Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@kajca84 ja som hladala najmensie, este i tie boli na tych malinkych uskach velke. Nakoniec sme kupili z bieleho zlata, v podstate su to take kruzky s kamienkom. A teraz na zaciatku prazdnin sme ich davali dole ( dcerka ma 5,5 roka) a kupili sme kruzky vykladane kamienkami - mala z nich je nadsena, ze uz nenosi miminkovske nausnice alebo take "ozajstne".
A kupte ich s predstihol na daj ich do liehu, ja som ich tak mala odlozene asi 2-3tyzdne v liehu ( to mi poradila kamoska co robi na novorodeneckom, ze maximalna dezinfekcia 🙂 )
@januska010 No na to, že je to s ním také vážne tak to je uspech si urobiť sám čajík 😀
@andy09 😀 😀 😀 Ja by som sa na jeho mieste ani nepostavila 😀 😀 🙂 Ale už ho prešiel ten soplík, ráno bol nakúpiť a chystá sa maľovať izbu pre drobca, aj keď neviem s čím, lebo farbu nemám ani vybratú, nie to ešte aj kúpenú 😀 😀 😀 😀 😀 😀
jooooooooooooooj, mne sa dnes tak dobre spalo, som to ani necakala 🙂 som sa az o 10tej zobudila 🙂 (to sa len chvalim, aby ste mi mohli trocha zavidiet 🙂 ) a mala som chvilu aj potrebu nieco robit, ale som si to zamietla razne, lebo moj chlap je po nocnej a spi a predsa ho nebudem budit, no nie 😀 aj svist suciti s ockom a spi tiez, tito chlapi 🙂
@matrix87 mne sa dnes tiez nejak velmi dobre spalo...sa mi absolutne nechcelo vstat. Rano ma vynimocne 🙂 zobudila mala asi som lezalala kde mala nohy lebo ma tam kopala do boku velmi a este aj cikutku mala riadnu...tak som zjedla jeden chlieb s lekvarom a spala som dalej...
A inak ja som prekvapena ale ja som sa teraz zacala citit dobre okrem toho ze ma taha koza na bruchu mi nic nie je ani zle ani nic neboli...tak hadam je to dobre lebo uz mi je to az cudne ked mi doteraz bolo spatne 🙂
@eevicka83 mne tiez v podsate nic take zavazne nie je, tiez sa dobre citim, len ma chrbat niekedy boli uz... aj krce ustupili zahadne 🙂 sa ma asi zlakli 🙂 len mam dakedy taky utlm, ze sa mi nic nechce robit... ale moje nicnerobenie zase vyhovuje mojmu chlapovi, lebo ked lezim ja, tak on ma pocit, ze vsetko je urobene a lezi aj on 😀
@januska010 Neboooj to zvládne aj bez farby 😀 😀 😀 Aspon nebudeš mať vela bordelu a hlavne umývania 😀 Ale zvládol to v rekordne rýchlom čase tú chorobu, len aby ho to po om malovaní neskolilo ešte viac 🙂
Dnes mám nejaký nanič den, stávala som asi hore zadkom, nervozna som, všetko mi vadí. Poriadne som nespala, to bude asi tým, že sme celý týžden u našich a strážime im dom a predsa doma je len doma a tu už nie som zvyknutá. Aspon že dnes posledná noc a zajtra už sladký domov a svoja postielka 😀 A hlavne, že nám už Miška príde domov 😀
@andy09 No ja by som tu chorobu zvládla aj za 1 deň 😀 😀 😀 Tak ja chcem zatiaľ bielu a potom sa uvidí, akú farbu k tomu dáme 🙂
@monik83 komodu sme nakoniec nekúpili, ale všetko od výmyslu sveta za necelých 300 eur...
Baby, ráno sme išli pekne do Poľska na nákupy a som úplne nadšená....vrátili sme sa síce dajak o 15 a unavení ako kone, ale stálo to za to....za približne 270 eur sme nakúpili matrac, súpravu do posielky, výplň vankúš + perinka, náhradné posteľné prádielko, stojan na baldachýn, fusak, deka, deková zavinovačka, zavinovačka s kokosovou vložkou, froté plachtu, nepremokavú plachtu na matrac, čiapočky, súpravy bodyčka s dupačkami, kojenecké košele a kojenecké podprsenky, vankúš na kojenie + poporodný vankúš, flašky, cumlíky, odsávačka soplíkov, nejaké lamaze hračky, kolotoč nad postielku a kopec hlúpostičiek....boli sme nielen na trhu, ale aj v tom obchode Babyboo...oblečko v tom obchode bolo síce len o kúsok lacnejšie ako u nás, ale ostatné úplne super ceny...na trhu mu dokonca ponúkali matrac kokos - pohánka za 28 eur a v tom obchode za necelých 16...ako riadny rozdiel...alebo ten kojenecký vankúš bol v jednom balení s poporodným za 25 eur a u nás cez net to dostanete spolu okolo 37 eur plus poštovné....tak konečne som aj ja spokojná, že už mám výbavičku 🙂 ešte som teraz všetko potriedila podľa veľkosti a cez týždeň začínam prať....
@nanuska123 ahoj prosim ta a uz aj fusaky mali?aka bola cena prosim ta 🙂 dakujem
@januska010 no my si nemôžeme pomali dovoliť ani jeden den mať tú chorobu musíme fungovať aj cez nu 🙂 Aj vymaloval, či nie ?
@blondy12 kupovala som na trhu a stál cca. 25 eur...
Baby aj vy to tak citite ako ja aspon niektora?mam pocit ze mi roztrhne brucho...mam ho uplne tvrde a taku natiahnutu kozu ked stojim ...ale to nie je tvrdnutie si myslim lebo je take vkuse...akoby sa nemalo kde roztahovat ide mi hrozne dopredu..
ahojte tak aj ja uz mam za sebou uspesne nakupy..kocik mame doma, boli sme v PL..som rada, lebo ceny teda o dost nizsie..slabsi vyber, ale nevadi aspon som si vyskusala viacero typov kociarikov a vybrala snad ten spravny. velmi sa nam paci tak uvidime, teraz uz len cakat na drobceka🙂
blondy12 fusak aj mna stal 25 eur, povodne za 28 ale urobili nam taku cenu..je s ovcim runom, ma odpajatelnu spodnu cast, da sa predlzit a pouzit este dost dlho..do kocika sa mi zmesti ta mensia teraz na zaciatok a ta zvacsena je uz na sanky a do sportaka napr.
eevicka83 skus sa natierat teraz castejsie, ja to takto necitim, skor v poslednom case mam bolesti v slabinach a medzi nohami ako svalovku..vraj je to normalne, snazim sa viac oddychovat
@andy09 Presne tak, hlavne odkedy mám deti, tak ani neviem, čo je to ležať s chorobou v posteli 🙂 🙂 🙂 😉 Ale môj chlap, si vždy všetko odleží ako v bavlnke.
Baby mne je od vcera tak blbo ako sa mi stala ta prihoda asi zo stresu mi je zle strasne som sa zlakla dufam ze Mathiasko je v poriadku...
@trish31 Mne bolo tiež dosť zle, keď do mňa ťukol ten expert, ale malý bol v poriadku. Neboj, určite je ok 🙂
@januska010 mne este ten tlak kolise som zvedava v stredu na poradnu

@hrustik1 asi aj ja dám hned v porodnici.Len este vybrat náusnicky,vy ste aké dávali?Mne sa pácia také malé krúzky s kamienkami.