icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

danka.chomka
5. okt 2011

@tinara23 mna v zaciatkoch pobolievali, ale nic brutalne a teraz ma uz bolia ovela ovela menej, resp len niekedy zriedka si to vsimnem. A k inym priznakom... ja som okrem unavy- aj to v zaciatkoch nemala ziadne priznaky az doteraz, ani brucho mi este nerastie. 😉 Sa s muzom smeje ze o chvilu si budu ludia mysliet ze som len fanaticka co chce otehotniet a vymysla si ze je tehotna 😀 Neobavaj sa.

@beronsche ja som s dulou v kontakte od zaciatku tehu ale zatial len cez mail lebo som sa objednavala k nej na preporodny kurz aj na cvicenie. U nas este velmi malo zien vola duly k porodom, lebo malo sa o nich vie. Co to stoji neviem, ked mam pravdu povedat 😅 No zistim a dam ti vediet. Ale som presvedcena ze k porodu ju budem potrebovat, niekoho kto uisti, pomoze, podpori doda doveru, poradi polohy pre lepsie zostupovanie babatka- ked tie matrony naokolo budu len spuchnuto sa tvarit 😀

@certica22 @evulilik a neviem ktora ste este kosicanka, ale bude tu uzasna akcia ceskej samostatnej porodnej asistentky o tehotenstve, priprave na porod, ako zvladat sestonedelie, na co si dat pozor v nemocnici ak by vas nieco z toho zaujimalo, prikladam sem info:
ZUZANA ŠTROMEROVÁ v KOŠICIACH
V nedeľu 23.10. 2011
Dobrá čajovňa, Mäsiarska 42 v Košiciach
09.00 -12.00 hod
13.00- 17.00 hod

Program:
9.00 -12.00 hod

Čo môžete urobiť aby ste prežili zdravé tehotenstvo, príprava na prirodzený pôrod, úľavové techniky pri pôrode.
13.00- 17.00 hod

Čo môže ohroziť prirodzený priebeh pôrodu, na čo dať pozor v pôrodnici a odpovede na Vaše otázky.

tajomna
5. okt 2011

ahojte dievčatá....tak my máme dnes za sebou poradňu,usg,nosovú kostičku a šijové prejaSnenie....nosová kostička v poriadku,to prejasnenie máme 0.9-že to je výborné a bábo sa tak mrvilo že ho nevedel doki ani zmerať,vyzeralo akoby niekoho kopalo....xixi...a ja som bola v takom strese že som mala vysoký tlak....a po usg záhadne klesol...tak sa teším....máme krásnu fotku a všetko je ok...jujujujujujuj...

tinara23
5. okt 2011

@katkarv
@danka.chomka babulky ďakujem za upokojenie, ja som pri prvom tehu tiež do piateho mesiaca nemala absolútne žiadne príznaky, aj bruško začalo vykúkať až v tom piatom, len to už bolo strašne dávno, takže teraz som ako prvorodička a hlavne občas ma chytí panika, ešte raz ďakujem 🙂

danka.chomka
5. okt 2011

@tajomna super spravicky. gratulujem 😉

strihalka
5. okt 2011

Jsem tu 🙂 a stastna, jsme velci 38mm, sije 1,23, nosni kustka pritomna, 2ruce, 2nohy a pohyby pritomny 🙂)
ja bych tak sla na nejakou zurku to poradne oslavit....no idem si dat dzusik :D

sunday1
5. okt 2011

@strihalka Gratulujem, ja som vedela, že to dobre dopadne. V ktorom si teda týždni? Viem, že u Teba to bolo s ms tak všelijak 😉 Povedali Ti 10+4 podľa múdrej tabuľky, alebo sa to stále ráta podľa poslednej ms?

strihalka
5. okt 2011

@sunday1 ajoj, no podla ms12tt+1, pdole plodu 10+5, takze je tam stale videt ta zpozdena ovu o 10dni🙂

strihalka
5. okt 2011

Pipisek nas, a jak si krasne hopsal chvilku, pak prisel oteckoi se podivat a maly si lehnu a delal ze nic ze pohoda, ze odpoledni siesta 😀 😀
Jak me spadl kamen ze srdce

sunday1
5. okt 2011

@strihalka A ktorý údaj Ti dali do knižky? Máš tam termín pôrodu?

strihalka
5. okt 2011

@sunday1 Ja mam knizku uz do minule termin mi zustava na 17.4., jen na konci dole v tom slopecku mam napsano neco uterus subsephis???nevim, idme goooglit

tajomna
5. okt 2011

@strihalka jej tak ti blahoželám.....teším sa s tebou.....aj ja mám takú radosť že neviem čo zo sebou..

tajomna
5. okt 2011

@danka.chomka dakujem krásne....hned mi spadol kamen zo srdca....

strihalka
5. okt 2011

@tajomna moja ja taky nevim, amuz byl uplne paf, ze jak to videl......krasny pocit, je a jses kousek odmne🙂

sunday1
5. okt 2011

@strihalka srdcovitá maternica 😉

strihalka
5. okt 2011

@sunday1 dakujem jsem si to myslela🙂vim, ze ji mam, jen minule mi to atam neplaa, le ted se jit oasi dle obrazku uz aj vic ukazalo a vypada to ze tam enni zadny velky srust tak jsem rada

adik109
5. okt 2011

@strihalka gratulujem 🙂 to sú super správy ! len keby sme tak nestresovali pred každým vyšetrením že? Ja som taká istá :D

strihalka
5. okt 2011

@adik109 presne a chudak muz ten trpel posledni tyden, jak ja jsme byla neuveritelne hnusna, protivna, tak jsme se bala

danka.chomka
5. okt 2011

@strihalka no vidis krasa, vsetko dobre dopadlo a uz za chvilu budeme vsetky davat fotky pri vianocnom stromceku s brusiskami 😉

tajomna
5. okt 2011

@danka.chomka fuuu ako sa už teším na tie foto...a na vianoce....

tajomna
5. okt 2011

@strihalka ano ja mám termín 21.4.....ale my sme trošku väčší,dnes sme mali 4,1 cm....ale ja mám nábeh moja menšia mala pri porode 4,20 kg...xixixixi

adik109
5. okt 2011

@strihalka :D ako keby si písala o mne :D môj má so mnou to isté...

certica22
5. okt 2011

@danka.chomka a kolko sa plati alebo ako ??.. lebo ja som čitala aj u gynekologicky mala tam nejaky letak len som myslela že to ešte skoro je 🙂) a ty ideš???

janka273
5. okt 2011

@strihalka super, Janulka 🙂 teším sa spolu s tebou 🙂 , bábätko nádherné 🙂 , aj si sa opýtala na pohlavie?

zlatulienka
5. okt 2011

@strihalka supééééééér 🙂 🙂 🙂 veľmi sa teším s tebou, nádherné babuliatko 🙂

strihalka
5. okt 2011

@janka273
@zlatulienka holky velke vdaka....kamne ze srdce spadnul...pohlavi ejste nevim ale aj nam babo na chvili ukazala v barevnem 3D, krasnoucke🙂 to bylo, pohlavi zkusime za mesic...vuebc nevim, kdy se objednat na jake vysetreni...vsichni porad nekam chodii a my jen poradny

danka.chomka
5. okt 2011

@certica ja idem na beton, ja sa na to uz rok tesim. minuly rok mala besedu v den mojej svadby tak som to nedala 😀 ale teraz sa na to velmi tesim. vstupne je dobrovolny prispevok.

danka.chomka
5. okt 2011

@certica22 ona velmi zrozumitelne priblizuje fyziologiu porodu, co sa pri porode deje, ake hormonalne procesy sa deju, ako mozno pomoct otvaraniu prirodzenymi sposobmi ako zvolit vhodnu porodnu polohu, co sa moze pri porode vyskytnut.CO moze blokovat, spomalovat alebo zastavovat porod. Ako si ulavit od bolesti.Co sa deje pocas porodu s babatkom a ako sa to prejavuje. Velmi to pomaha pre sebadoveru zeny pri porode aspon co som sa bavilia s tymi co to absolvovali. Zena ked je informovana vopred (co sa od zdravotnikov malokedy dockame) znizuje pravdeepodobnost ze pri porode spanikari. Tiez sa ovela menej zena toho porodu boji ked niektore veci su jej objasnene a lahsie spoluopracuj pocas porodu s babatkom a svojim telom. Ona je velmi uznavana odbornicka v tejto oblasti preto sa tak velmi na to tesim

certica22
5. okt 2011

@danka.chomka hej tak ja budem snažiť sa aby som došla ved sa ešte ozvem a ideš sama alebo aj manžel ide s tebou ??

danka.chomka
5. okt 2011

@certica22 idem sama je to cely den, keby tam mal tolko pocuvat o zenskych veciach tak by sa z toho tyzden liecil 😀

certica22
5. okt 2011

@danka.chomka hehe :D to si viem predstaviť 🙂)a nevieš čo za program tam bude ??....dufam že nič do toho nepride a pojdem 🙂)