icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

micicka
19. jún 2011

@henrieta44 nebojkaj sa. ja som sa tak bála minulý týždeň, tiež som celý deň kade tade lietala a nemala som na seba vôbec čas - sledovať, či drobec kopká a potom sa nejako neozýval. ale teraz sa už zase hmýri. možno sa trošku inak otočil a preto nič necítiš, neboj sa, určite sa čoskoro ohlási 😉
ja som si aj fonendoskop kúpila - vyhodila som 7,- eur lebo vôbec nič nepočujem 😠

stefie
19. jún 2011

@dadka_11 preto posledneho, lebo vtedy idem do poradne..a ci sa to dozviem neviem preto, lebo neviem ci mi bude robit uzv,robil mi 2.6., ale vtedy sa nedalo ani pomerat, ani pohlavie zistit/vraj by to uz vtedy slo/ lebo malo stikutku/cele poskakovalo/ a este bolo nozkami otocene smerom k chrbtici mojej, takze sa nedalo vidiet...

stefie
19. jún 2011

@henrieta44 henrietka, neboj sa,urcite sa len inak otocilo...a mozno je tisko kvoli tomu, ze si sa vcera namahala-tym padom unava a vsetko co citi maminka, citi aj babatko v brusku..vies kolko sa naskakalo, kym si makala?to unavi 😉 , nebojkaj, bude ok, len sa musi vyspinkat 😎

majoslava
19. jún 2011

@amisa ja chute nemám... ale melony by som jedla na kilá :D

majoslava
19. jún 2011

@henrieta44 ahoj, aj mne sa to stáva... niekedy aj dva dni necítim pohyby... ale ked som v kľude a ruky si položím na bruško tak cítim ako mu bije srdiečko 🙂

majoslava
19. jún 2011

Babenky nepuchnú vám nohy?? Mne nejako začali puchnúť :( lekárnička mi nechcela dať na to krém, že budem zbytočne utrácať peniaze a aj tak mi to nepomôže :( a navyše krémy obsahujú bylinky a že by som mohla dostať alergickú reakciu a mohlo by to ublížiť dieťatku :( vykladám si nohy hore a dávam studené obklady....

lianka7
19. jún 2011

@majoslava Ahoj mne nohy nepuchnu,stale sa ma na to dr.pyta....to nesuvisi nahodou s tym,ze sa zavodnujes?

ajvetka
19. jún 2011

@majoslava ahoj, mne nohy opuchali pri prvom tehu a dost z toho, ze som sa zavodnovala, pomoze striedanie teplej a studenej vody, nejedz vela melona a s tym vykladanim noh robis dobre. Mne na to dal dr. aj lieky, ale to uz som bola v 7 mesiaci. Tak povedz dr. svojmu, potom daj vediet ako sa mas

stefie
19. jún 2011

@majoslava ,@lianka7
ano suvisi to so zavodnovanim. ale kremy ti na to majka ozaj nepomozu... mne tiez pri tomto tehu puchnu,lahnem si na gauc, na uplne rovne a pod clenky si dam dva tri velke vankuse a behom polhodinky odpuchnu...pri bianke mi opuchli jedinky raz, aj to asi tyzden pred porodom a to som rodila v lete...

duranovaz
19. jún 2011

veronika1417 ja som s ukecaním môjho muža nemala žiadny problém pretože náš prvorodený syn má meno po ňom a teraz som si vybrala čo sa páči mne.Možno že sa ti to ešte podarí.

henrieta44
19. jún 2011

ahojte kočky, ďakujem za povzbudenie, už sa malé rozkotrmelcovalo, hneď ako som sa najedla, tak sa nevedelo dokrútiť, asi od radosti 😀 , takže som už spokojná 🙂 😉

stellamiapiccola
19. jún 2011

ahoj dievčatá ako sa dnes máte, ja som sa naobedovala nič moc veľkého a idem prasknúť 🙂
začínam pociťovať riadne kopance, to som teda nepoznala pri prvom to bolo šteklenie 😀

lea162
19. jún 2011

@micicka Ja momenntalne žijem v uk a pravdepodobne tu budem aj rodiť ... Niesom nadšena zo zdravotnej starostlivosti ... 2 krát na scan a 2 návštevy u midwife pocas celého tehotenstva tak to naozaj nieje bohvieco... A neviem či sa to da zohnať aj na Slovensku ale ja som si kúpila taky maly dopler čo majú aj doktori na pocuvanie srdiecka...minimálne raz denne si najdem čas a počúvam male... Aspoň tak sa ujistujem že je všetko ok... Stalo to 10 libier aj s postovnym a ktomu som mala ten sono gel zdarma ale myslím že to určite niesu vyhodene peniaze... 🙂)

veronika1417
19. jún 2011

@duranovaz v to uz nedufam ☹ ak budeme mat chlapceka chce meno po sebe. Teda doslova tuzi po tom a ja mu velmi chcem spravit radost ale Damian bola moja srdcovka uz roky 😉 neskor som to zmenila na take slovenske Daniel ale ani to mi nepreslo 😒 takze budeme mat asi Juraja

karap
19. jún 2011

@veronika1417 ja som sa muza vobec nepytala ake meno by chcel.Prvu dcerku odkyval Kristinku,syna Adamka,no a aj teraz sa ,,prisposobi,,Takze bude podla mna:Matusko alebo Simonka.....
Ja to dieta 9 mesiacov nosim v sebe,v bolestiach ho porodim,tak mam vatsie pravo na taketo rozhodnutia,nie/ 😀

karap
19. jún 2011

no a dnes,zaciatkom 20tt mam + ,,az,, 1,5kg 😉 Dobre,nie? 😀
Drobcek sa pekne ozyva viackrat denne,tak si myslim,ze mu nic nechyba a ma sa dobre aj ked maminka este vela nepribrala.Zasob tuku mam dost,tak ma z coho brat 😝

veronika1417
19. jún 2011

@karap no podla mna sme na to dvaja, bez neho by predsa dietatko nebolo, je jeho rovnako ako moje takze prava su u nas doma uplne rovnake. O vsetkom sa radime a spolocne rozhodujeme a to nie sme ziadny mlady zamilovany zelenaci sme spolu skoro 12 rokov a funguje nam to stastne.

micicka
19. jún 2011

ahojte kočky, ako sa dnes máte?

@veronika1417 aj podľa mňa sme na detičky dvaja, treba to predebatovať všetko 😉 prvá reakcia môjho na mená bola tiež - veď to bude jednoduché, budú sa volať po nás. tak som to hneď zamietla, len sa usmial. ešte sme mená "na vážno" neriešili, možno ešte bude problém 😀

@lea162 no tak to je dobrá cena. ja som si teraz objednala tu z koníka z bazáru od jednej kočky, už som jej poslala aj peniažky, tak dúfam, že aj balíček dostanem 😉

@karap no ja dnes -1kg 😕 ale brušo rastie, drobec kopká, tak snáď sme ok, veď v stredu uvidíme 😀

veronika1417
19. jún 2011

@micicka juuuj moje my sme dlho obaja odmietali mena po nas ale mojmu sa ine zenske ako moje nepaci a trucuje ze svoje nechcem 😉 no a ked sme otehotneli a nastala sanca, ze by to mohol byt chlapcek tak nesmelo sa mi priznal, ze by velmi chcel aby sa volal po nom a ja som na nom videla ako vela to pre neho znamena. Milujem ho a chcem aby bol stastny a toto je predsa to najviac, co mu mozem ako zena dat 🙂 dakujem ze si ma podrzala 😉

veronika1417
19. jún 2011

@micicka inak mne sa zda ze som zacala nejako posledny tyzden priberat 😒 od zaciatku som pribrala nejake dve kilecka a aj to vo stvrtom mesiaci a teraz sa stale citim nafuknuta a cela nejaka nazrata ale stale by som tlacila 🙂 budem si musiet davat trosku asi pozor 😉

harper
19. jún 2011

My sme zatial vyber mena nechali na dceru, ved najviac asi prichod noveho cloviecika zasiahne jej zivot. My dvaja s mm vieme co nas caka, teda aspon priblizne 🙂 Zatial sme stale na menach Tamarka a Martin. Tamarka sa mi tiez celkom paci a v pripade ze budeme mat chlapceka (ak potvrdi ultrazvuk) zacnem ju trosku smerovat na ine mena. Nepaci sa mi ak su meniny a aj narodeniny v takej kratkej dobe. Tak uvidime.

micicka
19. jún 2011

@veronika1417 ja sa niekedy rozčulujem, že žena si zoberie mužovo priezvisko, že dieťa (ak nie sú rodičia manželia) má väčšinou priezvisko po otcovi a všetko je vlastne po mužovi, ale určite by som ho nikdy neodstrčila, že nestaraj sa a pod. určite to tu tak ani nebolo myslené (neviem kto písal ten príspevok). ale sú chlapi, ktorí takéto veci nechávajú na žene ale sú aj takí, ktorí sa zaujímajú a chcú byť v dianí a tak by to malo byť. my zatiaľ toho veľa neriešime ešte, už by sme sa mali naštartovať, veď už sme v polovici 😀
a čo sa jedenia týka, ja posledné dni tiež asi viac papám - včera som zjedla dva kusy torty a to mne sladké teda vôbec v tehu nechutilo, asi sa už rozbieham 😀

micicka
19. jún 2011

čo sa mien týka, ja osobne veru nemám vôbec predstavu 😕 veru nebude to ľahké 😅 ale verím, že niektoré meno mi zapasuje ako riť na šerbel a bude 😀

lianka7
19. jún 2011

My sme tiež mená vyberali spoločne, i keď na dievčenskom sme sa ešte nezhodli-asi je to jasné,že bude chalan,lebo tie dievčenské nevieme dať dokopy-úplne odlišné názory 😀
@veronika1417 Ja mám tiež pocit,že stále niečo malé chrúmem,ale váha sa zastavila spred dvoch týždňov je stále rovnaká 😉

veronika1417
19. jún 2011

@lianka7 no ja som nepriberala vobec, skor chudla ale to este pred tehu a tak sme nevedeli ci sa to zastavi a to trochu doktorku znepokojovalo. Dala mi ultimatum aby som do dalsej poradne pribrala kilo az kilo a pol a to sa mi vo stvrtom mesiaci podarilo len teraz mam pocit ze nejako to nabera na intenzite 😀 ja som nikdy nebola nejako moc chuda teda sem tam sa mi pohybovala vaha, ze raz som mala viac inokedy menej. Vcera sme boli na oslave a nik mi neveril, ze som uz v 18tt teda dnes uz v 19 😉 tak ale ja sa citim fajn a mimi je zdrave takze neriesim. Len si dam trosku pozor na vahu amrknem sem tam na nu a bude 🙂

veronika1417
19. jún 2011

ja celkom vazne rozmyslam nad menom Sabina a to ma pritom vobec toto meno neoslovilo len kamoska mi o nom hovorila a ja ze jeeej celkom fajn meno 🙂

veronika1417
19. jún 2011

@lianka7 inak Lianka co to svieti pri tvojom mene ze 18tt 😀

lianka7
19. jún 2011

@veronika1417 Juuuuj,od dnes mam 18.tt-oslavujeme,v brusku mam dospelaka 😀 😀 😀vidis a ty dnes presne 19.tt 😵Mne tiez velmi neveria,ze idem do 5.mes.lebo nic nevidno,tak sa vypucam a ukazujem 🙂Ale zato cca 2kg na sebe mam 🤐Ale ja som pred tehu vazila ledva 50kg.

henrieta44
19. jún 2011

my sme sa s mm dlho nevedeli akosi zhodnúť na dievčenskom mene, ale nakoniec som navrhla dievčenské Viktorka a chlapčenské Dávid a na prekvapenie manžel neprotestoval, takže mám kapitolu mien uzavretú 😀

veronika1417
19. jún 2011

@lianka7 tak mne uz vidno veru 🙂 aj uz je vacsie ako na foto z 18tt vazne sa to rozbieha 😉 zalezi aj co mam oblecene. Vcera som mala take tricko trosku volnejsie aj ked nebolo uplne ze handroska celkom sa mi v nom gulatilo bruseno len sa to nikomu nezdalo no co uz ved my vyrastieme 😀 a samozrejme kazdy by ma len napchaval 😀