Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka tie sa robia niekedy od 15-18tt alebo tak nejak, ja to presne neviem.. to je to AFP co sa tu pisalo.. a zistuje sa tym pravdepodobnost nejakeho ochorenia, konkretne dawnov syndrom a defekty neuralnej trubice.. mozno aj nieco ine.. neviem, baby tyu uz davali link. Kazdopadne, vysledkom je, ze aku mas pravdepodobnost 1:XY ze dieta, ktore cakas ma nieco take.. ak mas vysoku pravdepodobnost (vyssiu ako nejake cislo), tak ta poslu na dalsie testy ako amniocenteza a ten morfologicky utz a tak.. ale to morfosono robia aj tak, ale nie tak podrobne ako ked si "rizikova".
@janka273 jooj to ti vobec nezavidim.. veru a opatruj sa.. aj ked teda ty sa asi tesis, ze nachvilku medzi ludi vypadnes, ale mna by porazilo 😎
@strihalka ja idem 24.10. to by som mala byt v 17tom tyzdni. krasne pisala o tej jeseni. ja to tiez milujem, dnes sme boli s muzom cely den vonku sme brazdili chodniky 🙂 Mali sme navstevu s rocnym babom a isli sme ich peso odprevadit az domov (som kocikovala 😎 😀 ) a este sme potom boli u nich na cajik a zase peso naspat. a potom domkov vychladeni do tepleho brlozku, cajik, mmandarinky, zahrame si kocky a pozerame talent napr 😀 ja som inac dlhu dobu neznasala sviatok vsech svatych. vacsinou prsalo bola plackanica, vietor a zima. Ked som zacala chodit s mojim muzom raz sme skusili ist na hroby vecer, tesne pred zatvorenim cintorina a bola to jedna nadhera. Kazdy hrob vysvieteny, uzasna atmosfera, naobliekani do seba zaveseni a svietime si na cestu aby sme trafili tam kam chceme. Odvtedy chodime zasadne vecer a kazdy rok sa na to uzasne tesim. tato jesen je nadherna a vynimocna hlavne preto ze uz je nas o jedneho viac, aj ked este schovaneho ale citime ze dusicka je s nami a preto sa viac tesim aj na viaanoce aj na vsetko 🙂
@maxara teším sa veľmi na kolegynky i na deti 🙂 , ale budem musieť , to čo som zameškala dohnať - dopisovačky,.... nasadím si vitamín "C" , aby som niečo hneď neschytala......Tami zatiaľ zostáva doma - do MŠ ju nedám - je tam infekč.slintačka - muž, babka, dedko budú varovať doobeda a potom už prídem ja 🙂
A ako sa má princeznička Ninka, dúfam, že už lepšie 🙂
@danka.chomka aj ja som objednaná 24.10. tiež na krv a to budem 15tt+4, ale vraj nemusím prísť nalačno 🙂
@janka273 Mne kazala na lacno ze max suchy rozok mozem. Tak neviem podla coho urcuju.ja asi pojdem na lacno predsa len aby nic neskreslovalo. Aj ked tam sa zrejme hladiny hormonov sleduju a na to jedlo asi nema vplyv v den odberu.
@danka.chomka ten konec toho dlouheho odstavce byl krasny🙂
my si porad s muzem rikame, ze jak nam krasne vsetko vychazi a ze jake je to super, ze se podarilo....
jen ctyri mesice....a tyto vanoce budou nase druhe spolecne a celkove.....
Juuj krasny podzim aj tim, ze je take teplo, ale na druhou stran dnes hlasi v BA tri stupne v noci☹
AHoj ako sa máte ??? kupovali ste niekedy niečo zo Second handu ?? ja som kupila z Anglickeho tehu nohavice ..a su super super sa v nich citim a ani nevyzeraju ako keby ich niekto použival su uplne ako nové 🙂 som spokojna a to som za ne dala ,,až ,,3 eura :D
@danka.chomka presne mňa napadlo to isté , že radšej nalačno pôjdem...., a potom sa najem, ....pri malej som to tiež tak urobila - teda iba vodu som pila, a výsledky som mala o.k.....ale teraz ma už bude strašiť vek 😉
Holky, jak dlouho jste se snazili o babetko?
My ctyri mesice a ani nevim, jak se podarilo nakonec
@certica22 tak to bola riadne dobrá kúpa 🙂 🙂 , musíš nám dať link aj my chceme také lacnééééééééééééééé 🙂 , v obchode stoja okolo 50 eur, ja som si pred 2 týždňami kúpila po zlacnení za 25 eur....ale ešte 2 nohavice, 3 rifle, 1 menžestráky tehut. mám doma, len sú mi veľké - musím počkať , keď začnem priberať, i keď bruško mi začína vykúkať 🙂
@strihalka my sme povodne nechceli barana ale zacala soom si studovat o tom znameni a strasne mi pripominala charakteristika mojho muza tak som mu to odprezentovala 😀 a on ze no teda dobre zrejme si budu rozumiet tak ze skusime ( to uz sme ani nemali velmi ovu den) asi den pozadu sme boli a sup na prvy pokus sme zasiali nasu baranicu 😀 sa prebojovala ku nam 🙂
inac zienky neviete mi poradit? ja som pred tehu strasne rada a vela jedla makke a plesnive syry- riadila som sa pravidlom- ked to smrdi az do predsieene tak je to špicka 😀 a teraz samozrejme nejem. ale nemozem ani keby som si z toho spravila omacku? Lebo lysteria sa nici pri 70 stupnoch tak keby som rozpustala syr normalne pri vare myslite si ze je to stale riziko?
@danka.chomka moja ja jim normalne plinaky dale, bo u nas tak upravene ze pro tehu je to ok...aj sem to nekde cetla, pokud to najdu dam echo
@strihalka no tak v tom 16tt ti asi bude robit
@sunday1 hej, aj ja som si to myslela.. ja som bola v utorok a to som koncila 14ty ale babo bolo podla predosleho UTZ akoze 14+3, cize v 15tom.. ALE osobne si myslim, ze to sestricka dej.bala s prepacenim, lebo aj som videla, ze zle mi tam napisala (15+3) a potom mi volala, ze si to vsimla a ze jej to mam nadiktovat, co mam v knizke a tak.. a ked mi povedala, ze mam nizke AFP hodnoty, tak prve co ma napadlo, bolo, ze jasne ze su nizke, ked mi napisala o tyzden viac.. no ona mi vravela, ze boli dost nizke a ze to asi nebude mat vplyv ten tyzden, ale ze zavola do labaku, nadiktuje ten spravny tt a uvidime.. no a kedze v piatok sa uz nedovolala a zajtra by som tam sla tak ci tak, tak si vies predstavit, aka som nervozna.. ale nestresujem, len mam pocit, ze sa okolo mna musi zakonite vzdy domrvit.. a uz som nasrata aj na vsetkych mojich doktorov a som sa rozhodla, ze ked porodim, tak pojdem uz iba na gyngu po 600nedeli a potom uz nikam najblizsich 50rokov, lebo ako nahle tam pridem, tak mi vnucuju nejake choroby, aby mali pacientov, alebo preco.. 😔 proste skor som nasrata ako stresujuca momentalne, ale zajtra donutim dr urobit mi sono a nakazem mu, nech mi uz aj vypise ziadanku na to morfosono.. nech som uz kludna.. 😒
Tak som sa vam vyzalovala aspon.. nechcela som pisat hned, aby som nesila horucou ihlou ☹ a aby som nikoho nevystrasila 😔
@danka.chomka Dani, ja som odmalicka s nasimi chodila vzdy len po zotmeni a nikdy som na dusicky nebola za dna, az odkedy som s mm, lebo on ma rodinu aj na strednom slovensku, tak tam chodime den vopred a cez den, lebo berieme aj babky vyluftovat.. Ale na "nase" cintoriny chodime vzdy vecer 😵 a vzdy palim sviecky aj na krizoch
@janka273 to mas fajn, ze ti ma kto Tami povarovat a ze sa na kolegyne tesis 🙂 ja by som sa totiz do roboty netesila prave kvoli kolektivu, inak som mala robotu skvelu, ma bavila.. ale ti ludia okolo dokazu zhnusit vsetko 😒 Ninka teraz spinka s ockom hore, teda asi uz spinkaju, kedze nepocujem nic. Dostala vlaznu sprchu a cipok, lebo cely den mala 38,8 ☹ tak snad v noci bude dobre.. polku dna prespinkala, tak hadam zajtra uz bude dobre..
@strihalka my sme sa o Ninku snazili 3roky a tiez nakoniec prisla asi az ked sa jej zdalo, ze ju zvladneme 😅 a o toto druhe sme sa zatial este nesnazili, ale ked som zistila, ze som tehu, skoro som od radosti odpadla 😵
@strihalka ok ked najdes na to nejaky clanok budem rada ked mi posunies. dakujem.
Holky, bylo tu vyslovene prani, aby se tema v soukrome teme prejmenovala z NT screenig, prejmenovala vylsedky testu..tak aby ste vedeli ze tema nezmizela, ale v nejblizsi dobe bude prejmenovana, uz je to poslane na reditelstvi a aceka to na schavleni
@strihalka si uzasna adminka 😀
@danka.chomka taka chvala na me, jeste chvili a budu se cervenat 🙂
dobré ránko
neviem či ste to už robili tiež alebo či to vidíte, ale ja presne vidím kde mám maternicu, mám ju vpredu takže ju krásne vidieť, manžel sa jej stále dotýka a normálne som z toho hotová ako to vidno. včera som si požičala angelsound a priložila na to miesto a počuli sme srdiečko. fonendoskopom počujem zvuky - možno je to keď sa hýbe, ale srdiečko nepočujem. a jasné že nechcem moc tlačiť. takže celý víkend som mala manželovu ruku alebo hlavu na brušku a neuveriteľne ešte aj moja 19 ročná neter (prišla mi umyť okná) za každým oknom prikladala ucho, ruku na bruško ... no zlatí boli a len dúfam že je to ok, že to tak vidím a cítim ... máte to niektorá tiež ?
@danka.chomka žiadne plesnivé syry by sa nemali - aj kozie, byvolie a pod. len ak si na ne zvyknutá z predtehu obdobia ... ale na tie plesňové radšej pozor - ak tak potom asi tie naozaj kvalitné, kde nezhrozí nesprávne spracovanie. všetko trochu pokazené už v tomto čase mimčo cíti, a je to síce super (ja tiež pre tehu som milovala hlavne biele plesnivce 😀) ale radšej to vôbec neskúšam i keď vraj v malom množštve je to ok... tých článkov je kopec, ja mám jednu knižku z anglicka (ktoré sa u nás považuje za veľmi liberálne v tehotenstve, je z minulého roku a teda silne pochybujem, že nie sú na tom oveľa zásadovejšie ako my!) a tam sú vymenované veci, ktoré sú dokázané že škodia. prikladám článok, ale fakt si môžeš nájsť aj ďalšie ak treba
http://www.tvtip.sk/lifestyle/zdravie/6853-pozo...
ale je to asi ako so všetkým, ak to robíš s mierou tak je to ok. ani alkohol v tehu nie je zakázaný - iba ho máš požívať s mierou ... otázka je čo je miera 🙂
@strihalka ja idem na tripple zajtra - na lačno ... dám vedieť
@takitak mas pravdu mam k tym syrom teraz respekt nebudem pokusat osud vcera som citala clanok ze matka moze mat bud ziadne priznaky alebo len jemnu nadchu no maternicu to napada agresivne. tak vydrzim. Lebo ja tym nasim potravinarom nedoverujem kedze sme odbytisko nekvalitnych potravin v europe.☹
Dievčatá, minulý týždeň som vyplnila na nete nejaký kvíz o pupočníkovej krvi a dnes ráno som mala telefonát, že som vyhrala 500€ na nákup kočíka. Juuj držte palce aby to bola pravda a peniažky naozaj dorazili. To by bolo krásne, nikdy som ešte nič nevyhrala, Oliverko mi prináša šťastie 🙂 🙂

Triple testy?ty se kdy delaji?kdy se bere krev?co to je?