Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Dobre ranko. 🙂 Ja som normalne ze vyspata, nechapem. Uzasny pocit. 😀 Drobca sme ulozili o pol osmej, to uz pekne spinkal a zobudil sa az okolo jedenastej. Ja som pre istotu zalahla s nim, ze co ak bude zase cirkusovat, ked sa zobudi, ale bol dobrucky. Potom vstal este okolo tretej a potom az rano, no pohoda.
deina ja som tiež utekala spať ko tej 22-hej pre istou 🙂 🙂 🙂 tak som tiež relatívne vyspatá
dobré ránko, tak ja sa tiež pripájam ku kludným nociam, mala zaspala po deviatej a vstávala až o pol tretej, zatial rekord vyše 5 hodín, ale už o druhej som musela odsať lebo mi išlo prasknuť prso....potom sa zobudila o piatej a potom až o osmej.....
baby malá mi strašne chrčí...dufam že to prejde čo najskor, ale vždy len nad ránom.....ona spí a chrčí zo spánku tak ju nechám spať....
Tu jej jeden link že čo všetko može byťv ked je bábätko nespokojne:
http://www.koliska.sk/Vychova\nespokojne.htm
ahojte 🙂
aj ja sa hlasim po dlhej dobe, normalne som vas nemohla najst, nevedela som, ze je uz nova tema 😉
u nas je to take hekticke, nic netsiham, starsi syn je chory, ma laryngitidu, risko chytil od neho sopliky, ja som dostala zapal prsnika a som na ATB. a risko z tych mojich liekov uz ma 5.den zelenu riedku stolicu, bola som snim u doktorky, vraj tie liekymu znicili crevnu floru, tak mu davam probiotika a aj smectu, aby sa "nerozhnackoval". takze to je u nas perne, navyse ked som na oboch sama, tatina vidime az vecer, kedze ma vela roboty teraz ☹
cipuska, aj risko chrci, teraz ma sopliky, je to normalne,ale chrcal aj predtym. a doki povedala, ze ej to normal, ze detom do 3.mesiaca musi dorast nejaka chrupavka medzi nostekom a pusou, tak treba cakat 😉
ahojte, babulenky...My mame malinkeho anjelika...ma tyzden aj par dni a prespinkal od 23.00 do 05.30:) az som sa tesila, ked sa zobudil, aby mi vytiahol mliecko a ulavilo sa tak mame🙂))
cipuska, aj Ivko chrci, tiez ma sopliky, ale neodsavam mu ich...ked spinka, dycha potichucky, to skor chrci, ked pije mliecko...
Zacineme mat aky taky rezim, tak mam konecne cas aj chvilocku na seba...Prajem krasny den...ja idem upratovat, kym moj chrustik buvinka...pa paa
Dobre ranko, tak aj nam sa dari poseldne dve noci krasne potiahnut. Tuto noc sme boli len 2 x hore na papanie. Keby to takto ostalo tak som spokojna. 🙂
A aj nasa chrci.
A vcera sme boli u ortopeda a nmusime uz balit nasiroko. Juúpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Baby jak sa prejavuje zapal prsnika. To by som nechcela. Ale aj y dostavate take krce do prs ked mate plne prsniky? Ja ano. Odsavat zatial moc neodsavam iba tak 1 x za den aby sa nepovedalo. nechcem aby sa mi este viac spustilo mlieko. mam ho veeeeela.
No pridavam sa k upratovacke Nellye. 😀 Idem aj ja trosku spratat lebo dieta mi spi od 6 tej. Tak sa bude uz asi budit a kedze tahala v noci tak teraz si bude asi chcet pokecat. 😀
ahojte mayka u mna sa to prejavilo tak ze som si nasla cervene na prsniku taky hruby pas a aj ma neskutocne bolel prsnik ako keby som tam mala modrinu nemohla som sa ho dotknut a aj som ho mala tvrdy ako kamen no a potom sa k tomu pridala triaska zimnica a vysoke teploty hned 39.
babule tie co mate doma anjelikov tisko zavidim nasa Ninuska je tiez anjelik ale vecer sa meni na certika bertika joj to uspavanie tak tazko sa nam zaspava ja uz som zufala taky rev spusti stale ked sa v noci napapa a nie a nie sa ulozkat.keby ze sa napapenkovala a spinkame dalej ale nasa hviezdicka nie kuka a kuka alebo ma zatvorene okale a placka jak najata cicikam na ruckam do koca dam nic az to vzdam a dam ju laskat do postielky k tomu dudel co jej 100krat spadne tak podavam a horko tazko zaspi aj to sa v kuse mrvi.
este som sa chcela spytat ci uz mate kupenu babyfon- teda monitor zvuku a ak ano tak aky. Ja som si vybrala tento len dufam z nebude s nim problem nemate ho niektora? http://www.babetkovo.sk/index.php?page=shop.pro...
No je teda riadne drahy ale mame velky dvor a aj kvoli dovolenkam. A vsak to sa bude vyuzivat niekolko rokov. uz si ho vybral.
ahooj
tak my sme mali tiez super noc a citim sa aj vyspata
nelly tisko zavidim tie hodiny spanku 😉
chcem sa spytat ,da sa nejak stiahnut cely chat z novmbroviek?alebo musim pracne kopirovat? chcem to uchovat pre malu ,aby vedela o com som rozmyslala ked bola v brusku,mozno to bude pre nu zaujimave ked dorastie 😉
dobré ránko, tak my sme nezvyčajne vstávali o 8.45... je to fakt nezvyk byť takto skoro ráno hore 😀
no, ale mali sme celkom fajn noc, boli sme hore len od 21.45 - 23.45, potom sme už len s dojčeniami spali do tej 8.45, čiže fajn... ani sme moc nežúrovali a keď sme mali žúrku, tak bol s nami tatino, niečo si pozeral na internete, tak sme neboli sami, rýchlejšie mi to ušlo a nebála som sa 😅 lebo my máme strašne otvorený barák a hlavne obyvku celú presklenenú a za tými oknami máme prekrytý bazén a to prekrytie tak nepríjemne jemne búcha, keď fúka a je to fakt nechutné, keď som dole sama...
mayka, my máme topcom 1100, dosah až 2 km a cena bola 47 eur tuším... objednávali sme ho tu: http://www.biga.sk/elektronicke-pestunky-uspava...
ozaj, mayka a kde ste boli u ortopéda?
My mame len taky jednoduchy babyphone (Phillips), ale staci to, nepotrebujeme, aby mal velky dosah. Staci, aby sme poculi maleho z poschodia dole u nasich a teraz ho pouzivame aj doma, aby som ho pocula, ked sa zobudi v spalni a my s Matkom sme v detskej.
ahojte...
vcera som zabudla zreferovat ze aj my sme boli u ortopeda a musime balit nasiroko a ked bude mat terezka 4 mesiace, mame prist na kontrolu...neviete niekto co znamena mierne oblejsi lat. okraj??? mame to napisane v sprave...
slovakia to sa skú spýtať adminov možno ti poradia ale podľa mňa musíš pracne kopírovať
vysielačku tiež male len takp nejakú obyčajnú ale poslúžila už aj na chate a aj na stretu decembroviek by možno poslúžila keby som nezobrala blbé batérky 😀 😀 😀 😀 😀 ale traz ju tiež používam doma keď obe spia v spálni a ja napr. niečo robím v kuchyni tak nech stíham utekať pokiaľ ešte silno neplače a nezobudí druhú slečnu 😀
sissinka, laryngitídu, nestraš! to je úplný postrach pre nás, juj, rýchlo sa uzdravte... to máte teda fakt peknú trojkombináciu, laryngitída, zápal prsníka a soplíky... ☹
Ahojte maminky, uz sme aj my doma... od 30. 11. si ma nechali v nemocke a maly sa narodil 2.12.2009 cisarskym rezom..
tinad tak vitaj domka... 🙂
tinad vitaj doma 🙂 Tak uz je doma aj posledna novembrovka 🙂 Ako sa ti rodilo na Kramaroch?
cipuska: dik moc,moc, moc za ten link na priciny nespokojnosti babatka, myslim, ze mi to pomohlo vyriesit moj problem s papanim a nekludnym spankom nasej malej. Podla toho ma jasne priznaky refluxu a uz aspon viem, co mam robit. Chuda male, mala to uz v porodnici, ale sestricka z novorodeneckeho mi vobec nevedela povedat, ze co to s nou je... 😒
mayka: teba este bolievaju tie nohy, ci ti to po porode preslo? Mne je uz O.K., len obcas pri dlhsom kojeni v sede citim bolest este na lavej strane, ale to ma bolelo od 4. mesiaca tehotenstva...
Tinad, gratulujem. 🙂 Tak predsa zostala jedna novembrovka aj na december.
Baby, okolo dvanastej som ulozila deti, lahka si k Matkovi a teraz som sa zobudila. 😀
deina tak super... 🙂 ja som po tej vcerajsej epizode total nevyspata...som sa kazdu chvilu budila a chodila ku postielke...nehovoriac o kazdom co len mrnavom zvuku co mala vydala, okamzite som bola pri nej... 😒 teraz cakam kedy sa bambulka moja zobudi a budeme sa kupkat...potom ma caka koooopa zehlenia...
no uz sme doma z prechadzky.
tatuska, aj nasa ma problem so zaspanim vecer ale potom uz taha. Teda klop klop. Som zvedava do kedy. Ja krava som dnes neodolala kebabu a bola v nom aj kapusta, rajcina a korenen maso. 😝 Som zvedava na reakciu. Si to pekne s muzom zlizneme vecer nehovoriac a chudatku Terezke. Ale snad to kockin zaludok zvladne. Idem si uvarit fenikel tusim. 😀
tilly my sme boli tu u ortopeda. www.ortotop.sk Je to MUDr. Kusin. Velmi zlaty doktorko a vobec sme nacakali. Vzali nas tak ako sme boli objednani.
no k tomu babyfonu . Moj muz si umienil ze chce aby ho upozornil na pohyb aj vibrovanim ked budeme nahodou doma cez leto vonku zurovat. Alebo aby mohol ist tu vedla do krcmy na pivo. 😠
Inak tiez som pozerala ten Topcom. Kamoska ho ma tiez ale vraj na 2 km nefunguje. Skusali to u nas na terase. 😀 a to nie je ani 1 km. 😀
Ale radila mi aby som vzala taky co upozorni aj blikanim co som chcela aj tak , lebo ked budem v hluku tak nebudem pocut. No my sme rodinka . Ja som chcela aby blikal a moj muz chcem vibracie. Len dufam ze ten monitor bude fakt stat za tie prachy lebo sa mi to zda byt vela.
adka to mate akoze problem s klbikmi? My ideme na kontrolu az v 8 mesiaci.
tinad, takze ty si posledna. Gratulujem.
😀
krevetka, nohy mam v pohode. AKurat este trosku pajdam a citim kolena. Ale zlepsuje sa to. Ale do drepu sa nedostanem strasne ma v nich picha. Moj muz hovori ze beham uz ako srnka. 😀
ahojte!
tak nam vcera mala zalahla hned po kupani o pol 8,a spala jak drevo do 12-tej,napapla sa a potom zas o 4-tej-mala biely den do 6.20 😠 oci dokoran a cumela si a hmyrila sa a mrnkala si - dolefetila sa samozrejme,no takze spanie nic moc teda,kedze som isla neskoro do postele...a potom sa tak "prezrala"rano o pol 10 ze este doteraz nepytala jest,ale uz mrnka,tak asi uz sparvim,ved to uz je strasne dlho,ale strkala som jej aj flasku o 12-tej a nechcela...
cipuska,mne tiez tak chrcala,tak som jej skusila s tou odsavackou na vysavac ale nic neslo,potom som jej kvapal libenar a za chvilu skusila vysata anechci vediet aky šušnisko zasuseny som vytiahla-ale nebolo ho vidiet mala to az tak uplne hore a tie kvapky jej to pustili,tak potom to vyslo...
sisinka,no to "potesi"...ked sa se.e tak sa s.re vsetko naraz...pozname...tak zelame rychle uzdravenie vsetkym
tinad,gratulujeme 🙂 tak asi si to bola ty co tu ukoncila rodenie 🙂
no nic,idem nachystat mliecko...
Mame novy kocik. 😀 Kedze chodievame k nasim v nedelu aj s detmi, celi nabeleni, nas kocik sa uz s tym vsetkym do auta nezmestil, tak mama vcera v Kike kupila jeden, ze len tak, aby aj tam bol jeden kocik na prechadzky alebo spanie na terase. Tento: http://www.haberkorn-kinderwagen.at/indexE.php?... Haberkorn Easy, taky lacny (200 eur), ale vyzera celkom dobre, ma prehadzovatelnu rucku. Inac mne sa ten Comfort XL viacej paci, ale aj tento bude fajn, takto aj Matko moze ist s nami von. 🙂
A ja tiez musim balit nasiroko, do 3.mesiaca (takze cez Vianoce ho mozem slavnostne odbalit). Nema ziadny problem, len jadierka su este nevyvinute a kedze jeho tato nosil remence, tak pre istotu balime. Na kontrolu ideme az v marci.
mayka ja som z toho jalova...v tom zapise je ze bez decentracie tak ak to spravne chapem tak klbik je tam kde ma byt ale je tam dopisane ze mierne oblejsi lat. okraj...to netusim co znamena...a je to na pravej nozicke tak ma aj napadlo, ze ci to nemoze byt tym ze malinka rada spava na pravej strane...sice sa ju snazim polohovat a davat ju aj na druhy bok ale ked je nervozna tak zaspi jedine na pravom boku...
co si o tom myslite??????
no,z jedenia nic nie je,mala si spinka ...tak pockam,sak ked bude hladna vstane hadam..
adka,veru ju prekladaj,nas kristianko tiez mal oblubenu stranua za par mesiacov to bolo vidiet na hlavicke,nastastie som to este dost skoro zbadala a prekladala,tak sa mu to upravilo...ale mal tam uplnu rovinu na tej jednej strane
sak ked zaspi tak ju pootoc vzdy a striedaj strany..
Dakujem moc, maminky.. prosila by som radu od vas: nemam vetry a ani stolicu a som po cisarskom, tak sa nechcem na wc namahat, co take zabera?

Dobré ránko
tak noc bola celkom dobrá podarilo sa nám ju uspať o 22-hej no už som fakt mala dosť celé poobede len cirkusovala no nechápem kde brala energiu už