Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@gabika7706 dakujem si ma trocha potesila...sestra ma 2,5 rocneho chlapceka a vravi ze sa nemam stresovat ze jej sa vsetky deti zacali pýtat az okolo 3 rokov ten najmladsi jej ani na nocnik nesadne....
Ja som si tiez myslela ze sa nam to podari skorej koli zapalom ktore ma nielen na kozicke ale aj gyn vytery nie su dobre... uz sme aj atb brali a plienky nam robia dobre iba tie gaga...smiesne co najlacnejsie plienky...ale ked bola malinka sme pouzivali aj z DM ibaze po stahovani nemame taky pristup do DM ako do tesco...ok vyskusam mozno neuskodia...
@fide nas na nocniku nikdy nesedel, my rovno wc 😉 my pouzivame od narodenia Pampers, najprv tie biele Pampers Premium a teraz tie "gatkove", spokojnost...vyskusala som DM, ked sme tie biele v nasej velkosti nevedeli zohnat, ale nebola som spokojna, su hrube, maly ich velmi rychlo precikal (pampers vobec), o inom ani nehovorim...takze my len pampers 🙂
@gabika7706 nam neide o precikanie, aj ked nam Eli najskor pampers precikala ..skor ale ide o zlozenie tej plienky .. tie mikrokristaliky nam vyvolavali brutalnu alergiu (krvave pluzgiere)... od malinka to riesime u koznej dr. s babe krempastou :( nevadi mi ze su plienky hrubsie hlavne nech nie je krvava ritka ...preto ju chcem co najskor odplienkovat ale sa mi to nedarí....To ze vy len do wc je asi aj tym ze sa k myse viete postavit a tak cikat ze?? 😎
@fide no nie, zo zaciatku sedel ako jeho sestra, teraz sa uz ucime aj postojacky
ta alergia je neprijemna, tak drzim palce, nech sa vam to podari co najskor
ahojte baby,drobec ma plienku ked ide spinkat alebo ked ideme do mesta.vacsinou sa mi vykaka do plienky a potom len ukaze na zadok a povie amba...teraz cez sviatky mu vychadzala horna patka a chyba nam uz len posledna.potom bude konecne so zubkami pokoj...
co ma trapi viac,ze mi malo rozprava.ked aj ideme svokrovcom,tak hned sa pytaju ci uz nieco hovori okrem hava 😖 mame kupene knizky z ktorych mu citam,maleho to bavi...ked chce nieco vediet tak ukaze prstom a povie toto..posledne dva dni sa naucil povedat kava dufam ze to pojde uz len lepsie...posledny mesiac sa ucime abecedu,vobec ho nenutim,jednoducho chcel sam...uz rozozna par pismeniek...
co sa tyka aktivity,tak je hrozne hyperaktivny,chvilku neobsedi.stale nieco vymysla 🙂
@marika13 no vidis ty uz davas plienku iba prilezitostne a nerozprava ti poriadne a nasa dáma rozpráva vsetko uplne plynule. Dokáze prist k manzelovi a poveat mu tatinko kakava som posim pebajit cipe ma jitka. a ked ju vezme na ruky tak sa ho opýta: Vádzes tatinko ? som tazka co ? ( manzel mal 23.12 uraz a strasne ho boli chrbat tak sa stara aby ocka nebolel) 😎 a vselijake otázky typu :prečo? a my nestačíme odpovedať... Dnes je prvý deň, čo sme nedali plienku ale gaťurky mame ich asi 15 ks tak hadam budu stacit... dnes sa nam stala nehoda iba 2x ianc uz od davna ju dávame na nocnik aj pekne urobi potrebu ale to ze sa to robi iba do nocnika este nema v hlave ...najhorsie je to ze ja nemozem v kuse za nou chodit a davat ju na nocnik ...som na rizikovom a ledva prejdem na Wc a nie to este vkuse menit pocikane gatusky...toto nas riadne brzdi...
@fide malinka ti krasne hovori, o tom ja mozem len snivat 😔 hovori si tou svojou recou a ani ja mu nerozumiem...aspon ze ked nieco chce ukaze prstom a povie toto....dufam,ze ked pojde do skolky to bude lepsie
dnes sme mali nehodu.vykakal sa mi do slipov...ide si sadnut na wc az ked ma po...pol roka mi krasne cika do wecka,len s tym kakom sa niekedy stane nehoda...
tolko gatiek vam urcite bude stacit 😉 my mame len 6 ks a 2 ks mam este nedotknute 🙂 malinka sa nauci pytat ved ked tak pekne rozprava,len este si to tak neuvedomuje...drzim palce s odplienkovanim
@marika13 dakujem za povzbudive slova.. Eli sami skor pocika ako pokaka, uz viem kedy kaka tak vzdy ju dam na nocnik a ked tam najdeme hojenko je oslava... 😎 ona sa niekedy aj sama vypýta cikat ale to väcsinou ked ju davame spat tak krici z ppostielky ze chce cikat a ked ju dame tak sa naozj vycika ..ale dnes joj .....ked sa jej nepytam ja tak krici vodicka ked uz je dole nohami....ako dlho to trvalo vam ??? alebo je to tak individualne ze sa nemam ani pytat???
@fide my sme zacinali najprv so serblikom,ale nechcel na nom vobec sedavat...bolo mu to pohodlne po stojacky 🙂 potom nas sledoval kam chodime my,tak zacal chodit aj on...
niekedy mi povie,ze mama ciii a chyti sa v rozkroku a vtedy viem ze musime ist cikat a niekedy ma ani nevola,len pocujem ako splachuje zachod...vtedy musim ist tiez za nim,lebo sa mu paci splachovanie a bol by tam aj pol dna 😝 a parkrat sa pohral s wc kefou,no to bola pohroma...
@marika13 Vies lenze moja dama sa ma opýta preco nemozem penku? lebo si uz velká a velke dievatka cikaju do nocnicka alebo zachodika ... ona a peco??? takze filozofie by bolo len skutek utek 😀 my zasa chodime stale umyvat ruky... to ked ide do kupelne tak viem ze kym sa ja alebo manzel za nou dokmaseme uz aj terba prezliekat tricko ...ale vytazoslavne krici cista som vies maminka...a po chvili zas teba duhe ticko toto moke je budem chovucka...
🙂 toho rozprávania sa obávam tá naša je strašne ukecaná a navymýšľa si toho...... už sa tešíme na škôlku ☹ mala by nastúpiť už od 1. februára tak som zvedavá. Cinanie zvláda celkom dobre no sem tam jej ujde, ale to iba niekedy. Mz máme problém dostať ju z nočníka. Ked ráno zasadne tak sedí a sedí aj 45. minút 😒 hrá sa, číta no hotové umenie dostať ju z nočníka..tak uvidíme čo nám noveho donesie zo škôlky ...
@zuzuzu1977 no my mame skolku 30 metrov od domu.. takze ked je teplo a su deti na dvore je v kuse s nimi aj si riaditelka sama pre nu dojde 🙂 aj cez cely rok tam chodime kazdy stvrtok takze to man problem robit nebude.Uz viem presne co ju musim naucit kym do skolky pojde resp. co mi ju v skolke nenaucia...ako napr. mame problem s tym ze dava aj lavu ruku do jedla. Krasne sa mi sama napapa ale lavou si pomaha. Myslela som ze sa to v skolke zmení ale raz tam zostala a namiesto toho aby ju upozornili ze sa rukou neide do jedla zozadu sa na nej bavili...tak sama sa to asi nenauci... 😢 no a dalsia vec je to cikanie tiez dokaze sediet na serbli aj 2 hodiny ak treba ale jednoducho ak na nu dojde a je oblecena tak je to v gatiach. Ale ak je hola sama dojde a sadne si na nocnik ze iddem cikat...tak ju ale nemozem nechat behat holu...a uz vobec nie teraz...
🙂 aj my máme školku pred domom no teraz je dost chladno a kím ju pozobliekajú tak neverím že vydrží 😉 a s tým jedením to sa ešte natrápime....ale segrin syn má 8 a som z neho na nervy ako je ...takže Lara niekedy 😉 krajšie je ako on. Dufam že nebude vyvádzať 😉 že nechce chodiť, zatial každému vykladá že : "ja kolka" tak uvidíme 😎
mi sme novembrovy kolkateho ste
@gabika7706 aj my musime len pampers lebo ine neznesie a my sme boli kvoli tomu aj u koznej a teraz ich uz pouzivane menej od minuleho roka tak sa to zlepsilo.
@radodajka my 23.11. 🙂
@gabika7706 my sme 14.11.
@radodajka ahoj,tu sa to ako pekne rozpisalo 😉 ,dlho som tu nebola.drobec mi uz s rozpravanim pekne pokrocil...chodime poctivo k logopedicke boli sme tam 2krat a teraz v piatok zase pojdeme...snazi sa opakovat a celkom mu to aj ide...pridava zapory,dokonca uz povedal sloveso v minulom case,tak sa z neho vsetci tesime...este zo zartu si s mm hovorime,ze hlavne je ze si vypyta jest a pit a ist na wecko
Idú vám už detičky v septembri do škôlky?
Super,aj moja. Ona sa uz velmi tesi,stale hovori,ze ona ide SAMA do skolky 😀 Troska sa obavam za to,ze ked tam bude dennodenne,ci sa jej to aj vtedy bude tak pacit 😖 Ale inak sa aj tesim,lebo je mala nezbednicka..
nas zatial v septembri asi nenastupi, dcera nastupuje do skoly, budeme mat dost chaosu doma rano aj bez nastupu do skolky 🙂 sam ani do skolky ist nechce, chce chodit so sestrou do skoly.. tak uvidime, kedy nastupi, ci az po 3. narodeninach, alebo v novom roku.

@fide my mame Pampers, ale videla som aj Babylove tusim. A netrap sa kvoli odplienkovaniu, starsiu som musela viac-menej nasilne zacat oducat v 26. mesiaci a dodnes mi je z toho zle, ked si na to spomeniem...no Dr na gynde na mna tlacila, ze ju musim odplienkovat, inak sa problemov nezbavime 😒 dnes by som to urcite takto neriesila. Kazde dieta je na to pripravene v inom veku, do 3 rokov v pohode. Ja som mala obidva tehu rizikove, takze viem ako sa citis, ale mala to zvladne, ked bude pre nu ten spravny cas 😉