Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@kiribaby juuu to v 16tt je uz taketo krasne babenko??? 🙂 aj ja som 16tt a teraz si ma velmi potesila ze aj to moje je hadam take krasne 😉 no ale rozumiem, ze sa jedujes ze nemas ostre foto ja mam len jeden obrazok a to obyc sono a tiez som bola sklamana ze sa moje male tak hmyrilo a rozmazal sa zaber. Doktorovi to ale bolo zjavne uplne jedno 😠 totalne sa pri tom nudil 🙄 a keby mam mat 3D a rozmazane tiez by som bola sklamana no ale to co si dala je pekny obrazok 🙂
Babulky 🙂 este mi poradte tie uplne prve pohyby alebo kopanceky ste citili ako pukanie bubliniek alebo ako tuk tuk??? Alebo by ste to prirovnali k niecomu inemu?
@veronika1417 no v zaciatkoch je to ako pukanie bubliniek,takze ja som len hadala,ci su to pohyby,alebo plyny v crevach 🙂 No postupne to silnie az citis jasne kopkanie...Ja sa z ,,kopancekov,,tesim len prvy den,bublinky som citila uz asi tyzden dozadu...
@dominika_sk este nekric, myslim ze som v teme cakam dvojicky citala nieco take ze zistili ze su dve az okolo 20 tt 😉
@veronika1417 odpisujem az takto vecer, cez den v praci obcas len precitam a dostanem sa k tomu potom az vecer. Ja som v sobotu pocitila prve naznaky pohybov. Vecer ked si sadnem s vylozenymi nohami, tak vtedy sa zvykne ozvat 🙂
@veronika1417 presne tak, u mna su to teraz tiez len take bublinky.
@karap ja teda neviem mne sa zda ze nieco mi tam praska ako male bublinky len neviem ci su to neni tie v crievkach 😀 zda sa mi to velmi skoro a aj priatel si to mysli. Ja to mam vsak len na jednom mieste tak v lavo dole a tam som bola presvedcena cely cas ze tam je moje babenko ulozene 🙂 keby to bolo na inom mieste tak mi je jasne ze su to plyny ale takto 😉 navyse moze byt babeno v lavo? Nema byt niekde v strede? 😅
@harper to vazne??? ja tiez prvykrat som si to vsimla v sobotu vecer 😀 a odvtedy neveriacky beham a liham si s rukou na brusku 🙂
@veronika1417 tak, kedze uz mam jednu slecnu doma, tak to moze byt uz aj teraz. 🙂
@harper som si Ta mrkla a ty uz jedno babeno mas za sebou tak uz to hadam s tymi pohybmi poznas 🙂 mam si teda pamatat sobotu ako ten vyznamny den??? 😀 a kedy mas termin porodu? Ja mam 20.11.2011 🙂 este aj rodit by sme mohli naraz 😀
@veronika1417 ja mam termin 19.11. ale ak to bude tak isto ako prvy raz tak rodit budem niekedy okolo 25.11. 😀
@harper jaj no tak to by este nebolo az take dlhe pretahovanie 😀 niektore maminy aj dlhsie tahaju 🙂 aj ked ja dufam ze to bude skor aby som tolko nebehala s velikyyym brusenom 😅
Ahoj žienky. Ak by ste chceli niečo do výbavičky z háčkovaných vecičiek skúste mrknúť aj sem http://www.facebook.com/pages/Háčkované-vecičky... 🙂
@harper jaj este som sa chcela opytat myslis ze je normalne ze babo citim v lavo??? 😕
...ja ked som bola na 3Dcku tak dokyna sa tvarila na to, ze ked baby hovoria o "kopancoch" v 15,16tt, tak nevedia co hovoria ;) ... pretoze je cca velke do 15cm, slabulinke a to aby bolo citit doslovny kopanec by muselo mat v rukach a na nohach cinky ... lebo bacnut tymi paprckami cez maternicu. kde ma este dost miesta a plava si tam a brusnu stenu a svalstvo ... 🙂 to chce uz aspon trochu sily ... ale kazdy nech citi co chce a nech si mysli co chce 🙂 kazda sa niecim motivuje a treba sa tesit aj z mala 🙂
...napr ja som teraz 16tt, cakam druhe dieta a "kopance" necitim, mozno tak creva ... alebo niekedy vyduty kopcek...na tie ozaj kopance si rada pockam 🙂
@veronika1417 to ti neviem povedat, skus sa spytat lekara.
@eviiinka Vyšlo jej tam riziko down. syndromu , už si nepamätám v akom pomere (to bol taký sprostý december ,jej robili amniocentézu a mne kyret po druhom tehotenstve) ale dnes som bola pozriet malého Samka
v porodnici , bože je krásny má také malé prsteky ako zápalky.Tie testy sa rátaju z nejakého vzorca kde sa dopĺna vek matky, termín porodu a neviem čo ešte a jej sa sekli asi v termine lebo malý sa mal podla doktorky narodit až v júni.
Mne ich robili dnes a koncom týždna budem vediet výsledky, dúfam že budú dobré.A mojej malej sa tiež páči meno Max aj Lukáš len akosi pozabudla na dievčenské meno 🙂
ahojte baby... mne dnes volali z nemocnice...zajtra idem znova na odber... nieco tam nieje ok...mam nervy v riti.nemam na nic naladu.zajtra dam vediet co mi povedali... preco zase ja.ja to uz serem
babenky,dakujem,hlavne veronike1417. dnes som sa objednala k gp(vseob.lekar) na stvrtok,tak ho poziadam,aby popocuval srdiecko,ci su ozvy. budem urcite kludnejsia. on sice nema sono,ale ked budem pocut srdiecko,bude to super. sono mam 7.7.,ale dovtedy zrejme aj na sk,kedze sa chystame na dovcu za 2tt. dobru noc.
@harper no ja by som asi odpadla, keby mi v 20tt povedali, že viete čo, su tam dve... 😕
@veronika1417 ja tiež citim mimi vlavo dole, a tie prve pohyby vobec neboli u mňa ako bublinky,to som vobec nezaregistrovala, najprv to bolo, ako keď ti napriklad trha okom, alebo nejakym svalom, určite to poznaš, tak ja som zacitila take jednorazove trhnutie v bruchu a teraz , su to take jemne kopančeky, inak sa to neda opisať 😉
@sonicka07 juuuj dakujem 🙂 tak drzim palceky a hlavne daj vediet co a ako 😉 inak ja som si cez net objednala odposluchove zariadenie malo by cez neho pocut ozvy srdiecka a aj kopanceky 🙂 este mi to neprislo a som zvedava ci to vobec funguje 🙂 ak bude dam vam vediet lebo na nete toho o tom vela nie je.

@danka89 ďakujem za privítanie.. Som Vás zatial len čítala, tak som si povedala, že je čas sa k Vám aj pridať (: