apr 2016

@suz20 ja praveze od vtedy,ako som krvacala,mam stále hnedý výtok...ale doktor povedal,že ak by som krvacala alebo mala bolesti,mam ist na pohotovosť.vytok je vraj ok.ale poviem ti,som ako na ihlach...do toho má ešte hlava začala bolieť,mam zapchaty nos a boli ma trochu hrdlo..ach

suz20
30. apr 2016

@eva2809 ...ja tiez,ked idem na wcko tak sa bojim ci nieco neobjavim.a v knizke nemas napisane o aky typ placenty ide?

suz20
30. apr 2016

@eva2809 a ze tehotenstvo neni choroba,ale ze kolko stresu a vsetkeho moznoho okolo toho clovek zazije......a to som treti krat tehotna a stres mam furt.

stevvvka
30. apr 2016

Pre tych, co hovoria, ze tehotenstvo nie je choroba - nie je, ale je to iny stav a tomu sa treba prisposobit...aj zdrave bezproblemove tehotenstvo nesie rizika, a ze volakedy zeny makali a porodili aj sest deti...no ano, makali, porodili sest deti, ale dvakrat potratili a jedno umrelo....vsak kazda nech robi co uzna za vhodne, ked chce, nech si najde aj dve roboty. .a kto chce devat mesiacov lezat, mna do toho nic...ale oba pripady su extremy, s ktorymi som sa uz stretla...myslim, ze kazda by mala vediet, ako sa sama citi a pocuvat aj rady lekara a radsej zbytocne neriskovat....nikdy nevieme, kedy sa bezproplemove tehu moze zvrtnut...

patris11
30. apr 2016

Tehotenstvo nie je choroba pocuvame z ust lekarov,ale kto si tym nepresiel tak nevie ako nas potrapia nevolnosti,vracanie,zapcha,strach z kazdej poradne,cakanie na vysledky,kila na vyse a to este niesu ziadne komplikacie.Prajem vsetkym uspesne a bezproblemove tehulkovanie aby sme to zvladli.

lukamka
30. apr 2016

@patris11 presne tak! tiez som sa minule nad tym pozastavila, ked ma kolega nasiel lezat v kantine a hovori: zaase spis? sak niesi smrtelne chora, len tehotna nie? a o naladach ani nehovorim 🙂 kto nezazil, nepochopi. zvladneme, ved su to prijemne starosti ;)

eva2809
30. apr 2016

@stevvvka to si pekne napisala...🙂

eva2809
30. apr 2016

@suz20 praveze nic mi nenapísal do knižky o akú placentu ide..viem,že ju mám na zadnej stene a teraz novinka aj nízko...len mam byt doma,ale aké vážne alebo aké nebezpečné to môže byť neviem...snad,keby to bolo,zlé,tak ma na to upozorní,no myslím na to stále,teraz doma sa aj zblaznim,sama so sebou a s mojimi myšlienkami...ale na druhej strane,vravim si,všetko zvladnem,len nech je všetko v poriadku

luciferkax
30. apr 2016

@stevvvka veru,základ je:počúvať lekára a hlavne svoje telo, síce ako si písala, tehotenstvo nie je choroba, ale prispôsobiť sa tomu treba:tiež má vytacaju reči že naše bábky robili a jedli a pili všetko zaradom...koľko z takých tehotenstiev nedopadlo dobré,len sa o tom tak nehovorilo, Lebo ženy to brali ako vlastné zlyhanie
Ja osobne som na rizikovom a mám sa šetriť, ale neznamená to,že sa zavriem do izby a nepohnem ani prstom, ako vždy, počúvam svoje telo, keď sa začnem cititi horšie, polezim a môžem robiť dalej

eva2809
30. apr 2016

@luciferkax ahoj.mozem sa opýtať,prečo si na rizikovom??si od začiatku tehu??

luciferkax
30. apr 2016

@eva2809 prvé tri mesiace som bola pre predchadzajuci potrat v prvom trimestri, teraz pre skracujuci sa:krcok, resp.zatiaľ ho nemám skrátený iba mäkký, čo vraj nie je ok a mám za sebou aj predčasný pôrod práve kvôli krcku, tak:mám polehovat, čím je bábätko ťažšie, tým viac musím ležať ☹

eva2809
30. apr 2016

@luciferkax vies,ja som teraz od štvrtku na pn...a tiez mam lezat...ale neviem do akej miery🙂ako mama vies,že sa to úplne nedá a treba sa starať o domácnosť...nechcem nic zanedbat,ale ani lezat nedokazem stále..

lenkaoravcova
30. apr 2016

@8adriana8 drzim palce aby to bolo vsetko v poriadku

suz20
30. apr 2016

@eva2809 ....mna na pohotovosti lekar vystrasil,ze je to vazne a v pondelok moj gynekolog mi zase povedal,ze to sa este vytiahne len nemam dvihat tazke vezi.ale velmi zalezi aku mas formu,viem,ze ta stvrta sa uz nevytiahne vobec....ale vsak to nejak dame,ved sme zeny...ja mam doma 3rocnu a rocnu dceru tak si vies predstavit ten klud.v kazdom tehotenstve som mala nieco,pri prvom som posledny mesiac leazala lebo som sa otvarala a pri druhom som sa tak vyhazdala,ze som bola doskrabana do krvy a ziadne maste nepomahali.

luciferkax
30. apr 2016

@eva2809 a kvôli čomu si? Ja sa:snažím toľko ležať koľko chodím :-P hodinku varím či upratujem a potom zasa polezim, keď:cítim ťahanie v bruchu, Lahnem skôr, veď:to že celkom sa jednak nedá a:druhá vec,nevylezim potom do októbra, naposledy má:už dva:mesiace pred termínom strašne bolel chrbát z lezania, ani spat sa:nedalo

eva2809
30. apr 2016

@luciferkax ja som koli tomu,ze som krvacala,jednorazovo,od vtedy mám tmavohnedy vytok. Doktor povedal,že mam nezsie placentu...ale bližšie neviem,ani či to krvacanie malo súvis s tým...no proste,mam doma lezat,zadný sex,žiadna námaha,tiez nic dvihat...ale konečne už cítim výraznejšie pohyby,aspon sa mi babatko hlási,že je ok.