Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@atreyu no, ako to tu napísať 😝 to sa musíš predkloniť, roztiahnuť si rukami prdelku a sestrička ti tam dá takú hadičku o priemere asi cca 1cm. cez to ti pustí teplú vodu asi pol litra. potom musíš chvíľu vydržať a šup na wc. ja keď som šla už malú tlačiť, tak aj tak taká trošinka ešte zo mňa vyšla. bolo mi to trápne, ale asi sú oni na to zvyknutí 😝 ten klystír je dobrý, lebo tvoje telo je proste také, že pred bábätkom by sa ti najprv vyprázdnil mechúr a črevá a potom by ti až dalo bábo tlačiť. aj toto bolo také, že som mala neskutočné kontrakcie, už som proste malú tlačila a najprv tá troška zo mňa vyšla a potom až malá. 😝
pre mňa bolo najhoršie cievkovanie a šitie, klystír je taký nepríjmený ale neboli a myslím, že to nie je na škodu veci dať ho.
ahojte tak som tu opäť nakukla a ako čítam tak sa bojíte klysíru... prečo ??? blbá otázka ale nechapem čoho .. nejako bolestivo sa to zavádza , alebo ten neprijemný pocit ked začne učinkovať alebo ja neviem .. jak sa robi ten klystír ... 😕
už som pochopila .. fakt nepríjemná vec 😖
@janka273 tak každá tu môže len svoju skúsenosť napísať. nie je to všade rovnako 😝 mne to bolo hrozne nepríjemné. mňa zadok od tej hadičky štípal ešte týždeň. to ani šitie a cievkovanie mi nebolo také nepríjemné ako klystír. ale bez neho by som rodiť nešla 😀
@atreyu ale tak vidíš, janka napísala inú skúsenosť. všade je to inak. 😉
@atreyu
@darinkazv
@janka273
@strihalka a baby čo ste boli na umelom by asi vedeli rozprávať ... keď vám vkladajú emrijko, tak nesmiete od rána čúrať, lebo musíte mať úplne plný mechúr, potom tak ležíte, nohy hore, s tými rozťahovákmi Vás otvoria, strkajú ihlu a pod. a kukáte sa na to na monitore a čúrať môžete až po vklade !!! a to Vám je iná sila vydržať ...ja som sa ich vždy pýtala či ich už niekto očúral, lebo to by už bola aká hanba ak Vám sedí lekár s tvárou akurát tam dole !!! a ešte Vás otierajú mokrou handrou !!!
@atreyu tak ja som len riť rozťahovala. nohy nie. lebo som stála a mala som sa len predkloniť a tak. 😀 ja som tiež hrozne hamblivá. som sa vždy zaprisahala, že k lekárovi nepôjdem, že nebudem pred chlapom nohy rozťahovať, aby sa mi tam čumel. no a pri pôrode veru chlapi boli a aj pred ním, keď som už bola hospit. ako prenášačka a aj po pôrode. už mi to v tých chvíľach nejak prestalo vadiť. ale pri tom klystíre som sa hambila pred sestričkou. tak ale ona zvyknutá 😀
@darinkazv len záleží, aj na akú pôrodnú asistenku natrafíš, ja som mala celú dobu pri sebe pani - ktorá je od nás z dediny, odviedla mi celý pôrod, ona je strašne zlatá....možno i preto ma to nebolelo, tú hadičku mi naolejovala, keď mi klystír išla zaviesť, a popri tom ako mi ho púšťala, tak mi rozprávala " blbinky", odvádzala moju pozornosť,,,,ale bola tam aj taká pôrodná asistentka - na tú keby som natrafila, tak mi asi aj roztrhne riť - sado maso 😉
@janka273 😀 sado maso 😀 tak ja som tam mala dobrú sestričku. sado maso nebola, ale ani sa nejak nesnažila mi pozornosť odvádzať. len ma informovala, čo bude nasledovať a tak. tak som sa aspoň psychicky pripravovala na to, čo bude 🙂 ale potom už prišiel môj mužík, tak som na to rýchlo zabudla a boli sme spolu až dovtedy, kým ma neodviezli na izbu 🙂 nádhera. v ten deň som rodila len ja, takže sme mali také súkromie. sestričky aj doktorka išli do iných miestností, dr. ma chodila tak každú polhodku len pozrieť, 2 rázy mi púšťala plodovú vodu. ale proste sme boli sami. kiežby to aj teraz tak vyšlo. bola to fakt nádhera. mám krásne spomienky na ten deň 🙂
@janka273 u nás v ten rok bolo toľko pôrodov denne len cez leto. ešte začiatkom septembra, ale keď som šla ja, tak boli také 2-3 denne. ale v deň, keď som rodila, som bola sama 🙂 mne odišla zátka v sobotu ráno, odvtedy som mala 10 minútové kontrakcie, v noci zo soboty na nedeľu sa prehupli na 5 minútové, no dr. v nočnej povedal, že to ešte nie je na pôrod. pomaly som sa otvárala. nakoniec som šla na čakačku v pondelok ráno o 8ej. malá sa narodila o 13:00hod. 5 nocí pred pôrodom som nespala kvôli "spolubývajúcej", takže som bola strašne oslabená, už keď som dáku polhodku pred tlačením ležala na posteli, tak som normálne zaspávala, že ma manžel preberal, čo sa bál, že som zamdlela 😀 keď ma dali už v sále na kozu a dr. ma pozrela (to už som mala riadne tlaky na tlačenie), tak mi kázali ľahnúť na bok a stlačiť nohy a predýchavať. lebo krčok nebol stále stiahnutý. bola to hrôza tých pár minút. potom už ma nehali tlačiť, lebo dr. videla, že sa tak rýchlo úplne neotvorím a malá by sa len pridusila. a tak sa kvôli lenivému krčku moja malá narodila so značkou na čele. ale aj tak to bola pre mňa nádhera. to, že sme tam mohli byť spolu. a že bol bezprostredne blízko pri narodení dcérky. 🙂 to sa nedá opísať.
😀 😀 😀 😀
@atreyu
@darinkazv baby vy teda mate temu 😀 😀 😀 😀 Sa tu smejem na vasich komentoch 😀 😀 😀 😀 Mne bolo v tych chvylach vsetko uplne jedno,by som roztiahla aj neviem co,keby ma poziadali,len to uz mat za sebou cely porod.Ale predklonit sa pri klistyre a este si drzat zadok,to vam poviem je drina,lebo to 20 kilove brusisko vas taha k zemi a mala som co robit,aby som nezarila nosom do zeme 😀 😀 😀 😀 😀
aj som sa klistyru pri druhom uspesne vyhla kedze ma noc pred tym prehanalo 😀 a aj som to povedala sestricke tak mi ho nerobili. ako fakt je to krute ked mas kontrakcie uz skoro v kuse a oni do teba este chcu nieco napchat ako fakt hruza ... k tomuto babu budem mat vybaveneho dokyho a co som pocula od kamosky co pri nom rodila on klistyr nerobi a to pojdem na sekciu tak aby som nemala plne brucho radsej si dam prehanadlo v klude doma ako sa tlacit na wecku s ostatnymi mamickami :D
ja som pri druhom pôrode dostala len slabunký klystír, lebo ráno pred odchodom do pôrodnice ma prehnalo, tak to bolo v pohodke
zato pri prvom pôrode som si to užila, kŕče v bruchu ako ďas, som sa na WC musela otočiť aspoň 10x, blééé, ešteže som v ten deň rodila sama a keďže tam je len jedno WC, tak by sme sa tam asi pozabíjali 😀 😀 😀
na druhú stranu taká očista nie je na škodu 😉 aspoň potom po pôrode nepotrebuješ ísť na veľkú zopár dní - lebo aj tieto "úkony" po pôrode trošku bolia...
baby, mne davali v nemocnici TT klystir a bola som z toho skorej milo prekvapena, lebo aj ta sestricka, co mi ho isla dat, tak vravela takym tonom, ako keby to bolo straaaaasne, ale mne to skoro nic nerobilo. Aj som sa trochu bala, lebo vseobecne sa o tom hovori ako o strasiaku, ale ked to skoncilo, povedala som si a to je vsetko? No a dobre bolo, ze mi to vysvetlila este predtym minutu, cele ako to bude prebiehat a ake budem mat pocity a tak. Nebolelo to vobec, len take zvlastne. A nemusela som si rit a nohy roztahovat 😉 stacil predklon a strafila sa mi 😅
ahojte, baby, som tu dlho nebola, lebo nestiham...ale dobru temu mate, mne pri prvom porode nerobili klystir, bo mi dr chcel rozbehnut porod, tak mi pri ysetreni praskol vodu a potom som uz len lezat na sale musela 🙄 a potom pri tlaceni mi trochu uslo, ale tak myslim, ze to je normalne 😝
@atreyu
@evulilik ja som mala krystir uz vela krat a uz mam toho plne zuby,nedam si dat krystir aj ked sa na hlavu postavia.mna s toho stale velmi boli brucho ci skor az zaludok,asi pri mne nemali mieru a pumpovali kym sa da.Ked tak len Yal roztok a ten si mozes aplikovat aj doma pred odchodom do porodnice.A predtym ked rodili v posteli doma pri babici nebol ziaden ktystir a nic sa nedialo.
Nikdy nezabudnem ako mi starka rozpravala ze dedo siel do bane a ona zatial porodila,prisiel domov a ona lezala v posteli a on sa jej pytal ci jej je zle ze lezi a ona ze ano a po chvilke mu odkryla spod paplona moju najstarsiu tetu 🙂

@atreyu mozna se jeste budeme divit 😀