Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma podľa mňa je to v tvojom prípade ešte zbytočné, ja som v každom tehu začala až keď ma svŕbila koža z toho ako sa naťahuje, to bol pre mňa signál, že s tým treba čosi robiť...
Babyyyyyyyyyyy ja som neodolalaaa a kúpila som tu na MK prvé vecičky 😵
@atreyu aj ja by som rada niečo kúpila...ale ešte počkám až mi povedia pohlavie, lebo chlapčekovské a neutrálne vecičky mám, ak mi potvrdia dievčatko, tak hneď kupujem aspoň jedno ružovučké bodinko 🙂
A čo pekné si kúpila?
@danka.chomka no mne pôrod nevyvolávali a predsa sa moje telo nečistilo samé. aj keď bol klystír nepríjemný, bola som rada, že som ho mala. lebo ponižujúcejšie by bolo pre mňa im tam najprv pred vytlačením drobca vytlačiť niečo iné. a teraz si predstav, že sa tam vypustíš z čriev a oni to rýchlo by museli poriadiť, aby sa bábo nenarodilo do takej špiny. no, ver mi, že to by pre mňa osobne bolo viac ponižujúce, než 10 klystírov za sebou 😉
Dievčatá zázvorový čaj môžem piť, keď som 13tt+2, niekde som čítala, že by sa mal piť iba v prvom trimest.keď býva nevoľnosť.....takže na bud.týždeň môžem, či nemôžem ho piť? / pijem asi 3šálky za deň/
@janka273 neviem Ti poradiť cicuška, ale asi by som ubrala, tak na 1 šálku denne
@darinkazv ešte to nemám doma len včera som posielala peniažky, ale určite hodím foto 😵
@zlatulienka kúpila som capačky, úplne ma nadchli pretože manžel chce malého futbalistu a tie vyzerajú ako kopačky...neskutočne krásne sú...teším sa ako mu urobím radosť...len potom keď to bude baba, tak neviem 😀
a kúpila som spiaci vak...síce pre väčšie dieťa, ale nadchla som sa pre jeho farbu, žiadna biela, žltá, ružová a pod,ale tmavomodrá až čierna a s takou žirafkou 😵
Ahojte!
@urma @atreyu @zlatulienka kocky to co pouzivate su pripravky specialne pre tehotne proti striam? Asi sa hlupo pytam, ale tiez som uz na to myslela, ze by som si mala nieco kupit, ale vobec neviem co... 😕
atreyu - tiez mam problem so spankom a neviem, co s tym... Spat sa mi chce len rano, ked musim do prace.. 😝
@darinkazv samoska to nepausalizujem 😉 ak si mamicka zela ma jej byt vyhovene a na druhej strane ak je mamicka ktora si to nezela tak jej ma byt vyhovene taktiez. Ja som sa stretla praveze s nazorom u zdravotacky (porodna asistentka kamoska) ze maju mensi problem s riesenim tuheho skupenstva, nez so sprskami, ktore su po klystiroch castym javom. Ospravedlnujem sa za opis 😅 ale to nic nemeni na skutocnosti ze indivindi pristup je vzdy ten najlepsi 😉 kto chce nech ma kto nechce nech nema 🙂
@beronsche nie je to špeciálne pre tehu, francúzska prírodná kozmetika - krém z bambuckého masla
ale predošlé tehu som kupovala v lekárni pre tehu proti striám, podľa mňa je hlavne dôležité natierať, na druhú stranu keď má niekto predispozíciu na tvorbu strií, tak podľa mňa môže natierať koľko chce a strie budú, najmä pri prudkom pribratí
inak k tomu cisteniu pred porodom...ja som si ista, ze sa vycistim 😅 lebo ja pri akomkolvek stresiku uz aj idem na wc viackrat a ked mi zacne porodne bolesti, tak sa urcite tiez dostanem do stresu, ze uz to ideeee 😉
No a nehovorim o tom, ze ma prehana stale odkedy som tehotna, zvlastne, vsetci riesite zapchu 😕
@beronsche ja mam tento http://www.docsimon.sk/tovar/hipp-mama-sanft-ma...
U mna napr take cistenie prebiehalo zakazdym aj ked mi zacala menstruacia. Takze tiez verim ze to prebehne aj pri porode.
@danka.chomka hej presne, ked mi mala prist MS, tak ako prve prehanky 🙂 Som si dlho myslela, ze to je len nahoda, som si to nevedela niako logicky spojit. A tiez mi trochu krv z nosa zvykla...
dnes to tu dako nezije, co porabate? U nas je strasny cas, kazdu chvulilu prsi.
No tak ja uz taky zacala potirat brcuhana🙂, mam od Hippa olejicek, jeden vecer ja, jeden vecer manzilek🙂) a jak si vzdy s bruchem povida:D, no sranda🙂ale zlaty je🙂
Zienky budete sa rehlit ale spravila som si dnes ten test na pohlavie a ruzova jak bic 😀 uz len ci to potvrdi aj lekar 😝 ale aj tak sa strasne tesim.
@miselita Mne zase mliecko pomaha, vzdy ked sa vyvraciam, dam si banan alebo mlieko, potom mi je fajn. Ja mavam kyselinu, resp. ked vraciam, citim, ze mam prekysleny zaludok. Ja som mala pred pol rokom zapal na pazeraku a dvanastniku, vtedy som nemohla potraviny, ktore sposobuju kyselinu, vtedy som to ale vydrzala, ale teraz mam chut na kolace (a prave z kysnuteho cesta je kyselina), aj zaprazka v polievke sposobuje kyselinu a kopa veci, ktore by sme si ani nemysleli, zesu kyselinotvorne. Doma by sa to celkom dalo, lebo si varim, co chcem, ale v praci chodim na obedy, lebo nemam cas a energiu na to, aby som si varila do prace a pod., no a v praci je kapustova polievka, kysnute buchty, a rozne druhy jedla, ktore sposobuju kyselinu a mne je najviac zle vecer okolo tej siestej to zacina. Aj som si vsimla, ze by som potrebovala jest kazde 2 hod. alebo dokonca kazdu hodinu, lebu chut do jedla sa mi nastastie vratila, ale v praci na to nie je tolko casu a banan alebo kusok rozka to je pre mna nic, ja by som vzdy potrebovala zajest tepleho vareneho jedla a vzdy po troche a najlepsie vzdy nieco ine. Nuz, ale to by som potrebovala kuchara. To vracanie mi uz pripada, ako keby som isla normalne na wc, uz mi to pripada take, ze...."uz to na mna ide, ulavim si a je dobre".....ale iba tak na hodinku, max. dve......uz to nejak vydrzim, zo zaciatku som sice nevracala, ale bolo to horsie v tom, ze mi vsetko strasne smrdelo, bolela ma hlava a nic mi nechutilo a zle mi bolo od rana do vecera, lezala som a nevladala som nic spravit. Teraz aspon normalne fungujem s tym, ze mi chuti a po ranajkach vraciam, potom mi je asi tak do piatej znesitelne a vecer zase vraciam. Myslim, ze s aj horsie pripady, no nie? 😀
@anabelleee moja drzim ti palcaky a dufam ze ti to uz prejde nech si to tehotenstvo mozes poriadne uzit :-*
@danka.chomka zeby som predcasne gratulovala? 😅 🙂)) Inac ten Genneton je na 99% najspolahlivejsi 😅 😝
@nelicefo To viem ale som z kosic a do Ba sa mi kvoli tomu nechce rrepat a postou posielat krv tiez nie :-/ ja som skusila pre srandu ratala son s nejakym nejednoznacnym vysledkom o to viac sa tesim ze to bolo take ocividne, samoska to ale musim brat s rezervou.:-Z
Dnes sme sa s Tami rozprávali o zime, Vianociach a tak som sa jej pri tej príležitosti opýtala:
Čo by si chcela Tami na Vianoce od Ježiška?
Odpoveď: No predsa toho koníka, čo nosí také nohavičky ako tati na šuške, a má také trenky ako dedko 😀 😀 😀

@urma postieľku mám po synovi, je ako nová, lebo v nej bol tak do 4 mesiacov a odvtedy spáva so mnou v posteli
každopádne by mala mať možnosť dávať matrac do roznych výšok a idealne je, keď sa dá jedna strana (bočnica) dávať dole, my máme všetky fixné, dali sa vybrať 2 tyčky, to aby si drobca nemusela prácne vyberať, keď už bude matrac v najnižšej polohe, ja som si dala záležať najviac na kvalite matraca (myslím, že je bambusový a má letnú a zimnú stranu)
inak postieľku som riešila asi až 2 týždne pred pôrodom 😉