Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@eevicka83 s tým dýchaním to mávam aj ja a hlavne ked na to ešte začnem myslieť tak vtedy uplne panikárim že nemôžem dýchať a zadusím sa a ešte ked sa mi začne nos upchávať tak to je najhoršie, ale naštastie posledné týždne radšej ked na mna idú také myšlienky tak začnem niečo robiť aby som na to nemyslela. Ja som zatial čkanie necítila, alebo som si to neuvedomila.
Ja malého stále najviac cítim kopať dole , aj ked sa mi cez víkend zdalo že som ho cítila kopať asi tak 4 cm nad pupkom smerom dolava, ale to len pár kopančekov a potom zasa prevažne dole neviem či sa tam nejako skruca a točí.
@andy09 no aj ja malu citim prevazne dole a na pravom boku ... a niekedy sa mi vyduva nad pupkom ked sedim v aute. Ja ckanie citim aj 3x za den a inak to nie je velmi prijemne... su to take tyky v par sekundovych intervaloch a citim to ako pravidelne natriasanie v brusku citi to aj muz rukou a ja si nemusim dat ani ruku. trva to asi 5 min. a potom samo od seba prestane...
vecer ju casto citim tak bolestivo akoby mi isla vykopnuk mocovy mechur (ale to nie je silne ale skor take neprijemne zvnutra akoby bola tak zvlastne otocena )alebo akoby sa hybala smerom do krcku.. to nie su ani kopance ale take pohyby zvlastne...
@eevicka83 ja zasa naopak malého cítim dole ale na lavej strane, pred dvomi týždnami som ho cítila velmi sa mi celé brucho vlnilo a niekedy to boli riadne kopance až ma to zabolelo a hlavne večer dával riadne kopance a inak som ho cítila celé dni pomali dva týždne a teraz ozaj len troška a pár krát, vtedy sa mi stačilo dať sa na chrbát a už sa vypučil a kopal a teraz sa dám aj na chrbát a niekedy nič brucho mäkké ani sa len nevypučí, klopkám mu a nič. Niekedy sa vypučí a kope, ozaj nejako zlenivel, ale zajtra poviem na poradni dr. nech ho pre istotu pozrie, aby som nestresovala. Pri Miške som to čkanie cítila ale už si nepamätám aké to bolo, musím odsledovať aj ja či nečká. Ved to je to keby sme vedeli kedy sú ako otočený.
babule, kamoska pred hodkou porodila dcerku Terezku.. juuuj ale sa tesim 🙂 🙂
a dnes konečne na poradňu....som zvedavá či sa podarí urobiť 3D na druhý raz
Tak a dnes ďalšia poradňa,ale to ubieha 🙂
@andy09 no si predstav ked mne toto moje dieta v bruchu robi bezne ze kope malo a potom ma dni ked kope dost oproti tym inym dnom...aky to je stres ked ju citim casto a potom malo... mne ked lezim na chrbte mala kopat nechce vobec... iba sa trochu napravi jednym dvoma pohybmi a je klud... ja rozmyslam ze moja mala je vacsinou zadockom dole a ci preto tie pohyby su tak malo... lebo aj ty ked pises ze teraz kope menej a citis ho dole tak si myslim ze je zadockom a preto slabsie pohyby. no fakt je ze si az do konca na toto nezvyknem ze je aktivna a potom kludna a zbytocne mi niekto bude hovoriit ze ona je taka aj tak sa budem bat vzdy ked sa menej hybe.
@eevicka83 mna tiez maly kope uplne dole, minule som mala pocit, ze sa mi az v zadku "vrta", dost neprijemne a niekedy si tak lahne ze sa mi zda ze sa pocikam...uz som ho citila aj nad pupkom, ale to fakt len jeden dva krat.
Baby aj mne je uz druhy den tak zle, tlak nizky a ked si dam kavu, tak tlak ako tak ok, ale zase mi je z tej kavy strasne zle od zaludka :( ja uz neviem ako to mam v praci vydrzat ;( keby sme mali aspon klimu, ale kde :(( A posledne dni mna vecer tak pali zaha a neviem co si mam dat :(( co mi dala dr. ten gel, tak tam pisu, ze obsahuje hlinik a moze to zatoxikovat mimino...nechapem co za sajrajt mi ta moja dr. predpisuje...uz proti zvracaniu mi dala take lieky, ze pre tehotne nie moc vhodne ... mrdne ma asi zo vsetkeho ;((
A este mna boja debilka svokra zase vcera stihla vytocit, zle mi bolo a ona malemu natlaci do hlavy kaleraby a ja v tom hice aby som s nim po slnku behala...sa neviem dockat soboty, to cestujem s malym na tyzden na slovensko konecne a tam sa o nas maminka postara 🙂
caute baby, dnes som bola v poradni. placenta sa mi trochu vytiahla, ale este stale je marginalis. no este je cas, uvidime, ako sa to vyvinie.mam trochu menej zeleza podla odberu, dr mi dala aktiferrin, ale nechce sa mi to uzivat, lebo to mam len o malicko menej, skusim radsej doplnit v strave. inac vsetko ok.
@eevicka83 neviem či je to tým zadočkom...náš je celý čas dole hlavou a tiež ho necítim dakedy...
tak my máme tiež po poradni, po minulom zaváhaní sme už 100% chlapček, takže sa nemusím báť, že by dievča nosilo tri mesiace samé modré veci, keďže som ich už nakúpila...glukóza akože nechápem po prvom odbere 3,85 a po druhom 3,56...a oba sú znížené, tak že mi rýchlo spaluje cukry (čo samozrejme na mojej predtehotenskej postave nebolo vidno 😉 ). a pritom sladké jedlá by som jedla aj kadžý deň a koláču tiež nepoviem nie 🙂 teraz výsledky z krvi až za 2 dni, ale dopredu ma upozornila, že každá druhá žena v tehotenstve užíva železo...tak uvidíme...no a z 3D zase samozrejme nič, lebo zase naša placentra vpredu a nič tam nevidno...že sa mu stalo zatiaľ iba už dvoch žien, že im za celé tehotenstvo neurobil 3D, tak ja predpokladám, že budem tretia...
@eevicka83 a v knihe pre tehotné som čítala, že od 9:00 do 21:00 by si si mala od 28.týždňa napočítať 10 pohybov....zase dnes u dokiho mal staré vydanie Maminky a tam bolo, že by sa malo pohnúť aspoň každé 2 hodiny....tak bohvie ako to je...
Ahojte baby ako dlho trva test oGTT ? a moze sa popri nom pit aj cista voda alebo nie ?
@kleopatris nezavidim mne tak bolo tak dva dni v kuse....
ano, nam kazali ani nechodit. ale tak sla som si aspon kupit casopis a na wc samozrejme 🙂
Baby ja idem dnes na 4D tesim sa velmi
@trish31 jej super, tak si to pekne uzi ;) a co postel? kupena?
@kleopatris ano kupena a dovezu ju aj tak na predajnu az buduci tyzden tak potom pojdeme pre nu 🙂
moja je dole hlavou, snad uz aj ostane.
Ja som dnes isla pre pn papier ku gyn. A kedze je znamy tak ho muz poprosil ci by pozrel male ci je o.k. iba tak... takze samozrejme sme zadockom dole ...ako zatial vzdy zacinam sa bat ze sa jej tak paci tam dole v tej polohe ze sa nebude chciet pretocit..lebo zatial este dole hlavou nebola ani raz...povedal ze prietoky su dobre a ze mala ma okolo 1400g co zodpoveda na 30 tt 😕 no ale tieto merania treba brat s rezervou podla mna...no hlavne ze narastla aj ked ju ja necitim silno vacsinou..
Ahojte dievcatá,ufff,tak som vás docítala.
Mali sme byt 2 tyzdne na dovolenke,no po tyzdni sme museli príst domov.Dostala som najskor ja,potom aj maly hnacky aj vracanie,nastastie u mna to bolo také 1,5 dnové.Malá sa hybe,tak je hádam vsetko ok.
Tak aj ja mám dnes po poradni, krček v poriadku, robila mi aj sono, lebo som sa postažovala , že malého málo cítim posledné dni, tak mi povedala, že v tomto teple sa ani nemám čudovať a že nejakých 18-20 hodín prespinkajú v brušku. Sono urobila, malinko sa hýbal asi spinkal a srdiečko bije tak je všetko v poriadku. Ten spodok ma bolí vraj preto,lebo je priečne hlavičku má na pravej strane a nožičky na lavej a celý je tak dole a že je to už zátaž, od minulej poradne som schudla 1,5 kg. Povedala mi, že ako to rýchlo uteká, že už Vám tento týžden končí 7 mesiac a začne 8, takže ona to asi ráta klasicky. Teraz idem na poradnu 3.9. o sone v 30 tt zatial nič nehovorila asi ma pošle až potom.
Najlepšia bola dnes moja Miška, išla so mnou a vravím jej počkáš u sestričky a keby mi náhodou robila sono tak Ta zavolám. Už ma vyšetrila a vraví, že pre istotu urobí aj sono a tak volám Mišku nech ide pozrieť a už sa jej dr. pýta či sa teší na brata a ona že ano vždy som chcela brata, a už jej dr. ukazuje, že pozri toto je hlavička a Miška sa lepšie prizrie podvihne okuliare a zahlási, že pani doktorka ten náš Šimon má nejakú velku hlavu nezdá sa Vám... asi tam má už teraz tolko rozumu na vymýšlanie....dr. do výbuchu z jej hlášok 😀
Ozaj a môj tlak, konečne prvý raz som ho mala ako tak v poriadku 140/75 čo sa aj dr. čudovala 🙂

@andy09 no ja velmi podobne...uz sa toho tepla bojim..mam pocit ze sa mi zle dycha a bojim sa ci je malej tak o.k. moja kopka tiez menej ona je ale lenivsia len aj teraz v teple som z toho nervozna...tiez mi nechuti jest a mam pocit ze brusko mi nejak tiez nerastie..dufam ze sa mi to iba zda.. mojej malej prejavy su zatial aspon ckanie. aspon to ma zvykne trochu ukludnit.
Baby a kde vas kopu teraz krpci najcastejsie?