icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

teresa12
18. aug 2011

Ahojte,aj mne to zatial vychádza na apríl,len s velkými ťažkostami ☹ V sobotu som skončila v nemocnici s krvacaním,no hned to aj prestalo,v nemocnici som pobudla 4dni a vsetko slo fajn,a ked ma v stredu prepustili( všetko bol už ok) tak poobede zasa krvacanie.ešteže som zastihla mojho lekara v službe,vraj srdiečko mimi bije a už je to len na nom ako to zvladne,ja doma ležím,co sa moc pri dvojrocnom dropcovi nedá ale lepšie ako v nemocnici.pomaha cela rodina 🙂 držte palčeky,strašne som smutná z toho,ale verím že to zvládne miminko a v apríli si na to ani nespomenieme. papa

darinkazv
18. aug 2011

@teresa12 nebuď smutná. to je potom ešte horšie. predstavuj si len tie krásne chvíle, ktoré vás s novým prírastkom do rodinky čakajú. 😉 silno držím všetky palce 🙂

darinkazv
18. aug 2011

@slniecko137 no, mne teraz každú chvíľu robí utz 🙂 tak dúfam, že už keď to mimi bude pekne vidieť, že už tá frekvencia utz prestane, lebo ma to dosť psychicky vyčerpáva 😉 a to nemáš až tak ďaleko utz. to len 2 týždne. 🙂 ja viem, pre mňa to bolo tiež dlho, keď mi v nemocke povedali o 14dní utz, ale tak čo už. no moja dokina to zmenila a skrátila to o 7dní 😀

sasena033
18. aug 2011

@teresa12 velmi ti drzim palce.mas to ako ja..................... ☹ 10+2 som zacalaspinit a potomkrvacat babo ok vsetko ako ma byt 4 dni som lezala v nemocke vsetko ustupila.a od piatku zase slabulinko spinim bola som umojho dr maly sa my vyborne rastie ako z vody.len sa mam fyzicky setrit + brat lieky dalej ze spinit mozem az do 20tt no ja sa velmi bojim tiez mam maleho drobc azatial sme2 tyzden u nasich pomaha mi 🙂 drzim palce

slniecko137
18. aug 2011

@darinkazv 🙂 no jasné, to čakanie vydržím ... len aby bolo všetko ok 😉

darinkazv
18. aug 2011

@slniecko137 určite bude. všetky budeme ok. a aj naše bublinky 🙂 musíme stále na to myslieť. ja si to každých 5 minút opakujem 😀

teresa12
18. aug 2011

@sasena033 aj ja som u nasich radsej,maly chodi aj k svokrovcom,len co ked mi aj on chýba,nie sme zvyknutý od seba,ale taraz vaze potrebujem klud. no len lekar vravel ze toho krvacania na utz. vidí vela,no ja vždy krvacam len ako keby jeden krat a potom uz stop,tak neviem,pri malom som to mala tiez trosku ale vtedy ma tak nestrasili. tak hadam bude všetko dobre.

slniecko137
18. aug 2011

@darinkazv 🙂 ja si to hovorím každú minutku , že to bude ok 😉

sasena033
18. aug 2011

@teresa12 musis verit ze bude to dobre.mne maly tiez chybal plakal za mnou my sme v boci isli do nemocky na prijem aj snim a plakal ked odchadzali bezomna odkedy som domaje upistany pri nikom nechce byt stale maminka. ☹ bolo mi ho luto ale musime vydrzat koli babatkam v brusku ja uz od pondelka idem domov manzel mi pomha upratovat bude on byt aked pridez prace maho bude brvata.na sone som mala vsetko cistebez krvi aj zrazeniny takze neviem kde sa to spinenie stale berime............zvladneme to ja som prve tehu ani nevedela ze mam

surrender
18. aug 2011

Mali ste niektorá bolesti brucha a špinenie? Ja som sa ráno zobudila na bolesť brucha a o tri hodiny som začala špiniť. Bola som za mojím gynekológom, ten mi predpísal Ascorutin a Duphaston a zajtra mám prísť na sono. Brucho ma stále dosť bolí a to špinenie mám len také slabé tmavohnedej farby. Teraz som v 6. tt.

amanda683
18. aug 2011

@surrender mne predpisal doki Duphaston koli nejakej zrazenine okolo plodoveho vaja,ale spinenie som nemala.Brala som ho dva tyzdne,ale to boli muky.Strasne mi bolo z neho zle,myslela som ze zblazdnim.Nemohla som jest,ani pit a nehovorim,ked sa nieco varilo-horor.Tak som ho pred dvoma dnami sama vysadila a super.Zmena o 100%.Len dufam,ze nejako neuskodim mimi 😖

surrender
18. aug 2011

@amanda683 A tú zrazeninu už nemáš?

lenka112
18. aug 2011

@maxara Tak to máš pravdu, všetky krásne mená už niekto má 🙂 Ja to zatial necítim na nič, len drahý sa smeje, že on to cíti na dvojicky 🙂

ivanula
18. aug 2011

@amanda683 Ahoj, ja ked som pri prvom tehu brala duphaston, tak mi hned aj sestricka povedala, ze ho nesmiem sama vysadit, ze su to hormony, ze sa musi vysadzovat postupne, aby nedoslo k potratu, tak mi aj doktor ked som ho mala vysadit par dni znizoval az som ho uplne prestala brat. Dufam ze som ta moc nevystrasila, neviem ake skusenosti maju s nim ine mamicky.

janka273
18. aug 2011

@amanda683 ja som tiež pri prvom tehotenstve brala duphaston - špinenie, krv, hematóm / brala som ho asi 3 týždne a potom bolo všetko o.k./, a tento týždeň, kedže čakáme 2.bábätko / 6.týždeň/ som dostala opäť duphaston - síce nešpiním, nekrvácam, ale mám zase hematón....ja by som to na tvojom mieste nevysadila, radšej by som to vydržala,...lebo nevieš, či sa ti tá zrazenina vyplavila, vstrebala...tak ako píše ivanula, dr.ti ho musí vysadiť....mne po duphastone nič nie je, užijem ho po jedle spolu s kys.listovou.

atreyu
18. aug 2011

@amanda683 @janka273 tiež mám hematóm a tiež mi lekár predpísal duphaston, ale neberiem ho...ja som špinila do hneda jeden jediny deň a to v deň keď som mala dostať mrchu a od vtedy nič (klop,klop,klop) a prečítala som si hooooooodne diskusií žien a usúdila som, že ak ma bábo odísť odíde aj keby ste neviem čo brali...pri hematóme je dôležitý kľud, nič ťažké nedvíhať, nesexovať a on sa vstrebe sám postupne, alebo vlastne krvácaním odíde...takže baby hodne zdaru tým naším žubrienkám všetko bude dobre uvidíte 😵

katkarv
autor
19. aug 2011

@maxara ak sa nic neudeje tak pockam 🙂

katkarv
autor
19. aug 2011

@urma ono to pride kazdu chvilu,mne to kadzym dnom silnie,sice nezvraciam ale kuknem na jedlo a v duchu si poviem bleeeeeeeeeeeeeee 😒 asi tak

urma
19. aug 2011

katkarv no to je este dobre, ked nezvracias, nie? Ci cakas, ze sa to zhorsi aj do tohto stadia? A to cely den trpis nechutenstvom, alebo len rano?
Ja kazde rano vstavam s takym zaludkom na vode, ako keby som prave celu noc cestovala 🤐 ale nie je to nic hrozne zatial. Zacala som dokonca ranajkovat, aj ked nie hned rano doma, ale po prichode do prace. Aj teraz tlacim rozok a jogurt 😀 Do roboty chodim 33 km autom a minule si tak hovorim,ze paaani to mi este nikdy nebolo zle ako soferovi, keby som spolujazdec, tak neviem neviem. A autobusom to by bolo asi fakt dost zle.

certica22
19. aug 2011

DObre ráánko 🙂) ako sa máte ?...chcela som sa spýtať kedy ste tak začali priberať počas tehotenstva ...alebo pribrali ste už niektora?

dida84
19. aug 2011

Ahojte dievčatá,
dávno som tu nebola. Ani nestíham čítať všetky vaše príspevky...
Už dva týždne mám aj ja grcačkové slávnosti... U mňa sa to strieda: jeden deň ráno a ďalší zas večer... A celý deň mi je zle a som unavená. Fuj. Dúfam, že to bude len do tretieho mesiaca, tak ako aj s prvým... 😝
Teraz mám 7tt. Na budúci týždeň mám ísť na ďalšie vyšetrenie. Zatiaľ mi dr. zobrala krv a urobila usg. Takže som videla naš malý pokladík... Pevne verím, že bude všetko ok...

@certica22 ja som pribrala niečo okolo kila... ale predtým som bola na Norbi update-e... takže je možné, že som pribrala len kvôli tomu, že som sa vrátila na normálnu stravu...

janka273
19. aug 2011

@certica22 ja som pravdepodobne schudla - cítim to podľa oblečenia, ale určite nie veľa - možno 1 -2kg, zle mi veľmi nebýva,..... nevážila som sa pred otehotnením a ani teraz...

certica22
19. aug 2011

@dida84
@janka273 ja mam zase pocit že som pribrala 1-2 kg.... napr. nohavice co som nosila predtym su mi dobre ....len sa blbo v nich citim najme okolo pasa ...a nemože byť že som pribrala z duphastonu alebo z vitaminov?ale bruško rastie no skor ešte len pod bruskom 🙂

janka273
19. aug 2011

@certica22 ja som pri malej tiež priberala hneď od začiatku - užívala som centrum materna a duphaston, ale ten užívam i teraz....asi je to skôr z vitamínov, pri malej som pribrala 18kg, ale chutilo mi všetko sladké, a teraz vôbec nie....ja vitamíny nejem, snažím sa veľa ovocia a zeleniny, ak papáš všetko - vitamíny nemusíš....ale kys.listovú mi predpísala dr. 🙂 🙂 🙂

certica22
19. aug 2011

@janka273 tak v tych vitam.. je aj kysel. listova tak najme preto ..tak ja sladke velmi nemusim radšej slane :D .....tak ja som zvedava :D koľko ešte priberiem...

mia55
19. aug 2011

ahojte, ja sa pridavam tiez k vam, momentalne som v 6tt a 5 den, bola som aj na sono, opakovane o 2 tyzdne. Ja som po MA a otehotnela som 3 mesiace po MA tak dufame ze to bude vsetko ok. Je to nase druhe babatko,mam uz doma 11 mesacnu dcerku. Je mi neskutocne zle a nielen rano ale po cely den, na grcanie, pachy fujha.
Baby drzim vsetkym palceky, caka nas este dlha cesta ale ono to prejde rychlo 😉 Drzme si bruska 😀

ava11
19. aug 2011

@certica22 ja som pribrala už 3kg vôbec neviem z čoho, ale tak nestresujem, lebo viem, že jem normálne a zdravo. Tak to asi tak má byť. Zle mi stále nebýva, len ťažko okolo žalúdka a neviem sa už schuti najesť 😒 V pondelok idem prvýkrát na vyšetrenie, som zvedaváááá 🙂

certica22
19. aug 2011

@ava11 tak mne zle tiež nie je predvčerom mi bolo trošku cez eden žaha palila ma strašne ale inač nič mi niejej zatial len prsia su zvačšene .....tak ja až po 5 septembri idem lebo ma doktor dovolenku ale to by som mala byť už 9 tt asik

deniskateniska
19. aug 2011

teeeda ale vas tu je 😀 my mame termin 6.4. 😀 na svagrove narodky... a samozrejme nemohli sme porusit tradiciu aby sme nemali aprilovcatko - z muzovej strany je starka, mama, brat, aj meniny su tam no a moj oco je a meniny ma brat a oco... 😀 a vsetci chcu aby sa na ich narodeniny narodilo ja vravim bude marec a bude po hadkach 😀 😀

ancovicka30
19. aug 2011

@urma tak to by som na tvojom mieste ani nahodou nevydrzala neranajkovat 33km v aute rano, ja musim cim skor po vstavani z postele aspon piskotu alebo daco drobne, no a potom uz ranajky kazdopadne cim skor...🙂