Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka aha tak - no to si nemyslím ... možno by nám tie čo to cítili povedali, ale ja si ten pohyb predstavuje celkovo, nie kvôli tomu že bude kopať von, ale aj vo vnútri - to máš potom jedno 🙂 ale možno sa mýlim ... ve´d už iba pár týždňov a dozvieme sa 🙂
a 20tt už je 5 mesiac 🙂
@strihalka my tiez planujeme zacat s nakupmi az tak od decembra januara- aj kvoli cenam- aj ked neviem ci to bude mat vplyv, zrejme nie ale uz budem po 25 tyzdni tak skor aj tak mam pocit ze by mi to doma len ,,zavadzalo" a bola by som netrpezliva ze kedy konecnce uz budem moct tie veci pouzivat. Akurat si robim prieskum ze co kupime aby som toho nemala potom vela na mysli a nezatazovalo ma to. Ja planujem kupit len kociar, postielku a vanicku (satku aj nosic uz mam davnejsie). Oblecenie mame darovane- aj ked sa potvrdi dievcatko tak asi pokupim kopec somariniek 😀 prebalovaci pult ani komodu nekupujem, veci bude mat zatial v nasej skrini a obliekat a prebalovat budeme na posteli. Vidim aj na sestre aj na svagrine ze ho vobec nevyuzili a pytaju si za ten kus dreva nekrestanske peniaze 😀 aj tak planujem skusat bezplienkovu komunikacnu metodu tak hadam sa bude darit 😎 A muzovi mozes povedat ze 20ty tyzden uz je 5ty mesiac takze splnas jeho podmienku 😎 😀
ahojte. odkedy som tu nebola, tak pribudlo asi 20 stran. fu, nemam sancu docitat. my sme boli v piatok po vysledky testov z krvi, tak vsetko ok. a vysledok kultivacie, mam daku kvasinkovu infekcii ci co. to som si aj myslela pre ten zelenkavy vytok. lieky zatial dr nedala ziadne, ale robila mi take cistenie. nakvapkala mi tam daky olejcek a vytrela tamponom. bolo to dost neprijemne. tak snad pomoze a nesposobi to nic zle. tak ale uz je pondelok a nic, tak asi to bude ok. na dalsiu poradnu idem az o 4tt, to mi budu robit aj tie afp testy + utz, tak sa tesim.
a dostala som aj tehu knizku, takze mozem idst do dm-ky po balicek tehotensky.
a na nasom utz nedavaju fotecky, tak som taka trosku sklamana.
a chcem sa opytat. ked berete kys.listovu /fembion, pripadne ine/, tak len do toho 12tt, alebo budete brat dlhsie?
@danka.chomka
@takitak
No tam my urcite budemkupovat cely pokoj, mistnsot na to je, tak at ma od zacatku svuj klid na spani...
takze urcite postylka, komoda s nastavbou ale toto vsechno chcmposhanet bazarove,krom teda matracem tu urcite novou..a co se tyce povleceni a atak, taky bych uz ted , kdyz vidim na bazaru....vcera jsem videla komplet maxi cosi za 255€, kokos, kdybych vedela co cekame ze to bude hoka, uz to kupuju, vzdyt to je nenormalni cena ze jaka super🙂
no jenze musime pockat 😀 😀
@strihalka no ja som pre tami nakupovala az po 26tt /mozno aj zo strachu, aby mi doma neostalo nieco, na co sa nebudem moc pozerat - po predchadzajucich skusenostiach/. a urcite ti nic neutecie. inak okolo toho 5-6mesiaca sa v obchodoch bude predavat prevazne zimne oblecenie predpokladam a to by ti bolo na nic. ved v aprili je uz teplejsie. a jarne oblecko pride do obchodov neskor. ci mylim sa? resp. take ze postielka, vanicka a tak to sa samozrejme neriadi rocnym obdobim.
jked tak, skus mm prehovorit tak, ze potom to bude velmi vela penazi naraz. radsej teraz po troske z kazdej vyplaty.
@rene82 ja beriem femibion 400 aj teraz až do konca kojenia to myslím je ...
a čo to dostaneš v dm ????
@strihalka ja tiež budem kupovať úplne úplne všetulinko, aj dvojmo trojmo, keďže potrebujem postieľku aj do práce aj na chalupu aj cestovnú ... takže sa na to teším, ale všetko až budúci rok - dodacia doba je max 6tt, vymaľovať sa má 3m pred nasťahovaním, takže to krásne vychádza po novom roku ... a ja oblečko žiadne nedostanem takže si všetko kúpim, ale málo, lebo kto vie aký ten drobec bude malý/veľký ... takže uvidíme
@takitak presne, nechcem kupovat vela oblecka, bo vim, ze to jednou veme na sebe a pak je to uz mael, tomu se chci vyhnout, spoustu oblecneni dostanem od kamaradu kteri uz ted maji orcne deti.......a presne nam vychazi ze pokoj zacnem zvelebovat po vanocich, jen se bojim, aby to nebylo ve stresu
ale treba uz budu doma na pN tak to bude klidnejsi
@takitak ked pojdes do dm z tehu knizkou, tak si tam vyplnis taky formular a daju ti balicek pre tehotne. uz si nepamatam, co vsetko som tam mala pred 3 rokmi, ale urcite dake vzorky a tak. a ked sa babo narodi, tak tam ides znovu, ale s rodnym listom a daju ti balicek pre babenko. tam boli tiez vzorky, daky cumel a tak. uz som to tu pisala.
a oblecko, ked som pri tami kupovala, tak som kupovala velkost 62, tak aby bolo zopar kompletov /ked sa precura, povracka a tak/ a tiez zopar kuskov z 68 a 74, nech mam. a malej bola aj 62 velka, tak sme museli dokupit 56 /aj to bolo velke/. ale zase daktore kamosky mali riadnych mackov, tak zacinali 62 a mali zbytocne nakupene 56.
@rene82 mám ho. ale zatiaľ len počuť, ako sa malé čvachtá vo vodičke 😀 ani dr. svojim prístrojom ešte nezachytila srdiečko, takže sa nebojím, že by bol náš angelsounds nefunkčný. len ono, kým sa to cez tú moju slaninu prederie... 😀 a pritlačiť nejak moc nemusíš. a čím bude drobec väčší, tým menej budeš musieť pritláčať 🙂
tu najdete zhruba vsetko, co treba mat min. nachystane pre babenko. ja som sa riadila podobnym zoznamom. http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1277/vy...
@darinkazv tu by som Ťa trochu vyviedla z omylu. femibion má kyselinu listovú a ostatné vitamíny spracované do užívateľnej formy, zatiaľ čo ostatné vitamíny nie sú spracované, preto aj účinok nie je taký výrazný ... alebo na druhej strane môže byť oveľa vplyvnejší ako nespracovaný, čo ale zase tiež má svoje nevýhody - napr. nemôžeš len tak brať kyselinu listovú ak Ti ju zvlášť nepredpíšu
nebert to akože to nie je dobré ale rozdiel v tom je určite ...
a ostatné tieto tabletky majú aj iné vitamíny, čo pri normálnom stravovaní spĺňaš dennú dávku tka je zbytočné ešte telo zaťažovať ďalším - umelým prídelom ...
@rene82 ja som v 13tom tyzdni beriem femibion ,kedze som na rizikovom .tak som si kupila dalsie balenie este aspon toto vyuzivam ved vitaminy nam len prospeju ,moj nazor🙂
@takitak prenatal sa užíva rovnako 1tbl denne, ako femibion. ja väčšinou užívam vitamíny len od jamiesonu, lebo je to viac prírodný výrobca, než ostatné. pri malej som brala len kyselinu listovú od jamiesonu a malá je v poriadku, tak nechcem zbytočne vyhadzovať peniaze za drahé preparáty, keď tie peniaze môžem využiť pre dcérku alebo drobca. 😉
@takitak kysl. listovan nie je na predpis, pokial viem, ale uziva sa aby sa znizilo riziko razstepu a tak. ale napr. na femibione je napisane, ze do 12tt. tak neviem, ci potom to ma nejaky vyznam brat. pri tami som neskor brala len vitaminy /centrum alebo daco take pre tehotne/, ale tiez som pocula, ze z toho rastu vacsie deti, tak som to potom prestala brat /asi do 26tt som brala/
chcem sa spytat ako ste dostali v dm ten balicek nejak ste sa preukazali abo co? A baby prosim vas kolko ste do teraz pribrali?

@strihalka Ja už ani neviem, čo mi to tam písalo. Vyplnila som ten test, napísala údaje a dala nejaké odoslať alebo čo to tam bolo. A ďalej nič. To bolo minulý týždeň. A dnes ráno mi už tetuška volala 🙂 Držím palčeky, nech to aj tebe vyjde.