Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@mima595 skusala som, sice nie s flasou, ale... 😉 a hadam kym pojde do skoly, sa odvazi pustit... 😀
@saxana123 až moc 🙂 Saša ráno vstane a večer, ked ja už odpadávam, ona je ešte len vtedy v tom najlepšom... chodí od 11 mesiacov, čiže už nepadá, nepotrebuje moje ruky na postavenie, stala sa z nej samostatná jednotka a maminke je teraz uuuužasne 🙂) takto by som chcela, aby ostala navždy 🙂 také su zlate v tomto veku tie deturence, len štebocu, tulkaju sa, ešte nepapuluju.... jaaj, teraz som spokojná mamina 🙂
suhlasim ze toto je jedno z najkrajsich obdobi, pamatam si ze moj syn od 1 do 2 r. bol neskutocne podareny, nebol den co by som sa na nom nezasmiala, od 2 r. som ho brala viac menej ako "partaka" - to uz deti vypravaju a su straaasne zlate a muuuudre. Teraz ako skolkar je niekedy maly pubertak... ale aj tak kazde obdobie ma svoje caro 🙂
@mamiedi tato tema je ovorena pre vsetky mile a uprimne duse, ktore maju dieta narodene v novembri 2009 /alebo ich povodny termin bol vtedy/ 🙂 ...cize to bola poznamka v dobrom, ze kde ste boli doteraz 😉 ..nie je za tym skryte nic
a co sa tu riesi?..ako asi v kazdej teme..vsetko a nic 😀 😀 😀 ..koho co trapi, aky mal den, pochvalime sa svojimi ale hlavne detskymi uspechmi, vyzalujeme sa z toho, co nas dnes potrapilo...proste pokecame o kazdodennych radostiach a starostiach
na zapareny zadocek..naj je umyt cistou vodou, utriet a nechat dosusit na holo, nech si dieta pobeha..nam sa ovedcila kombinacia sudocrem a SOS kremik od Nivei ..ja som zistila, ze ak mu nakremujem, co i len trosku vlhky zadocek, tak v momente je problem..cize ja mu fukam ritku /ustami, nie fenom 😀 😀 /, aby ju mal dokonale suchu a az potom, ked sa nikde neleskne tak nakremujem ale len jemnu vrstvu, nech pokozka dycha/
ja by som najradsej odstrelila susedovho psa /inak som psickar/...ma zachvaty hodinoveho stekania..a najcastejsie akurat ked uspavam maleho...a kedze uz vie ako robi havko, tak miest spanku sa mu snazi odpovedat...nie ako nas pes, co ticho spinka na gauci s hlavou polozenou na vankusiku
😝 @strapco13 no a ja že z čoho má bobula už druhýx za mesiac vyrážky... my tiež len čistá voda vtedy, žiadne vlhčené a imazol, za dva-tri dni je pokoj, len asi fakt musim davat pozot aj ja na tu vlhkost...
apropo pes, ja mam 5 ročnu dámu, ktorej najoblubenejšia činnost je jedenie a spanie, koker pod nami, labrador! vedla nás... čo budem hovorit, na psov sa nehnevam, len každý den preklínam poštarku, čo im tam vyzvána, šak za tých 20 rokov sa mohla naučit, že cez den tam nikto nebude doma 😝 😝
@kalifa28 postarky..a ked mas nejaku zasielku tak vtedy just nezazvonia a len ti hodia oznamenie..ze adresat nezastihnuty 😝
moj pes spi urcite viac ako moje dieta
my spime..teda spavali sme úmaly zacal spat celu noc 😵 / v posteli vsetci..lebo po prvom zobudeni ide maly k nam do postele /ja zaspim popri kojeni a nechce sa mi ho prekladat/..cize mm ma svoju polovicu postele, na mojej som ja, maly a pes 😠 😀 ..som zvedava, kde budem spat ja, ked pride dalsie dieta do postele 😅
no mne sa krpana zrovna vyhadzala na pipine,nechapem,par takych vyraziek tam ma,pritom ritula cista,tak neviem co to je akoze...ona inak nemava ani zadocek zapareny,snad raz sa nam stalo,ked sa dokadila a nemala som ju kde v rychlosti prebalit
vidim ze aj vy mavate problem s nocnym spanim...co mam kamosky s detmi podobneho veku, teda vacsinou od roka do roka a pol...tak vsetky maju problem a to mali casy kedy im deti aj prespali noc(co nam sa nestalo ani naaahodou).
Je tu niekto kto taky problem mal a vyriesil ho nejako? Ja chcem nejaky recept na spanie... 😅
@jamajka31 nam teraz zacal spat celu noc 😵 😵 😵 od 9 do 7 cca ...ako som to dosiahla?..nenutila som ho spat sameho ked nechcel, dojcil sa kedy chcel, po prvom prebudeni spal s nami...cize som mu vysla v ustrety a on sa v noci nepotreboval uistovat, ci som tam a spi
a mozno za to moze to, ze som tehu a teraz kleslo mliecko vplyvom hormonov, kedze sa zmenilo na kolostrum...tak si pvedal, ze sa mu neoplati vstavat, kvoli tomu 😅
tak skus otehu 😅 ale nemas zaruku, ze to zaberie 😅
@strapco13 no maly spi s nami a asi pred mesiacom bol este stav ze som mu dala kedy si zaziadal...ale ziadnu odmenu som si i tak nezasluzila ☹ no co uz.. ale pouvazujem nad tym otehu... ale povedala si dobru vetu, ak sa mu neoplati vstavat, tak nevstane... natriem si bradavky citronom 😀
@jamajka31 nepotesim ta...moj mi slohol flasku s tou citronkou do caju..nejak ju otvoril..tak som ho nechala, ze ved sa napije , zisti a vrati..hovby..malemu to chutilo 😀 😀 😀 normalne si logal z toho, kym som stihla dobehnut
a ocot..zjedol aj kysle nakladane uhorky 😀 😀 😀 ..dozadoval sa, dala som mu uchutnat, ze zisti a da pokoj...no urcite, este sa tvaril, ze mnam, mnam
ale on je zrut..on zezere vsetko vratane mna..cez den by bol najradsej nonstop na prsku..no chlap 😀
ahojte maminky, chcela by som sa spytat ako sa s detickami hravate? Dochadza mi fantazia, hraciek ma plnu (skoro som povedala prdel 😀 ) krabicu, ci dve... ked mu citam, malokedy vydrzi lebo hned mi knizku vezme a odchadza s nou do neznama...
@yennn my si staviame kocky, hrame sa s autami, s babikami, s domacou plastelinou, gulame si loptu, tancujeme, skaceme na fitlopte. Knizku citame az vecer pred spanim, sam si vyberie, ktoru chce a tu si spolu prejdeme.
@yennn : Niekde som raz citala, ze dobry sposob ako zabavit taketo male dietatko je trenovat s nim chodzu po schodoch v panelaku. 🙂 Vyskusaj, mozno to tvojho drobceka bude bavit. Moja Silvinka sa taha na schody pred kazdym vchodom v nasom panelaku. A vies, je to aj unavne, potom lepsie spinka. 🙂
Inak ju tiez vsetko bavi len par minut a tak stale musim spekulovat ako ju zabavit. U nas funguju skor dievcenske zabavky - varenie v detskej kuchynke, kocikovanie babiky, krmenie babik a plysakov, kreslenie kriedou na tabulu, hranie sa s doktorskym kufrikom....a skoro som zabudla, strasne rada sa hra so stipcami (vysypat z kosika, poukladat naspat, rozhadzat a tak dookola.)
@strapco13 nas ma taku knizku z teska, tam su tiez zvieratka čo sa daju vyberat, s tym sa dokaze hrat hodiny .)))
inac mame za sebou prve modriny a bozule :(( včera sa udrel u kamosky do skrine akurat na hranu čielkom :( som tam chvilu nebola a v sobotu zase o stol nejak strati rovnovahu a kusol si do pusy tak krviii kopu som sa viac zlakla ako on :(
@strapco13 a navyse uz dlho vie z postele zliezat tak som rano sla odniest niečo ze reku bude chciet zojde ta zdruzgal sa ani neviem kde sa buchol :( no on prve čo mal tak neviem ani kde sa poskrabal na lytku ked sa este plazil cez cele lytko mal chrastu a teraz taku jazvu ale pomaly mizne, len som z toho taka bo teraz naraz velakrat sa buchol a kolkokrat uz zo sedu supol zo sebou na zem a buchol hlavu :((( zakazdym som sa bala
u nas najvacsi hit - rozhadzovanie CD po obyvacke a potom naspat ich nastokava na drziak 😉
len ich vyhadze 100 a naspat posklada 5 😀 a už nam nejde skoro ziadne DVD, vsetky su poskriabane
ale je to lepsie, ako tie kruzky z Tesca, ie posklada raz - dva, toto mu trva aj dlhsie
@mima595 tak ja mam knizky, ktore uz nechcem, ale zatial neviem čo s nimi v pracovni ulozene na krabici a maly ked ide okolo tak ma zabavu a pozhaduje ich po jednej na zem, potom poviem ze urobil neporiadok, ze ideme upratat, tak ich začne zdvihat a podavat mi, samozrejme, ja ich upracem skor, ako mi poda vsetky, bo by sme ich upratovali pol hodinu 😀 (hmmm, to nie je zly napad, aspon nebudem vymyslat inu zabavku 😉 ) a tak to ide dookola, ak nahodou prejde okolo bez povsimnutia, tak určite zdrha z obyvky k počitaču a ma niečo za lubom 🙂
@gabika7706 @sunshine13 @strapco13 babulky dakujem za rady. 🙂 No u nas tiez rozhadzovanie, vytahovanie veci zo skrin a podobne je zabavka c. 1, lenze to ja nepokladam za riadenu zabavu, a v tom ho nechcem samozrejme podporovat 😉, a ak by mohol tak pomaha mame vykladat veci z umyvacky, ale to uz 2x skoncilo vysmarenym poharom na dlazku ☹ Ale napriklad v niecom sme asi pozadu, on plysakov vobec napriklad nevnima, takze nehrozi ze by ich krmil alebo podobne.... 😒
@yennn nas krmi len anabelu, co zdedil po starsej sestre, ta ma flasu, cumel, place, grga, spi, tak to sa mu paci, inak s beznymi plysakmi sa nebavi vobec. Musi to hrat alebo rozpravat, v tomto je ten pes FP u nas No1. No ale samozrejme, ze v kuchyni je u nas denne ako po vybuchu, ked nieco hladame, zvycajne to najdeme v suflikoch v linke 😀 (mobily, pera, hracky, papuce...atd) Uz mi znicil mixer (slahac s metlickami - tie mam osobitne), mala som ho v krabici, je to jeho oblubena hracka, taha to po byte za snuru, pritom tych hraciek na tahanie maaaame, ale mixer je asi v niecom iny...Ked varim, inu moznost ako nechat ho vyhadzovat veci z linky ani nemam. Starsia mala vyhradenu skrinku, do inych neliezla, mlademu mozem tisic krat povedat, ze len tu, len toto, ostatne je nono..ma v pazi 😠 Umyvacku nakladam a vykladam zasadne ked spi 🙂
@yennn to krmenie plysakov a babik odkukala Silvinka od svojej stvorrocnej sestricky Vikinky. Snazi sa ju vo vsetkom napodobnovat a zaujimaju ju len tie hracky, s ktorymi sa hra Viki. Ked jej ponuknem na hranie nieco urcene pre jej vekovu kategoriu, tak nehrozi, ze by ju to zaujalo. Starsi surodenec je pre tych drobcov dobrou inspiraciou.
@gabika7706 @sunshine13 vidis tak inspiracia starsim surodencom mi nenapadla. To u nas nehrozi, kedze ziadneho nemame 😉

@adka_praha - skus jej dat umelohmotnu flasu pol litrovu prazdnu do ruky... vtedy maju deti pocit, že sa niecoho drzia