icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

beronsche
5. okt 2011

@danka.chomka och hned by som na tu besedu isla.... Rob si poznamky a potom nam povies.. 😀 😀
Inak Danka ako zistim, ktora porodnica ma aky postoj k prirodzenemu porodu? Musim tam ist osobne? V meste z ktoreho pochadzam je porodnica, ktoru si pochvaluju, ale este vzdy sa tam da rodit len poleziacky, babo matke hned beru a ak rodia dve, nemozu mat nikoho pri sebe, lebo by narusovali sukromie vedla leziacej rodicky... 😝 Toto nechcem....
A ako najdem dulu? Nasla som na nete nejaky zoznam, ale podla neho je pre moju oblast a dalsie 4 okresy v okoli "az" jedna dula... Kym budem vediet na isto, ci budem rodit na Sk, tak mi ju niekto vyfukne... 😕

danka.chomka
5. okt 2011

inac zeny dneska idem prvykrat na jogu sa trosku pohybat a ponatahovat. sa tesim, aspon sa budem moct nerusene sustredit na babatko 🙂

danka.chomka
5. okt 2011

@beronsche vyfuknut by ti ju nemal nikto, lebo ako hovorim je velmi lsabo o nich zatial rozsirene povedomie medzi matkami. Vnimaju ju ako cudziu osobu, ktoru si nevedia pri porode predstavit a radsej tam beru manzela, ktory castokrat velmi napomocny nie je a boji sa viac ako mamicka. Je dobre sa s nou pred porodom parkrat stretnut a porozpravat o predstavach o porode. CO sa tyka u nas pristupu k prirodzenym porodom je to slabota. Za vsetkoo treba bojovat, resp dopredu si spisat porodny pla alebo informovany (ne)suhlas, ktory si das podpisat primarom, alebo sa na nom dohodnes so svojim porodnikom. Zial je to bieda. Stale mamicka ktora ma poziadavky, ktore nie su v sulade s ich rutinou je povazovana za dajjaku blaznivu altermater 😠 ale presne krasne o tom hovori stromerova ze porod ma byt zalozeny na ucte k zene, na respekte k nej a k jej jedinecnemu porodu, na dovere v mudrost a silu zenskeho tela, a rešpektovaní intimity a individuality kazdej rodicky. V UK je v tejto oblasti ovela lahsie vybavovanie, tam nemusi matka bojovat aby jej po porode dieta nebrali, ked si nezela vyvolavat porod a babatko je v poriadku je jej vyhovene, ked si nezela aktivne vedeny porod a chce cakat aby sam postupoval ako to babatko potrebuje su tiez ustretovejsi. Tam porody mozu viest aj porodne asistentky, ktore su casto ovela trpezlivejsie nez dokotor s noznicami alebo skalpelom v rukach. Doktorov zvycajne volaju ked sa porod zvrtne na patologicky. Tazko takto povedat ze ktora nemocnica u nas je to vsade takmer rovnake a ziada si to velmi vela asertivity zo strany matky, ale ked je odhodlana a informovana o svojich pravach tak to ide. 😉

danka.chomka
5. okt 2011

@certica22 program ma byt prva polovica- ako mozete prezit zdrave tehotenstvo, priprava na prirodzeny porod, fyziologia porodu, ulavove techniky pri porode, porodne polohy, polohy vhodne pre zrotovanie babatka. a druha polovica ma byt o tom co ohrozuje to aby porod prebehol bez komplikacii, ake zasahy v nemocnici si je dobre premysliet, resp vediet aj o ich negativach o ktorych nas nikto neifnormuje a ako mozu zvrtnut porod smerom, kde toho treba vela zachranovat, neopodstatnenost nastrihu a podobne. bude tam kvantum informacii neda sa to takto zhrnut. 🙂

janka273
5. okt 2011

@strihalka aj ja chodím iba do poradne 🙂 , pri malej som však bola medzi 20tt-22tt v Trnavskej nemocnici dr. Ilavský - na morfologickom sone a myslím , že i 4D, mám i fotky a DVD, dr. mi dal aj správu o pohlaví / ale ja som ho už vedela od mojej dr./, že keby sa pomýlil, tak mi vráti 1500sk / bolo to však 4 , 5roka dozadu/..... teraz som si neni na 100% istá, ale vraj aj moja dr.robí morfologický....uvidím ako mi dopadnú testy v 16tt....pohlavie mi tento týždeň dr.pozerala - asi chlapček, čo sme si aj mysleli 🙂 .

beronsche
5. okt 2011

@danka.chomka Dakujem za odpoved. 🙂
Mimochodom, nema ta pani nejaku prezentaciu aj na webe? Alebo dokonca webovu stranku?

anabelleee
5. okt 2011

Ahojte baby, dlho som tu nebola, u mna nic nove, stale mi je zle, vobec sa to nelepsi a teraz som uz zacala chodit do prace, lebo inak by mi nevysla materska. Najhorsie to je vecer, niekedy mam pocit, ze vyvraciam aj zaludok a nielen to, co je v nom. Takisto este nemam brusko, ale radsej by som mala, je mi to jedno, hlavne, aby mi nebolo zle, mam obavy, ze to tak skoro neprejde, ked kazdy den vraciam 3-4 krat. Nic mi nepomaha, vacsinou vraciam, az ked sa najem az dovtedy pokym nemam prazdny zaludok. Tak si asi viete predstavit ako mi chuti, ked mi vsetko prejde ustami zase naspat zo zaludka von.
Do poradne mam ist az buduci pondelok, ale bojim sa, aby mi nedala nejake lieky alebo ma neposlala do nemocnice, uz som tam raz bola a nechcem tam ist zase. Je tu este niektora, ktorej je zle alebo taka, ktorej to uz preslo? V kolkom tyzdni vam to preslo?

certica22
5. okt 2011

@danka.chomka dakujem za info 🙂) hh

sunday1
5. okt 2011

@anabelleee Je mi Ťa úprimne ľúto, mňa to, našťastie, prešlo už na konci 9tt. Potom ma už len občas ráno naplo a zhruba od 11tt mi už nie je nič.

zlatulienka
5. okt 2011

@anabelleee mne bývalo dosť zle až do minulého týždňa, grcala som niekoľkokrát za deň a keď nie, tak som mala pocit neuveriteľnej ťažoby, takže keď to šlo von, tak sa mi uľavilo...teraz mi je vcelku fajn, býva mi zle večer, začne ma najprv páliť záha a potom ide všetko von 😝 a hneď je lepšie, včera ma to dokonca zobudilo, som stihla dobehnúť len k umývadlu v kúpelni pri spálni 😝 😝 😝
keď som čakala dcéru tak mi bolo zle celé tehu, grcala som ešte aj v deň pôrodu, samozrejme nebolo mi blbo každý deň, podstatný zlom nastal až keď som cítila pohyby - v 18tt 😨 a prvý trimester bol úplná katastrofa
pri synovi mi zase pre zmenu nebolo nič - akurát som mala neuveriteľne žravý apetít 😀

katkarv
autor
5. okt 2011

tu je nase foto 🙂

janka273
5. okt 2011

@anabelleee mne pri prvom tehotenstve / dievčatko/nebolo skoro nič - jedla som čo mi prišlo do cesty, a hlavne sladké , a pri tomto druhom mi je stále zle - to je jedno čo zjem, úplne zo všetkého....a najviac v noci, napína ma, mne to nejde von - a tak mi to trvá až do rána kým mi to prejde / ráno vstávam ako po nočnej/, cez de o trošičku lepšie, dnes som 12tt+6, nepribrala som nič / mne dr.povedala, že nevadí, hlavne že nechudnem/, bruško mám také maličké....v pondelok už nastupujem aj ja do roboty.

janka273
5. okt 2011

@katkarv bábätko bolo asi dosť v pohybe 🙂 🙂 🙂ale je krásne 🙂
/ mne prvé foto robila zo spodku, lebo z vrchu mi nebolo vidno - mám do zadu obrát.maternicu/

janka273
5. okt 2011

@anabelleee a dr. by ti nepredpísala čipky Torecan? skús k nej ísť skôr. / neviem, či je to voľnopred.liek/.

katkarv
autor
5. okt 2011

@janka273 noo manzel vravel ze doktor mal problem ho zamerat 🙂

janka273
5. okt 2011

@katkarv asi sa mu nepáčilo, že ho dr.rušil 🙂

katkarv
autor
5. okt 2011

@janka273 uvidime ci bude take ciperne ked uz budem citit pohyby 🙂 hlavne v noci 🙂 Kedy mas dalsiu poradnu?Ja az 3.11.

anabelleee
5. okt 2011

@janka273 Skusim to este vydrzat do pondelka, ale ak sa to nezhorsi, lieky brat nebudem, ale pre istotu si ich vyberiem

anabelleee
5. okt 2011

Este ma napadlo, ze mam ten angelsound a este som nic nepocula. Kedy ste poculi byt srdiecko cez angelsound?

strihalka
5. okt 2011

jinak holky, me byva teda zle vzdy vecer tak od 23hodiny vecer...to je sila......akoze jim vecer, le dam si treba jogurt, za pul hodky chleba a pak jeste jablko to v rozmezi 19h - 23h a tak trpim do pulnoci, tak si nadavam pro cjsem zase jedla🙂hruza, ale co mam delat kdyz vecer mam nejvetsi hlad?

katkarv
autor
5. okt 2011

@anabelleee my sme uz poculi aj cez obycajny stetoskop 🙂

miselita
5. okt 2011

@anabelleee moja nechcem ta strasit ale napr. moja sestra vracala presne do 21 tt.... 😝 kazde rano miesto budika presne o 6:00 ju nadrapovalo a uz to aj islo do zachodu...mala bola napriek tomu zdravucka a krasna babisko 😉 Segra mi dala jej tehotensky dennik ci kalendar ci co to je a tam to ma vsetko poznacene 😀 😀

elvo
5. okt 2011

ahoj ja mam termín na 9. 4 .2012 este nevieme co cakáme zajtra idem na 3D tak snad sa dozviem.

janka273
5. okt 2011

@strihalka Jani, mne je zle či jem alebo nejem ☹ , hneď ako dojem tak mi je zle ☹ , tiež večer naviac , či zjem posledné jedlo o 17 alebo o 19h - nič to nemení, zle mi je aj tak....a k tomu mám i kyselinu, každým dňom dúfam, že mi bude lepšie....zle mi býva až do rána do 4 - 5 hod

mia78
5. okt 2011

ahojte ani ja vás nestíham ani na pc chodit syn už tretí týždeň doma chorý ,konečne pondelok do škôlky ale začína fufňať ledva lieky dojedol 😒 ....................vidím že vám je stále zle ☹ ......................ja som dnes na sono bola konečne videla melé trocha lebo bolo otočené chrbtom tak sa nám schováva 😀 tu je foto 13+1

zlatulienka
5. okt 2011

@anabelleee ja mám tiež angelsound, srdiečko som počula v 10tt + pár dní
niekedy treba dlhšie hľadať...ja vždy nájdem takmer na tom istom mieste a je to presne tam kde aj Dr. držal sondu UTZ

adik109
5. okt 2011

tak kočky keď vidím vaše fotečky tak aj ja sa pochválim 🙂 tu je náš drobček

kvila
5. okt 2011

Ahojte baby, ako vsetky tie, co mate deti, ani ja nestiham, ale aspon mi pomaly prestava byt zle a teda dufam, ze uz to bude vsetko len lepsie 😀 Prajem vam napodobne 😀

kvila
5. okt 2011

@danka.chomka jeee, super, ze si dala take info - ja som tiez Kosicanka a teda urcite si pridem pozriet prednasku, aj ked som uz 2x rodila, lebo doteraz to bolo vzdy od veci - aj v Starej nemocnici aj v Novej, klasika... klystyr, holenie, poleziacky, s nastrihom, kazdu chvilu lezat na chrbte po polhodinach na monitore - no nic moc... Teraz sa chystam do Sace a potom asi napisem knihu: Ako sa rodí v Kosiciach 😉

kvila
5. okt 2011

@strihalka akoby si o mne pisala - tiez sa citim podobne, cez den to zacina byt trosku lepsie, ale vecer ako ma chyti hlad, neviem ho nijak utisit a to mozem zjest hocico a teda vacsinou vecer uz nemam na nic chut, ale som taka hladna, ze presne ako ty, zobkam len jogurty a ovocie a tak co pride pod ruku, ale potom pridu krce a nafuknute brucho a potom uz len rychlo zaspat, aby to bolo prec 😝