icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
19. sep 2011

@zlatulienka Anjelik môj ty si poklad, ĎAKUJEM ti z celého srdca, veľká VĎAKA / cmuk, cmuk, cmuk/....hádam sa mi to vstrebe, mala by som ležať - lenže ja som taký neležiaci typ , ale šetrím sa 🙂, posedkávam, ....a mám 4 ročnú malú, a zase celý deň ležať to sa pri nej nedá....ja nešpiním,ale budem sa musieť menej hýbať 😉 , asi som moc hyperaktívna, a hematóm potrebuje kľud....ešte raz ti cicušenka ĎAKUJEM 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ZLATULIENKA 🙂

saxana123
19. sep 2011

@tessa deti sa hrajú? :D

anabelleee
19. sep 2011

No, musim sa teda aj ja pochvalit, dnes to bolo 9t.+3, velkost 24 mm. A najkrajsie na tom bolo, ze zatrepotal ruckami.uz tak skoro...vlastne este ich nema ani poriadne vyvinute, ale hybal sa 🙂 bolo to krasne. A tak dalsia fotecka v albume.

urma
19. sep 2011

@anabelleee jejda super 🙂 aj moj mal cca tolko mm ako tvoj drobec, len o par dni sme boli mladsi a tiez tymi mini ruckami plaval, prirovnala by som to pohybu matriosky...tak z lava do prava sa kymacal snehuliak jeden 😀
Pustil ti aj zvuk srdiecka? To bol tiez velmi silny zazitok. Aj tu EKG krivku bolo vidiet pritom zvuku, velmi rychlo bije a len v jednom tone

zlatulienka
19. sep 2011

@janka273 Jani, inak aj ja som Janka 😉
s tou hyperaktivitou to úplne chápem, ja mám tiež 3-ročného drobca, aj ho kojím, dvíham na ruky, PN je pre mňa utrpenie, som ako vo väzení, ešte, že mám vychádzky, ale aj to je pre mňa dosť obmedzujúce, už chvíľami pomýšlam aj na umývanie okien, ale strach, že by sa čosi stalo prekoná to pokušenie 😝
a to je super, že ani nešpiníš, on sa ten hnusák určite stratí, maličké ho odtiaľ určite vytlačí, veď je to predsa baran 🙂

katkarv
autor
19. sep 2011

@maxara tak musis zahnat zle myslienky,musis jasne? 🙂
@strihalka minule som mu povedala a odbil ma ze ked bude vacsie ☹
@janka273 o ziadnom hematome neviem nic,asi uz nie je 😀 ani nespinim len radsej sa nemojkame 🙂
@takitak nam zase az na foto nezalezi,predtym sme mali foto a aj tak neskoncilo dobre.

janka273
19. sep 2011

@zlatulienka Janulka moja - vo väzení som aj ja ☹ , ja veľmi rada upratujem, periem , varím - teda nerada sa nudím, / teraz u susedov zatepľujú dom - tak máme prach na predaj - okná sú špinavé, parapetné dosky - ani nehovorím, ale počkám , kým hodia fasádu a pôjdem ich vydrhnúť, aj keď dnešný dážď trošku tomu prachu pomohol/. Ale podmienka je - že ten hematóm sa musí vstrebať.
Zajtra ráno urobím Kari šalát s ananásom , polievku máme, babka ešte upečie lokše, a môžem oddychovať 🙂
Na návštevu sa niekam neoplatí ísť - lebo 2 hodiny na cestu , návštevu a späť je málo, ja chodím iba k mamine, tá býva 10min od nás, a potom do poradne, alebo s malou k dr. , keď treba, tam si hneď dám oraziť Pn - ak by ma prišli vtedy skontrolovať / a stavím sa i na väčšom nákupe - tak zabijem 2 muchy 1 rannou 🙂
Vychádzky má aj ja - ale využívam ich minimálne , keďže bývame v rod.dome, tak záhrada a dvor - tam sa malá vybehá, do obchodu chodí babka alebo manžel, a ja možno raz za týždeň a to stretnem toľko ľudí - že každému vykladať to isté dokolečka ma nebaví / vypytujú sa ma prečo o som na Pn/- najmä rodičia detí, ktorých učím / je mi to dosť nepríjemné, keďže sama im neviem povedať, kedy nastúpim - a zase klamať ich nechcem/.
Bodaj by si mala pravda, že môj malý barenček ten hematóm vytlačí - inak aj ja som baran - a čo si zaumienim, tak to mi z hlavy niekto veľmi ťažko vytlčie.

janka273
19. sep 2011

@katkarv nemojkáme sa ani my - máme i zákaz, a mne je večer tak strašne zle, že na to ani nepomyslím 🙂
S tým hematómom - to máš asi v poriadku - vybúril sa špinením a ,máš Katulka aspoň pokoj 🙂

maxara
19. sep 2011

@janka273 no aj ja som sa o tom ujovi dozvedela az doma, ale foto na nete som vedela, ze som bola z druhej strany sanitky 😅 😔
@katkarv ved ano, ja viem 😔 pokusam sa..

janka273
19. sep 2011

@maxara a prečo zomrel ten pán, nevieš?
Mm si práve zohrieva večeru / prišiel z roboty/, taaaaaaaaaak mi to zavoňalo, že som si naložila i ja - ale len 3 lyžice - v noci mi bude taaaaaaaaaaaak dobre zle, že nebudem vedieť, čia som. 😉

maxara
19. sep 2011

@janka273 no pisali na nete, ze nahle skolaboval a privolani zachranari ho uz nedokazali ozivit, nejaky cas to skusali, ale nenaskocil, tak asi infarkt tipujem.. Inak, som to hovorila sestre, lebo presne pri tom stanku sme si dali taku hnusnu cigansku den predtym. A ona ze, ja som vravela, ze bola hnusna 😅 😅 ale to iste ti aj mna napadlo.. 😒 😔

slniecko137
19. sep 2011

dnes som dostala tehu knižku a taky kufrik pre budúce mamičky. ..... tááák strašne ma to potešilo, ...aj doteraz som sa veľmi tešila že som tehotná (ale skôr som sa bála aby to dobre dopadlo), ale dnešok bol neskutočný, keď som tam zbadala ten cumlíček tak už som chcela to bambuliatko držať v náručí. Konečne je moja radosť väčšia ako strach 🙂

atreyu
19. sep 2011

Tak ja idem zajtra na kontrolu držte prsty aby bolo všetko v poriadku 😵

livia341
19. sep 2011

@janka273 ďakujem za radu.

livia341
19. sep 2011

Poradte mi prosím mamičky, mám zmiešaný pocit v tom, že mám termín na 3.4 a netrčí mi brucho a robím v jednej rodine, kde je domáca tiež tehotná a termín má na 14.4 a trčí jej brucho jej som nepovedala, že som tehotná, lebo to je ešte priskoro, len nedávno som bola na 1 sone tak sa preto pýtam Vás kde može byť problém? nemože byť tým, že ja čakám prvé dietaťko a ona 3 dieťa a jej organizmus je zvyknuté než moje? ďakujem.

strihalka
19. sep 2011

Holky, ja ja chcem kufricek:D
vsichni ho dostavate, dostanem aj ja?co je to kufricek?

urma
20. sep 2011

@livia341 ja nie som ziaden odbornik na matersvo, ale nevidim v tom ziaden problem 😉 Nestresuj sa prosim ta. Aj tu baby maju uz bruska vonku a ja zatial nie..ale proste ja som nikdy nebola "bruchata" ale zadkata 😀 A tiez som prvorodicka, takze nemam este taku roztiahnutu maternicu, ako tie, co uz mali deticky.
Tvoje male ma aj tak len par centikov a ani plodovej vody nie je mnoho, takze sa ti to stale vojde do dutiny brusnej v povodnom zneni. To si myslim ja..rada precitam dalsie postrehy.

kukucg
20. sep 2011

Ahojte, tak vidim ze uz vo velkom chodite na sona, ja idem buduci stvrtok a sa aj bojim trochu lebo minule ta velkost vobec nesedela tak som zvedava co bude teraz a ci bude vsetko ok 😉
inak mi byva stale zle, vlastne cele dni, ani nie ze rano... och 😒

@livia341 podla mna je to uplne v poriadku, a nejde ani tak o to ci mas prve alebo tretie, aj ked to tiez zohrava svoju rolu, ale hlavne je to proste individualne, ja som mala brusko skoro a mala som ho aj velmi velke, a kamoska rodila s takym ako som ja mala asi v 5 mesiaci... a na nej to nebolo vidno vobec veeelmi dlho, sa jej vsetci smiali ze ci nosi babo v rupsaku 😀 takze toto naozaj nie je dovod na to aby si sa znepokojovala 😉

kukucg
20. sep 2011

@strihalka minule som dostala az ten druhy v porodnici, u gynekologa na zaciatku som nedostala 😒 takze chcem aj ja 😅 hlavne chcem vediet ci je vsetko ok a knizkuuuu 😅

kukucg
20. sep 2011

@atreyu Drzime 😵

slniecko137
20. sep 2011

@strihalka neviem či to rozdávajú všetci gynekologovia. 🙂 je to taký malý kufríček pre budúce mamičky, bol tam cumlíček, pamperska, krémik, vložky do podprsenky, minerálka, cukor, prášok na pranie, aviváž, ...samozrejme všetko také mini a ešte nejaké letáčiky. Sú to maličkosti ale neskutočne potešia, hlavne keď je to prvé bábetko a sú to vecičky pre TVOJE dieťatko

zeta123
20. sep 2011

@sunday1 ahoj..blahozelám...ja som uz týzden negrcala...dufam ze uz ani nebudem 😉

zeta123
20. sep 2011

@urma ja som tiez uvazovala nad pn ale tiez som ok. autom budem dochádzaťasi tým sa za volant zmestím 😀

zeta123
20. sep 2011

@katkarv ahoj...pýtaj si foto...urcite ti daju..

carrie84
20. sep 2011

Dobre rano, dievcata 🙂
@kukucg - ja som si 1x ten kufrik drzo vypytala u doktorky, ked som videla, ze ich ma sestricka naskladane v kute 😀 Holt, som bola strasne zvedava, co je vnutri 😀
@livia341 - urcite je to tym, ze ona caka uz 3 dieta a ty prve. Ja som pri prvom vytrcala brucho pred zrkadlom a cakala kedy narastie - no a vidno mi ho bolo az niekedy okolo 5teho mesiaca. Aj to veeeelmi jemne. Teraz som ledva v 10tt a brusko mi trci uz riadne teda. Ja mam zase teraz stres, ze po 1. nic uz neoblecime, po 2. vyzeram ako prezrata, po 3. budem musiet o chvilu kazdemu povedat, ze som tehu (chcela som pockat az po ukoncenom I.trim. - no ale tymto tempom si to nevsimne len slepy) 😝

atreyu
20. sep 2011

No baby, vyfasovala som "vodičák" 😵 o 12:00 idem na sono a ak bude všetko ako má byť zajtra idem na odbery...držte prsty bojím sa veľmi

zeta123
20. sep 2011

ahojte baby...podľa mojich výsledkov som asi v detstve prekonala toxoplazmozu..teraz musím ísť na infekčné...máte niktorá z vás podobný problém...neviete náhodou či sa mi to môže vrátiť..bojím sa či bude bábo v poriadku ☹

carrie84
20. sep 2011

@atreyu - drzim paste! Neboj, vsetko bude ok 😉 Za kolko budes mat vysledky odberov?

atreyu
20. sep 2011

@carrie84 och tak to netuším, ale niekde som čítala, že v labáku ak zistia niečo zlé tak volajú hneď na druhý deň do ambulancie...
@zeta123 ak si už raz toxo prekonala tak telo si už vytvorilo protilátky a už ti toxoplazmóza nehrozí a bábo bude určite v poriadku 🙂

sunday1
20. sep 2011

@zeta123 To, že si sa už stretla s toxoplazmózou je len dobre, viem to z prvej ruky z infekčného. Ja som mala mierne pozitívnu listeriózu, tak som tam musela zájsť a primár sa veľmi čudoval, že mám toxo úplne negatívne, vraj kde som doteraz žila 😀 Povedal, že ak je negatívna, tak to treba veľmi prísne sledovať počas celého tehotenstva, tie, čo to už prekonali, majú protilátky 😉