icon

Pezinčanky a okolie

lucia20
1. feb 2012

Mile mamicky, dufam, ze sa mi podari trosku zgrupnut vsetky mamicky z pezinka a okolia. Viem, ze tu uz existuje jedna tema, ale s viacerymi dievcatami sme sa zhodli, ze uz je zabehnuta a neda sa k nim pripojit, tak by som sa rada spoznala s ostatnymi maminami z PK. viem, ze nas je tu vela. Rada by som sa tu s vami porozpravala a vymenila rady. Predsalen lepsie sa bude debatovat,ked budeme vediet, ze sme tu z okolia a navzajom si dame dobre tipy a napady ako travit cas s detickami. Dufam, ze sem niekto nazrie a ze tu neostanem sama. 😖 tesim sa na vas. 🙂

maria30
1. feb 2012

@bocianka123 ak sa môžem spýtať, čo je to tá kalmetizácia? Priznám, že som to ešte nepočula..

maria30
1. feb 2012

@simmi80 no uvidíme.. či nás vôbec zoberú 😀

bocianka123
1. feb 2012

@maria30 kľudne sa pýtaj - očkovanie proti TBC.

lucava
1. feb 2012

baby ked tu riešite vargicovú,tie čo k nej chodíte...ste spokojné?

maria30
1. feb 2012

@bocianka123 je septembrový.. 11.septembra...

maria30
1. feb 2012

@bocianka123 jaaaj.. to je to úplne prvé do ručičky.. však? z toho máme doteraz problém.. už sa to ťahá 6mesiacov.. ale našťastie nemáme uzlinky pod pazuškou.. a už to našťastie ustupuje.. verím, že do mesiaca už bude pokoj...

bocianka123
1. feb 2012

@maria30 áno to je to úplne prvé do ručičky ramienka, a chodíte s tým aj do biskupíc na kontroly? či netreba? držím palce, nech to čím skôr prejde.

momicek
1. feb 2012

Ahojte Pezinčanky.Ak by som mohla rada by som sa pridala aj ja.Síce nie som original z okolia teda som z Trnavi ale skoro rok byvame s priatelom v Modre 😉

maria30
1. feb 2012

@bocianka123 nechodíme nikam- len k obvodnej... stále to len čistíme a natierame... ako je už konečne vidieť posledný mesiac, že sa to zlepšuje.. dr. povedala, že do Biskupíc by sme museli chodiť, keby sa objavili tie uzliny pod pazuškou, ale tie našťastie nemá...

simmi80
1. feb 2012

@bocianka123 mali sme dost velke problemy s TBC. a potom som vybavila imunologicku a zistili jej znizenu imunitu. a zakaz ockovat!

simmi80
1. feb 2012

@maria30 maji a odkedy mate problemy s TBC? vargicova vam dala aj napriek tomu ine ockovania? teda asi k nej patrite,nie?

simmi80
1. feb 2012

@lucava a mali ci nemali by sme byt? 🙂 ja si troska myslim ze u nas troska neskoro zacala riesit problemy s TBC. ale nie som lekar, je to len moj a mojho okolia nazor.

simmi80
1. feb 2012

@maria30 k tej skolke. preco ze ci vobec zoberu? natresk? ci?

poppy1
1. feb 2012

@simmi80 jej prepac, ze som sa neozvala, ale neboli sme tam, lebo manzel dostal chripku a ja po nom...takze este sa doliecujem. Neriskovala som to s Domi, presunula som to na jar (ked uz nebudu tieto hnusne chripky a virozy)- potom sa rozhodneme definitivne co ano a co nie 🙂

maria30
1. feb 2012

@simmi80 chúďa moje.. no my sme to mali podobné.. strašná guča (asi tak veľké ako vy) - tvrdá a farebná.. plné hnisu... a my to máme nižšie zaočkované ☹ ....

lucava
1. feb 2012

@simmi80 no ja už ani niesom...ked sme boli prvý krát s prvou dcérkou tak úplne pohoda a už ked máme u nej kartu,tak mám pocit,že je strašne na peniaze...vždy ked prídem namiesto ordinovania ponúka to čo mi netreba.neviem možno je to len môj pocit....

poppy1
1. feb 2012

@maria30
@bocianka123
baby aj mi poviete viac o tych skolkach? boli ste spokojne? s ktorymi ano a s ktorymi nie a preco? 🙂

poppy1
1. feb 2012

@lucava ja chodim s malou k vargicovej...ja som spokojna. Nikdy mi nic neponuka navyse (za peniaze) tak neviem sa ti k tomuto vyjadrit...

simmi80
1. feb 2012

@poppy1 dobre si urobila. mozno ked budeme mat vysledky z imunologie a ku nej pojdeme, tak ta mozno bude spominat. ..mamicku s dominikou 🙂

maria30
1. feb 2012

@simmi80 no očkovali nám to na Antolskej, keď mal mesiac.. lebo v pôrodnici neboli vtedy vakcíny..takže už to bude šesť mesiacov... my chodíme dr. Križanovej... ja som s ňou spokojná a verím jej... nie, práveže nás viac zatiaľ neočkovala, lebo to stále neni v poriadku.. že pokiaľ to neni zahojené, tak sa ďalšie očkovanie nesmie robiť..preto sa chodíme ukázať, že či už môžme očkovať, alebo ešte čakať... neviem, ale pri Domke a Kubkovi som takýto problém nemala.. 😒
ohľadne tej škôlky.. ja som počula, že sú škôlky úplne plné - tie štátne a že nie všetky deti, čo by mali, sa tam dostanú..

simmi80
1. feb 2012

@maria30 a to ste neboli v biskupiciach??? my sme tam museli aspon 5-6x ist, aj na pohotovosti. to vas mala dr. isto poslat. a mate uz nejake ockovanie?

poppy1
1. feb 2012

@simmi80 prosim ta a ako si si vybavila tu imunologicku? treba papiere od obvodnej? a u ktorej konkretne ste boli? 🙂 dala by som malej urobit testy, obaja sme s manzelom alergici a jej este ani krv nebrali, nic... teda okrem porodnice 😀

simmi80
1. feb 2012

@maria30 uz si napisla ...a ja som ti zatial polozila dalsie otazky 🙂 no s tou skolkou, kedze som slobodna matka, tak mam prednost 🙂 vraj 🙂 a ked nie tak dedko uz bude na dochodku, alebo potom sukromna. tu mame pred nosom 🙂

poppy1
1. feb 2012

@maria30 uf no s tymi skolkami tusim ze bude problem... ja zvazujem aj sukromnu... najviac sa mi pozdava Harmancek 🙂 ale zasa je to dost penazi... :-/ no uvidime, ideme sa tam s manzelom pozriet teraz zac. febr.

simmi80
1. feb 2012

@poppy1 my sme mali po znamosti, ale myslim ze ak by si jej zavolala tak by vas zobrala. je to normalna imunologikca v BA Mojmira Ondrisova, sidlia na Curkovej. a vraj od 1.4. nemusis mat papier od obvodnej. POtom je vraj nejaka dobra v MOdre, tu mi odporucila Vargicova, ale radsej sme isli tejto, lebo ta nam urobila aj testy navyse. Uplne na vsetko aj na jedlo, zvierata atd...

maria30
1. feb 2012

@poppy1 no ja si nepamätám nič zlé zo škôlky Za hradbami... bolo to už dávno a ak by bolo niečo zlé, tak by som si to asi zapamätala.. učiteľky tam boli celkom fajn.. ale určite sa tam niečo za tie roky pomenilo.. tak by ti bol lepší určite nejaký novší - aktuálnejší názor 😉
teraz rozmýšlam o škôlke tu na Juhu, pretože je to skoro pri našej bytovke..

bocianka123
1. feb 2012

a k našej dr., tak trošku súhlasím s @lucava sme u nej 11 rokov a tiež sa mi zdá teraz jej prístup vlažnejší. a to mám oboch chlapcov predčasne narodených a ten prístup sa mi zdá iný - pri prvom bola viac dôslednejšia ako teraz. ale uvidíme ako sa to bude vyvíjať.

@poppy1 - ja som bola so škôlkou viac-menej spokojná, tú škôlku (záhradná) máme pri dome a mali aj veľa aktivít, kurzov, výletov. a čo som čítala ich ročnú správu, tak v tom pokračujú.

@maria30 @simmi80 dievčatá to ma mrzí, že máte takéto problémy s tbc očkovaním, nech sa vám tieto problémy čím skôr skončia.

idem ja uložiť deti a seba.

zatiaľ sa majte a dočítania niekedy nabudúce 😉

bocianka123
1. feb 2012

@simmi80 ja k nej chodím so starším synom k ondrišovej je to odborníčka 😉

poppy1
1. feb 2012

@simmi80
@maria30 my sme tiez mali dlhohojace sa ramienko po BCG vakcine... ale nic take vazne ako vy. Proste len bolo dlho zacervenane, preto dr. do 6 mesiaca nechcela nic zaockovat...no a potom sme odmietli my... do roka sme mali odklad a teraz riesim co dalej... ved Simonka vie 😉

maria30
1. feb 2012

@poppy1 v Harmančeku je to ževraj fajn.. moja sestra tam jeden čas vypomáhala.. tuším pred rokom - dvoma.. ale len chvíľu... odvtedy to ešte zväčšili.. majiteľka to robí fakt srdcom 😉