Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv Aha. 🙂 Aj ja mám postieľku po bambuľke. 14 ročná postieľka ale stále ako nová. 😵 Tak nám tu už od marca stojí v spálni. 😅 🙂 Len matrac som dokúpila. 🙂 Ale ak sa konečne zadarí,tak táto postieľka bude v spálni a do izbietky pre drobca sa kúpi ten Safari (klups) nábytok. 😵 🙂
A Julinka sa teší na súrodenca? 🙂
@nelicefo ja som mala pre julinku ešte postieľku po mne. lenže keď sa už vedela v nej postaviť, tak skákala a skákala, až ju celú rozhegala. tak sme museli kúpiť druhú. nekupovala som novú. bola po dvoch deťoch, ale ako nová. len na vrchu bolo poznať po brúsení zúbkov 😀 ale tak to sa ošmirglovalo a prelakovalo. takže ostala ako nová. len som zvedavá, v akom stave mi ju vráti švagriná. no budem dúfať, že v dobrom, veď malý má len 8 mesiacov. 😝
julinka sa veľmi teší na súrodenca. však je jej vymodlený. dva roky prosíkala 😀 no my sme najprv museli vyriešiť bývanie a potom nejaké zázemie som si musela v robote spraviť. takže nám to trvalo 2 roky, splniť jej sen. ale o to krajšie to vníma. 🙂
my máme väčší 2i byt. julinka má svoju izbičku a my máme obývačku spravenú aj na spanie. v noci bude bábo v obývačke pri nás a cez deň môže spať v ich izbičke 🙂 izby sú veľké 22 štvorcov, tak sa to dá pekne 🙂
@nelicefo ja mám 2 postielky, jednu bielu historickú - masívnu, ktorá má 46 rokov- ale vyzerá stále krásne....a druhú bukovú novú / po Tami 3 ročnú, ale bola v nej len máličko, mali sme ju v obývačke - kde sa v nej prehrala/. V tej historickej spávala, je väčšia ako klasic.postieľka, má sklapateľný bok, aj výškovo nastaviteľná.....ešte mám i kolísku, ale keďže boky sú vypletané - tak sa v nej len hrávala, lebo cez noc cez boky kolísky som na bábätko nevidela.
@darinkazv 🙂 Jasné,chápem. 🙂 Neboj v dobrom stave ti ju vráti. 🙂 Po takom drobcovi. 🙂 Bože čo by som ja dala za bytík. 🙂 My máme veľké sprepáčením hovado,domisko veľký......(a to sme iba traja)Náklady vysoké,keďže aj poschodie(spaciu časť) musíme vykurovať. Malá má 2 izby,mm pracovňu,spálňa veľká,šatník. Ale za to kúpeľne malé. 😀 😀 😀 😝 A obývačku telocvičňu normálne. 😝 A o upratovaní ani nehovorím. 😝 Ale tak pomaličky si ho robíme a ak sa podarí,tak si kúpime holobyt,spravíme podľa naších predstáv,dom predáme a chatu tiež,a postavíme nejakú menšiu. 😝
@nelicefo tak na upratovanie to nie je nič moc, ale toho priestoruuuuu. to ti závidím. ja by som brala, keby sme mali ešte aspoň jednu izbu. zišlo by sa. aj keď každá izby má 22štvorcov, čo je dosť na panelákové byty, ale aj tak. radšej tri menšie, než dve veľké 😝
@janka273 ja som uvažovala kúpiť postieľku novú, ale tie moderné teraz nemajú posuvnú bočnicu, len vyberateľné paličky dve. to mi vadí. my máme tú postieľku s nastaviteľným roštom, posuvnou bočnicou. bočnica sa dá dať aj úplne dolu a tak väčšie dieťatko už nemusíš vyberať, proste samé vylezie 😉 my sme tú bočnicu malej dali preč ešte pred dovršením 2 rokov. bolo to super. len aby nespadla pri spaní na zem z postele, tak sme jej tam spravili takú zábranu odoberateľnú
@nelicefo odfotím ju 🙂 , ale je zatiaľ zabalená na povale, vo februári ju poskladáme a ukážeme 🙂
@darinkazv - presne aj ja mám tú novú - len na hranie, bok sa nedal sklopiť -a zdala sa mi aj labilná, a tá historická má presne takú bočnú stranu - tak ako píšeš, a Tami v nej spávala tak ako Julinka - a nemusela som sa báť, že z nej vypadne 🙂 a má ešte aj kolieska
@baranovadanka aha,nepoznam 🙂 Ale je dobre ze si spokojna.
tak sme absolvovali usg ale kus som smutns,manzel videl vsetko a ja nic ☹ aj take nepodarene foto nam dal ☹ Ale aspon mame NT 0,9mm a maqnzel sa velmi vytesoval ze videl nase babo,ze sa mrvilo,rozhadzovalo ruckami 🙂
Ahojte.
Konecne som sa dopracovala az sem.. Prd som dnes zistila, lebo dr je v nemocnici, ma nejaky problem s oblickami a vraj by mal byt fit do piatku, takze poradnu mam presunutu na pondelok. Ale brali mi aspon krv na afp, v piatok budem mat vysledok, mam si zavolat, lebo som sestricke vravela o mojich hroznych snoch a ze by som chcela ist na to morfosono k takemu specializovanemu dr a chvilku sa pozastvovala, ze co si myslim, ze mi povie a co potom. tak som jej povedala, ze sa spolieham, ze mi povie, ze je vsetko v poriadku a ked nie, tak sa aspon zariadim, ale tie sny su strasne. A potom sa este trosku smiala, ze vsetky tehulky ako stresuju, ale opat som ju uzemnila, ze toto je presne ten pripad, kedy budem rada za hysterku, hlavne nech ma kuknu a bude to ok. Tak potom ma supla hned na pondelok a poznacila si aj, ze chcem ziadanku, keby som mala tendencie zabudnut 😅 . Bola som aj na diabetologii, lebo doktorom drbe.. nikdy som nemala cukor nad 5,1, toto bola najvyssia namerana hodnota a potom raz som mala zle urobeny OGTT a tam som mala 8,1 ale to by mal kazdy a uz ma aj nahnali k tej mrzani a uz ma aj ona nahana po kadejakych vysetreniach.. za tento mesiac som bola aspon 5krat na krvi po viacej skumaviek, tak neviem.. hadam mam aj o pol litra menej krvi a rozbodane ruky.. koho to bavi?? a navyse musim ist v piatok znova na ten debilny OGTT, drbne ma, ved ja nalacno nemozem fungovat ☹ grcam jak najata.. nehovoriac, ze zas pojdem o 10tyzdnov u gyndasa. ach jaaaj.
Aspon ze som si doma dnes presadila vonku nejake kry, co som mala zle umiestnene, tak som teraz aspon trosku spokofon a este som si poluskala zopar gastanov, co mi nervy obalilo..
Inak, necitala som vas este, ale vcera ked som si myslela, ze budem mat na vas chvilku, tak som nazrela a vsimla si, ze @janka273 prisla o hematom a ze to vyzera na chlapciatko, takze gratulujeeeeem 😵 a gratulka aj @katkarv k super spravickam z poradne 😉
@takitak 😀 tu som, chybala som ti?
pýtam sa preto, že to nie je povinné, a ja ked som čakala Miška tak sa to ani nerobilo, a dalšia vec je to spoplatnené u nás 35€, neviem či je to až také nevyhnutné...
@zuzub ja by som tiez bola radsej keby to bolo dobrovolne ze kto chce si to da kto nie tak nie. Mne to k stastiu nechybalo aj keby nt vyslo vyssie cakala by som do 20tt aby som vedela o co vlastne ide a co by too obnasalo resp ako sa da pomoct. Moj lekar je vsak na to meranie nazhaveny (aj preto ze je to ako usg preplacane poistovnou) tak si na tom potrppi ale mala som podmienku robit to cez brucho- cize slabsie ziarenie a v co najkratsom moznom case. Ja by som bola najradsej len keby som mala jeden usg v 20tom a hotovo. ale robia kolo toho cirkusy jak keby neviem co. Moj praveze hovoril ze ,,povinny" (rozumej odporucany) je lebo pomaha presnejsie vyhodnotit triple testy. ale to zavadzal lebo povinne nie je nic, mozes odmietnu cokolvek. Ale presne ako pises nevyhnutne to urcite nie je, pokial mamicka nema taku preferenciu.
@danka.chomka no to j zaujmave lebo mne moj gyndos povedal, že poistovna NT presvietenie nepraplaca, je to doplnok k screeningovým vyšetreniam a navyše na Slovensku môže toto meranie robiť len pár lekárov.
toto je zoznam lekárov
https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1
@zuzub preto hovorim ze je to skor len biznis podla mmna. Lebo salia matky ze to vedia merat s tym ake je to dolezite vysetrenie a pritom na to nemaju vycvik.ale vyfakturuju to ako bezny usg v 12 tom tyzdni avsak s neodborne meranymi hodnotami. Takze ja to meranie nepovazujem za relevantne. Ten zoznam je zrejme trosku neaktualny lebo viem ze este napr Dankovcik v KE je certifikovany na NT a nie je v tom zozname. Ale je to dobre pre orientaciu aj tak.
boze umrem, jeste 13hodin a ja uz ted umiram zvedavosti, ci je vsetko ok, vsude me picha :D, juuuuj, uz chcem bubacika videt

@darinkazv Aha. Tak nič. To vieš pracovná demencia. 😀 🙂 Dúfam že sa nehneváš. 🙂