Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Zienky ahojte, tak kvoli tenkej jazve po predoslej sekcii ma poslali na rizikovu poradnu, kedze hrozi ruptura maternice a tam mi lekar zistil, ze placentu mam velmi blizko krcka (7-8mm od krcka)... Viem, ze to dame, aj ked kludovy rezim u mna nehrozi... Ale je tu niektora s podobnou diagnozou? Ako to zvladate? Dakujem
@tanikbb to akože žena, ked rodí cca 12 hodín tak je celý čas bez vody? ja si o neviem predstaviť, ja stále vela pijem :D :D
ja neviem ale u nas je v papieroch ze si do porodnice k porodu mas zobrat dve flase vody.Budem sa musiet na to popytat
@pehavcek flaša vody sa ti určite zíd e: :D :D
@lenkaoravcova
@pehavcek veď aj mne sa zdalo, kolegyne ma nastrasili, kedže vo Viedni je niekedy uz pol roka dopredu neskoro :/ ja stále rozmýšľam, ci Hainburg, alebo BA. Poistená som v Rakúsku, ale mám aj Sk kartičku. Ide skôr o tie papierovacky po tom, kedže mám trvalý pobyt v Pezinku. Vraj materskú dostanem až po roku :/
@lukamka fiha, tak to mas komplikovane.nezavidim.no my sa zase pre zmenu necakane v tychto dnoch stahujeme a ja nesmiem nic kedze som na pn.tak sa snazim zistovat a obvolavat urady a vybavovat telefonicky a mailom aspon to co sa da.len mi je luto manzela lebo je sest dni v tyzdni v robote a po veceroch maka ako fredka.uz vidim na nom ze je vycerpany
Trosku teorie na dobru noc: https://www.modrykonik.sk/polohy-pri-porode/?ut...
Ahojte,chystate sa niektora rodit na Antolskej? Ja pravdepodobne pojdem tam,v ramci vysetrenia ,co nas caka o dva tyzdne sa tam pojdem pozriet na porodnicu.Ked som sa telefonicky objednavala na sono,tak sestricka bola neprijemna,ale tak dufam,ze natrafim na mily personal.Pripadne ,nemate niekto skusenosti s Antolskou?
tiez potrebujem alternativu v BA, neviete kde ma bez reptania nechaju rodit v nejakej vertikalnej polohe?
@iviciatko ja som.tam.bola na pohotovosti keď som bola tehu minulý rok ani nejdem radšej písať moju skúsenosť pre mňa určite nie ja som tam narazila iba na jedného príjemného doktora
@lukamka zaplatiť si pôrodníka ja som tak bola v ružinovskej a pôjdem.opat celý deň sála pre mňa super sestričky a doktor stále k dispozicii
@lenkaoravcova a koho mas ty? resp.mas viac tipov na porodnikov? mozem si v tom pripade vybrat polohu v ktorej chcem rodit? aka je tam informovanost? vies o vsetkom , co ti pichnu, konzultuju s tebou kazdy krok? ja sa najviac bojim toho, ze mi nikto nic nepovie a budu to chciet rychlo odpinkat....
@lukamka ja mam Divekyho ja k nemu chodim teraz pri tretom od zaciatku tehu a nedam nanho dopustit je velmi ludsky a vsetko konzultuje rodila som unho oboch chalanov cize aj do tretice idem k nemu
@lenkaoravcova supis, skusim ho vygooglit, dakujem za tip, uvidim kam nakoniec pojdem, mozno sa este vidime 🙂
Baby ktore ste uz rodili.velka dylema u mna kocik.mam predstavy ze chcem kupit s velkou hlbokou castou,nafukovacie kolesa velke,lahka konstrukcia,aby sa zmestila aj do maleho auta.a 3 kombinaciu by som kupila.ja nechcem nic take drahe stokke atd.rozmyslam aj nad tym ze kupim tu v bazare,niake zachovale.viete poradit ze aky typ mam hladat?
@krekacsmarika ahoj, ja budem mat mutsy evo, ma mafukovacie kolesa a konstrukcia kocika je hlinikova, teda by mala byt lahsia. Neviem, ake mas auto, to by bolo najlepsie vyskusat napr. Niekde v predajni dat zlozeny kocik do auta, skladanie konstrukcie je jednoduche. Ale vanicka nie je z najvacsich, ja mam skusenost, ze aj tak od 6 mesiacov som davala malu do sportovej casti
@majush no vanicku preto som myslela vacsiu,lebo sa narodi na zimu,jesen.dam tam babo,fusak atd
@krekacsmarika asi je najlepsie si stanovit do akej max. sumy za kociar chces ist a podla toho hladat a vyberat. Ja mam vyhliadnuty Bebetto Murano, ale v tej strednej kategorii kocikov su rozne znacky za podobne ceny, takze asi si staci vybrat len podla vzhladu, ktory sa ti najviac paci 🙂 Ked som si porovnavala kociare, tak su skoro na vlas rovnake. Pri prvom dietati som mala kociar od Camarelo a bola som spokojna. A co sa tyka toho, aby sa zmestilo do maleho auta, tak zalezi ake to je auto a aky mate kufor 🙂 Tie konstrukcie su cca rovnake pri vsetkych kociaroch. Takze len premerat kufor alebo nazivo vyskusat.
@krekacsmarika ahoj,ja.nie som oktobrovka.2016sice,ale mala som byt 2014 (drobec si.nakoniec vybral september) 🙂 mali sme.obycajny poľský Dorjan a bop v pohode, kupila som.ho za 150 na bazariku, velka vanicka,do.maleho auta len konstrukcia vosla a naklikavali sme vajicko.do obchodu,neskor som nala v aute maly sportak,v ktorom.mohol lezkat aj ako 3-4mes, ked bol nalezato 🙂 vajce a vanicka super,,dribec s.fusakom este ako polrocny a miesta kopec,športová cast velika, tak.siel potom.uz prec,v pohode.za 110som ho predala 🙂 osobne bybsom do.noveho nesla,zbytocnost a len vela.prerobis,ked budes chciet novy predat 🙂
@tanikbb nie,nechcu skoro nikde vodu davat :( aj ja som nola od poobedia do rana bez vody, hroza,tiez mi len na vlhkej gaze davali a uz ked som sla na pôrod, tak vravim,ze ja to uz nevydrzim od smadu 🙂 tak mi dali par glgov takycg mini
@krekacsmarika ja ho inak mam z druhej ruky, od mamicky co mala babatko v septembri, zimu aj s fusakom v nom pohode zvladli. Ja po skusenostiach s prvou sim do kocika tiez nechcela privela investovat, ona nebola babatko co by si kocikovanie vo vanicke uzivalo, take nieco ako trojhodinove prechadzky som nepoznala 🙂 potom som az vyuzila sportovu cast, tu pouzivas podstatne dlhsie. Mala som brio go, to bol velmi dobry kocik na manipulaciu
@krekacsmarika ahoj.ja som kupovala tiez tu na MK z bazaru.dala som si lokalitu,sby mi hlavne našlo kočíky z okolia.a hneď som našla krásny kocarik Roan Teo,uz ho mám aj doma.je naozaj krásny,a jeho vanička je jedna z najväčších na trhu,je ľahký,dobre sa s nim manipuluje.bolo tu viac inzerátov na tento kocar skus pozriet
@krekacsmarika kamarati maju Camarelo, polsky kocik a su s nim spokojni, novy trojkombinacia do 400€. Krasne hojda. Vojde aj do Kia ceed. Lenze: sportova cast je nestabilna a prekacuje sa. Tak toto by mne fest vadilo, aby mi dieta z kocika vypadlo nebodaj. Mozno skus pozriet len hlboky kocik na zimu, hojdavy s velkymi kolesami a potom do leta nejaky pekny sportak. A autosoedacku zvlast, my mame Cybex Aton, nova stala dost vela, aj Besafe alebo Maxicosi su dobre. No a kocik ak chces trojkombinaciu, tak kupuj podla toho ako sa ti paci sportova cast. V nej bude dieta najdlhsi cas...napriklad ci sa tam vojde aj s fusakom ked bude mat 1 rok??? Hm? A ci sa tam aj vyspi? My sme kvoli tomuto museli kupit novy velky sportak do zimy, TFK Joggster Twist.
No o camarelo a bebeto som pocula len dobre,pozriem asi tie.tie som aj videla.ja skor budem vyuzivat hlboku cast a vajicko.sportovu cast podla mna len vtedy ked ideme niekam na vylet.tolko nie.
@krekacsmarika ahoj, ja som kupila kočík KUnert, predáva ich tu aj niekto nové, ja som kupila z druhej ruky, nie je drahý, má veeeeeeeeeeeelku vaničku :D :D ešte aj polohovatelnú :D :D hojdá sa, má nafukovacie kolesá a vojde nám do peugeota 207

@janifer
@luciferkax Vôbec ani len kvapku... ze nemôžem ak by mi robili SC,a funguje to tak vraj stále.