icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

zuzka71291
31. máj 2016

Baby. Chcem sa vas ete opytat ohladom 3Dsona. Dnes mi dr odporucila Kosice,ale ked som tam volala,tak som bola prekvapena,ked mi povedala sumu 70e. Kamoska mi odporucala Bansku Bystricu,kde by som mala platit okolo 40eur.ale teraz som spominala aj morfo ultrazvuk.tak nwm,xi mi povedala preto taku vysoku sumu alebo ako....mali ste niektora morfo aj 3D spolu v cene 40eur?

ewitta123
31. máj 2016

@zuzka71291 ahoj, my sme boli vcera na morfo ultrazvuku v martine u dr grochalu, je to spolu aj 3D/4D, stalo to 50e

krekacsmarika
31. máj 2016

@luciferkax dakujem.je to liek alebo len mast?teraz som kupilabv lekarni bylinnu mast.venitan krem,vraj pomoze,uvidime

lenkaoravcova
31. máj 2016

@lukamka to je podla mna hlupost odporucaju ked kupanie tak v mori a aj ja som bola v 7 mesiaci tehotentsva a kupala som sa v mori myslim ze tam bol iny problem nie morska voda

seki11
31. máj 2016

@zuzka71291 Ja som bola dnes v Martine, stalo to 50e

zuzka71291
31. máj 2016

@ewitta123
@seki11 a mali ste v tej cene aj morfo teda? A boli ste s vymennym listkom?

chrumka
31. máj 2016

@zuzka71291 ano je to morfologicky ultrazvuk za tích 50€ + 8€ za vytlacenu fotku. Mala som odporucanie od svojej Dr., ale ze im to netreba lebo to je vykon mimo poistovnu. Cize sa tam treba len telefonicky objednat a ist 🙂 inak velmi mily Dr., povysvetloval, pomeral. Cca 20-30 minut som tam bola aj s manzelom.

zuzka71291
31. máj 2016

@chrumka dakujem za info. Lebo ja ked som dnes volala do Ke,tak mi povedala,ze 50e za morfo + 3D len s vymennym listkom. Bez to je 70e...Martin je pre nas dost daleko a v Banskej Bystrici je to 50e bez morfo...skusim sa opytat,ci mi bude robit morfo moja dr alebo ci mi da vymenny...som z toho zmatena. 😃

lukamka
31. máj 2016

@lenkaoravcova ďakujem moja, ja si tiez tak myslím, takze si ten prvy augustový tyzden pekne oddychneme v Chorvátsku. to budem tiez ako ty v siedmom

janifer
1. jún 2016

@chrumka hlavne starsie dieta bude kopat v tom bruchu na slnku, tak asi aby ma nerozkopalo. Zato aj so synom vyberame prechadzky kde je aj chladok a cim skor rano ked bude leto

barbarelka
1. jún 2016

Ahojte kocky! Nemate nahodou skusenost so sennou nadchou? Mna to drapslo asi pred tyzdnom ☹. Normalne bravam zodac/zyrtec,ale teraz v tehotenstve sa nemoze..nemate nahodou tip na nejaku alternativnu moznost? Dikes

sivamyska1
1. jún 2016

@barbarelka mna tu zase ukamenuju vsetky ked toto napisem : som alergik , astmatik a od narodenia trpim atopickym ekzemom aj ked teraz je ekzem v pohode. Dlho som uzivala aerius a ventolin a rozne ine spreje na ktore nazvy si nespomeniem . Po otehotneni som vysadila aerius. Alergologicka mi predpisala zodac, symbicort , ventolin ten mam brat i na porodnu salu , kvapky do nosa a do oci. Gynekologicka a nie len ona ale i znami doktor je primarom na novorodeneckom oddeleni v nemocnici v Ba mi povedala ze od alergologicku to bola spravna volba, ze vyborne lieky mi dala. Ano v lekarni povedia nic nemozeme uzivat, mne i gynekologicka povedala : musim to liecit nemozem byt neliecena pocas tehotenstva, a alergolocika vie co mi predpisat. So Zodacom maju najlepsiu skusenost pocas tehotenstva je dlhodobo na trhu ale s aeriusom taku skusenost nemaju. Takze asi tak . A popravde ma vytacaju reci ze nemozem nic lebo ohrozim malu a takto bez liekov chuda nie je ohrozena ?

janifer
1. jún 2016

Veru bez liekov na alergiu je to zle. Ja si davam Claritine, poradila mi to jedna znama, co uziva cele tehotenstvo Loratadin od Ratiopharm. @barbarelka ak chces homeo, tak si najdi lekaren, co sa na to specialuzuje, ja som mala odporucene kvapky do nosa (sprej) Euphorbium, potom od Boironu gulicky Pollens 15ch 5 guliciek rano a vecer, Drosera 15ch (na kasel) davkovanie uz neviem, Alium cepa 5ch 5guliciek tusim 3x denne. Ale aj tak som to nezvladla len na homeo a musela som si zacat davat ten Claritine 1 tabletku denne, tak si to rozpolim a polku rano a polku vecer po jedle si davam.

janifer
1. jún 2016

@sivamyska1 tak to mas super doktorku. Mna vybavila sestricka medzi dverami ze mi aj tak nic nepredpisu jedine keby uz bolo najhorsie...takze asi tak cvakam v lekarni napriamo.

sivamyska1
1. jún 2016

@janifer ako toto janfakt nechapem . Isla som ku koznej zo zaciatku tehotenstva sa mi fakt zhorsil ekzem katastrofa , a pytam sa jej ci kozem uzivat beloderm ze som citala ze neodporuca sa . A ona na mna ci ked tak katastrofalne vyzerat rozskrabana celych 9 mesiacov . Natrela som sa ked bolo najhorsie , odvtedy mam pokoj .... A tu alergiu ved to babo musi trpiset ked je to neliecene . Ja ked mala vysadeny aerius a cakala na nove lieky tak mi bolo fakt zle kucháa , soplía oci zlepene co ma tak boleli , dychalo sa mi zle ani spat som nevedela . Teraz si neviem vynachvalit

zuzhe
1. jún 2016

@sivamyska1
@janifer

ja nastastie zvladam alergiu v tehotenstve celkom ok, na to, ze som predtym bez liekov nemohla byt ani den... su aj zle dni, ale da sa to zvladnut aj bez liekov.. pijem vela zihlavoveho caju, ktory okrem ineho pomaha aj proti prejavom alergie.. na druhej strane si viem predstavit, ze ak ma niekto zle stavy dlhodobo, babatku to skodi viac, ako ked uziva nejake lieky.. pritom je dnes tolko moznosti, len keby sa lekarom niekedy trosku viac chcelo 🙂

janifer
1. jún 2016

@sivamyska1 @zuzhe ja som tu http://www.prealergikov.sk/texty/alergia-a-teho... citala, ze medzi 17 a 21.tyzdnom dochadza k senzibilizacii plodu a teda asi prave vtedy tie lieky su opravnene uzivat.

zuzhe
1. jún 2016

@janifer nemyslim, ze liek ma nejaky vplyv na to, ci dietatko alergiu bude mat alebo nie... vplyv dedicnosti tym asi nepotlacis

sivamyska1
1. jún 2016

@zuzhe
@janifer ako som spominala atopicky ekzem mam od narodenia , astma o par rokov neskor s alergiou sa pridruzila. Mne hned povedala alergologicka ze tak ci tak je pravdepodobnost ze i mala bude mat alergiu ☹ co uz ... Nevadi da sa zit so vsetkym

janifer
1. jún 2016

Tak dedicnost je u nas stobodov, obaja mame na brezy a podobne stromy alergie. Len mne sa to prejavilo napriklad v 23 rokoch, cize ak by sa " teoreticky" toto dalo nejako ovplyvnit, bolo by to fajn. Starsi syn uz uziva Fenistil, co narobime, svet sa nezruti su aj horsie veci.

barbarelka
1. jún 2016

Dievcata,dakujem vsetkym za reakcie 🙂!

tina1512
1. jún 2016

Aj ja sa pridam ktym alergickam tiez mi nebolo dobre tiez som uzivaal rozne spreje na astmu a alergiu a teraz v tehu som moc nechcela ale nedalo sa ale tiez mi alergol.dala lieko co ma snimi skusenosti ked som ich nemala strasne som kichala a este sa mi aj zhorsil ekzem mam loratadin na astmu budelin a v pripade ze mi je zle mozem si dat aj berodual no ono to nieje tak ze sa citim uplne super ale stale lepsie ako bez liekov a ked sa mi ekzem zhorsi tak povedala ze mozem natriet locoid 0,1lepsie ako sa doskrabat do krvy 😊a ked zaberie tak zase ho nepouzivam iba v nudzi tak musime to nejako vydrzat

tina1512
1. jún 2016

A inak cakala som ze to zdedi aj moj syncek ale zatial-je fit dufam ze mu to aj-vydrzi ja uz ako-mala som mavala ekzem strasny mama uz nevedela cim na natriet vzdy pomohlo more aj a samozrejemw ze sa mi potom uz pridruzila astma a senna nadcha ale musim povedat ze zase manzel je az moc fit 😀vzdy len pozera ked kycham a skrabem sa ze boze ty chudatko nastastie asi tie geny zdedil syncek ponom a bude zdravy ponom uvidime casom

mojmisinko
2. jún 2016

ženulky mamulky, kopkajú už vaši drobci? ja teda čakám druhé, ale zatial sa mu faaaaaaaaaakt že nechce...

chrumka
2. jún 2016

@mojmisinko ano kope, cca od 20.tt a tiez je to moje druhe.

simapapo
2. jún 2016

Ahojte...prosim vas mam takýto problem..som v 11tyzdni +6dni a dr mi brala krv na genetiku minuly tyžden a vysledok sa ukazal,že vraj pozitivny na downou syndrom..teraz mam ist na sono ,ale stale nevie čo mi tam možu zistit kedže to male ma len 5cm a vobec na kolko možu byt tieto krvne testy spolahlive,??? prosim vas poradte mi !!! dakujem

lukamka
2. jún 2016

@mojmisinko noooo moje uz aj tak viditelne, ked sa mu porari, tak sa mi zachveje brusko. Hlavne ked sedim na porade a prave nerozpravam. Juj Zlatunke to je

lukamka
2. jún 2016

@simapapo aku tam mas pravdepodobnost? az take polahlive to vraj nie je. Drzim palceky

lienka182
2. jún 2016

@mojmisinko ahoj 😊 ja cakam prve a uz si veselo kopka...

stevvvka
2. jún 2016

Ja cakam prve a kope iba vtedy, ked si lahnem na brucho...skusala som to parkrat schvalne, a niekedy sa zabudnem, lahnem na brucho a uz bubliny vyskakuju 🙂 inak skoro vobec...

Inak, vcera rano som este zvracala a cely den mi bolo zle...uz som myslela, ze to mam za sebou