icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ancovicka30
5. okt 2011

@danka.chomka ahoj, aj ja chodim na gravidjogu, uz cca mesiac, presne ako pises, je to taky jediny cas, ked sa mozem sustredit len na seba a na babatko 🙂 a myslim, ze to na mna aj vplyva pozitivne co sa tyka chrba a celkovo ohybnosti tela, plus tam trenujeme aj svaly panvoveho dna, tak som zvedava ci budem vnimat nejaky vplyv tohto pri porode...

danka.chomka
5. okt 2011

@adik109 nadherne sa nasteloval modelik 🙂

adik109
5. okt 2011

@danka.chomka no veď mu to aj trvalo :D natrápil sa doktor kým sa podarila taká fotka 🙂

danka.chomka
5. okt 2011

@kvila tesim sa dufam ze sa tam rozozname 🙂

darinkazv
5. okt 2011

baby, pozerala som, že ste mali rôzne NT hodnoty, tak som trochu vykoľajená. je to v poriadku, keď v 12tt+3 máme NT 0,7? viete o nejakých tabuľkách, kde sa to dá pozrieť?

atreyu
5. okt 2011

@darinkazv ahoj čo ja viem môžeš byť rada 😵 čím nižšia hodnota tým lepšie...my sme mali 1,4 a bolo nám povedané, že je to na 95% super 😵

strihalka
5. okt 2011

@kvila presne moj pripad🙂

baranovadanka
6. okt 2011

ahojte tak vas citam a zistujem ze aj ked som bola v pondelok v poradni a brali mi kopu krvi v podstate mi doktor len skontroloval babo pomeral ho a to bolo asi tak vsetko. ked tu tak citam ze vy uz mate porobene to sijove prejasnenie a vselico ine tak neviem ... a vzhladom k tomu ze na dalsiu poradnu mam ist az 3.11 co budem mat akurat ukonceny 15ty tyzden tak ci na to vysetrenia uz nebude neskoro... neviem presne dokedy sa to robi... a este sa chcem opytat ktore ste z po robi doktor Pall morfologicky usg v 20tom tyzdni? asi by mal ked ma aj 4D ale pre sitotu sa pytam kedze som u neho nova 🙂

darinkazv
6. okt 2011

tak včera sme mali tú poradňu. už som to písala v diskusii o NT. drobček je v poriadku, meria 53mm, sme 12tt+3, NT máme 0,7, TP 15.04.2012 🙂 a 16.04.2012 máme výročie, tak by to mohlo vyjsť 🙂 obrázok nemáme, lebo sestrička ma prehovorila, že mám prísť trochu neskôr, v nejakom 15-16tt, že to bude lepšie vidno. 🙂 že nemusím mať ani od dr. výmenný lístok. len dr. bol teraz taký divný. ani mi bábo neukázal na monitore, nič mi nepovedal, len sestričke diktoval a potom dovidenia. tak si ešte 3tt počkám a budeme mať obrázok. len už pôjdem v iný deň, keď tam je normálny dr. 😀
len ja musím ísť na endokrinologiu, lebo mám nízku hodnotu THS. ešte v júli som mala 2,86 a teraz mi vyšlo 0,47. tak ma dr. radšej tam poslala, že predsa len v tehu to nebudeme podceňovať. tak som zvedavá, na kedy ma objednajú 😝

atreyu
6. okt 2011

Dobré ránko baby...chcem sa vás spýtať...niektoré ste to tu spomínali, ale ešte v prvom trimestri a ja som už začala druhý...od včera pociťujem také bodavé - pichľavé bolesti v podbrušku, niekedy na ľavej niekedy na pravej strane je to podľa vás normálne?a ďalšia vec to aj vy máte taký hojný výtok? 😒 biely krémový a nesmrdí, ale je ho neskutočne veľa...ďakujem za odpovede 🙂

darinkazv
6. okt 2011

@atreyu ja tiež mávam presne také bolesti. ešte mi aj do krížov vystreľujú. dr. povedala, že to nič nie je. proste maternica. mne sa často stane, keď vstanem, že ma len tak prehne, čo sa mi ako keby tam dačo natiahlo a hroozne to bolí. ale potom to prejde. výtok som mávala tiež a aj dr. povedala, že pokiaľ nezapácha alebo tam nie je krv, tak sa nemám znepokojovať. že v tehu je bežný taký výtok bez zápachu 😉

lynnetka
6. okt 2011

caute baby, moje prve vysetrenie- odbery dopadl tiez dobre (13 TT), dostala som aj obrazok maleho drobca, hoci este nevedel identifikovat pohlavie. Hadam o 3 tyzdne pri dalsej navsteve to bude jasnejsie. Mimochodom sa chcem spytat, ci mi niektora neviete odporucit nejaku dobru restiku (pomer kvalita a cena) v Dubravke alebo v Petrzalke - kedze planujeme narychlo svadbu, aby sa drobec narodil do kompletnej rodinky🙂
dakujem!

danka.chomka
6. okt 2011

@atreyu toho vytoku sa vobec neobavaj vcera akurat som o nom citala. nejak specialne sa aj nazyva a ma za ulohu chranit ph aby si nedostala mykozu a aby vsetky bakterie co tam maju byt boli v spravnom pomere. Priroda vie co robi. Pokial ta nevrbi ani nic tak je to ok. Ja ho mam tiez aj ked nie vela, ale kazda to ma inac. Ber to tak ze sa tvoje telicko chrani 😉

atreyu
6. okt 2011

@darinkazv ďakujem, trošku si ma ukludnila...mne to tiež niekedy prechádza do krížov a niekedy dole do rodidiel..tak som sa zľakla, že čo to...

@danka.chomka ďakujem za odpoveď, tak snáď je to v poriadku 🙂

eviko25
6. okt 2011

@atreyu ja mam takisto take bodave bolesti, hlavne na lavej strane. No a niekedy, napriklad aj teraz ma boli cely spodok brucha a to trva tak dlhsie, ale potom si ani neuvedomim, kedy ma to prestane pobolievat. A rozmyslala som, ci je to este nomralne alebo ci by som sa uz nemala ozvat doktorovi. No vsade citam, ze je to napor na maternicu, hlavne pre prvorodicky. Tak ja toto pichanie a pobolevanie uz neriesim. Vytok mam tiez a ako pise danka.chromka je to normalny sprievodny jav tehotenstva pokial nezapácha a necitis pálenie.

eviko25
6. okt 2011

@strihalka Moja znama sa venuje zdravej vyzive a ta mi hovorila, ze jablko je sice zdrave, ale ked si ho das pred jedlom alebo po jedle, tak tam kvasi aj s tym jedlom a moze byt z toho tazko az mat krce v zaludku. Uz som i to spozorovala aj na sebe 😖 . A celkovo sa neodporuca ovocie vecer papat, ale zeleninu. Ze vraj ovocie doobeda a zeleninu poobede. Ale nechcem mudrovat, iba taka rada 🙂

danka.chomka
6. okt 2011

moje dnesne ranajky velky kalerab, mrkva a banan 😀 som zvedava 😀

aninka666
6. okt 2011

tak nám zmenili termín pôrodu z 29.4. na 23.4. drobec nám krásne rastie a dnes na sone predvádzal akrobatické kúsky 🙂

zlatulienka
6. okt 2011

@atreyu skoro také isté pocity mávam aj ja, podľa mňa je to OK, aj v predošlých tehu som to tak mávala tiež

@eviko25 s tým jablkom to môžem potvrdiť, už pomaly vychytávam potraviny, ktoré mi poobede robia zle, a keď ich zjem ráno alebo doobeda, tak je to v poho

strihalka
6. okt 2011

@eviko25 no s tim kdy to ovoce jist vim,a le neda mi to vecer to ovoce zobnout a le stim jablkem a kvasenim to dava smysl, dekuji za radu🙂
@lynnetka ja bych ti doporucila hotel echo na bajkalske, perkfektni pristup za dobou cenu, ja sama jsem tam mela svatbu a spokojensot obrovska
@baranovadanka me vcera rikala kamaradka, ze sijove projasneni se ma delat iba v 13tt, ze v tedy to je nejpresnejsi, samzrejme kdo z nas byl presne v 13tt?ja jsem bylav 12ttt+1, ale babo odpovida 10tt+5, coz tak nevychazi a dr to enjak nekomentovala a le verim ze je ok🙂prece jen ovu byla posunuta o 10 dni a stale je to znat🙂
Tak neboj, dr to urcite pomerila amas to v knizce vypisane pod zkratkou NT a nsoni kustka se myslim nevypisuje🙂

strihalka
6. okt 2011

Baby co je zkratka NB? v knizce?

zlatulienka
6. okt 2011

@strihalka ak sa nemýlim, nosová kostička

strihalka
6. okt 2011

@zlatulienka dakujem a kolik ma mit mm?

zlatulienka
6. okt 2011

@strihalka tak to netuším, mne to nemerali a myslím, že väčšina z nás to nemá zmerané a ak áno, tak to do knižky nezapisujú
dôležité, že kostička je, lebo ak ju nie vidno, môže to signalizovať nejaký problém vo vývoji

katkarv
autor
6. okt 2011

@darinkazv to je super,aj ja mam podla tohto usg termin 15.4.2012 😀 a vyrocie svadby 17.4. tak snad tam trosku este vydrzi 😀 My mame NT 0,9

danka.chomka
6. okt 2011

@strihalka NB staci ak je pritomna, problem je ak nie je, resp je len velmi nepatrna. Ked ju zhodnotil ako priotmnu je to v poriadku 🙂

ivetka1981
6. okt 2011

ahojte maminky a budúce maminky🙂 aj "my" sa pripájame na apríl... 😉

darinkazv
6. okt 2011

@katkarv jej, tak to sme s TP narovnako a vo výročí rozdiel 1 deň. my máme 16.04. 😀 som rada, že máš NT 0,9. ja som sa bála, že keď máme 0,7, že je to moc málo 🙂 a drobec koľko meria?

@ivetka1981 tak vitaj medzi nami 😉

ivetka1981
6. okt 2011

@darinkazv ďakujeeem

darinkazv
6. okt 2011