Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@zlatulienka nemáš zač...aj nabudúce...pa
baby, mám na vás ďalšiu otázku na telo...čo posteľný život, môže sa to, či nie? lekár mi povedal, že ak chcem mať dieťa v poriadku, lebo každý orgazmus môže spôsobiť potrat, mám na to zabudnúť...a minule zas povedal, že to nemyslel až tak vážne a občas sa môže...čo vy na to? ako je to u vás s chuťou? lebo ja som mala predtým každý deň a teraz mi to vôbec nechýba...
@ancovicka30
ďakujem za vyčerpávajúce info, aspoň viem, čo ma všetko čaká. určite aj viacerým tehulkám, čo čakajú prvé bábo a sú na tom tak ako ja ( akurát pár spomienok mojej maminy, v okolí nik s malým bábom atď. ), to pomohlo... 🙂
@kukucka1982 ahojky..precitaj si toto ak chces..ohladom toho "pstelneho zivota" :D http://rodicovstvo.wordpress.com/tehotenstvo/se...
pre maxara a janka273
ahojte dievčatá...tak asi vás sklalmem,ja mám už dva pôrody za sebou a ten druhý nebol za odmenu ale ako na zomretie..malá bola veľka 4,20 kg,nezostupovala,bolesti a tlaky na porod, otvorená na 2 prsty...bol to väčší horor ako prvý krát..teraz som povedala dokymu že už nerodím,jedine cisárskym...ale nechcem vám brať iluzie,ja mám rozdiel medzi deťmi 6 rokov tak možno vy to budete mať ľahšie...
@maxara @janka273 a ja Vás možno poteším 😉 prvý pôrod, teda kontrakcie trvali takmer dva dni, dalo sa to vydržať až na tie posledné štyri hodiny odkedy mi prepichli plodovú vodu, tak to bola sila, dcéra sa narodila s váhou 3570g, taký priemer....a potom po desiatich rokoch (niektroí Dr. hovoria, že po takej dobe skoro ako prvorodička) sa syn narodil "hop-šup", o deviatej ráno som prišla do pôrodnice so slabými blesťami, tie sa vystupňovali na silnejšie o dvanástej, potom som už išla na stôl, 3x zatlačila a drobček bol o 5 minút na svete, bol aj ťažší, mal 4kg. Primár mi hovoril, že väčšie bábätka viac naliehajú a idú von lahšie 😝
takže dúfam, že tretie bude do hodiny od príchodu do pôrodnice 😀
@janka273 nuz tak mna akoby na striedacku bolia.. akoze chodit mozem, ale stale to citim, aj ked sedim, lezim.. asi tam mam nejaky zapal ☹
@tajomna @zlatulienka no baby, tak si vyberte 😀 😀 vyberam si moznost zlatulienkinu 🙂 moja Ninka mala 4180g a voda mi nakoniec rupla sama a odvtedy to uz islo strasne rychlo. Ja sa porodu vlastne nebojim, len toho okolo, tych ludi a toho potom ☹ Aaaale co, vydrzime.. No ale baby, nestrasme prvorodicky. Porod predsa nie je taky strasne strasny 😉 a trva to len kratko a navyse na konci je to uzasne 😵 a uplne najviac sa mi pacilo to, ze ta bolest a tlaky, to vsetko preslo v sekunde, ked babo vyslo.. proste obrovska ulava 😵 (az potom to sitie, uff, ale to zas necaka kazdu)
@wollmannova ja teda netusim, co to presne znaci, ale pamatam si, ze mi moj Dr vravel este ked sme sa len zacinali snazit, ze ak by mi tvrdlo brusko, ze mi da na to lieky...Som moc nepochopila dodnes, preco mi to vravel, ale mozno vie, ze mam na to nabeh alebo co....podla neho mam malu maternicu 😒 a aj to mi skusal liecit...s minimalnym vysledkom.
Dievcata rozoberate tie strasne dlhe prody...kokso ja nechapem, akoze od coho to zavisi, ze niekto to tak rychlo porodi a niekto takto xy dni aj s vyvolavackami????? Ja sa utesujem a nepripustam si takyto scenar, lebo moja starsia sestra ma 3 deti vsetky s odstupom 3 rokov a nenormalne rychlo rodi. To posledne skoro ani nestihli prist do porodnice vzdialenej 20 km od prvych priznakov. Este doma sa rozmyslala, ci uz bude volat odvoz, alebo este to nie je ono...a nakoniec ani klistir jej nestihli dat a rodila niekde mimo salu 😅 ci co, bo bolo obsadene. Myslite, ze je to dedicne ? 😀 Ja verim, ze aj ja budem taka masina rodiaca....
@janka273 nooooo, ako sa to zoberie.....otehotnela som 26. jula a vtedy sa plodili chlapci.....da sa to vypocitat podla faz mesiaca.....uz mi to 10x vyslo z 10 tehotnych pribuznych....naucila nas to raz jedna profesorka na vyske....ale podmienka je, ze musis vediet presny datum, kedy doslo k oplodneniu
@anabelleee a funguje to aj v skutočnosti? - myslím, tým, či dá tomu veriť?
A na to používaš vzorec? Cicuška, ak to nie je tajomstvo, tak nás to nauč 🙂 , aj my chceme vedieť, kto sa v našich bruškách ukrýva 🙂
@anabelleee anooo, prosiiiim🙂)
Hm, tak ja presny datum oplodnenia neviem, tak mne tato metoda nepomoze 😀 Viem iba presny tyzden 😅
19 cyklov som sa sledovala a tento 20 nie, sranda, nie?
@miselita
ahoj, dakujem pekne, uz som si to cele prestudovala...a aj som sa celkom potesila tomu clanku...
Ahoj kocky, same nove maminy tu mame, musim chodit castejsie 🙂 Vcera bol uz simi ok tak som myslela ze to mame za vodou a dnes zase beha chudacik 😒
Mn dnes prisla kuknut kamoska a priniesla mi vankus na dojcenie, naozaj krasny, tak sa vytesujem 🙂
@anabelleee toto by ma moc zaujimalo ale neviem to uplne presne kedy som otehotnela, tak plus minus den, dva 😒
Inak kukam ze rozoberate porody, ja som mala dost dlhu a velmi bolestivu prvu dobu, kontrakcie kazde dve minuty ale nejak sa to nerozbiehalo, otvorena na 4 cm som bola cele hodiny a nic a nic 😒 uz som bola taka zmorena ze som medzi tymi kontrakciami spala, a prebrala som sa az ked som citila ze uz to ide, to bolo inak super, dlho som vydrzala takze ked som tlacila bola som uz idealne otvorena takze dve zatlacenia, asi 10 minut a maly bol vonku, mal 3850 g, takze ziadny drobec a BEZ nastrihu 🙂 takze prvu dobu som riadne pretrpela ale v zasade to cele bolo fajn 🙂
@anabelleee super ze ste ok 😉
ozaj tak ma napadlo, ktore ste tu z BA, pripadne z petrzalky?? 🙂 ze ci budem mat s kym kocikovat 😅 😅 😅

@wollmannova tak sa snaz odpocivat co najviac a papaj magnezko.. a v ktorom si teraz?