Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma ja neviem, sú to tie prvé tehu odbery, asi krvný obraz, skupina, HIV, toxoplazmóza a neviem čo ešte
a to nabudúce budú tie triple testy (AFP)
@zlatulienka jaaj tak to asi nieco ako u vseobecneho na preventivke,ten krvny obraz...bielkoviny, zelezo, tie infekcne protilatky a tak. Kokso, uz sa netesim, aky zas budem mat cholesterol 😖 Ale mozno ten sa nerobi...netusim 🙂
@urma ja som si dala čaj a toast a musela som na druhý deň prísť nalačno - tak neviem neviem - práve krvné testy a HIV musíš byť nalačno, toxo a rubeloa a ostatné choroby môžeš papať :( na screening môžeš papať
u nás mi hovorili 2tt na rubeolu, toxo a hiv a krvné na druhý deň. len ten screening som sa už nepýtala ... kamoška mi písala že to je za 4 dni ... tak sa vraciam k heslo - žiadne správy dobré správy 😀
@takitak to chces povedat, ze ked mas HIV virus, tak najedena ho mat budes a na lacno nevyde ? 😀 Ale co, ja teda budem hladna, to vydrzim..aj minule som bola nalacno aj ked nie az tak naschval a to mi akurat ziadnu krv nebrali 😝 len sono. Istota je istota, tiez sa mi tam nechce cakat tu radu kazdy den. Diik.
mna caka zajtra nejake to vysetrenie a odber krvi...neviete kolko to trva a co setko sa tam testuje? a robia sa aj testy ze ci babo normalne fyzicky a psychicky??a ak ano tak kedy asi a ked to robia??
@urma no to ja neviem - dúfam že nie 😀 iba si myslím že to nie je len hiv ale aj iné a kto vie ??? ja fakt nemám šajnu, ale ja som kvôli ivf musela chodiť na hiv testy a testy pohl.chorôb aj s manželom každých 6mesiacov, a vždy ma na to obvoďáčka alebo inde upozornila že musím nalačno ... ja si robím k lekárovi desiatu, odovzdám krv a potom sa cpem na chodbe - aj čaj si varím do minitermosky ... je mi vždy tak ľúto tých čo tam sedia a čakajú na príjem do nemocky na operáciu - hladní, smädní a ja sa tam napchávam - ale žiaľ 😝 dlšie nevydržím a jesť na wc by zase nechutilo mne ...
@urma hej, zbytocne. ale riadne ma to vytocilo. a inak pikoska. ked som rodila tami, tak ma rodila taka vysusena dr mlada. a hned pri porode alebo tesne po nom /asi po nom/ mi povedala, ze som tucna a musim schudnut. ja som jej povedala, ze nemoze byt kazdy vysuseny. akoze v tej bolesti som si asi neuvedomovala, co hovorim a mozno aj hej. kedze ona taka bola. a do porodnej spravy mi napisala, ze nespolupracuje a odvrava ci daco take.
@takitak jasne, nie je to len HIV ale podla mna aj syfilis ... asi tieto pohlavne prenosne veci, co sa robia aj pred asistovanou reprodukciou. Vtedy sa to robi u oboch partnerov, aby CAR neprispel k vyrobe takto poskodeneho embrya no a teraz, ked uz sme si ich vyrobili, tak preto, zeby este vcas navrhli potrat. Su to vazne choroby prenosne na dieta a neni sanca, zeby ich to obislo 😝
@rene82 😀 teraz sa na tom mozeme len porehotat..Akoze niekto sa neciti, taketo hlasky pustat na rodicku.
Jednej sa stalo, ze jej po porode splechla Dr. ze sa malo snazila.... To dietatko bol patologicky novorodenec, ozivovali mu srdiecko, nastastie vsetko dobre dopadlo, ale museli ho aj prevazat tesne po narodeni do inej porodnice-uplne ineho mesta a mamicka jasne ostala lezat tam, kde porodila.
caute babule. je sice skoro, ale uz ocumujem kociky. 😀 na bazare predavaju aj samostatne vanicky, len mi nejde do hlavy,kde splasim potom konstrukciu?? 😕 hmm??
čaute kočeny ako sa mávame?
Ja mám črevnú chrípku alebo čo to. ☹((A malá ani nehovorím. ☹(( Dúfam že vy si tu nažívate zdravíčku 😅
@zlatulienka To som aj ja zvedavá 😉 A bolo to na tej škále jednoznačne rozpoznateľné? Niektoré baby písali, že sa to nepribližovalo k žiadnej farbe, čo tam bola. Chlapi majú niekedy divné reakcie, ale asi sa len snažia byť vtipní. Určite sa na ňu teší 😉
@takitak V týchto prípadoch zvyknú volať, lebo potom odporúčajú amniocentézu, a to treba stihnúť včas. Ja som raz taký problém mala a volali mi hneď. To bolo prvý a zatiaľ aj posledný raz, čo mi volali 😀
@urma Ak Ti budú robiť screening, tak treba ísť nalačno, ale mne ho robili až v 12tt a sestrička ma na to vopred upozornila. Ak ideš len na klasické odbery, tak si môžeš dať ľahké raňajky 😉
@sunday1 našla som že výsledok trvá 1 - 1,5 hod, takže ak počítam že to tam posielajú, tak fakt tie 4-5 dní - tak už nech ten telefón nezvoní 😝
prikladám príspevok, sú tam aj tt kedy a čo ...
@sunday1 no že som s tým vôbec začínala ... ináč som čítala že v 14tt už malé počuje a toto so našla
"Ak si neviete spomenúť na žiadnu uspávanku, spievajte dieťatku v brušku čokoľvek. Alebo im pustite hudbu z prehrávača. Detičky v brušku majú najradšej Mozarta a Vivaldiho. Naopak, nemajú v obľube Beethovena, Wagnera ani tvrdý rock. A myslím, že ani techno by sa im nerátalo"
tak asi zavolám do funrádia čo mi celý deň ide či by nemohli doplniť hudobný výber o mozarta a vivaldiho 😀 a nejakú tú uspávanku 😀 - i keď čokoľvek je lepšie ako môj spev - nehovoriac o manželovom 🙂
@sunday1 sedelo to presne, farba bola taká tmavoružová s mierne fialovým nádychom 😉
@zlatulienka Tak je to super, ešte sono a môžeš začať kupovať výbavičku 😉
@zlatulienka ak sa mozem spytat v ktorom tyzdni si si robila a ktory test?dakujem 🙂
@katkarv Kati, Woman secret Girl or boy, podľa posl. MS som 11+4, podľa UTZ 12+2
tak neviem, či som nemala ešte počkať, či to nebolo skoro 😠 na teste píšu, že je určený na použitie od 10tt
@zlatulienka ja som dnes podla ms 10+6 podla sono 11+1 tak este kus pockam.Kupila si ho v lekarni?Aka cena?
@katkarv dostala som ho pred pol rokom ako darček od kámošky, ale nepoužila som ho vtedy (kvôli MA v 11tt), v lekárni som ho videla za 32€, sa mi to zdá dosť, keďže sú na to nie nejaké extra referencie, keby som prihodila ešte skoro takú sumu, tak mám 100%-ný výsledok z Genetonu
@marissenka ahoj, koupis si sportak s tou konstrukci, bo vanicky nove k tomu jsou hrzne drahe.)
@zlatulienka no tak to nie si sama....ja už tiež vyzerám ako v piatom mesiaci....

ahojte. ked sa bavite o spani. tak ja pouzivam vankus na kojenie a spim na boku. tym vankusom si ciastocne podlozim brusko a potom medzi kolena. tak som to pouzivala aj pri predchadzajucom tehu a pomahalo to.
@maxara no aj ja mam tuk vsade. dokonca ma dr na utz sprdla, ze som tucna /co ja dobre viem/ a ze som pred tehu mala schudnut. inak neni to moja dr, lebo chodim do nemocky a tam dr utz v ambulancii nema. je tam zvlast amb na utz a tam su ini doktori. akoze ja tieto reci neznasam, lebo ked sa schudnut nedari, tak sa nedari a nemoze byt kazdy chuducky. teba nikto nesprdol?