Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Jeeeeeejda vy uz citite pohyby tichucko vam zavidim 🙂 Mne sa tiez zda ako by sa mrvilo jeden den viac a iny menej tak snad sa to rozbehne.
@smejko ahoj, prosim ťa, ale po tu knižku si treba isť osobne do predajne, však?!
@karap Ahoj, ja som pocula,ze je to bezne, ze mozes aj schudnut a ze naberat tak "tehotensky" zacnes okolo 5.mesiaca. Inak aj ja si stale drzim rovnaku vahu, dokonca som mala o necele kilo menej ako na zaciatku tehu, ale vobec sa nad tym nezamyslam. Ja len zase riesi,ze doobeda mam take male brusko akoby som ani tehu nebola a poobede uz sa tak nafukne,ze je vidiet trochu, nechapem to...
@dominika_sk Jeej super, aj ja chcem. Musim este pockat chvilku, som len 14+2, ale uz som nedockava 🙂
@karap Ahoj ja som v 8tt schudla 2 kila no a odvtedy som nepribrala ani kilo, sestricka sa tiez cudovala, ale asi je to priberanie individualne, niekto nabera kila uz od zaciatku, niekto neskor, niekto pribere 15 kil a niekto 6..netrap sa tym hlavne klud, ja som si maternicu raz nahmatala, teda aspon som si myslela ze je to maternica a potom uz zase nie tak neviem..uvidis na dalsej poradni co ti povie doky 😉
@luci66 no ja som dneska presne 16tt+0, už som počula aj take nazory že si vymyšlam 😀 ano, vieš, ja som ten typ človeka, čo nema nič ine na robote, len si tu vymyšlať taketo veci a vlastne tym chcem asi zaujať, alebo neviem 😀
@milek ja som bola dnes a pytala som sa co sa tam hodnoti a preco to moze vyjst zle.povedal mi ze sa tam posudzuje vyha, vyska, vek + dalsie nieco. ..takze uvidime ale 30.5 mam 1 poradnu tak tam mi povie vyledky,trosku sa bojim ...
@dadka_11 triple test sa robi okolo 15-16 tt a je to test na downov syndrom a razstepy. hej to ti robi kazdy lekar z krvi. neboj ja som bola dnes a vysledky bud. tyzden
@dominika_sk hej musis osobne prist do predajne a vypises taky listok, aj ja ju mama ale moc sa mi nepaci. ☹
@dominika_sk áno, osobne ...
@mgurnak no ak pojdeš do MT 😉
Akurat, keď som fotila foto mojho bruška, dostala som kopanček 🙂 naše miminko určite bude po mne, hladalo tu spravnu pozu, lebo aj ono sa určite rado foti tak ako ja 😉 🙂
ahojte 🙂 tak dnes som bola na genetike 😖 doktorka bola dosť nepríjemná... amino test som odmietla... nebudem riskovať... chcem isť na 3D USG tak ma môj doktor objedná do KE ku Dankovčíkovi že je to odborník 🙂
@kiribaby ja som si pri prvom tehu kupila hned na zaciatku knihu Velka kniha o matke a dietati http://www.perfekt.sk/ (hned na uvodnej strane maju akciu na tuto knihu). Najdes tam vsetko od uvahy na tehotenstvo, cez tehotenstvo, prenatalnu starostilivost, ake vysetrenia ta cakaju v tehu, vhodne cviky, ako prebieha porod, starostlivost o dieta, dojcenie, vyvoj az po treti rok zivota dietata, a velku kapitolu tvoria rozpisane detske choroby s obrazkami, vypisanymi priznakmi a co treba robit. Fakt dobra kniha 🙂
ahoj uz sme v 18tt podla posledneho ultrazvuku (podla Ms v 19tt) a zajtra idem k dokimu na kontrolu. Mali by byt aj vysledky genetiky. Som zvedava aj sa bojim co mi povie ze pohyby motylika citim naozaj len obcas a uz par dni je ticho. Mozno si to dnes vecer este rozmysli a da o sebe vediet. A mozno sa ozyva akurat ked nedavam pozor , ved stale mam co robit s dcerkou a nie sa sledovat. Ale hadam takto skoro je to normlane. Uz sa tesim kedy pojdeme na 3D dufam ze coskoro. Len aby bolo mrniatko v poriadku.
Ahojte ja sa k vam pridavam takto neskoro 😕 a som v 15 tyzdni tiez sa uz neviem dockat kedy zacne kopkat aby som si uzlia motylika brusku ako Vy 🙂 ozaj aj uz je na vas vidiet ze ste tehotne? mate uz viditelne brusko?
ahojte baby... tak sa k vam pripajam aj ja... citavam vas pravidelne-nepravidelne a tiez ci vam budem stihat... ako som citala, niektore uz viete, co to bude, niektore uz dostavate kopanceky... 😵 v prvom tehu ma Vilko zacal kopat az v 20., takze sa nenahlim...
a brusko mi rastie akosi rychlejsie... 😅
ja idem na krv na triple test vo stvrtok a poradnu mam 5., tak uvidime... ale vyzeralo babo dobre naposledy... hadam si tam hovie v pohode...
@veronika1417 Vitaj v klube ;), ja som na tom priblizne ako ty, brusko uz mam trosku viditelne, ale v praci ho este stale viem zakryt. Najvacsie je vzdy navecer, neviem cim to je. A ty ako, mas nejake testy za sebou?
Baby mam otazku, kedy ste TO povedali v robote kolegovcom? Ja este nie a stale sa na to odhodlavam, len uz to zachvilku aj zbadaju, ze preco som stale taka nafuknuta 🙂
@dominika_sk toto sa stalo aj mne....no Dr. mi vtedy povedal, že to nič nieje, všetko bolo v poriadku, ževraj každá žena inak reaguje na rozťahovanie maternice a tak ..... neboj sa určite je všetko v najlepšom poriadku 🙂
Ahojte baby, tak ja sa tesim na dva dni volna-zajtra sono (kaby mi uz tak vedel povedat, ze co to je...) a pozajtra poradna, idem na tie triple testy, tak som zvedava na vysledky, dufam, ze vseto dopadne dobre.
Trapi ma uz od zaciatku tehu plny nos...ide ma porazit. Rano, na obed, vecer - stale mam plny nos... 😠
@luci66 jeeej dakujem za privitanie 🙂 to je skvele ze je niekto kto je na tom rovnako ako ja 😀 hned je cloveku lepsie. No mne brusko len tak zacina vykukat takze veci nosim zatial tie iste ako pred tehu ale som radsej ked je " navolno" ked nemam nic obtiahnute tak to nie je vobec vidiet vlastne to na mne este nik nezbadal ale podla zmien za posledne dva tyzdne dokedy som nemala vobec nic si myslim ze uz dlhsie to asi neutajime 😅 teda ak mas take bruseno ako ja. Tiez sa mi zda ze na vecer je najvacsie vlastne to posobi tak akokeby mam len nafuknute z jedla. Neviem presne ake testy mas na mysli mne zatial robili len tie pri ktorych mi zistila krvnu skupinu a tie zaklafne ako toxoplazmoza, HIV, rubeola,... to co je ako prve v tehoten. knizke. Najblizsie idem na krv 3.6 a tam mi bude robit testy na tie geneticke poruchy 😢 tak ale hadam vsetko bude oki. A Ty?
@veronika1417 Ahoj, ja mam tiez za sebou tie 1.krvne testy a 1.ultrazvuk v 12tt,kde sa merala nosova kosticka a sijove prejasnenie. Krv na AFP a HCG ma este len caka 6.6. Takze asi sme na tom priblizne rovnako 🙂
hlasim ze koooonecne mam termin porodu zhruba. 30.10.2011 drobcek je krasne zdrave babetko a na d a morfologicky ideme az v 22tt a etraz som v 18tt. Genetika a vsetko ostatne v poriadku len sa mam viac setrit a viac spat. Co sa mu pri nasej drobenke lahko povie. Zas bola jedna uplakana noc..asi nam idu ocne zuby.

Dievcata,dnes som 15+1tt a v leze na chrbte sa mi stale nedari nahmatat maternica.Akoby som vobec nebola tehotna 😒A zrovna som zisla z vahy a mam dole 1kg.Takze som nielenze nepribrala,ale som dokonca schudla 😕Je to normalne?Zacinam sa bat,ci sa nieco zle nestalo....Prsia mam stale naliate a citlive,no ta vaha a ,,nic,, v bruchu ma zacina znepokojovat...
Uz nech je stvrtok ☹