icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

tinad
11. dec 2009

Mamulky a ako sa pripravuje ta caro kava?

mayka
11. dec 2009

tinad ako nescafe.

ajkagajka

heslo aj meno je rovnake novembrovky_2009

tilly
autor
11. dec 2009

my v noci tiež neprebalujeme, veď o tej polnoci prebalíme, potom už nie... až ráno...

ajkaag
11. dec 2009

tinad, na care ficim od porodu 😉 2 lyzicky cara s lyzickou cukru vymiesat s troskou vriacej vody, doliat do pol salky vriacou vodou, doplnit mliekom, mnam (to je moja davka do velkej cca 0,4 salky)

ajkaag
11. dec 2009

mayka dakujem

adka_praha
11. dec 2009

hihi pridala som par fotiek... 😀

sakura77
11. dec 2009

adka,malinka je zlatucka,ako "kuka" na tej poslednej fotke... 🙂
caro si aj ja robim,zacala som ked som bola tehotna rano miesto kavy a tak dajak mi to ostalo doteraz 🙂
jaj,konecne troska kludu,kristianko spi,ani som nedufala ze zaspi lebo rano vyspaval do 8.45 ,ale zaspal a Sofia je na "prechadzke" v kociku na terase 😅 to je fakt vyhoda tie terasy abalkony,nemusim sa trmacat kde kade v takom necase-teda vlastne ani by som nesla v takom dazdi..

baby co obliekate ked idete von do kocika,ja sa stale bojim aby jej nebola zima,zas ale nechcem ani aby bolo moc teplo...

evkajojo
11. dec 2009

Ahojte mamicky,pridavam sa k vam..teda ja som vas citala...Nasa Anicka sa narodila 18.11...
Ako sa pridavaju fotecky do novemrove pokladiky? dakujem za odpoved..
Evkajoio

adka_praha
11. dec 2009

no sakura keby si videla kolko snahy ju to stalo... 😀 ja som teraz dala par krat iba to co mala oblecene doma, na to overal z tesca taky podsity a fusak...ale ak prituhne tak aj deku dam...

hegina
11. dec 2009

ahojte maminky,
tak po dlhom čase aj ja pridávam príspevok. Máme totálne rozhádzaný režim, v noci je to podobné ako u väčšine mamičiek ako čítam, potiahne do tej 23,00 a potom sa začína rošambo dvoj-trojhodinového kolotoča kojenia, snaženia sa grgnúť, grckania, prebalovania a znovu krmenia a podobne. Väčšinou odkvacne už len od únavy okolo 3,00 až 4,00 nadránom a potom vsstáva okolo 6,00 až 7,00. Cez deň celkom v pohode, len to grckanie ma trápi niekedy z neho prúdom ide mlieko a to ho len kojím okrem jedného krmenia v noci keď už mi dochádza mlieko a trpezlivosť tak ho nakrmim Nutrilonom. Tak som už dnes volala dr. že čo s tým, tak mi odporúčala to isté čo som používala aj pri malej a to zahusťovať Nutrilon Nutritonom, no neviem či to pomôže keď len raz za deň má Nutrilon, no uvidíme. Akurát nato som prišla že ho musím dávať častejšie grgať aj počas kojenia lebo potom grcká alebo prehltne naspäť ale sa mu čká.
Neviete recept na otočenie režimu? Prijala by som dobrú radu.
No zatiaľ tolko, držte sa babenky.

sakura77
11. dec 2009

avkajojo,gratulujem k dievcatku ,fotky pridas tak ze sa odhlasis a prihlasis: novembrovky_2009 a take iste je aj heslo a pridas si fotos

bodzlomu
11. dec 2009

poradi mi niekto?
chcela by som sa s vami poradit - Matko mava vecer bolesti - on si sice velmi dobre poprdka-teda nema vetry, ale mava krce v brusku, kym sa nevykaka a ked sa nemoze vykakat musi "uradovat" rektalna trubicka tak sa chcem opytat, ci by nam zabral ten espumisan, ked to je na prdiky a nie na stolicu
dakujem

kkiki
11. dec 2009

ahojte tak sme boli po mesiaci na poradni ... narastli sme 5cm a pribrali 1,2 kg ... doktorka vravela ze je to viac ako sa ma, ale ja nechapem preco to pocitaju od hmotnosti, ked sme opustali nemocnicu ... u ortoprda sme boli tiez, vsetko mame v poriadku, ale tu je to fakt jak u drbnutich s prepacenim ... vsetko v poriadku, ale treba balit 🙄 , no takze zbytocne nech sa mu dva mesiace prehrievaju vajicka .,... stellinku som tiez nebalila ... a ani olivera nebudem ... jaaaaaaaj dnes sme mali taku stale hore noc, ale bez placu ... len ja som si vcera vobec neuvedomila, ze co jem ... babka piekla take oblatky slane kminove ... no a bol kmin v plienke celu noc ... chuda moje a ked konecne zaspaval, tak sme museli na pol osmu na tie klbiky ... takze mame teraz 53cm a 4,3kg ...

tilly
autor
11. dec 2009

hegina, to sa asi musí samé... my máme tiež taký podobný režim, ale s tým, že on sa zobudí okolo deviatej a ťaháme tak do polnoci s jedným 20min, spánkom... potom spíme s prestávkami na kojenie, asi každú hodinu tak do deviatej... teda už len do deviatej 😖 spávali sme aj do 11.20 😀

bodzlomu, skús dophilus infant alebo tie laktobacilky... to by malo celkovo upravovať mikroflóru v črevách

lucida
11. dec 2009

Ahojte dievcata,
prosim Vas pekne o radu.Trapime sa s kojenim kvoli mojim krvacajucim bradavkam.Tak asi ideme odsavat.Kolko ml vypije 10dnove babo?A este sa chcem spytat v com sa dava mlieko do mrazaku?To len tie drahe avent sacky?
Dakujem vopred za rady. 😉

bodzlomu
11. dec 2009

tilly - dakujem a co to je ten dophilus infant? a laktobacily - to mam ja pit acidko? 😨

lucida - myslim,ze by to malo byt od tych 30-50ml ale je to veeeeeeelmi individualne, mne stiahol niekedy aj 60ml, tak neviem... ja ked si odsajem mliecko, tak to byva uz tych 110-130ml, davam to do vyvarenych flasticiek od presnidavky 🙂 tak nam radili aj v nemocnici 🙂

len sa zase ja chcem opytat, ci neviete ako dlho sa moze take zamrazene mliecko skladovat, aby bolo este prospesne pre babätko? 😨 😕

lucida
11. dec 2009

Bodzlomu presnidavka to su vyzivove pohariky? 😅
A ohrieva sa to potom ako ked to vyberem z mrazaku?Ja som z toho jelen.Vysoka skola mi je nanic 😉

zuzu1980
11. dec 2009

bodzlomu, v chladnicke vraj 5 dni (aj ked ktosi tu spominal ze len 2 dni...) a v mraznicke 3-4 mesiace, najlepsie vo vnutri, nie pri dverach. Ak mas velky mrazak ktory sa neotvara casto tak aj 6 mesiacov.

Joj, Adamko dnes rano vymyslal, plakal od hladu,ale potom nechcel papat... tak som ho skusala aspon uspat, ale nevydrzal viac ako 5 minut ked bol taky hladny... trvalo mi takmer 2 hodiny kym som do neho dostala aspon trosku mliecka.

Takze v noci sa nemusi prebalovat? Som si vsimla ze o 3 v noci ma plienku vacsinou prazdnu, tak ak to tak vydrzi, asi 1 prebalovanie vynecham. Aj ked mne prebalovanie nevadi, je to len minutka... to je to najmenej... hlavne v noci ked este napoli spinka, niekedy ani oci neotvori, len mrnci od hladu 🙂

zusska80
11. dec 2009

ahojky
zuzu, adamko uz vyzera ako taky dvojrocny chlapec, myslim ten vyraz tvare 😀 ... uplne sa tvari ako riadny dospelak. ale to leti, ved on uz bude mat onedlho dva mesiaciky...
inak to s tym papanim som zazila aj ja pri sare. ona sa mi cez den budievala tak po dvoch hodinkach na papanie a raz sa mi stalo, ze mi 6 hodin cez den nechcela pit mliecko. som ju nahanala s cicikom a nic. aj trosku som dala na lyzicku nech zisti, aka dobrota a tiez nic. proste nechcela. normalne zurila, ked som ju nutila. a po tych 6 hodinach sa normalne napapala a uz mi to potom nikdy neurobila... ale poviem ti, na to nikdy nezabudnem, som bola z toho mierne zufala, som sa zlakla, ze jej proste prestalo chutit alebo co a umele som doma nemala. takze tolko moja skusenost. hadam uz adamko bude pekne papat...

inak to nocne prebalovanie si myslim, ze to jedno je v pohode. ale napr. sara ked uz prespala ako dvojmesacna aj osem hodin, tak som ju urcite nebudila kvoli prebaleniu, i ked bola docikana aj dokakana... no ked sa jej tak dobre spalo, tak preco ju v tom nenechat? 😅

zuzu1980
11. dec 2009

zusska (a ostatne kocky) dik... je fakt ze vlasate deti vyzeraju starsie... moja 6-mesacna neterka bez vlasov bola oproti nemu ako novorodeniatko 🙂 a tiez zalezi na tom do coho ho obleciem, ked je v dupackach tak je ako babatko, ked je v dospelackom, tak je ako velky chlap 😀 😀 😀

s tym papanim... najhorsie je ze place od hladu, cmula si rucicky, ale mliecko nechce, vypluva... az po hodine vsetko pekne spapal, ale trvalo to !!! Najhorsie je ze bol hladny a nechcel papat...

gabika11
11. dec 2009

ahojte, tak konecne som pridala fotky Davidka do albumu.
Prave palce, tka hoidem okupat a nakojit, potom sa chystame na kajku, ze jej aj umyjeme vlasky ale to bude s placom...

zuzu1980
11. dec 2009

jeeej, kuklasom albumik novembroviek, krasnucke su vsetky babatka 😀

nellye
11. dec 2009

bodzlomu : ale hlavne nezohrievat mliecko v mikrovlnke...

Tiez som si pozerala babatenka v novembrovkach...su nadhernucke, a kazde uplne osobite, kraaasnucke...skutocne pokladiky...

lucida : ja mam pocit, ze moj maly Ivko vypije teda viac ako 30ml🙂)) ked sme odchadzali z porodnice pred tyzdnom, vtedy vypil 35...a dnes taha ooovela viac, bude z neho valibuk🙂)) Ale co? No, nedam mu, ked je taky sladky, ked hlada s otvorenou pusinkou ako vrabcek? .))) 🙂 🙂 🙂

sakura77
11. dec 2009

my sme papali v takej dobe cca uz 60ml-akokedy,niekedy cucla len zo 40...
lucida,popozeraj na nete,ja som videla tie sacky aj od inej znacky podstatne lacnejsie,ak sa mi podari najst nahodim ti link

zuzu1980
11. dec 2009

medela tiez ma sacky a u nas predavaju aj znacku Gerber, tie su lacnejsie (teda za rovnaku cenu ich je 2x viac)

zuzu1980
11. dec 2009

Adamko sa prave rozprava s plysovou opicou, tak som zatial cosi poupratovala a ideme sa prevetrat na balkon... u nas uz su teploty hlboko pod mrazom a kopec snehu...

deina
11. dec 2009

Ja som mrazila do avent poharikov, ktore som predtym pri Miskovi vyuzivala na prikrmy (samozrejme som ich predtym sterilizovala). Ale uz sa mi vsetko namrazene minulo, ked sme mali krizu... a teraz je toho mlieka tak akurat, ze nemusim davat UM, ale nemam ani nazvys, neviem zamrazovat.

tilly
autor
11. dec 2009

zuzu a to ho tým prebalovaním nezobudíš?

bodzlomu, to majú v lekárni tie laktobacilky, niekto to tu dáva bábätku, len už neviem kto... ten dophilus, to sú probiotiká 😉

deina
11. dec 2009

Vcera som kupovala tie dophilus probiotika, zeby mi to mohlo pomoct s kakanim a ta lekarnicka na mna kukala akoby som ho otravit chcela. Ze to nie je dobre pre male deti. 😨 Blbost, nie? Ved probiotika sa davaju aj do um, tak preco by boli nevhodne?

zuzu1980
11. dec 2009

tilly, o 3 v noci sa vacsinou nezobudi, ani ked ho opatrne prebalim (len zo spanku mrnci ze je hladny a stiahne celu flasu) o 6 rano sa zobudi, tam tolko stastia nemam...

deina, o probiotikach nic neviem, ale ved viacere mamicky ich tu spominali v novembrovkach a vsetky vraveli ze pomohlo....